Плюсове и минуси на кварталите в София - 3

• 44 356
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Във входа ми, Дружбенския се нанесоха четири семейства с малки деца. Едното семейство е на лекар, другото си имат някакъв бизнес. Останалите не ги знам какво работят, но не са бедни.
Отделно и преди това имахме млади семейства, та се увеличават.
Всички останали живеем там от доста години и не сме тъпи бачкатори, нищо че сама се определям.

От 32 апартамента има само три куци семейства, едната е луда, единия е бивш счетоводител, настоящ пияница и семейство простаци. С добри доходи, ама простаци.
Та не е до квартал само, а до късмет.

Повечето възрастни са пенсионирани военни. Млади пенсионери и стари пенсионери. Освен, че са много пунктуални, други драми нямаме.

# 91
Едни от кварталите, в които търсим апартамент са Бели брези и Стрелбище, там сме ходили и на най-много огледи, но последните 2 месеца почти не излизат обяви от там.  Замисляме се да започнем да гледаме и в Борово и Гоце Делчев(тухла, НС). Там почти не съм стъпвала обаче. Кажете нещо за тези квартали, някакви впечетления ?
Мисля, че излизат в Бели брези оферти. Иначе да, застроено е , но не е наблъскано и има пространство , това до Дорис Тенеди училището, до бул. България всичко е със зеленина, ама там май само кучета обикалят, не са поставили пейки, нещо да засадят, би могло много хубаво да стане. Нагоре вече е по-нагъсто , а новите блокове също са без голямо разстояние, по Нишава обаче е много добре и Праскова улиците. Може и да хванете оферта някъде там все ще изпадне Самият квартал е много малък , затова и предлагането не е голямо, но локацията става супер и близо до много неща, особено сега и с метрото, пада се между 2 спирки май и зависи в кой край ще вземете-началото или края на квартала. Трамвай , тролей , автобуси, бул. България се ремонтира ..
Стрелбище за мен изобщо не е презастроено, близо до парка, също транспорт удобен , но не в частта към Гоце Делчев, а след пазар Иван Вазов, широки улици, всичко е плюс за мен там, много панелни блокчета има, ама добре стоят и се вписват, доста магазини , заведения, харесва ми и там.
Между Гоце Делчев и Борово , бих избрала Борово. Гоце Делчев е по-близо до парка , ама само това е плюс, лош транспорт, ако си без кола , не ми харесва поне на мен. Борово има хубави блокчета, но май тухлата е малко там, около Земляне и 20 поликлиника ми харесва поне на мен , няма много зеленина там, ама то... Бих гледала да е застроено аз, ако купувам, да не ме изненадат после с блок пред прозорците ми. Харесвам и висок етаж, по възможност последен (знам , че не са любители много хора на такова решение, но аз съм твърдо за това и си имам причини)
Вижте и Хиподрума, той е малко страни на Бели брези , но вече ще има метростанция , удобен транспорт, магазини и там, зеленина има малко останала и се вписва, близо до болници, спирки на транспорт, харесва ми да е близо там до черквата и сп. Ручей дето е да е наблизо, заради метростанцията дето се строи и трамвая, тролейте, под подлеза и си в Стрелбище и още малко-южен парк, бели брези е точно до него там , това място е доста добро и училища има хубави 51 е там, но детските градини малко май ще е проблем. Зависи от парите дето сте определили и квадратурата, която искате да вземете, всичко се намира иначе.

# 92

Вижте и Хиподрума, той е малко страни на Бели брези , но вече ще има метростанция , удобен транспорт, магазини и там, зеленина има малко останала и се вписва, близо до болници, спирки на транспорт, харесва ми да е близо там до черквата и сп. Ручей дето е да е наблизо, заради метростанцията дето се строи и трамвая, тролейте, под подлеза и си в Стрелбище и още малко-южен парк, бели брези е точно до него там , това място е доста добро и училища има хубави 51 е там, но детските градини малко май ще е проблем. Зависи от парите дето сте определили и квадратурата, която искате да вземете, всичко се намира иначе.
Малко настрани, но в посока центъра Simple Smile Хиподрума е по-добре от Бели брези и Борово, няма какво да си говорим. Не знам защо е пренебрегван, освен заради малкото предлагане и високите цени Simple Smile В Бели брези е много нагъчкано...

