Сподели любимите си рецепти с „Градус“

  • 18 889
  • 229
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: X
Макарони с пилешко месо и доматен сос
Макарони
Доматен сок
Пилешко месо
Моркови
Макароните се сваряват.В тиган се запържват морковите,нарязани на дълги ивички,добавят се ситно нарязаните парченца пилешко месо.Слага се червен пипер,сол.Добавят се сварените макарони и се поливат с доматен сок.

# 106
  • Мнения: 1 569


Благодарим на всички, които участват активно в темата и споделят толкова вкусни рецепти с пилешко месо!
Време е да обявим и първите късметлии, които ще получат кулинарен комплект "Градус".
Това са:


beb_
Marsia_K


Честито! Tada


Date Очакваме печелившите да се свържат с нас до 3 октомври 2018 г. на e-mail: igra@bg-mamma.com като упоменат, че са победители в играта на "Градус" и напишат потребителското си име, електронната поща, с която са регистрирани във форума и координати за получаване на наградата (име, адрес и телефон).

Продължавайте да участвате в темата, защото следващото теглене е на 5 октомври!

# 107
  • Мнения: 68


Пилешки късчета с картофено пюре- НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

300 г пилешко месо (бяло)
50 г олио
4 с.л. брашно
1 с.л. соев сос
1/2 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. бяло вино

за картофеното пюре:
500 г картофи,кашкавал
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Месото се нарязва на дребни късчета. Овалва се в брашно и се запържва на слаб огън. Разбъркват се месцата докато станат златисти. За да не загори се добавят 100 г вода и бяло вино. След това за вкус се добавят 10-15 г соев сос. Отново се задушават и запържват. Похлупват се с капак, за да се сгъсти соса. Предварително се подготвя картофеното пюре. Оформяме го като каре. Поставяме късчетата върху пюрето. Само върху тях настъргваме кашкавал.кашкавал

# 108
  • Мнения: 176
Пиле със зеленчуци по китайски

Пиле със зеленчуци по китайски Продукти:
300 гр. пилешко филе
1/2 тиквичка
1 голям морков
1 глава лук
1 чушка/червена/
1 парче зеле
4-5 скилидки чесън
рястителна мазнина
пресен лук, кашу, сусам за поръсване.
За марината:
1 белтък
1 с.л. царевично нишесте
3 с.л. соев сос
3 с.л. оризов оцет.
За сосът:
1 с.л. тъмен соев сос
4 с.л. светъл соев сос
1 с.л. мед
1 с.л. кетчуп
2 с.л. оризов оцет
1 с.л. царевично натурално нишесте
1/2 ч.ч. вода
3 скилидки чесън пресовани.
Приготвяне:
Месото нарязваме на жулиени.
Смесваме продуктите за марината и разбъркваме добре.
Добавяме пилешкото и смесваме с марината.
Мариноваме за около 30 мин.
През това време нарязваме лука и зелето на малки кубчета.
Морковът и тиквичката на пръчици с инструмент за рязане на пръчици или с нож.
В тиган с мазнина запържваме месото от всички страни.
Изваждаме в чиния и запазваме.
Зеленчуците сотираме за по около минута и половина всеки по отделно.
Започваме със зелето и лука, изваждаме при пилешкото.
Добавяме морковът и чушката 1,5 мин. и изваждаме при останалите продукти.
Накрая тиквичката и чесъна , сотираме и смесваме всички продукти в тигана.
Заливаме с продуктите за соса смесени и разбити предварително.
Бъркаме 1-2 мин., докато се сгъсти соса и снемаме от огъня.
Сервираме горещо поръсено с лук, сусам или кашу по желание.
Гарнираме с Ориз с яйца и зеленчуци

# 109
  • Мнения: 68
Пилешки филенца с майонеза и кашкавал
Пилешко месо от гърди се нарязва на лентички (може и бонфиле да се ползва )и се разбърква в тавичка с майонеза, горчица,сол и черен пипер на вкус.Пече се в загрята фурна на 200 °до зачервяване,изважда се и се поръсва обидно с настърган кашкавал.Допича се още 5 минутки.



# 110
  • Мнения: 68


Благодарим на всички, които участват активно в темата и споделят толкова вкусни рецепти с пилешко месо!
Време е да обявим и първите късметлии, които ще получат кулинарен комплект "Градус".
Това са:


beb_
Marsia_K


Честито! Tada


Date Очакваме печелившите да се свържат с нас до 3 октомври 2018 г. на e-mail: igra@bg-mamma.com като упоменат, че са победители в играта на "Градус" и напишат потребителското си име, електронната поща, с която са регистрирани във форума и координати за получаване на наградата (име, адрес и телефон).

Продължавайте да участвате в темата, защото следващото теглене е на 5 октомври!

# 111
# 112
  • Ямбол
  • Мнения: 6
Пилешки Късчета тип Happy

Необходими Съставки
пилешко филе - 500 г
галета - 1 с л.
кисело мляко - 2 с.л.
сусам - 3 с.л.
чесън - 2 скилидки
червен пипер - 2 ч.л. сладък
сол
черен пипер
червен пипер - на вкус
* мерки и количества
Начин на приготвяне
Пилешкото филе се нарязва на парченца с дебелина 2-3 см.

