Плюсове и минуси на кварталите в София - 3

• 44 396
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
  • софия
5 не беше ли?

# 136
До 10 метра - тоест около 3 етажа хубаво строителство.
Може и до 5 етажа с настройки, кули и т.н.

# 137
Мисля, че са 3 етажа, но отгоре може да има и тавани, които не влизат в тази бройка.

# 138
За мен ниско строителство е между 3 и 4 етажа и това са сградите, които ми харесват.

# 139
Ниско строителсвто е до 10 метра, или 3 основни етажа + 1-2 подпокривни. Славия не е с ниско строителство, но в към Княжево, вече става ниско по архитектрен план.

# 140
Ми в Славия всичките блокове са на 4 етажа, така че не знам какво разбираш ти под ниско. За мен 4 етажа СС < от 3 етажа ново + 1-2 подпокривни + гаражи отдолу...

# 141
Има си закон, който определя какво е ниско строителство, не е до мнение. Гледа се кота корниз, а не кота било. Съответно има ниско строителство ‘по-високо’ от ниско строителство.

# 142
Има си закон, обаче на всеки е ясно, че законите в нашата държава нарочно се правят да имат вратички. Ако се гледа кота корниз, да може да се каже, че не е ниско строителство, но ако се гледа кота било, то е по-ниско от една кооперация с 3 основни етажа, кк 10 м. и още 2 подтавански етажа отгоре! На кота корниз 10 метра ново строителство с 2 подтавански етажа кота било е близо 15 метра, а на кота корниз старо строитество 12 м. с 4 етажа кота било е 13 метра, т.е. зависи от гледната точка. За мен се гледа кота било, това с кота корниз е замислено за да се правят измами в строителството. Wink

# 143
Зависи от контекста на въпроса. Ако някой е гледал градоустройствен план и там пише Ниско строителство, то на този парцел може да се появи 15 метрова сграда.

# 144
В едно съседно място построиха ред къщи, като за да вкарат височина издълбаха ... познайте как мазета и 1 етаж цял юли месец им бяха пълни с вода и помпаха като побъркани ...
Защото едно е да издълбаеш ... ама друго и да бетонираш дупката, да си направиш басеин и да постоиш къщите до половината вътре .
А като чувам за какви цени били продадени тези къщи на зелено и ми се доплаква за новодомците.
Но ... който им е одобрил плана за строеж сигурно е знаел какво прави.,

# 145
Какъв му е проблема на кв. Надежда? От известно време си търся жилище и понеже нямам много пари, филтрирам резултатите в Имот.бг по цена и ми показва само жилища в кв. Надежда. С една дума жилищата в кв. Надежда са доста по-евтини от жилищата в други квартали на София. На какво се дължи това според вас. Не съм живял в Надежда и не знам какви са му проблемите на този квартал. Цигани ли има много или е нещо друго?

# 146
  • София
Далеч е от центъра, има цигани, блоковете са стари и с по 100 апартамента. Аз рядко съм ходила там, но винаги ми е изглеждало мръсно и неподдържано.

# 147
Чак пък толкова лошо не е Simple Smile

# 148
  • София
Пак казвам, рядко съм ходила, може и да съм с грешна представа. Но със сигурност е далеч от центъра и има доволно количество цигани.

# 149
Пак казвам, рядко съм ходила, може и да съм с грешна представа. Но със сигурност е далеч от центъра и има доволно количество цигани.
Циганите дали са навсякъде из Надежда или са концентрирани в някой от подкварталите - 1, 2, 3, 4

Общи условия

Активация на акаунт