# 93
Не зная поради каква причина, но Хиподрума го дават квартал с най-замърсен въздух. Иначе и аз го харесвам.

# 94
Аз следя Хиподрума, за съжаление почти никога не виждам оферти, различни от първа линия  на Гешов или локалното на Борис трети Sad

# 95
  • София
Там не се строи много, всъщност не зная къде е границата му в посока Красно село.
Чак се учудвам, че при нашите живеят по 1 старец в апартамент 80 квадрата, но не продават.
За Хиподрума говоря, наистина ли е пренебрегван? Може би цените наистина са прекалено високи и хората предпочитат НС

# 96
То и аз нямам представа къде е границата на Хиподрума. Май е до Билла и хотел Славия мисля се казваше. На мен Хиподрума ми харесва откъм бул. България да е близо и трамвай 7. Не откъм локалното и трамвай 5, там има блокове , за които бях чувала , че има проблеми преди години в строителството, не го твърдя за истина, но.. Самия Хиподрума малка част се пада към България , брезите почти целият го застъпва от едната страна .Въпрос на виждане. Хиподрума е хубав квартал, за въздуха и аз не разбирам какво му има , може би заради колите и голямото движение , не знам. Борове е като компромис между Гоце Делчев и Бъкстон , бих избрала Борово. Брезите, СТрелбище и Хиподрума от частта дето писах са ми еднакви като предпочитания. И да питам срещу Военна болница как се води квартала? Все не мога да го запомня или разбера. Там също е добре за хора, дето имат пари, тихо и спокойно, близо до център и метро ще има и там наблизо , ама мен там не би ме огряло. Както и в Яворов , тези две места най са ми на сърце.

# 97
някой знае ли къде, кога и дали изобщо към Ситняково и Алея Яворов ще минава метро ?

# 98
  • София
Има одобрено трасе; след обявен конкурс беше избран изпълнител на техническия проект и той се изработва в момента. Би трябвало догодина с готовия проект да се кандидатства за еврофинансиране за периода 2021-2027 г. Отклонението е от трета метролиния след Орлов мост, като първата станция е на кръстовището на "Гео Милев" и "Ситняково". Ето линк към най-последните новини, има и схема на трасето.
https://infrastructure.bg/news/2018/05/31/3187829_izbraha_izpuln … roekt_na_metroto/

Последна редакция: пт, 28 сеп 2018, 17:42 от Beretsheri

# 99
Хиподрума се простира между бул. Гоце Делчев и Гешов и между Цар Борис Трети и ул. Кюстендил. А кварталът срещу Военна болница се казва Крива Река, ако не се бъркам. Точно в Хиподрума до Борис Трети има блокове от 90-те години, които изглеждат ужасно.

# 100
  • София
Кварталът срещу ВМА се води "Медицинска академия".

Хиподрума на мен ми харесва в частта между  Цар Борис и България, иначе - не. Но и заради Борис ми изглежда много мръсно.

# 101
Има одобрено трасе; след обявен конкурс беше избран изпълнител на техническия проект и той се изработва в момента. Би трябвало догодина с готовия проект да се кандидатства за еврофинансиране за периода 2021-2027 г. Отклонението е от трета метролиния след Орлов мост, като първата станция е на кръстовището на "Гео Милев" и "Ситняково". Ето линк към най-последните новини, има и схема на трасето.
https://infrastructure.bg/news/2018/05/31/3187829_izbraha_izpuln … roekt_na_metroto/
може би махат трамваите като пуснат метро по трасето ?

# 102
  • София
Не би трябвало - те вървят по "Шипченски проход" и биха били по-скоро довеждащ транспорт, след като то се направи. Но дотогава има доста време, поне 5-6 години, и кой знае какво ще решат.

# 103
Здравейте, моля ви за някакви мнения или наблюдения за квартала срещу английската гимназия- при ИСУЛ (над болницата), както и карето между бул. В. Левски и Раковски. В момента цените на имотите в района са високи или на нас ни се струват такива.  Но дали си заслужава инвестицията? Имотът, който търсим е за постоянно живеене. Благодаря предварително

# 104
Няма да сгрешите за района между Левски и Раковска. Аз лично за слабо място не се сещам. Може би в близост до Бърза помощ района е по-зле.

Общи условия

Активация на акаунт