Сподели любимите си рецепти с „Градус“

  • 18 339
  • 229
  •   1
Отговори
# 60
  • В сбъднатите си мечти :)
  • Мнения: 662
Мисля, че любимата ни и най-често приготвяна рецепта с пиле вкъщи е пилешката супа. Обожаваме! През ден почти правя... Simple Smile
Имам предвид традиционната пилешка супа. В около 2л вода сварявам пилето с малко сол. Вадя пилето и го накъсвам на парчета/ После в бульона слагам зеленчуци - моркови, лук, пипер... След като поврят 5-10мин, добавям картофи на кубчета и след няколко минути фиде.. Накрая връщам в бульона пилешкото и добавям повечко магданоз. Стара,престара рецепта.... но много високо ценена у дома, особено ако има някой болен Simple Smile

# 61
  • Мнения: 2 066
Аз приготвям пилешко на фурна, което много се харесва на околните, защото е малко по-различно.
Купувам пилешко филе и го мариновам с горчица, мед и черен пипер и кимион. След като постоят малко (може и 1 нощ), в тиган ги запечатвам. В същия тиган запържвам и пресни гъби печурки със сол. Всичко изсипвам в тава и във фурната. Накрая слагам и готварска сметана. Веднъж имах и останала царевица, та и нея сложих.
Приятен апетит! Simple Smile

# 62
  • Мнения: 1 587
Пиле на фурна с картофи

Пилето се реже на порции,подрежда се в тава.В купичка разбърквам зехтин,сол,червен пипер,риган,розмарин.С получената смес намазвам пилето.Отстрани слагам нарязани на кубчета картофи и пека покрито с фолио.Малко преди да е готово,махам фолиото и запичам.От червения пипер и зехтина се получава много хубава златиста коричка.

# 63
  • Мнения: 5 113
Любимата ни рецепта с пилешко месо е Пилешки филенца с корнфлейкс:

Пилешки филенца - около 500 гр.
Майонеза - 1 опаковка
Соев сос, черен пипер, червен пипер, брашно и сол /ако не мариновам филенцата в соев сос/.
Корнфлейкс

Оставям филенцата в соев сос да се мариноват за около час. Заливам ги с майонезата, оставям ги за малко и в нея. Смесвам сухите съставки и натрошения корнфлейкс. Овалвам в сухата смес филенцата и пека във фурната. След това настава радост в къщи Hug

# 64
  • Мнения: 501
Необходими продукти за вкусни пилешки шишчета:
Около 600 гр. пилешко филе, 2-3 сурови сладки чушки (червени, зелени), 1- 2 глави лук (зависи от големината), 1-2 тиквички (зависи също колко са големи), сол, 2-3 супени лъжици олио/зехтин.

Приготвяне: измийте месото и го подсушете. Постарайте се да го нарежете приблизително на еднакви късчета. Направете ги с големината на 1 хапка. Измийте зеленчуците и ги нарежете със същата големина като месото. Нарязаните зеленчуци разбъркайте с олиото/зехтина.Започнете да нанизвате като редувате късче месо, зеленчук.Печете на електрическа скара или такава с дървени въглища.

# 65
  • Мнения: 501
Хрупкави пилешки филенца с корнфлейкс.Необходими продукти:
1/2 пакет обикновен корнфлейкс
2 яйца,1/2 кг пилешко филе
1/2 ч.ч. чаша галета
1/2 ч.л сол.Начин на приготвяне:
1. Нарязвате месото на тънки филенца и ги начуквате леко, за да са по-сочни при пърженето.
2. Счуквате корнфлейкса на по-малки парченца, за да може да полепне добре. Смесвате корнфлейкса с 1/2 ч.ч. галета. Галетата служи, за да полепне там, където парченцата корнфлейкс не могат.
3. Разбивате 2-те яйца в отделна купичка и прибавяте малко сол.
4. Овалвате филенцата в яйцето, после в корнфлейкса с галетата и пържите до златисто.

Сосът се прави преди да станат готови - смесвате кисело мляко с 2-3 супени лъжици майонеза, сол на вкус и сервирате с готовите филенца.

# 66
  • Мнения: 987
Печено пиле на сол

Необходими продукти: 1 пиле, 1 пакет сол, 1 ч.л. черен пипер, 2 с.л. олио, 1 ч.л. куркума и щипка червен пипер

Начин на приготвяне:

Намажете леко пилето с олио и след това поръсете с подправките. Куркумата и червения пипер ще гарантират изкушаваща запечена пилешка кожа, а черният пипер ще добави силен аромат
След като пилето е намазано, изсипете пакета сол в тава и сложете пилето с гърдите нагоре. За тава с диаметър 26 см. 1 кг сол е напълно достатъчен.
Печете пилето в предварително загрята на 180 градуса за поне 70-90 минути (за 1500 гр. пиле)
При процеса на печене пилето си издърпва точно толкова сол колкото е необходимо. В резултат на това имате вкусно и много сочно пиле на грил

# 67
  • Мнения: 1 775
Пилешки гърди със зеленчуци и сметана

Продукти:
800 г пилешки гърди, червена чушка, зелена чушка, тиквичка, 250 г гъби, 150 мл. сметана, 2 с.л. зехтин, 1 с.л. босилек, 4 с.л. соев сос

Приготвяне:
Пилешките гърди  се нарязват на ивици, както и зелената чушка, червената чушка и тиквичката. Заедно с нарязаните на полумесеци печурки, зеленчуците и месото се задушават със зехтина в дълбок тиган под капак.
Щом зеленчуците омекнат, а месото е готово, се добавят течната готварска сметана, соевият сос и сушеният босилек. Бърка се, докато сосът се сгъсти. Ястието се сервира горещо.

