Сподели любимите си рецепти с „Градус“

  • 18 916
  • 229
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 1 677
Пиле по аржентински - специален вариант Wink

Продукти:
- 2-3 пилешки гърди;
- зехтин - 1-2 ч.л.
- 1 п.зеленчуков микс (морков, царевица, грах);
- 5ок.1кг. картофи;
- 1к. майонеза;
- сок от 1/2 лимон;
- сол, ч.пипер.
Пилешкото се нарязва на малки хапки (размерът е по желание). Месото се задушава леко със зехтина.
Картофите се сваряват и се осоляват и пюрират. В тава или съд йена се разстила картофеното пюре. Върху пюрето се разпределя пилешкото месо, а върху него - зеленчуците. Всичко това се залива със смесената с лимон и ч.пипер майонеза. Пече се на 180гр. около 30мин. По желание може 5 мин. преди края на печенето, ястието да се поръси с настърган кашкавал или моцарела.

# 91
  • Пловдив
  • Мнения: 1 567
Любимата ми рецепта на баба от детството:
Бутчета, с лук и домати. Мнооого кромид-лук се нарязва на едро. Добавят се домати (настъргани пресни, доматен сок или домати от консерва). Мазнина и пилешки бутчета "Градус." Пече се, докато всичко се запече Wink Невероятно вкусно и много лесно ястие!

# 92
  • Пловдив
  • Мнения: 1 567
Друга любима рецепта, Пълнено пиле "Градус" с ориз и картофи. Рецептата е лесна. Приготвя първо плънката за пълнене на пилето: В олио се задушава до омекване ситно нарязан лук (1 глава), а след това се прибавя оризът (150 г). Залива се с бульон (1 1/2 ч.ч.) и се държи на огъня, докато оризът поеме течността. Подправя се с чубрица, черен пипер и сол. С тази смес се пълни пилето "Градус", предварително осолено отвътре и отвън. Зашива се отворът и напълненото пиле се слага в тавичка. Намазва се с масло (2 с.л.), залива се с топла вода (1 ч.ч.) и се пече при температура 180 градуса, като се поставя в тавичка, на дъното на която са разположени обелените и нарязани  картофи. Ястието се пече около час и половина. Тъй като аз обичам ориз много, приготвям по-голямо количество и освен напълненото пиле, слагам и в тавичката Simple Smile

# 93
  • Мнения: 1 801
Любими са ни пилешки пържоли с гъби и топено сирене.
Предпочитаме пържола от бут без кожа.
Продукти:
3-4 пържоли
1 опаковка(около 300 гр.) топено сирене в черво.
300гр. гъби
50 гр. масло
Вода.
Начин на приготвяне:
Продуктите се измиват. Гъбите се нарязват средно едро, топеното сирене се реже на кръгчета.
В тенджера от йенско стъкло се поствя пържола, после гъби и накрая от топеното сирене. Така се реди, като най-отгоре се поставят резенчета масло. Добавя се вода ( около 1\4 от съда.
Пече се в загрята фурна на 200 градуса около 30 минути.
Чудесно се гарнира с картофена салата или пюре.
Добър апетит!

Последна редакция: чт, 27 сеп 2018, 17:09 от amonqk

# 94
  • Сливен
  • Мнения: 4 246
Продукти:
2крилца и 2бутчета(може и повече,просто на снимката ми са толкова)
картофи
моркови
гъби
чушки
домат
лук
олио-2-3супени лъжици
Подправки:Черен и червен пипер,сол,чубрика

Бутчетата и крилцата ги "изпарвам" предварително.Измивам и поставям в тава или плике,върху нарязаните зеленчуци.Зеленчуци-от което,по колкото има( картофи,моркови,лук,гъби,чушки,домат).Добавям подправките-черен пипер,червен пипер,сол,чубрика.Вода-половин водна чаша и олиото.Пека 30 минути със фолио на 180градуса,след което махам фолиото и запичам 10-15 минути.

# 95
  • Мнения: 240
Пилешки руладини

пилешки гърди - 4 бр.
риган - 2 с.л. пресен
зехтин - 2 с.л.
лимонов сок - 2 с.л.
бульон - ½ ч.ч. пилешки
бяло вино - ½ ч.ч. сухо
лимонова кора - ½ ч.л.
чесън - 4 пасирани скилидки
сирене - 110 г

Начукайте внимателно пилешките гърди докато добре ги изтъните. Сложете хартия за печене в тава и я намажете с малко зехтин.

Наредете начуканите пилешки гърди и ги намажете със зехтин. Овкусете ги със сол и черен пипер. Отгоре наредете сиренето, ригана, чесъна и лимоновата кора. Внимателно завийте на рулца и прикрепете с клечица.

Загрейте фурната на 230 градуса. Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган и изпържете пилешките руладини от всички страни за около 10 минути. Прехвърлете ги в малка тава и запечете за 5-7 минути.
Сипете виното, бульона и лимоновия сок в малка тенджерка, кипнете и варете, докато течността се редуца до половина.
Извадете пилешките руладини, нарежете ги и залейте със соса. Украсете с лимонови резени и поднесете с гарнитура по избор.

