Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 68

• 63 764
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Първият път плаках,че не се получи ...сега плача от радост,че има резултат 😉😊

# 211
Божеее, толкова благородно ти завиждам, дано всички успеем, много ти се зарадвах🙂

# 212
Честито  KRISKA , пожелавам ти успех Simple Smile

# 213
Имам един идиотски въпрос. Знам, че ще прозвучи нелепо, но ще рискувам да го задам. Моля ви не ме линчувайте. Намалила съм цигарите доста, пуша по 5-6 макс. Докторите ми казаха, че нямало проблем, от други източници чух, че по- добре по малко да пушиш отколкото рязко да ги спреш, защото ставал по- голям стрес за организма. Някоя от вас пушила ли е по време на стимулация и повлияли ли са й цигарите на яйцеклетките?

# 214
  • Varna
Криска, честито! Лека и спокойна бременност до термин и здраво бебче! Дай боже всички тук  който са в процедури или им предстои да те последваме скоро! Hug

Последна редакция: чт, 01 ное 2018, 20:33 от Valentina Dragancheva-Encheva

# 215
Колкото и грозно да звучи,пушех по време на стимулация,пушеш и днес,да намалих ги,да знам водя битка ,а не се отказвам от цигарите...жалко ще каже някой,абе знам кога сега😉.Сега вече няма да тровя себе си,а и някой в мен,затова поне до мин 2,3 пък кой знае може и хич...

# 216
  • София
Цигарите са си цигари и са вредни във всички случаи.
Аз като бивш пушач, ще ви кажа, че най-лесното нещо, което съм правила е да спра цигарите, а повярвайте пуших много години и по много цигари.
Сега е най-лесно да се спре-има защо.

# 217
Колкото и грозно да звучи,пушех по време на стимулация,пушеш и днес,да намалих ги,да знам водя битка ,а не се отказвам от цигарите...жалко ще каже някой,абе знам кога сега😉.Сега вече няма да тровя себе си,а и някой в мен,затова поне до мин 2,3 пък кой знае може и хич...
  честито и от мен за положителния резултат.и искам да те попитам,   нали при поликистоза се вадят повече яйцеклетки?  Тай като на мен ми извадиха само 2 и ми казаха най вероятно поликистоза.после ходих на друг лекар и ми каза че нямам.хормоналните изследвания са ми перфектни. А знам че при поликистоза става хипер стимулация и вадят доста. Обаркана съм ,незнам вече какво да си мисля

# 218
Може и така да е,но просто яйчниците реагираха по този начин на стимулацията.Да кажа чесно,дойде един момент в който неисках,да знам много неща,вярвам на хората в чийто ръце попаднах,страхувах се но им вярвах,а и в крайна сметка сега им вярвам повече.Само ще кажа,че дори и да не бях успяла от първият път,както се случи и нестигнах до инсеминация,не бих ги обвинявала,защото за мен,те направиха много.Да плащам си,да струваше ми много ,но за това цена няма особенно когато виждам и усещам човещината,обичам ги тези хора те се бориха с мен!

# 219
Ju 86, не винаги при ПКЯ се получава хиперстимулация. Ако са по-ниски дозите, няма да се получи. Но всеки организъм реагира по различен начин, защото аз съм виждала и момичета с по 9-10 фоликула и при тях се е получавала хипер. Аз се водя, че съм с ПКЯ и имам 2 стимулации. Първата беше общо със 150 единици лекарства-извадихме 10Я от които 9 годни за оплождане, а от втората стимулация с 200 единици -извадихме 21 Я, от които не помня колко годни за оплождане. И двата опита бяха пълна катастрофа, понеже нито един от ембрионите не достигаше нормално до 5 ден, отделно и бяха с фрагменти. Така, че важното е да са качествени Я и да са хубави ембрионите, бройката няма значение. Аз съм жив пример.

# 220
Здравейте дами, имам нужда от съвет третият ми опит завърши с неуспех, ембрионите бяха много добри и все пак отрицателен резултат. Какви изследвания да си направя за да видим на какво се дължи?

# 221
Здравейте дами, имам нужда от съвет третият ми опит завърши с неуспех, ембрионите бяха много добри и все пак отрицателен резултат. Какви изследвания да си направя за да видим на какво се дължи?
Много съжалявам. Аз след първият ми неуспешен свеж трансфер направих изследване за тромбофилии, имунологични изследвания и биопсия. За щастие всичко това излезна нормално и сега продължавам нататък. Може да направиш витамин Б и Д. Аз имам и изследвания за инсулинова резистентност.

# 222
Много съжалявам. Аз след първият ми неуспешен свеж трансфер направих изследване за тромбофилии, имунологични изследвания и биопсия. За щастие всичко това излезна нормално и сега продължавам нататък. Може да направиш витамин Б и Д. Аз имам и изследвания за инсулинова резистентност.
Има ли значение по кое време се правят имунолгичните изледвания и за тромбофилия? И какви точно трябва да бъдат?

# 223
  • София
Няма значение по кое време. Направи си пълен пакет - около 340лв. е в Геника.
Аз си правих и кариотип той е около 150лв. на човек.  Витамин Б12, филиева и Д.

# 224

Бъдещи мамчета , вчера ми направиха инсеминация и днес имам леко кафеникаво зацапване , нормално ли е или трябва да се чуя с доктора според вас ? (П.С. процедурата е след неизяснен ИНф ..)

Чувала съм, че май се води за нормално подобно зацапване. Ние, говорейки с нашия  доктор (Лачев), ме предупреди, че след като започнем с опитите, ако се получи някакво кървене- незабавно да го информирам.

Общи условия

Активация на акаунт