Съжителство при раздяла

• 13 510
  • 151
  •   1
Отговори
# 75
Е, да не е  само една Вивиан Петрова на този свят? Пък и не е казано, че си е дала истинското име тук.

Вивиан, разбираемо е че не искаш да безпокоиш родителите му с вашите проблеми, но понякога човек трябва да обича най-много себе си. А той, освен ако не е адвокат самият той, да не се прави на много велик, много са ми любими тези "експерти по всичко".
Консултирай се със специалист най-добре.

# 76
Не е само една Вивиан Петрова, но и снимката е същата към профила, така, че е тази. А и такава откритост при положение, че мъжът и е в сивата икономика и както го описва брутален непуист, доста ме озадачава.

# 77
Точно тази Вивиан може и да не подозира каква драма се развива с нейния профил. Нещо като Спас от Кочериново.

# 78
Изобщо не е сигурно, че ще плати, дори и да го осъдят за издръжка. На хартия е едно, но реалността е друга, много от институциите изобщо не работят. Моя приятелка съди бащата на децата си за неизплатени издръжки, осъдиха го да плати, заведе и изпълнително дело. След две години някъде получи някаква призовка да се яви в Районния съд и се чудеше защо я викат. Оказа се, че е за да я уведомят, че прекратяват изпълнителното дело, защото господинът не бил намерен на адреса, който е посочила. Той си живееше на същия адрес, надали някой изобщо го е потърсил, а тя междувременно беше си уредила живота и ги беше отписала тези пари, но го даваше като пример как НЕ работят институциите ни.

# 79
Още повече пък щом е от "сивата икономика" е доста наясно с механизмите за НЕ плащане....и доста наясно с тези за Вземане

# 80
Моя позната е в Германия и там като подавала документи за детски, тамошните социални служби се зачудили как така не получава издръжка, издирили тук мъжа й и го задействали да плаща.

# 81
В бг има начини за клинчене от всичко

# 82
Изобщо не е сигурно, че ще плати, дори и да го осъдят за издръжка. На хартия е едно, но реалността е друга, много от институциите изобщо не работят. Моя приятелка съди бащата на децата си за неизплатени издръжки, осъдиха го да плати, заведе и изпълнително дело. След две години някъде получи някаква призовка да се яви в Районния съд и се чудеше защо я викат. Оказа се, че е за да я уведомят, че прекратяват изпълнителното дело, защото господинът не бил намерен на адреса, който е посочила. Той си живееше на същия адрес, надали някой изобщо го е потърсил, а тя междувременно беше си уредила живота и ги беше отписала тези пари, но го даваше като пример как НЕ работят институциите ни.
Изпълнителното дело на Вашата позната е било прекратено, тъй като 2 (две) години не е посочила способ за изпълнение! След като веднъж не е бил намерен на адреса, е трябвало писмено да настоява отново да бъде потърсен, да се снабди с уд-я за постоянен и настоящ адрес, да поиска призовката да се връчи чрез работодателя му и т. н. Не, че е безгрешна системата, напротив, ама и ние като заинтересована страна би трябвало да си мръднем пръста или да потърсим адвокат, който да го направи вместо нас...

# 83
Делата за издръжка не се прекратяват с изтичане на двегодишен срок 😏

# 84
Ставаше въпрос за изпълнително дело, което беше след делото за издръжка, което тя спечели. Какъв способ да бъде намерен, той си живееше на адреса заедно с баща си, който е пенсионер и е почти цял ден в къщи. Изобщо никой не го е търсил.

# 85
Делата за издръжка не се прекратяват с изтичане на двегодишен срок 😏
Оказа се, че е за да я уведомят, че прекратяват изпълнителното дело, защото господинът не бил намерен на адреса, който е посочила.

Перемция, може би, т. е. е нужно да посочи способ за изпълнение.

# 86
  • София
Само първия пост прочетох и ми направи впечатление това:

"Жилището му е дарено от родителите с договор за гледане, това е преди брака ни. "

Което не може да е точно така- или е дарено, което е безвъзмезден акт, или е с договор за гледане, което е възмезден акт и прави съсобственик авторката, тъй като тя е съпругата, участвала също в гледането.

# 87
Делата за издръжка не се перемират.

# 88
Следя с огромен интерес темата. Аз самата може да попадна в такава клопка. Интересно ми е, как след четвърт век брак, решаваш, че другият вече ти е непотребен и като вещ може да го изхвърлиш.
А относно жилището - дарено, подарено или каквото ще да е там - аз реших за себе си да не се напъвам. Да си носят в гробищата великите имоти.
Относно децата - от една страна негодуват, виждат, че с майка им се отнасят не добре (най - меко казано); от друга - докато не ги касае тях пряко - не се чувстват лично те ощетени, засегнати. И защото е загнездено в нас, че като майки трябва да изтърпим всичко, сякаш ни е вменено, че и това е задължителен елемент от семейния (или какъвто ще да е там) живот.
Съвет не мога да дам. "Бягай, махай се" - е да де, ала аз лично съм го изпитала на гърба си - в момента, в който си събирах багажа, изпаднах в шок. Сломих се.
Сега съм в щадящия за мен режим - на час по лъжичка. Документите са в работата; дрешките - една по една разпръснати на места. Оглеждам квартири и като съм готова - ще съм наистина готова.
И аз нямам към кого да се обърна за финансова помощ, в такива моменти осъзнаваш рязко кой е приятел за маса и кой е рамото, на което да се облегнеш, за да не паднеш.

# 89
Следя с огромен интерес темата. Аз самата може да попадна в такава клопка....

Успех! Вярвам, че ще се справиш след като следваш решението си не само на думи, но и малко по малко на дела.
Не е лесно, след многогодишено съжителство хората ги свързват много неща. Деца, общи приятели, семейни взаимоотношения, дом и имоти, общи бизнес взаимоотношения. Важно е човек да действа не само емоционално, но и да планира промени и последствия и да е готов да ги посрещне.

Общи условия

Активация на акаунт