Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 68

• 63 676
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
  • София
При мен - 2ри ден от МЦ - ехографски преглед - 5/6 ден преглед+хормони.
Момичета, при нас продължават да не знаят какво ни е.... сега ще "лекуваме" ендометриозата и ме пращат на барокамера (док. каза че е виждала много добри резултати след това) .
Не знам вече какво да правя.

# 631
  • София
малко нелепо звучи, не знаят какво ви е и ви изпращат на барокамера.
зашо не попитате и някой друг лекар, може да има идеи какво ви е  Rolling Eyes

# 632
  • София/Дружба
Акси, правили ли сте тест за оплодителната способност на сперматозоидите?

# 633
  • София
бамбарадамбара - знам.... Ще ходя за второ мнение
Solley - пуснали сме го, би трябвало тези дни да е готовo
Допълвам - готов е резултата, обаче за да не стане объркваме нали У делециите  са за оплодителната способност на сперматозоидите?  Защото това сме пуснали (съжалявам за невежеството)

Последна редакция: пт, 11 яну 2019, 12:03 от Axenia

# 634
  • София/Дружба
Мисля че е SDI изследването. И при нормални показатели в СГ може да има намалена оплодителна способност, затова да не се оплождат Я.
А какъв е резултата от Y-делециите?

# 635
  • София
Хм, мъжа ми е с нормална СГ, Y-делециите са ок, няма отклония. Ще го накарам да пусне и такъв тест. Той има час при Бъчваров в понеделник за всеки случай, ако има още неща, които да изследва и да разгледат ситуацията.

# 636
  • София/Дружба
От това което съм чела - от оплождането до 3 ден яйцеклетката е тази която "работи" по развитието на ембрионите, след 3 ден вече ролята е на сперматозоида. Например ние сме с мъжки фактор, до 3 ден прекрасни ембриони, на 4 и 5 ден се скапват и не стигаме до трансфер.
Може при теб Я да нямат достатъчно енергия да се разделят.
Обсъждали ли сте ICSIна естествен цикъл? Знам чр в Щерев не са фенове на ЕЦ, но може при теб да е вариант, който ще проработи.

# 637
  • София
Обсъждахме го. Решихме първо да направим курса с инжекциите за ендометриозата и след това да използвам фонда и след това вече ест. цикъл. Или ако има дупка между тях, ще направим една пункция.

# 638
Някой в Селена при др Матев да прави стимулация или доволни от него

# 639
  • София
Добро утро Simple Smile
Момичета да ви питам, от вчера до днес успях да се добера до Лачев за второ мнение, някой познава ли го? Търся мнение, тъй като освен при моята си док, не съм ходила никога при други, и малко ми е притеснено.

# 640
Axenia,за Лачев нямам отзиви,но прочетох,че не сте правили SDI тест-задължително пуснете,този тест показва количеството фрагментации в сперматозоидите. Дано по-скоро откриете проблема и бързо бързо да забременяваш! 😘

# 641
  • София
Мерси Fireeе, утре ММ има час при Бъчваров и съм го накарала да си иска такъв тест. Аз прочетох кофти коментари за Лачев и отмених часа, ще търся някой друг за второ мнение.

Последна редакция: вт, 15 яну 2019, 14:53 от Axenia

# 642
Мъжът ми го хареса,остана с добри впечатления от него. Simple Smile Където и да идете,пожелавам успех възможно най-бързо! ❤

# 643
Моя мъж ходи при Бъчваров. Пусна му всички възможни изследвания. Ок са, като изключим морфологията по Крюгер, с която кандидатстваме по Фонда. Беше му изписвал доста добавки, пи ги 3 месеца. После му назначи едни други, сравнително по-ефтини Simple Smile Но пък се предполага сега, че мойте яйцеклетки не са много ОК. Ще видим скоро Simple Smile
Искам да попитам момичетата, които са правили ин-витро в Щерев - когато на трансфера ви поставиха онази болезнената инжекция, получихте ли сърцебиене от нея? Аз очаквах да ме отпусне и успокои, обаче сърцето ми заби лудо! После се оправих, но в първия момент това почувствах.

# 644
Слънце, инжекцията е бусколизин и ако си с ниско кръвно, така става. На последния трансфер бях с 140 пулс, но минава след час-два Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт