Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 36 231
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
За протеина съм съгласна ! Даже извара препоръчват или разтворим протеин ,но торти и пастички може да се е шегувала.

Последна редакция: пн, 08 окт 2018, 18:28 от shannel

# 211
Здравейте, мами! След стерилна урина ад изолира бактерията ешерихия коли 10*5. Доктпрът ми каза, че не било страшно, но все пак иска да проведем лечение. В 12г.с съм. Предписа МО аигметин 1000мг 3х1 и микосист 2 таблетки в началото и края на лечението против гъбички, което е за 5 дни. Според вас безопасно ли е? Не ме притеснява толкова антибиотика, защото знам, че често го изписват и в по-ранен етап на бременноста. ТоЗи микосист доста ме тревожи, не е ли доста силничко? Ще питам и в аптеката. Мога ли да се спася от гъбичките с пробиотик само? Какво ще ме посъветвате?

# 212
Здравейте момичета. Бременна съм в 8гс и още преди около 2 седмици, в микробиологичното ми  изследване на вагинален секрет излезна положителен резултат на стрептококи от група Б. АГ ми каза след края на 3 месец да си взема Полижинакс, но нищо друго. Дали това би било достатъчно и смятате ли, че е проблем да седя с тези бактерии още около месец?
Предварително ви благодаря за съдействието и разбирането!

# 213
Здравейте момичета. Бременна съм в 8гс и още преди около 2 седмици, в микробиологичното ми  изследване на вагинален секрет излезна положителен резултат на стрептококи от група Б. АГ ми каза след края на 3 месец да си взема Полижинакс, но нищо друго. Дали това би било достатъчно и смятате ли, че е проблем да седя с тези бактерии още около месец?
Предварително ви благодаря за съдействието и разбирането!
Полижинакс помага, но за известно време. А тези стрептококи са си доста упорити. На мен ми се наложи след 7-дневна терапия с Полижинакс да пия и антибиотик Аргументи (мисля, че така беше името).
От тогава не съм имала проблеми а се минаха около 5-7 седмици.

# 214
Elvinaa, освен антибиотика, пи ли заедно с него нещо, за да не ти се появят и гъбички?

# 215
Здравейте, мами! След стерилна урина ад изолира бактерията ешерихия коли 10*5. Доктпрът ми каза, че не било страшно, но все пак иска да проведем лечение. В 12г.с съм. Предписа МО аигметин 1000мг 3х1 и микосист 2 таблетки в началото и края на лечението против гъбички, което е за 5 дни. Според вас безопасно ли е? Не ме притеснява толкова антибиотика, защото знам, че често го изписват и в по-ранен етап на бременноста. ТоЗи микосист доста ме тревожи, не е ли доста силничко? Ще питам и в аптеката. Мога ли да се спася от гъбичките с пробиотик само? Какво ще ме посъветвате?
По принцип аугментин си е доста силен антибиотик.. Нз аз лично бих направила консултация с друг АГ.. Това не е шега работа да пиеш антибиотик по време на бременност и кърмене.. Всичко отива в бебето..

# 216
Разбира се никой не иска да пие антибиотик през бременноста, но доктора ми каза, че инфекцията е по-опасна от антибиотика, въпреки, че не е във влагалището, а в урината, не ми се иска да си карам бременноста с бактерии..

# 217
Аугментин е ок при кърмене, предполагам и при бременност. Аз съм пила друг антибиотик в 6ти месец, предписан ми от гинеколога ми. Всичко беше наред. Слушайте си лекарите, ако им нямате доверие, потърсете второ мнение. Тук във форума не сме медицински лица 😉

# 218
Разбира се никой не иска да пие антибиотик през бременноста, но доктора ми каза, че инфекцията е по-опасна от антибиотика, въпреки, че не е във влагалището, а в урината, не ми се иска да си карам бременноста с бактерии..
Така е, но не може ли с по-лек и безобиден антибиотик.. Този е много силен..

# 219
Elvinaa, освен антибиотика, пи ли заедно с него нещо, за да не ти се появят и гъбички?
Освен антибиотика пих и пробиотик. ЛАКТО 4 мисля. https://apteka.framar.bg/30032289/лакто-4-вип-капс-15

# 220
Аугментин е ок при кърмене, предполагам и при бременност. Аз съм пила друг антибиотик в 6ти месец, предписан ми от гинеколога ми. Всичко беше наред. Слушайте си лекарите, ако им нямате доверие, потърсете второ мнение. Тук във форума не сме медицински лица 😉
Не съм много съгласна, че е ок при кърмене, защото наскоро дъщеря ми имаше стрептококи и всички се изследвахме и се оказа, че ММ я е запазил, а аз нямах нищо и педиатърката каза, че е много добре, че аз нямам, защото не е хубаво да се пие антибиотик при кърмене, защото отива в кърмата и респективно с това и детето приема антибиотика, което не е ок за него.. Защото са силни, а тя мина с най-лекия антибиотик... Поне това е мнението на моя педиатър.. Не споря.. Нз не ми се е налагало да пия по време на бременност и кърмене..

# 221
До 240 мг кафеин дневно е ок при бременни.

За протеина - навсякъде из инернет/аппс се казва,че бременните трябва да приемат около 65-75 гр протеин на ден,който пряко участва в растежа на бебетата и изграждането на органите им.
Пия ежедневно протеинови шейкове за бременни,както и протеинови сладкиши.При месоядните е много по-лесно снабдяването заради рибата,месото,сиренето и яйцата.

# 222

Относно аугментин и кърменето. Щом е low risk, всичко е ок. В този сайт се проверя. Много педиатри са застинали във времето, не казвам, че твоя е, но този антибиотик е ок при кърмене и би трябвало педиатърът да е наясно или поне да провери. Щом лекар й е предписал антибиотик, трябва да го вземе. Има си изследвания и на база тия изследвания й е предписан. Не сме лекари. Ако някой има съмнения относно кадърността на лекаря си - второ мнение.
По време на бременност трябва баш протеин да се яде, протеинът е храната за ембриона, въглехидратите са качване на кила. Яжте месо, яйца, млечни продукти, продукти, богати на фолиева киселина и желязо, зеленчуци, плодове и полезни въглехидрати - овес, кафяв ориз, жито, лимец. Така и няма да качвате безумно много. Пастичките ще ви отидат на дупето. За протеинови барчета съм за, лично изпробвано😉

# 223
Бактериалната инфекция по време на бременност е опасна и трябва да се лекува.

Моника, има лекарства съвместими с кърмене, показали са ти сайтът, в който се проверява.

# 224
Бактериалната инфекция по време на бременност е опасна и трябва да се лекува.

Моника, има лекарства съвместими с кърмене, показали са ти сайтът, в който се проверява.
Ок.. Просто изказаха мнението на нашия педиатър.. Не споря.. Не ми се е налагало като цяло.. Никога не съм пила антибиотик в живота си...

Общи условия

Активация на акаунт