1. Цяло пиле от Градус с дреболиите
2. 1 малка глава лук
3. 1 чаша ориз
4. дреболиите на пилето
5. Няколко пресни гъби печурки
6. Сол, червен пипер, черен пипер на вкус
Пилето се измива, подсушава и осолява. Дреболиите се режат на ситно, към тях се прибавят нарязаните на ситно гъби и се запържват леко до смяна на цвета. После се добавя лука да се задуши за 1-2 мин. Прибавя се червен пипер, измития ориз, сол и черен пипер. Всичко се разбърква добре и се сваля от котлона.
Пилето се напълва със сместа от дреболии, гъби и ориз, зашива се и се поставя в йенски съд или в глинен гювеч. Залива се с гореща вода да се покрие наполовина и се захлупва с капак. След около 1 час капакът се маха, за да получи коричка. Пече се във фурна до зачервяване общо около 90 мин. като се обръща от всички страни.