Плюсове и минуси на кварталите в София - 3

• 45 521
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
В Студентски има един обикалящ катун, главно покрай 55ти блок се подвизаваше до скоро.
Не са постоянно живеещи и ги гонят постоянно...Simple Smile

# 661
  • София
Живях 6 години там, баш са си постоянно пребиваващи.

# 662
Уважаеми г-да защитници и нападатели - уведомяваме ви, че от тук нататък журито ще приемаме за действителни само доказателства (по циганския въпрос), които са придружени от СНИМКА.
Щото казал-рекъл вече не вАжи
Simple Smile

# 663
Живея 8-9 години в младост 4 въпреки многото плюсове и минуси. Не мога да преценя дали съм доволна или не. Десетина години живях на Дондуков до моста Чавдар и продължавам да имам апартамент там. Май предпочитам Дондуков, но откакто района го направиха зелена зона е доста скъпо за живеене място

# 664
По темата за Слатина - живяла съм там точно в един от блоковете зад Слатинска река. Като се нанасяхме, видях доста цигани и все се притеснявах, но не сме имали проблеми с тях освен циганските сватби наблизо. Grinning Което си е гадно де..
В Студентски също съм живяла като студентка и да, няма почти никакви цигани, но и така да е, пак не бих стъпила там повече. Всеки кара както си иска, заведенията са много и шумни..
В Центъра до Мария Луиза също съм живяла, няма цигани, но има бежанци.
Иначе според мен в Красна поляна поне в частта при бул. Възкресение, която е близо до Константин Величков, е добре - разкарват се цигани от време на време с колички да събират каквото намерят, но не съм чувала за проблеми с тях.

# 665
  • София
Както се казва в един сръбски филм, "бате, има цигани и по-не цигани, ние сме от тея по-не цигани". Едно е в квартала да има катуни, друго е да са да ги наречем полу-интегрирани, тези вторите обикновено работят в чистотата, по офиси чистят, държат се далеч по-нормално, децата им ходят на градина, училище, по маркетите ги срещаш си пазаруват нормално. Е, имат си циганското в тях, по-мръсно, вдигат шум, но се издържат. Виж, вече катунските са друга бира. В родния ми град живеем до цигани, ми едното момиче завърши медицина и работи като лекар в Швейцария, та не са съвсем ужасни да ги има в квартала.

# 666
Забелязала съм, че всеки си харесва квартала, казва си - навсякъде ги има, - живее някак, докато не дойде време децата да тръгнат на градина и след това на училище - тогава се започва недоволството - ама как така моите деца ще участ в един клас с циганчета. Особено сега с по-затегнатите условия и районирането.

# 667
В едното ни училище, което е точно до махлата, в началото циглетата бяха разпръснати по класовете. Обаче всичките родители, или поне повечето, са казали, че ще си махнат децата. И от випуска на моя батко - вече циглетата са в отделен клас, и даже в отделно крило - бившето крило на занималнята. За да има Мир. Аз нямам преки наблюдения - децата бяха в друг клас реално. В нашия клас имаше 1-2, но абсолютно културни и неагресивни. За разлика от 4-5 българчета, които и псуеаха, и биеха и тероризирана класа. Тъй че, направо нз какво да ви кажа

# 668
Ами на мен ми предстои това с училището. Ние живеем в младост 4 и сме в района на 131 соу. Още от едно време се знае че това е циганското училище и аз направо изтръпвам от това. Надявам се да успеем в друго училище

# 669
  • София
Ами на мен ми предстои това с училището. Ние живеем в младост 4 и сме в района на 131 соу. Още от едно време се знае че това е циганското училище и аз направо изтръпвам от това. Надявам се да успеем в друго училище
Там започнаха да работят с Шилер и до година-2 очаквам много да се вдигне нивото. Следя го, защото и ние ще сме в този район скоро. Синът ми е на ДГ наблизо, имаха само едно момиченце в яслата, но отиде с предходния набор в друга група, сега няма нито едно.

# 670
Забелязала съм, че всеки си харесва квартала, казва си - навсякъде ги има, - живее някак, докато не дойде време децата да тръгнат на градина и след това на училище - тогава се започва недоволството - ама как така моите деца ще участ в един клас с циганчета. Особено сега с по-затегнатите условия и районирането.

Чак пък “живее някак”... Вече зависи къде точно де, но не мисля, че повечето хора особено много се впечатляват, че цигани разнасят колички, прибират стари изхвърлени мебели и т.н. Ако правят проблеми, е вече друго. Тогава има примиряване и търпене. Лично на мен в гореописаните райони не ми се е случвало да търпя друго освен циганските сватби в Слатина, за които сме звънели на 112 и имаше резултат.

# 671
Там започнаха да работят с Шилер и до година-2 очаквам много да се вдигне нивото. Следя го, защото и ние ще сме в този район скоро. Синът ми е на ДГ наблизо, имаха само едно момиченце в яслата, но отиде с предходния набор в друга група, сега няма нито едно.
може ли на лични да поговорим за Шилер. Аз останах с впечетление че те поемат само езиковото обучение и детето трябва да бъде прието в паралелка в училището, т.е ходи в обикновена паралелка с циганетата

# 672
В едното ни училище, което е точно до махлата, в началото циглетата бяха разпръснати по класовете. Обаче всичките родители, или поне повечето, са казали, че ще си махнат децата. И от випуска на моя батко - вече циглетата са в отделен клас, и даже в отделно крило - бившето крило на занималнята. За да има Мир. Аз нямам преки наблюдения - децата бяха в друг клас реално. В нашия клас имаше 1-2, но абсолютно културни и неагресивни. За разлика от 4-5 българчета, които и псуеаха, и биеха и тероризирана класа. Тъй че, направо нз какво да ви кажа

Не че нещо, ама това да ги съберат всички циганета в един клас си е чиста дискриминация. А относно това, че навсякъде или из повечето квартали има цигани, трябва да свикваме, защото след 40-50 години те ще са доминиращото население в България.

# 673
  • София
Живяла съм в Гео Милев, там не живеят цигани но обикалят с каруци и по кофите ,даже ги забелязвам в по заможните квартали, защото си мислят че по кофите има по така неща, и в Изток съм виждала

# 674
Не че нещо, ама това да ги съберат всички циганета в един клас си е чиста дискриминация. А относно това, че навсякъде или из повечето квартали има цигани, трябва да свикваме, защото след 40-50 години те ще са доминиращото население в България.

Стига сме робували на страха от дискриминация. В случая това разделение е от полза за всички, защото циганчетата в общия случай не могат да поддържат темпото на българчетата в овладяване на материала. В резултат ако има смесен клас едните изтърват нишката и нищо не научават, а другите биват спъвани и не научават достатъчно. В резултат и двете групи са ощетени. Но ако са разделени, всеки клас си се движи със свое темпо и децата овладяват материала оптимално. Пък ако някое циганче случайно се окаже победител в олимпиада или с награда за съчинение не вярвам никой български родител да го направи на въпрос, ако него го преместят при българчетата.

Относно зелената зона около Дондуков, че станало скъпо, се изумявам Shocked Баш па това ли е кусур? Скъпо, скъпо, колко да е скъпо? Стотина лева на година за стикер. За сметка на това се паркира много по-лесно. Та струва си отвсякъде според мен. Ако да живееш на Дондуков има кусури, то те са съвсем други.

Общи условия

Активация на акаунт