Плюсове и минуси на кварталите в София - 3

• 44 457
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
Права е Мацето. То около този Аутсорсинг колко неща се крепят... Добре, че е той. Между другото специално в ИТ аутсорсинг индустрията ние сме като индийците, само дето сме малко по-скъпи. А пък като се загледам околната ни среда доста прилича на Индийската, в една малко по-лека форма.

# 181
  • София
Може ли на български, понеже не разбрах много какво имаш предвид?

Аутсорсинг = изнесени услуги
Клъстер=струпване, използва се когато фирми от един бранш се струпват в един район, град пр.
Тек =финтек, хайт тек,  програмисти, Ит и ор

# 182
Не е до бизнес сградите, ето около нас в Дружба стоят празни, трябват клъстери, тек, аутсотсинг, точно това се случи в Младост, около дъМол също.
Точно заради Бизнес Парк са скъпи цените в Младост, както и наличието на метро. Жилищата в района на бизнес парка се отдават лесно под наем, заради многото работещи в Бизнес парк, както и AirBNB процъфтява по същата причина там. За тава и цените са такива.
За мен лично Младост си е един краен квартал и туй то.

# 183
Не е само заради Бизнес центърът. Големите квартали са предпочитани от млади семейства, защото са удобни за отглеждане на деца. Все още има много зелени площи и площадки, по които да израснат свободно. Имат добра инфраструктура, реално са град в града, имаш всичко на разположение. Предлагат и разнообразие от всички видове строителства.
Абсолютно. Хубавите райони на Люлин държат цени, подобни като в другите, които коментирате тук.

# 184
  • София
Права е Мацето. То около този Аутсорсинг колко неща се крепят... Добре, че е той. Между другото специално в ИТ аутсорсинг индустрията ние сме като индийците, само дето сме малко по-скъпи. А пък като се загледам околната ни среда доста прилича на Индийската, в една малко по-лека форма.
И малко по-умни и по-почтени. А Младост доста се е поотдалечил от индийската околна среда. Колкото по- на юг се движиш в Младост, толкова по-малко гледката е панелно-тъжна и се сменя на парково-модернистична.

# 185
На юг в Младост има бунгала зад хотела на Ал. Малинов, Бизнеспарк и заграждения на всяка зелена градина... мене не ми харесва. Даже пътуването по Малинов е като мини мортал комбат, от Люлинския ускорител излизам с подобно усещане също.

# 186
...мене не ми харесва..
Ясно, обаче хората имат различен вкус и различни приоритети. След като се интересува някой от дадени квартали, очевидно те са от тип, който му харесва и просто се интересува да чуе мнението на хората, които имат вече са там и имат поглед "отвътре"...
Подобни подмятания с какво биха му помогнали? Или идеята на темата е да осмиваме кварталите, към които другите са се насочили Simple Smile

# 187
Затова пише "на мен", изказвам мнение и не налагам същото на други Simple Smile Който минава често през Младост знае какво става по Малинов и на какво прилича районът, останалото е въпрос на вкус.. аз съм от района.

# 188
  • София
За едноетажните къщички над един паркинг ли говорим, като говорим за "бунгала"?
...
Повечето хора пътуват по Околовръстното или с метрото, а не по бул. Малинов.

# 189
НСЧ то и Люлин, Обеля, Надежда, Дружба и др. са големи, с инфраструктура, метро и много зелени площи.

# 190
Паркингът е над тях, на един блок зад Малинов, в междублоково пространство са.
Иначе многото автобуси и метрото са си радост, но пак връзката Цариградско - Околовръстно е през Младост, също на 3 бизнес района с хора от цяла София (над околовръстното, Бизнес парк, Цариградско).

# 191
  • София
От Цариградско можеш да стигнеш по задни улички до Околовръстното без изобщо да се качваш на Малинов и да се нахакваш в задръстване.

Не съм обиколила зад всеки блок по продължение на Малинов за да видя какво има отзад.

Аз, като едно пловдивско чадо, никак не харесвам софийския център  (много ми е сив, мръсен, смрадлив и грозен) и никога не бих живяла там. Слизам в центъра само при необходимост. но пък го правя в 99% от случаите с метрото. 

# 192
  • София
Малинов след ремонта е много по-поносим, всеки ден ми се налага да влизам в Младост за да взема детето, не е повече от 10 мин до Младост 3. Като живяла там, за мен е чудесен квартал за млади хора и за отглеждане на дете. Всичките главни булеварди са ремонтирани, има страшно много детски площадки, два парка, заведения, болница. Наистина забравяш за центъра като живееш там.

# 193
От Цариградско можеш да стигнеш по задни улички до Околовръстното без изобщо да се качваш на Малинов и да се нахакваш в задръстване.
Няма такова нещо. Виж гугъл мапс. Освен ако не говорим да караш по Самоковско или по Йерусалим и от там към Климент Охридски Simple Smile

# 194
  • София
Дончо, Дончо...ако идваш откъм Пловдив, минаваш през Горубляне, кв. Експериментален, Младост 3, Младост 4. Ако идваш откъм Центъра - по Димитър Моллов, покрай Св. Ана, Йерусалим, покрай Лидъла в Младост 2 и т.н. на юг.  Waze винаги ще ти покаже откъде е най-бързо.

Общи условия

Активация на акаунт