Сподели любимите си рецепти с „Градус“

  • 18 881
  • 229
  •   2
Отговори
# 75
  • Мнения: 8 810
Печено пиле, пълнено с ориз, гъби  и дреболии
1. Цяло пиле от Градус с дреболиите
2. 1 малка глава лук
3. 1 чаша ориз
4. дреболиите на пилето
5. Няколко пресни гъби печурки
6. Сол, червен пипер, черен пипер на вкус

Пилето се измива, подсушава и осолява. Дреболиите се режат на ситно, към тях се прибавят нарязаните на ситно гъби и се запържват леко до смяна на цвета. После се добавя лука да се задуши за 1-2 мин. Прибавя се червен пипер, измития ориз, сол и черен пипер. Всичко се разбърква добре и се сваля от котлона.
Пилето се напълва със сместа от дреболии, гъби и ориз, зашива се и се поставя в йенски съд или в глинен гювеч. Залива се с гореща вода да се покрие наполовина и се захлупва с капак. След около 1 час капакът се маха, за да получи коричка. Пече се във фурна до зачервяване общо около 90 мин. като се обръща  от всички страни.

# 76
  • Сливен
  • Мнения: 4 238
Пилешки воденички със зеленчуци

Необходими продукти:
1 тарелка пилешки воденички "Градус"
3-4 глави лук
3-4 моркова
3-4 чушки(може пресни,може и консервирани)
200-300 грама гъби
олио
Подправки-сол,черен и червен пипер,чубрика

Начин на приготвяне: Във вряща вода слагаме воденичките,като добавяме 1 супена лъжица сол и 100мл оцет,така воденичките омекват по-бързо.Измиваме сварените воденички,нарязваме ги и слагаме да пържим в тиган с олио.Запържваме 15-20 минути,след което добавяме зеленчуците,които предварително сме нарязали на "кръгчета".Пържим още около 10-15 минути,добавяме подправките и запържваме още 5 минути.Поднасяме със хубаво вино. Simple Smile


# 77
  • София
  • Мнения: 10 877
Пилешка салата с броколи

1 бр. пилешки гърди
1 глава броколи
6-7 бр. кисели краставички
200 г майонеза
сол

Пилешкото месо и броколите се сваряват. Изстиналото месо се накъсва на ленти, броколитe и краставичките се нарязват. Добавя се майонезата и се разбърква.

Последна редакция: ср, 26 сеп 2018, 23:18 от Vanja77

# 78
  • EU
  • Мнения: 400
5  порции по 200 грама пилешко месо, 1 кг. броколи на розички, 0,5 л. сметана за готвене, 0,250 кг. топено сирене, сол и черен пипер.  Всичко се смесва и пече 40 минути на 200 градуса.

# 79
  • Мнения: X
Пиле на фурна с подправки


1 пакет пилешки крилца
кимион
червен пипер
сол
доматен сок
Пилешките крилца се сваряват за 5 минути.Изваждат се и се слагат в тава,намазват се с подправките.Към доматения сок се прибавя от пилешкия бульон и се полива пилешкото месо.Слага се във фурната на 180 градуса.

# 80
  • София
  • Мнения: 879
Пилешки бон филенца в марината:

Пилешки бон филета - 0,5 кг.
Кисело мляко - 4 с. л.
Горчица - 1 ч.л.
черен пипер
сол
чесън - 1 скилидка
копър

Филенцата се оставят да престоят в марината около 20 мин. и се пекат на грил тигана с няколко капки зехтин. Децата ги обожават.

# 81
  • Мнения: 7 287
Днес менюто ще е изцяло с "Градус"
Пилешка супа-още къкри на котлона

# 82
  • Мнения: 1 421
Пилешки бутчета на фурна с майонеза
Продукти :
Пилешки бутчета
Майонеза
Сол
Черен пипер млян

Изключително лесна и бърза рецепта, бутчетата стават изключително вкусни и сочни, любим начин на приготвяне в нашето семейство Simple Smile
Бутчетата се почистват, аз махам и кожата, понеже никой у нас не я яде. Овкусяваме ги от двете страни със сол и черен пипер, нареждат се в тава и само отгоре се намазват с майонеза. Пекат се до готовност, преди проверявах с тънък нож( ако боцнете бутчето и не потича течност е готово) сега вече на око
Бон апети!

# 83
  • Мнения: 2 317
Пилешки хапки с майонеза

Нарязвам пилешките гърди на хапки, в купа ги разбърквам с една кутийка майонеза. След това ги овалвам с натрошени бисквити Чизи и пека на фурна. Поднасям с чеснов сос.

# 84
  • Мнения: 651
Пиле по дъбнишки
1 пиле,сол на вкус,2с.л. масло,2 яйца,100г сварени гъби,100г кашкавал,2с.л. печени смлени бадеми,3 скилидки чесън,1с.л. горчица,2с.л. сметана,черен пипер
Пилето се реже на порции и се сварява в подсолена вода.Изважда се и се запържва до златисто в маслото.Нарежда се в тава.В купа се разбиват яйцата,гъбите,настъргания кашкавал,бадемите,скълцания чесън,горчицата,сметаната.С тази смес се залива пилето с се пече 20-30 минути.Сервира се с пържени картофи и салата според сезона.

# 85
  • Мнения: 22 867

Вкъщи харесваме пилешка пастрама, правя я по следната рецепта:





Пилешките гърди се обезкостяват, ако е нужно, но не се разделят на парчета, и се слагат в солена вода за два часа. На чаша вода 1 с.л. сол. Водата трябва да покрива месото.
След 2 часа месото се изважда, подсушава се и се намазва хубаво от двете страни със смес от подправки.

За пилешки гърди – 2 бр.
Вода - 1 литър
Сол – 3-4 с.л.(но внимавайте да не загорчи от сол)

За намазването:

Червен пипер – 1-2 с.л.
Мед - 1 с.л.(може и да намалите, ако не обичате сладко, но то почти не се усеща)
Черен пипер на вкус
Горчица - 1 с.л.
Чесън- 2-3 скилидки
Олио – 2-3 с.л.

Всичките съставки смесвате хубаво в купичка и с тях намазвате подсушените гърди. Фурната на печката трябва да е предварително загрята на 250 град. Намазаното месо може да навиете на рулца и да закрепите с клечки за зъби, конец или без нищо, може и просто да сложите едно върху друго двете им крила. В тавичката, в която ще печете, сложете фолио, иначе трудно се мие. Удобни са и еднократните тавички от фолио. Слагате във фурната и печете точно 15 мин, след това изключвате фурната, без да я отваряте, и забравяте пастрамата за 1-2 часа, до пълното изстиване на фурната. Аз обикновено изтрайвам час.

P.S. Ако гърдите (може и пуешки да са) са по-големи, печете 20 мин. Получава се страшно крехко, сочно и ароматно печено месо.

# 86
  • Мнения: 2 744
обичам пилешко и често приготвям ястия с него.
Любимо ми е пилешко със зеленчуци и соев сос.

Необходими продукти
пилешки пържоли - 5 бр.
лук - 3 бр.
чушки - 3 бр.
моркови - 2 - 3 бр.
гъби - 200 - 250 г пресни
соев сос - 6-7 с.л.
черен пипер - 1 ч.л.
червен пипер - 1 к.л.
къри - 1.ч.л.
олио - 5 - 6 с.л.
магданоз - за поръсване

Нарежете пилешките пържоли на кубчета. В дълбок тиган се загрява предварително мазнината и се изсипват кубчетата. След около 15 мин. се прибавя соевият сос и останалите подправки и се оставя да се задуши за около 5 мин.
Добавете всички зеленчуци отгоре и сложете капака на съда за 5 мин. След това разбъркайте всичко в съда, като бъркате докато се запържат зеленчуците.След 5 минути снемете от котлона и поръсете с пресен магданоз

# 87
  • София
  • Мнения: 10 877
Ястие на пластове с пилешки дробчета

500 г пилешки дробчета
2 бр. моркови
2 глави лук
200 г гъби
1 бр. яйце
200 г сметана
индийско орехче, черен пипер, сол
олио

Настърганите моркови и нарязаният на лунички лук се запържват. Посоляват се и се слагат на дъното на намазнена тавичка. Гъбите се нарязват на филийки, запържват се и се посоляват. Слагат се върху лука и морковите. Почистените дробчета се нарязват и също се запържват, подправени с черен пипер, индийско орехче и посолени. Разпределят се върху гъбите. Яйцето се разбива със сметаната и малко сол. Заливат се дробчетата и се пекат в предварително загрята фурна, около 10-15 минути.

# 88
  • Кърджали
  • Мнения: 276
Една от любимите ми рецепта с пиле е

 Пиле с ориз
2 бутчета и пилешки гърди Градус
1,5 ч.ч. ориз
1 глава лук
Дом. сок или белени домати
Сол и подправки на вкус чубрица, черен пипер

Сваряваме пилешките бутчета и гърдите и ги отпенваме. Запържваме в малко мазнина лука, измиваме ориза хубаво и го добавяме към лука и запържваме за кратко. Прехвърляме в тава, овкусяваме със сол, доматения сок или белени домати и прибавяме от бульона 3 към 1 в който се е варило пилето. Слагаме месото отгоре и печем в загрята фурна до готовност.

# 89
  • Мнения: 287
Моя  любима рецепта за пилешки бутчета:

1 кг пилешки бутчета
1 майонеза
чесън на прах (може и скилидки) на вкус
сол на вкус
черен пипер

Овкусяваме бутчетата със солта и черния пипер. Объркваме майонезата с чесъна. Намезваме хубаво бутчетата с майонезата и оставаме за 1-2 часа в хладилника. След това ги печем на 180 градуса до готовност. Много ароматно, сочно и вкусно! 

Общи условия

Активация на акаунт