# 68
  • София
  • Мнения: 666
Пиле с майонеза:
•   пилешко месо - 300 грама
•   майонеза - 3 супени лъжици
•   горчица -1 супена лъжица
•   кашкавал - 100 грама
•   черен пипер - 1/4 чаена лъжица

1.   Измиваме добре пилешкото месо и го осоляваме, добавяме и черния пипер и го втриваме с ръце.
2.   В купа поставяме пилешките филенца, добавяме майонезата и горчицата и разбъркваме много добре с ръце, така че месото да се овкуси. Нареждатме филенцата в тава и ги печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15-20 минути, докато придобият леко златист цвят.
3.   Докато пилешките филенца се запичат настъргваме кашкавала и след като са се позапекли ги поръсваме с него. Запичаме за още няколко минути, докато кашкавалът леко се запече с апетитна коричка.

# 69
  • Стара Загора
  • Мнения: 878
Любимото пиле по марокански с кус кус Animal Rooster Heartbeat

# 70
  • София
  • Мнения: 10 831
Пилешки гърди с миди

3 бр. пилешки гърди
300 г едри миди
2 бр. малки тиквички
1 бр. чушка
1 глава лук
200 г ориз
соев сос
черен пипер и сол, босилек, риган, сусам
зехтин

Гърдите се измиват и нарязват на ивици. Слагат се в купа и се заливат със соев сос и поръсват с черен пипер. Мидите се слагат със същите продукти в друг съд. Оставят се да се мариноват около половин час. През това време се приготвят зеленчуците. Чушката и тиквичките се измиват и се режат на дълги сламки. Лукът се нарязва на лунички. В зехтина запържваме месото. Когато започне да се зачервява се добавя малко соев сос. След минута слагаме лука. След около още 5 минути добавяме тиквичките и чушката. Заливаме с още малко соев сос. След десетина минути слагаме мидите. Захлупваме съда. Оставяме да се задушава и мидите да си пуснат аромата. Когато водата се изпари, оставяме леко да се запържи.
Оризът се измива, соли се, добавя се босилек, риган и 2 с.л. зехтин. Залива се с гореща вода и се вари до готовност. В чиния се сипва от ориза. Отгоре се слага от приготвеното ястие и се поръсва със сусам.

# 71
  • Пловдив
  • Мнения: 515
 Пилешка супа :Половин пиле
една глава лук
една малка червена чушка
един морков
една шепа фиде
60 мл. слънчогледово олио
една чаена лъжичка сух джоджен
четвърт чаена лъжичка черен пипер
сол
две яйца за застройка
Начин на приготвяне :
Сварете пилето в подсолена вода.
Свареното пиле обезкостете. Нарежете месото на късчета.
Загрейте олиото в тенджерата, в която ще варите супата.
Изсипете в сгорещената мазнина ситно нарязания лук, ситно нарязаната целина, наситнения морков и нарязаната чушка. Разбъркайте за кратко.
Прибавете пилешкото месо и подправете с джоджена.
Залейте всичко това с бульона в който е вряло месото. Около два литра и малко. Ако случайно не ви стигне и ви се стори малко като количеството, допълнете с вода. Посолете ако е нужно. Прибавете черния пипер.
След като зеленчуците омекнат прибавете фидето. Когато то омекне, вашата пилешка супа е готова.
След като много малко се поохлади, застройте супата с яйцата. За целта трябва да ги разбиете в купичка и малко по малко да прибавяте от супата, докато горе долу температурите се изравнят. Трябва да разбърквате. След това изсипете застройката във вкусната пилешка супа.
При поднасяне поръсете с нарязан магданоз за свежест. Може във всяка порция да добавите и лъжица разбито, кисело мляко.

# 72
  • русе
  • Мнения: 1 316
Пилешки късчета -нещо бързо и любимо🍽🐓

Задушавам в загрято олио пилешки късчета.Като си променят цвета от всички страни,посолявам и наливам гореща вода,колкото да ги покрие.Задушавам под капак до готовност,а то става бързо.Ръсвам 1 ч.л. брашно и разбърквам добре.......Разбърквам една кофичка заквасена сметана и изсипвам при месото.Разбърквам пак за да стане гладко сосче.Ръсвам малко черен пипер. Готово!
Отделно сварявам бял ориз за гарнитура(или задушени зеленчуци).

# 73
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 044
Пилешки хапки с болярски сос

Пилешкото месо /филе/ се нарязва на ивици /хапки/ и се пържи до златисто в силно загрята мазнина, за компания му се добавят 3-4 пресовани/нарязани скилидки чесън, посолява се и се прибавя малко черен пипер. Беконът се нарязва също на ивици и се прибавя към пилето, следва 1 кутийка царевица, 1 бурканче гъби, 1 бутилка Болярски сос на "Дерони", може по желание 1-2 кисели краставички и накрая за разкош заквасена сметана /може и готварска/. Бърка се непрекъснато докато остане на мазнина.


# 74
  • София
  • Мнения: 10 831
Пилешки гърди във фолио

2 бр. пилешки гърди
40 г бекон
4 с.л. олио
1 глава лук
2 бр. чушки
30 г кашкавал
листа от целина
1 с.л. доматено пюре
подправки по избор

Пилешките гърди се измиват, подсушават, посоляват и се запържват с малко мазнина. Отделно се запържват нарязаните бекон, чушки и лук. Добавят се ситно нарязаната целина, доматеното пюре, разредено с малко вода и настърганият кашкавал. Всичко се разбърква и се посолява. Взима се парче фолио, върху него се слагат пилешките гърди, а върху тях - беконът със зеленчуците. Фолиото се завива добре и се слага да се пече на 200С градуса за около 20 минути.

Общи условия

Активация на акаунт