Бременност, бременни - бързи отговори и въпроси - 54

• 36 245
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте,бъдещи мами! Предварително се извинявам ако въпроса ми не е зададен на правилното място,но имам нужда от вашето мнение!
Първа бременност ми е и съм малко объркана! Та въпроса ми е следният: по изчисления от първият ден на последния МЦ би трябвало да съм в 11г.с. , а вчера на ултразвук доктора ми каза, че бебо отговаря на 9 г.с. Според него всичко за момента се развива добре и бебчо расте нормално,но защо се получава тази разлика в седмиците?! Благодаря предварително

# 286
Здравейте,бъдещи мами! Предварително се извинявам ако въпроса ми не е зададен на правилното място,но имам нужда от вашето мнение!
Първа бременност ми е и съм малко объркана! Та въпроса ми е следният: по изчисления от първият ден на последния МЦ би трябвало да съм в 11г.с. , а вчера на ултразвук доктора ми каза, че бебо отговаря на 9 г.с. Според него всичко за момента се развива добре и бебчо расте нормално,но защо се получава тази разлика в седмиците?! Благодаря предварително
Може да си имала късна овулация и от там да идва забавянето. Не се притеснявай, често се сучва в ранните седмици, после ще навакса. Щом лекаря е казал че всичко е ок.

# 287
Относно болничният, на мен аг-то ми каза да взема от личния максималния, а след това ще ми даде той. Но аз все още съм на работа, въпроса ми е следния: кога аг-то може да издаде документ за бременност, който да дам на работодателя, когато се чуе сърдечен пулс ли? Много се надявам другата седмица да чуем, но този документ ми трябва, за да мога да уведомя на работа и да спра да се притеснявам. Работя в банка, постоянно съм с хора и работата ми е супер стресова.

# 288
Относно болничният, на мен аг-то ми каза да взема от личния максималния, а след това ще ми даде той. Но аз все още съм на работа, въпроса ми е следния: кога аг-то може да издаде документ за бременност, който да дам на работодателя, когато се чуе сърдечен пулс ли? Много се надявам другата седмица да чуем, но този документ ми трябва, за да мога да уведомя на работа и да спра да се притеснявам. Работя в банка, постоянно съм с хора и работата ми е супер стресова.
Регистрират те като бременна след като чуят пулс. А защо ЛЛ да дава болничен, АГ-то не може ли?
До колкото съм запозната имаш право на 180 дена преди тези 45 дни до термин. Но как се дават наведнъж ли и от кого идея нямам. При първото си дете не бях в Бг и не съм запозната.

# 289
Може да си имала късна овулация и от там да идва забавянето. Не се притеснявай, често се сучва в ранните седмици, после ще навакса. Щом лекаря е казал че всичко е ок.

Сърдечно благодаря за бързия отговор,че цяла нощ седя и го мисля Sad

# 290
  • София
След като се запишеш на ЖК, АГ може да започне да ти издава болничен чрез ЛКК. На ЖК обикновено записват от 12г.с.
До като се запиша на ЖК от дена на ембриотрансфера (ин витро съм) редувах болнични от ЛЛ и отпуска (работодателя ми знаеше, че съм бременна), а от момента в който се записах на ЖК ми даваха болнични с ЛКК.

# 291
Мен  ме е страх да кажа на работа, все още, мисля да изчакам- да мина третия месец, за да е по- сигурно. До тогава ще я карам някак си.
И още нещо, ако има мами с по- големи деца, пускахте ли ги на градина докато бяхте бременни? Все ми мъкне вируси от там и миналата година бая боледувах. Сега уж се е позакрепила, но се притеснявам и се чудя как да действам.

# 292
  • София
Ами страх, ама... още повече, че имам 1 мисед аборт 6 месеца преди успешната бременност. Аз съм мед. работник и да съм постоянно сред болни не ми се искаше. А и шефовете ми знаеха за ин витрото.

Последна редакция: ср, 10 окт 2018, 11:20 от Nandin

# 293
Именно и аз съм в същото положение (без мисед и инвитро) Хем ми се работи, защото така по- бързо минава времето и не мисля глупости, но пък и имам път до работа, ставам много рано, шофирам до работа, не знам зимните месеци как ще се справям. А кога смятате да кажете на близки и познати хубавата новина?

Последна редакция: ср, 10 окт 2018, 10:12 от Арвен

# 294
Именно и аз съм в същото положение (без мисед и инвитро) Хем ми се работи, защото така по- бързо минава времето и не мисля глупости, но пък и имам път до работа, ставам много рано, шофирам до работа, не знам зимните месеци как ще се справям. А кога смятате да кажете на близки и познати хубавата новина?
Моят съвет е да изчакаш все пак да мине 3 месец, за да знаеш, че всичко е ок (както и ще бъде де).. Не да се случи нещо непредвидено (което няма да стане), за да не разпитват много много и да казват и на тоя и оня.. Не знам това си е моето мнение.. Стискам палци и лека бременност! 🤰

# 295
Много благодаря за милите думи. Адски съм притеснена и много искаме това детенце, защото мъжа ми  е претърпял три много тежки загуби и искам да го даря с наследник.

# 296
Много благодаря за милите думи. Адски съм притеснена и много искаме това детенце, защото мъжа ми  е претърпял три много тежки загуби и искам да го даря с наследник.
Само спокойствие и мисли позитивно всичко ще е ок и ще се радвате на един здрав и хубав бебо.. Дано е и послушен.. Да не е като моята ревла 🤣

# 297
Момичета намерих едно приложение в което има много информация и различни други неща за бременност, хранене на бебче и т.н., споделям го с вас, лично на мен ще ми бъде от полза. Има го и за андроид и за iOS, казва се FEIA Бременност 😚

# 298
Според вас може ли ме запишат на ЖК по-рано, след като се чуе пулс. Знам, че повечето от вас изчакват да мине третия месец, за да кажат на работодателя, но при мен ще се наложи серклаж и трябва да кажа по-рано. Искрено се надявам всичко да е наред, това е много желана бременност! Дано всяка от нас след 7-8 месеца да си гушка бебока 🤗🤗🤗

# 299
Може разбира се, никъде не е казано че трябва след 12 г.с. моята приятелка се записа в 7-ма.

Общи условия

Активация на акаунт