Смесете галета, сусам, сол, червен и черен пипер.

Настържете чесъна на ситно и смесете с киселото мляко.

Потопете всяко парче пилешко филе в киселото мляко, след което се овалва в сместа за паниране. Запържете в тиган върху горещо растително масло до златист цвят.

Сервирайте хапките горещи със сос по желание и пресни или задушени зеленчуци.



# 113
  • Сливен
  • Мнения: 4 241
Една от любимите ми рецепти-
Пилешки хапки със сусам и пилешки хапки със корнфлейкс
Какво Ви трябва:
-Пилешко  БЯЛО месо (пилешки гърди)- 300,400,500 грама... Колкото имате,ако е в повече ,още по-добре
-Яйца-3-4-5 - трябват Ви ,както за "овалване",така и за панировка
-брашно- 300-400- отново брашното е за "овалване"
-галета-2-3 пакета
-сол
-олио

Нарязвам пилешкото на хапки,посолявам.Приготвям си 4 различни съда(за предпочитане купи),като ги подреждам по следният начин- в първият поставям брашното,във вторият яйцата и в третият галетата(като сусама поставям в галетата.В четвъртата е корнфлейкса(тези които правя с него,след като са били потопени в яйцата,от там ги поставям).И съответно-първо "овалваме" в брашно,от там в яйцата и накрая в галетата.
След като съм си направила абсолютно всички хапки,загрявам олиото в тигана.Хапките отново потапям в купа с яйца и започвам да пържа.Консумират се с бира. Simple Smile

# 114
  • Варна
  • Мнения: 10 793
*Салата Цезар*
Измивам и накъсвам айсберга.
На леко намазнен тиган запичам късчетата пилешко филе.
В същия тиган правя крутони от нарязан на кубчета хляб.
Приготвям домашен сос тип майонеза.
В чиния подреждам айсберга, пилешките късчета, крутоните, поливам със соса, най-отгоре поръсвам с настърган кашкавал.

# 115
  • Мнения: 1 476
Любимата рецепта на семейството ми са цяло пиле запечено с картофи. Обелвам и нарязвам 1 кг картофи. Слагам в тава пилето по средата и около него подреждам картофите с чубрица, чер пипер и сол. Наливам 1 чаша вода и пека до готовност.


# 116
  • Мнения: 1 758
Обожавам панирано бяло месо.Ето и рецептата , по която го подготвям:
пилешко филе - 400 г
соев сос - 3 с.л.
морска сол
черен пипер
лимони - 1 с.л. сок
сусам - 3 с.л.
брашно - 1 к.ч.
галета - 1 к.ч.
яйца - 2 бр.
олио - за пържене

Пилешкото филе се нарязва на хапки. В купа се смесват соевият сос, сокът от лимон, солта и черният пипер. В тази марина се овалват филенцата месо и оставяме за 30 минути на студено.
Разбиват се яйцата на пяна. В плитка чиния смесваме брашното и сусама, разбъркваме добре, за да се смесят продуктите. Отделно се сипват галета. Всяко филе се потапя първо в брашно и сусам, после в разбитите яйца и накрая в галетата.
Загрява се олио и пържим филенцата до златисто на умерена температура.

# 117
  • Мнения: 1 758
Много обичам и цяло пиле с бира.

Необходими Съставки

Пилешко месо - 1 цяло пиле
бира - 1 стъклена бутилка, по - негорчива, с дълго гърло
червен пипер - 1 ч.л.
олио - 1 с.л.
розмарин - 1 стрък
мащерка - 1 стрък
майорана - 1/2 ч.л.
сол - на вкус

Почистете пилето и го натрийте вътре и вън със сол, червен пипер. Отворете бутилката бира и я набучете в пилето от трътката през гърлото и я поставете така изправена в тава във фурната.
В гърлото на бирата сложете стръковете зелени подправки, а в тавата сипете малко олио. Сложете пилето на умерена незагрята фурна и печете до изкипяване на бирата.

# 118
  • Мнения: 4 859
Пилешки късчета с картофено пюре ала Happy
Може да се направи с пилешка месо от гърди или от бутче.Нарязва се на хапки,които се овалват в брашно и се запържват в мазнина на тиган.Добавят се нарязани гъбки (пресни или стерилизирани)и те да се позапържат.Намаля се котлона, заливат се с чаша вода и няколко лъжици соев сос, черен пипер и сол ако е нужно.Похлупва се и се оставя да къкри,докато поизври водата и се сгъсти соса.Късчетата се сервират веднага върху канапе от картофено пюре и се поръсват с настърган кашкавал.

# 119
  • Мнения: 218
Пиле с ориз на фурна

Пиле, ориз, сол, олио, черен пипер на зърна, лук и дафинов лист.

Общи условия

Активация на акаунт