Съжителство при раздяла

• 13 494
  • 151
  •   1
Отговори
# 60
Абе какъв апартамент на момчетата, този иска да я изгони, сигурно друга ще вкарва в апартамента... След като отказва да дава пари, това не ви ли говори, че другата иска парите ...

Напълно подкрепям това мнение!  Моят опит го доказа. Поредният изтрещял безхаберник. Видят някоя да им се увърта и усмихва мило и айде, дотук бях със семейството, искам да си поживея....Оставяй го тоя човек да се оправя сам и толкова. То семейство и щастие не се гради лесно, но пък мнооого лесно се захвърля и забравя.

Не виждам изход, освен да се изнесе с децата. Да си събере малко мислите на първо време. Но най-вече, незабавно да се консултира с адвокат!  Онзи да не си мисли, че  ще се отърве от жена и от деца като от непотребен багаж. След някой друг месец , ако не му се получи с другата, може да заскимти да си върне семейството, но ще е късно.

# 61
Задължително консултация се с адвокат, защото дарението с доглеждане е специфично. Не се води "дарение", а възмездна сделка, тъй като родителите получават "гледане" срещу имота. Ако може да докаже, че ги е гледала през тези години, може и да се усложни ситуацията с жилището.
Същото се опитах да й кажа, не разбрах родителите му живи ли са още, полагали ли са грижи за тях? Току виж се случила случка на гордия собственик на апартамента...
Родитилите му са живи, но имат здравословни проблеми. Аз плащах сметките за телефоните им, грижа се за тях, сина им полага грижи за тях и ги подпомага финансово. Това е номално не заради договора за гледане, а защото те помагаха при отглеждането на децата, а и аз нямам родители. Не искам да ги тревожа с нашите отношения, ще им се отрази на здравето, а са свестни хора.

# 62
Ох, Вивиан, не е лесна твоята. Ама тоз твоя тъпанар няма ли да се осъзнае?!? ....има ли такъв вариант?

# 63
  • София
Хубаво е да говориш с адвокат, защото хич не съм убедена, че след 18 години се дължи издръжка за децата. Поне да си знаеш.

# 64
Дължи се до 25 год. възраст, но пишеше нещо от сорта на - ако родителят може да си позволи да я плаща. Съответно учащите се не трябва да имат доходи. Ако бащата представи пред съда доход в размер на МРЗ, тогава споменатите 300 лв ще бъдат мираж.

# 65
Неговите родители при вас в апартамента ли живеят...или сами в друго жилище?

И какво-след толкова години,тъкмо сте изгледали децата :"Не те обичам вече"...Може да го е тряснала  критическата.А може и някоя да му е завъртяла главата....Ама иначе да иска с твоите пари да се прави нов ремонт на жилището,което е негово и хич не му е неудобно да настоява.
Ситуацията ти е игра на нерви...кой ще издържи.Най-добре се консултирай с адвокат.

За издръжката на децата -до навършване на 25г при положение,че са студенти редовно обучение...но има условие -ако родителя не е затруднен....Това последното е оставено на свободно тълкуване.

# 66

И какво-след толкова години,тъкмо сте изгледали децата :"Не те обичам вече"...Може да го е тряснала  критическата.А може и някоя да му е завъртяла главата....Ама иначе да иска с твоите пари да се прави нов ремонт на жилището,което е негово и хич не му е неудобно да настоява.
Ситуацията ти е игра на нерви...кой ще издържи.Най-добре се консултирай с адвокат.

За издръжката на децата -до навършване на 25г при положение,че са студенти редовно обучение...но има условие -ако родителя не е затруднен....Това последното е оставено на свободно тълкуване.

Родителите му живеят отделно. Той работи в сивата икономика и се води официално безработен. Ако трябво да доказвам доходите му - не мога. Казал е на децата, че ако искам издръжка ще ме накара да хача излишни пари за адвокати и па няма да плати. От както получих парите съм му казвала многократно, че съм съгласна да ги вложа в ремонта на апартамента му, но трябва да имам сигурност, че няма да остана на улицата. Той не ми дава сигурност, а тези пари са единствената ми надежда за плащане на наем по спешност ако се наложи.