# 96
  • София
  • Мнения: 10 969
Пиле асорти

1 бр. пиле
100 г грах
250 г гъби
200 г шунка
150 г топено сирене
50 г масло
кашкавал
магданоз
черен пипер, сол
пилешки или телешки бульон

Пилето се сварява със сол. Обезкостява се и се накъсва на парчета. Слага се в йенска тенджера. Добавят се грахът, шунката, нарязаното на кубчета топено сирене, гъбите - също нарязани, черен пипер, магданоз. Всичко се разбърква добре, отгоре се нареждат тънки парченца кашкавал и се слага маслото. Залива се с разтворения бульон, така че да се покрие сместа. Ястието се захлупва и се пече на умерена фурна около час и половина.

# 97
  • Мнения: 427
Любима рецепта вкъщи е пилешки пържоли с топено сирене и гъби на фурна.

# 98
  • Мнения: 99
Пилешка кавърма -500 г пилешко филе(градус)
4 стръка праз лук
250 г гъби печурки
1 бр. червена чушка
1 бр. морков
2 бр. домати
1/3 ч.ч. олио
1 ч.л. брашно
подправки - 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. чубрица, 1 ч.л. пикантина, 1 дафинов лист, 6 скилидки чесън
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Месото се нарязва на парчета по желание. Запържва се в мазнината. Праз лука, гъбите, моркова и чушката се нарязват на ситно и се добавят към месото. Задушават се 15-20 минути. Прибавят се настърганите домати, брашното и подправките. Ястието се пече във фурна за 30 минути. Simple Smile

# 99
  • Мнения: 1 973
Любимата ми рецепта с пиле е пилешка супа. Слагам моркови, чушка, целина, праз и кромид лук, картофи и пиле, към края - фиде. Накрая застройвам със сурова застройка от яйце и кисело мляко. Става много вкусна.

# 100
  • Мнения: 998
Вкъщи много обичаме пилешки руладини
Пилешките гърди се разделят на тънки пържоли и се овкусяват, във всяка се слага резанче кисела краставичка, кашкавал, топено сирене и подправки по желание. Пържолките се завиват на руло и се забождат с клечка. Всяко ролце се завива в бекон, нареждат се в тавичка и се пекат в умерена фурна до готовност.

# 101
  • Мнения: 6 041
Пилешки крилца с пармезанова коричка



Продукти:

6 броя пилешки крилца
100 грама краве масло, разтопено
50 грама настърган пармезан
1 скилидка чесън
1/4 връзка пресен магданоз
1/4 връзка пресен копър
сол на вкус

Приготвяне:

Почистете добре пилешките крилца и отрежете краищата им.
Подсушете ги с хартия и ги посолете добре.
Нарежете на ситно пресните копър и магданоз.
Аз използвах ножица за подправки за нарязването им, но ако вие не разполагате с такава и нож ще ви свърши работа.
Пресовайте скилидката чесън и заедно с пресните подправки и маслото я сложете в купичка и разбъркайте добре до хомогенизиране.
Намажете пилешките крилца с тази смес като използвате четка.
Подредете ги в тавичка и поръсете с пармезан.
Печете около 20 минути на 200 градуса, на средно ниво във фурната.
Аз използвах уред за печене с въздух. Времето на печене беше 13 минути, а градусите - 200.
Извадете и поднесете с подлучен сос и чаша студена бира.
Приятен апетит!

# 102
  • Мнения: 7 304
Паприковано пиле с бира

Пилето се разрязва на порционни парчета  и се овалва в смес от подправки(къри,сладък и лютив червен пипер,сол,чесън на гранули-може и готова смес за пиле).Подрежда се в тавичка и се залива с около 500 мл.бира.Пече се до готовност.

# 103
  • Мнения: 534
Пилешки шишчета със зеленчуци (по Джейми Оливър)

Продукти:

4-5 скилидки чесън
1/2 чаена лъжичка джинджифил
1/4 кофичка кисело мляко
2 супени лъжици зехтин

1/2 чаена лъжичка червен пипер- сладък
1/2 чаена лъжичка червен пипер- лют
1/2 чаена лъжичка куркума
1/2 чаена лъжичка кимион
500 г пилешки гърди
сол
черен пипер на вкус
чушки, тиквички, гъби, червен лук... и т.н.

Приготвяне:

С Киселото мляко, счукания със сол чесън и останалите подправки се приготвя марината за нарязаното на кубчета месо (като за шишчета). Престоява в хладилника от 1ч до денонощие.

Ако използваме дървени/бамбукови шишчета, то те се накисват във вода предварително, да не прегарят.
Нанизваме и въртим регулярно на тигана или скарата.

Гарнитура- пърленка и бира, ... колкото поеме Simple Smile

# 104

Общи условия

Активация на акаунт