Плюсове и минуси на кварталите в София - 3

• 45 490
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Живея в Западен парк. Роми има, но то навсякъде има. Честно казано ако се търси квартал изобщо, в който да не се срещат никакви роми, в София си е направо мисия невъзможна.
Айде стига глупости. Има квартали без нито един ром, аз в момента живея в такъв квартал - Изток. Гарантирам, че в квартала няма и един циганин, дори със свещ да го търсиш. Така, че който търси квартал без цигани да си търси жилище в Изток. Същото е и около Докторската градина - няма никакви цигани. Така, че е пълна глупост да се твърди че циганите били навсякъде из София и нямало квартали без цигани.
Потвърждавам. Живеем в кв. Оборище от близо 8 години, преди това бяхме в Гео Милев. В района около Докторската градина и Заимов не съм срещала цигани. В Гео Милев сме засичали пренебрежително малко. За сметка на това, навремето в Люлин 2 и после в Дружба 2, циганите бяха доволно много. Останала съм с ужасни спомени и от двата квартала, при това далеч не само заради мургавите братя. 

# 691
Живея в Западен парк. Роми има, но то навсякъде има. Честно казано ако се търси квартал изобщо, в който да не се срещат никакви роми, в София си е направо мисия невъзможна.
Айде стига глупости. Има квартали без нито един ром, аз в момента живея в такъв квартал - Изток. Гарантирам, че в квартала няма и един циганин, дори със свещ да го търсиш. Така, че който търси квартал без цигани да си търси жилище в Изток. Същото е и около Докторската градина - няма никакви цигани. Така, че е пълна глупост да се твърди че циганите били навсякъде из София и нямало квартали без цигани.
Потвърждавам. Живеем в кв. Оборище от близо 8 години, преди това бяхме в Гео Милев. В района около Докторската градина и Заимов не съм срещала цигани. В Гео Милев сме засичали пренебрежително малко. За сметка на това, навремето в Люлин 2 и после в Дружба 2, циганите бяха доволно много. Останала съм с ужасни спомени и от двата квартала, при това далеч не само заради мургавите братя. 

Извинете, къде се намира квартал Оборище?

# 692

Няма такъв квартал. Този "квартал" е измислица на брокерите на недвижими имоти.

# 693
  • София

Както и Горни Лозенец  Thinking
Къде изчезна кв. Хладилника  hahaha

# 694

Е как ще е измислица??? Има цяла община Оборище със съвсем ясни граници.

# 695

Община не е същото като квартал.

Друга измислица на брокерите е "немски панел". Толкова е немски, колкото "немските магазини" с китайските стоки са.

Тъй като ул. Оборище по някакви причини е една от най-скъпите в центъра на София, брокерите са си измислили цял квартал "Оборище" с широки граници, за да надуват цените и на имоти в близост до въпросната улица.

# 696
  • София

Моя грешка, блейка съм. Район. Ето:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1% … D0%B9%D0%BE%D0%BD)

# 697
  • София

Район, по навик съм написала ''кв.''.

Измислица? В нот. акт на апартамента ми пише район Оборище, училището на детето също е в района, общината, до която ходя, когато се наложи...и прочие, и прочие.

# 698

Измислица? В нот. акт на апартамента ми пише район Оборище, училището на детето също е в района, общината, до която ходя, когато се наложи...и прочие, и прочие.

Район не е същото като квартал, все пак. Бившите "Металург", по настоящем Левски-В и Левски-Г например са в район Подуяне, но се са квартал Подуяне, нали?

# 699

Община не е същото като квартал.
По същата логика Младост, Люлин и т.н. - и те са измислени, щото не са квартали, а общини, а пък преди това бяха жилищни комплекси. И в кой квартал тогава се намират напр. СМГ, Английската и Испанската гимназии, театър София и т.н.

# 700
Общината е една - Столична. Това някой като почне да разравя, че ходил в община Младост, Искър и т.н...

Всички тези са райони.

# 701
По същата логика Младост, Люлин и т.н. - и те са измислени, щото не са квартали, а общини, а пък преди това бяха жилищни комплекси. И в кой квартал тогава се намират напр. СМГ, Английската и Испанската гимназии, театър София и т.н.

Ами и сега са си жилищни комплекси Младост и Люлин.
А СМГ и Английската не са в никой квартал, те са просто в центъра Smile
Театър София е в парка Заимов, което също е част от центъра.

# 702
  • София
Чл. 2. (1) Столичната община се дели на райони и кметства в районите.

(2) В столичната община се създават двадесет и четири района със следните наименования и граници:

1. район "Средец" с граници: Ларгото, бул. Цар Освободител, пл. Княз Александър Батенберг, ул. Московска, ул. Париж, ул. Шипка, ул. Хан Омуртаг, бул. Ситняково, бул. Пею К. Яворов, бул. Драган Цанков, бул. Евлоги Георгиев, ул. Фритьоф Нансен, бул. Патриарх Евтимий, бул. Витоша и пл. Света Неделя;

2. район "Красно село" с граници: бул. Христо Ботев, бул. Прага, ул. Георги Софийски, ул. Димитър Несторов, бул. България, ул. Тодор Каблешков, бул. Овча купел, Владайската река, ул. Житница, бул. Горнобански, североизточната граница на трамвайното депо, Владайската река, жп линията, ул. Добруджански край, ул. Марко Балабанов, ул. Позитано;

3. район "Възраждане" с граници: ул. Кирил и Методий, бул. Сливница, бул. Мария-Луиза, пл. Света Неделя, ул. Позитано, ул. Марко Балабанов, ул. Добруджански край, жп линията, Владайската река, бул. Константин Величков;

4. район "Оборище" с граници: бул. Сливница, бул. Данаил Николаев, бул. Ситняково, ул. Хан Омуртаг, ул. Шипка, ул. Париж, ул. Московска, пл. Княз Александър Батенберг, Ларгото и бул. Мария-Луиза;

и т.н. Който иска да чете:
http://econ.bg/%D0%9D%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2% … .158294_at.5.html

Понеже ставаше дума за циганите: баба ми също живее в центъра, РАЙОН Средец, ъгъла на Графа и 6-ти септември. И там няма мургавели.

# 703
Общината е една - Столична. Това някой като почне да разравя, че ходил в община Младост, Искър и т.н...

Всички тези са райони.
Ок, прав си за районите.
Моралка, семейството ми живее от около 100 г. в квартал Оборище и винаги така е бил наричан.

# 704
Вчера бях точно в коя квартал Оборище до парка Заимов и така прелитат самолети, мислех че на главата ми ще кацнат. Местните може и да са свикнали, обаче аз такова нещо не бих си причинила.

Общи условия

Активация на акаунт