# 67
В никакъв случай не влагай свои пари в чуждото жилище особено в сегашните ви отношения...и да се надяваш на гаранции,че няма да те изгони.Дори и да стоиш в него трудно се живее така...Да си го ремонтира сам..
Сива икономика-сива мишка е той,това е ...

# 68
Като е искал да си вложиш наследството в неговото жилище, да ти е прехвърлил половината за твоя сигурност. Ама сега вече е късно, не си заслужава, поне започни на чисто.

# 69
Скрит текст:
Вивиан, за твоята сигурност и спокойствие-не си поствай истинското име и снимка тук.Може някой да те разпознае....Аз например вече ти разгледах фейсбука.Може някой недоброжелател да те проследи и да каже на мъжа ти или другаде какво си споделила в темата....и да си имаш неприятности.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2018, 00:19 от Zhani

# 70
Мъжа ти е отвратителна свиня, без извинение. Използвай всеки лев наличен, да се махнеш от него и го съди до дупка, за каквото се сетиш. Егати гадината ...

# 71
  • Няма такава държава!
Значи аз така виждам нещата:
1. Консултация с адвокат - веднага! И всичките подробности казваш на него, не на нас, съответно той/тя ще ти даде варианти и съвети.
2. Децата са пълнолетни, може да работят, дори да са последна година в гимназията - да, трудно е, да, ще се иска доста координиране и добро планиране на време и финанси, но това е животът.
3. Искали да учат висше - ми да учат, но дотогава ти ще трябва да си си уредила положението по един или друг начин. За студенти има стипендии, общежития /защото не е сигурно, че ще учат в същия град/, студентски заеми, работа за студенти. Що народ сме завършили висше така, работейки.
4. Вероятно и сама знаеш, че нервите и безпокойствата цена нямат. Никой не може, а и не иска, да ти ги върне.
Моят съвет е: направи си консултацията и план за действие възможно най-скоро и действай! Да стоиш в тази обстановка и да се нервираш няма да промени нищо, война на нерви е това, затова най-силното оръжие е да демонстрираш увереност, докато си "оплетеш кошницата", а после чао, това беше. Успех!

# 72
Послушай съвета на Жани, помоли модераторите ако не да изтрият, поне да заключат темата ти и се погрижи за по-голяма анонимност. Успех!
Мъжът ти наистина е прасе. Всъщност не, прасетата са добри.

# 73
Родителите му живеят отделно. Той работи в сивата икономика и се води официално безработен. Ако трябво да доказвам доходите му - не мога. Казал е на децата, че ако искам издръжка ще ме накара да харча излишни пари за адвокати и па няма да плати. От както получих парите съм му казвала многократно, че съм съгласна да ги вложа в ремонта на апартамента му, но трябва да имам сигурност, че няма да остана на улицата. Той не ми дава сигурност, а тези пари са единствената ми надежда за плащане на наем по спешност ако се наложи.

1. Ще плати. Струва си по делото за издръжка да докажеш, че работи без официално сключен тр. договор, и фирмата може да го отнесе при една проверка, свидетели и т.н. Отделно, ако не е регистриран в БТ, това е доказателство за пред съда, че не търси работа, т. е. съзнателно лишава децата си от издръжка. Дори да е безработен, ще го осъдят на някаква по-ниска издръжка, а ти имаш право да я търсиш от общината, тя пък - от него. Отделно можеш да насочиш изпълнението за неплатена издръжка дори към единствено жилище... ха-ха.
2. Относно съгласието ти да похарчиш наследените пари за ремонт на неговия апартамент при така създалите се отношения - огромна грешка!

Цитирай 

# 74
На фейсбук профила на Вивиан Петрова семейният статус е "необвързана"

Общи условия

Активация на акаунт