Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 68

• 63 805
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
Да, аз много пъти съм била със задържани фоликули и не са се пукали сами. Няма никаква гаранция какво ще стане като дойде цикъла, дано да се спукат и успех. Аз така пих два месеца противозачатъчни, за да се махнат Simple Smile  Може да започнеш да правиш коремни преси, аз правих, но нямаше ефект.

# 301
  • София
Здравейте, моля за малко информация от  момичетата които са по информирани от мен или са минали през ivf.

Аз съм на 36г със диагноза тубарен стерилитет. Правим първи инвитро опит. Вчера беше пункцията ми - извадиха 9 бр. Днес след като се чухме с клиниката ни съобщиха че операцията е минала добре, от деветте, три са се оплодили. Викат ме утре за трансфер на 2 ембриона.
Този резултат по скоро ме обезкуражи.
Моите надежди бяха че поне повече ембиончета ще се оплодят за да имаме какво да замразим. Надявах се че трансфера ще е на бластоцист. Нямам представа защо прецениха едва на 2рия ден. Не ми дават никаква по подробна информяция, в клиника в чужбина съм и съм в супер невидение.

Това което също ме притеснява е че все още остават капчици кръв като се бърша и корема ми е още подут. Въпроса ми е, някоя от вас правила ли е трансфер на 2ри ден след пункцията и имахте ли подобни симптоми. Страшно се притеснявам...

# 302
Две в едно беше правила трансфер на двудневно ембрионче и беше успешен.  Иначе, за съжаление, е така - "реколтата" е непредвидима, както и броя на оплодените. Относно всичко останало, според мен, се консултирай с лекаря. Само той може да обясни защо е решил да не чака до бластоцист и дали е уместен трансфер при условие, че може да има лека хиперстимулация и дискомфорт. Иначе обикновено се счита, че ранен трансфер е благоприятен за развитието на ембриона в съвсем естествена среда.

# 303
  • Варна
Здравейте, момичета! От доста време ви чета, но вече стана време и аз да пиша. На 31г. съм, с неизяснен стерилитет от 4г. Този месец си взехме заповедта от фонда. Цикълът ми дойде вчера, ранния следобед и утре сутрин ме викат за първи преглед и назначаване на стимулация. Случвало ли се е на някоя от вас, да започне стимулация от 3 ден на цикъла ?

# 304
Тя стимулацията се започва от 3 ден винаги. На 2 ден те преглеждат и ти пускат кръвни. Ако всичко е наред с хормоните почвате на следващия ден стимулацията.

# 305
  • Varna
Няма такова нещо че стимулацията започва от 3ден винаги.

# 306
  • София
може да започне от втори ден, от трети, четвърти, пети, че и шести.
всичко зависи какво ще види лекаря на прегледа, как са изследванията и какви са му идеите.

# 307
  • Варна
Благодаря, момичета за отговорите Simple Smile утре отивам и ще видим какво ще става. Много се надявам да започнем този месец.

# 308
  • София
Дамм, аз предният път почнах от 2ри ден.

# 309
Момичета, споделете мнение за болничния след трансфер, особено ако става дума за работа на крак... Какво са ви казвали вашите лекари? Според мен плюсът на това да работиш, е, че времето минава по-бързо.Чудя се обаче дали има риск!

Последна редакция: пт, 23 ное 2018, 17:50 от Zarinkata

# 310
Здравейте ,момичета! Утре ще ми е пункцията. Имам около 15-16 фоликула, като 10 са от 16 до 20 ММ, лигавица 9 ММ( прегледа ми беше на 22. 11).  Хормоните-LH-  0,62 mlU/ml, E2-1454,50 pg/ml ,прогестерон- 1,02 ng/ ml. Според Вас добре ли е? Притеснява ме LH- не е ли много ниско? Какви трябва да са стойностите?  Моля Ви за коментар. Благодаря!

# 311
Моето Лх беше 9,5, Естрадиол 750 за 4 фоликула. Някои момичета коментираха, че Лх е високо, било добре да е 4-5. В крайна сметка извадиха 2  яйцеклетки, едната лутеинизирала (презряла)
Естрадиолът ти мисля, че показва по-малко зрели яйцеклетки, ако приемем, че около 250 единици са за 1 фоликул, около и над 15 мм. Но пък, както виждаш, при мен беше голяма стойност Естрадиолът,  а 2 от фоликулите бяха все още малки. Не съм сигурна какво трябва да очакваш. Естрадиолът е показател за зрелост, но лекарите по-добре го тълкуват.

Последна редакция: пт, 23 ное 2018, 19:53 от Малага

# 312
Имаш в предвид,че може да не са зрели, въпреки че ги имам? Защото доктора каза,че имам доста.

# 313
Не се притеснявай излишно. Никога не е сигурно какво точно ще извадят. Радвай се, че са голям брой фоликули, дано да са зрели повечето. А за LH попитай утре доктора. Нека някой по-осведомен по темата във форума да ти отговори. Успех!

# 314
Малага, благодаря ти. Аз като попитах в сряда доктора,той каза,че всичко е супер. Но мен нещо ме гризе от вътре.

Общи условия

Активация на акаунт