Плюсове и минуси на кварталите в София - 3

• 45 475
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
Бил съм в южния парк една събота, преди четири години. По алеите беше трудно да се разминеш с толкова хора и велосипеди, а по поляните търчаха кучета, съответно всичко беше о*рано. Там може всичко, но не и да си починеш.

# 601
От къде е главният вход на западния парк и евентуално място за нормална малка разходка и спорт без да навлизаш в шубраците, гетото или да трепериш кой може да те пресрещне? Ако има такава част де.

# 602
Главният вход е откъм спирката с рейсовете май Орион се казваше. То се вижда една голяма и широка алея. После идват пътечки и разклонения. Има спирка точно на входа ще я видиш.

# 603
  • София
Западен парк откъм Сливница има много хубави поляни и с големи маси и пейки - преди години ни поканиха там на РД на дете и беше много добре. Окосена трева, люлки...
Обаче има места, където асфалтът е от времето на Априлския пленум и не става за колело или тротинетка. Дори минава някакъв влак

# 604
  • София
Влака за Перник минава оттам и е супер атракция. Колко сме стояли там с детето, да сложим стотинка на релсите и влака да я изтъни, машинистът свирка на детето, голям кеф.
Аз съм влюбена в Борисовата - след лудницата в началото е удоволствие да се ходи по пътеките до руското посолство.

# 605
Здравейте! Направи ми впечатление, че в кв. Западен парк цените на наемите са сравнително ниски и реших да потърся информация за самия квартал, но темите, на които попаднах са от преди повече от 5 години. Затова реших да пусна нова публикация за вашите мнения, тъй като за 5-6 години може да има съществени промени.
Съществено ме интересува наличието на "братята" роми Grinning
Благодаря предварително!

# 606
Здравейте! Направи ми впечатление, че в кв. Западен парк цените на наемите са сравнително ниски и реших да потърся информация за самия квартал, но темите, на които попаднах са от преди повече от 5 години. Затова реших да пусна нова публикация за вашите мнения, тъй като за 5-6 години може да има съществени промени.
Съществено ме интересува наличието на "братята" роми Grinning
Благодаря предварително!

Няма да те лъжа, пълно е с ромляни. Те живеят на границата на квартала със самия парк. Иначе блокчетата са ниски 4етажни) и има мнооого зеленина в квартала. В някои части на квартала метрото е близо.

# 607
Аз харесвам Западен парк. Много хубав квартал беше , с много зеленина. Там съм се родила и дето се вика пъпа ми хвърлен)) Има роми , близко е Факултето, пълзят надолу... отделно имаше и още има на Константин Величков , дето върти трамвая-там малко ги поизчистиха преди време, но си стоят още доста хралупи. Има магазини иначе , транспорта нещо го окастриха , няма голям избор. Не съм ходила натам от години, не знам метро има ли. Болници, поликлиники, детски градини и училища има. Парка е много близо, но гористата част и мен би ме било страх там да ходя. Само за информация -по телевизията често даваха протести на хора от Красна поляна , а те са съседни квартали за мръсния въздух. Разсадника е също там и е в същото положение. Преди години минах натам, налагаше се, ами средата някак се беше променила, хората са малко по-различни май.... Преди години масово си продаваха жилищата в Красна поляна хората и то изгодно. За Западния парк не съм чула. Ние също продадохме , но по други причини. Бих купила там, но към 3 -то училище частта и болницата. Гевгелийски май се водеше квартала, то си е Западен парк, там и транспорта е по-добър, пак близо до парка и малко по-спокойно поне според мен.

# 608
  • София
Аз съм живяла на квартира в Западен парк, близо до Щерев. Там е Ок според мен, метрото е наблизо, има магазини, близо си до центъра. Зад нас почваха циганските блокове, но като цяло не са били проблемнни.

# 609
  • Sofia, Bulgaria
Клиника Щерев е кв. Разсадника. Не знам за какви цигански блокове се говори като Факултета започва 3 спирки по-нагоре и изобщо няма блокове там.
Живея в Западен парк. Роми има, но то навсякъде има. В самият кв. Западен парк не живеят роми, те основно се придвижват през квартала. Транспортно квартала е добре уреден има магазини, училища, детски градини.
Честно казано ако се търси квартал изобщо, в който да не се срещат никакви роми, в София си е направо мисия невъзможна.

