Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 68

• 63 806
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
Deizy, изобщо не се параноясвай излишно. Моят естрадиол постоянно играеше като на 11 ден от 800 и нещо ми падна на 345, а на следващия ден стана 700. В деня преди 36 часовата инжекция ми беше 1080, докторите при мен следяха 6-7 големи фоликула, аз се бях побъркала, че имам супер малко и на всичкото отгоре и няма да са качествени с такъв нисък естрадиол, а на пункцията ми извадиха 10 зрели яйцеклетки и то от малките фоликули, на които изобщо не разчитаха. Така че изобщо не го гледай тоя естрадиол, ориентировъчен е, но не и показателен. Отделно ми бяха обяснили, че след като за 1 ден ми падна от 800 и нещо на 300 и нещо означавало, че е отишъл един фоликул, а не няколко както си мислех, а после са тръгнали други. Както много правилно ми каза доктора: “ На пункцията най-добре ще си покаже, сега само предполагаме!” и накрая като ми извадиха 10 яйцеклетки дори доктора се облещи от резултата.

# 316
Моята пункция мина- имам 17 извадени яйцеклетки. Дано са и добри.

# 317
С какво беше стимулацията? Доста сте извадили. Дано се оплодят повече, да има за замразяване. Аз много исках да замразим, но не останаха Sad

# 318
С какво беше стимулацията? Доста сте извадили. Дано се оплодят повече, да има за замразяване. Аз много исках да замразим, но не останаха Sad
С пурегон и оргалутран ми е стимулацията.

# 319
Здравейте дами, подала съм си документи за фонда в момента съм с статус разглежда се от комисия, нз точно кога ще ми дадат заповедта, но съм се насочила към клиника Щерев-доц. Андреева. С мъжки фактор сме, ама някакси е мн бърза не обеднява мн подготвихме документите и каза фа ги отнесем в цар и после със заповедта да отидем.
Някой правил ли е ИКСИ там, впечатления, резултати?
Моля Ви дори не съм наясно какво точно се случва, колко време отнема процедурата?
Какъв е шанса ми да забременея?

# 320
Здравей, Криси.
Добре дошла.
Накратко, има видове протоколи по които можеш да бъдеш стимулирана. Най-масовите са къс и дълъг. Има много информация и за двата и може да прочетеш какво представляват. След като започнеш стимулация, всеки ден ще си поставяш инжекции подкожно в корема. През няколко дни, накрая може и всеки ден, ще ти пускат кръвни изследвания и ще ти правят ехографски прегледи, за да видят как нарастват фоликулите. След като станат достатъчно големи се назначава пункция, за да ги извадят и в зависимост от много фактори ще обсъдите с доктора си дали да правите свеж трансфер (след 3 или 5 дни) или замразен, след няколко месеца. Това е.
Никой не може да ти каже какъв е шанса дали ще забременееш от първия опит. Божа работа.
Успех!

# 321
А имали някой, който е правил ИКСИ Щерев?
А конкретно мнение за доц. Андреева?

# 322
Андреева ми прави хидротубация с резултат тръби проходими. Не искаше и да чуе за ЦС, защото методът си бил съвсем надежден. Три месеца по-късно сегашният ми лекар ми махна тръбите, защото не ставаха за нищо. При предварителните разговори категорично ме "отсвири" за ЕЦ, защото било загуба на време. Не бих я препоръчала, но всичко е субективно, имай го предвид.

# 323
Трудно се говори с нея и не знам набързо подготви документите и каза да ги отнеса в фонда. Все бърза и направо ме е страх. На 30 г съм при мен е всичко ок, имам само инсулинова резистентност в момента съм ок не вземам лекарства.С мъжки фактор сме.

# 324
Ако имаш съмнения, запиши час в друга клиника. Виж там как е положението и ако искаш, можеш да смениш заповедта, не е проблем.

# 325
Ако не се чувстваш добре с нея, не виждам много смисъл да продължаваш. Имаш достатъчно време, преди заповедта да излезе. Потърси други лекари, направи по един първоначален с избраните, виж къде ще е твоето място.

# 326
Не знам вече какво да правя, но от друга страна тя там е една от най-заетите, мн трудно се записва час, а щом има много пациенти значи е професионалист. Аз дори без час се редих и ме взе иначе когато и да питам за час ми казват, че чак след месец и нещо има

# 327
Месец и нещо не е много. При повечето се чака между 3-4 месеца, да не говорим, че има и за година. Аз за моя час чаках 1 година, така че това че има час за след месец, не означава, че е много.

# 328
  • София
Криси, ти как попадна при Андреева?Някой те насочи или на сляпо?
Аз съм и пациент вече 6 години, и да трудно се говори с нея, но на мен не ми пречи и аз не съм от най-общителните... Аз смятам, че е добър специалист, до сега всичко, което ми е казала е било така.
За мнението по горе - за ЦС, не знам как и защо, но лично тя ме прати на ЦС и въпреки че  уж били проходими, тя се усъмни и последва лапаро, хидросалпсинг и прекъсването им.

# 329
Моми4ета , има ли някой с инвитро в Аликанте Испания . Ако може малко информация !

Общи условия

Активация на акаунт