# 610
Клиника Щерев е кв. Разсадника. Не знам за какви цигански блокове се говори като Факултета започва 3 спирки по-нагоре и изобщо няма блокове там.
Живея в Западен парк. Роми има, но то навсякъде има. В самият кв. Западен парк не живеят роми, те основно се придвижват през квартала. Транспортно квартала е добре уреден има магазини, училища, детски градини.
Честно казано ако се търси квартал изобщо, в който да не се срещат никакви роми, в София си е направо мисия невъзможна.

Живея в началото на Горна баня, по-скоро се води Карпузица, частта до Княжево. Смея да твърдя, че роми няма. Но! Монтевидео е отсреща, съответно бежанци се срещат, пресичайки. Качвайки се в 111, например, понеже ми е удобен пак е пълно с такива. И да има, и да няма, все някъде се срещат.

# 611
Всъщност точно тук е разковничето. И аз съм живял за кратко в Красна поляна, което е кварталът точно до Западен парк. Ами цигани има много повече, отколкото в други квартали. Може да не живеят в самите блокове, но като цяло по улиците и в градския транспорт е пълно с тях. Да не говорим за училищата и детските градини. Вероятно просто сте им свикнали и вече не ви прави впечатление, но за човек израстнал и живял в друг квартал - повярвайте ми, циганите са много в кварталите около Факултета.

# 612
  • Sofia, Bulgaria
Скрит текст:
Всъщност точно тук е разковничето. И аз съм живял за кратко в Красна поляна, което е кварталът точно до Западен парк. Ами цигани има много повече, отколкото в други квартали. Може да не живеят в самите блокове, но като цяло по улиците и в градския транспорт е пълно с тях. Да не говорим за училищата и детските градини. Вероятно просто сте им свикнали и вече не ви прави впечатление, но за човек израстнал и живял в друг квартал - повярвайте ми, циганите са много в кварталите около Факултета.

Сериозно ли?! Нормален човек, свиква с това и не му прави впечатление, даже?!
Само да ти кажа, че излизам от квартала. Работя в центъра и не са никак малко циганите и тук. Ама аз може би съм им свикнала Joy
То понеже много сме им свикнали и не ни правят впечатление, затова и цяла година се протестира. Но май само на нас, свикналите с тях, ни дреме и се организираме да протестираме.
Карай. Мисля, че изказах ясно реалното си мнение за положението в квартал Западен парк, за който беше въпроса.

# 613
  • София
За мен си има голяма разлика между кварталите по отношение на циганите. Живяла съм доста години в Студентски град, после няколко години в Лозенец и сега в Света Троица. Определено в първите два - почти не съм мяркала цигани - не само в кварталите, а и в градския транспорт. Сега в Света Троица също няма, но пък в автобусите, тролеите, които се движат по бул. Сливница, има доста и то някакви много неприятни - качват се мръсни, ядящи мазни банички, които се ронят в превозното средство, хващат се с мазни ръце по дръжките, ядат семки, плюят по пода, държат се нападателно (в този стил). Продължават вероятно в посока Люлин, но това е само предположение.
Иначе в Красна поляна често ми се налага да ходя, там има доста, но някак ми изглеждат доста по-спретнати, родителите си изпращат децата на училище, съвсем други хора (но това основно около бул. Възкресение). Нямам вчепатления от вътрешността на квартала.

# 614
В Сухата река, Хаджи Димитър и Слатина е пълно с цигани. В Слатина се движат най-вече в района на ул. Слатинска река, където е маршрутът на 404 и 75 (водят го ж.к. Христо Смирненски, но за мен си е Слатина). Има и около пазара. Спирките на блок 33 и най-вече на блок 7 са най-близко до циганската махала Христо Ботев, самите блокове почти граничат с циганските къщи. Има един мост, под който преминават и са директно в махалата. В Сухата река също е пълно навсякъде с тях, както и в Хаджи Димитър. Понякога пазарувам в Кауфланд на ул. Резбарска, където е пълна цигания. Някъде там наблизо е битакът и Малашевци, в деня за битак са цели цигански тълпи с дисаги, багажи, чували и какво ли не. Да не говорим, че между блоковете по Васил Кънчев и Резбарска е пълно с глутници бездомни кучета. На голямото кръстовище на Резбарска и Васил Кънчев редовно минават каруци или цигали с гигантски колички с чували с пластмасови бутилки. Явно има някакъв пункт за изкупуване в района. Тези с количките ги придружават обикновено по няколко кучета, вървят по платното, пресичат на зиг-заг, не знам как до сега не съм видяла катастрофа там заради тези кучета.

Общи условия

Активация на акаунт