Съжителство при раздяла

• 13 485
  • 151
  •   1
Отговори
# 45
Счита се, че грижи се полагат от семейството, не само от сина. Специфично е, Natali_е обеснила подробно - това не е дарение, а възмездна сделка.

# 46
Щом децета биха останали до завършване на у-ще нека останат в жилището а ти се изнеси на квартира. Възможно е в отношението с децата да настъпи коренна промяна. Докато сте "заедно" той проектира отношението си към теб и върху тях. Ако останат сами без теб е възможно да запее друга песен и дори да се постарае да покаже че се справя по-добре от теб. Войната е с теб, ако те няма отпадат и военните действия.

# 47
1.консултация с добър адвокат
2.наемаш празно жилище, 2 стаи и бокс са ви достатъчни, по-евтино е
3.уговаряш транспорт и приятели, и си взимаш от апартамента МУ уреди и мебели, които да ползвате с децата
4.те могат да си намерят почасова работа, + издръжката от баща им, ето ти джобните им
5.не знам какво са решили да учат, но могат да учат и работят, или да учат задочно
6.има студентски стипендии и за успех, и за ниски доходи

# 48
Като изнесла се от общото жилище, без да вземе нищо освен децата, цвеятата и котката съветвам авторката да мисли за собствен дом. За една година на квартира платих наем в размер на една двадесета част от сумата, за която бих придобила апартамента.
Щом момчетата скоро навършват пълнолетие може имотът да е на тяхно име с право на доживотно ползване от майка им и така ще се спести главоболието да се търси начин да се изолира съпругът от придобиване на собственост.

# 49
Я пак? Пълнолетните ти деца предлагат ТИ да спестяваш  и си правят сметки да си учат висше и чак тогава евентуално да почват да работят, че да се вземете в ръце? И това на фона на семейната ви ситуация?

Не да работят след като завършат висшето, а след като завършат средното.

Може и да си права, но не ми се връзва с времевата рамка от 1 до 6 години, която се споменава, ако става дума за средното.

# 50
За съжаление никакъв полезен съвет не мога да дам. Единствено мога да ти предложа алиби...

# 51
Абе какъв апартамент на момчетата, този иска да я изгони, сигурно друга ще вкарва в апартамента... След като отказва да дава пари, това не ви ли говори, че другата иска парите ...

# 52
Пълна луна, възможно е да има любовница, но и така да е, какъв полезен ход има авторката?

# 53
Не мисля, че е добра идея новият апартамент да е на името на децата. На тези години преживява гонене от мъж, да не стане после - синовете ми ме гонят. Крайно време е да навре глава под собствен покрив и да спи спокойно. Ако трябва, да разбърза с развода и тогава да купува на свое име. Нейното,  че ще остане за децата,  е ясно,  ама мъжовото не се знае коя как ще го завърти, може и в кредити да се овъртоли.

# 54
Има вариант с учредяване на доживотно право на ползване. Това го коментирах с адвокатката си при развода, по други причини извън разногласията с мъжа ми.

# 55
Не мисля, че има полезен ход, при мъж, който отказва да си храни децата. Чак .. лошо ми става като си го помисля.

# 56
Полезния й ход е да се спасява, защото тя и сега не получава финанси от мъжа си. като заработят синовете - ако я подкрепят - ще се справят. Ако децата предпочитат да останат с баща си, тя сама ще се справи също. Всичко е по-добре от сегашната ситуация.

Моят син е също на 18 и е работил цяло лято по собствено желание, за добри пари.

# 57
Аз го написах по-горе същото, да. Под 'полезен ход' имах предвид нещо да получи отнякъде извън доходите си от трудови правоотношения, които явно не са прекомерно високи.
Аз не вярвам синовете й да останат при баща си, просто според мен тя трябва да им каже, че тръгва, каквото и да решат и така.

# 58
Щом са на по 18, значи вече носят отговорност за своя живот, а тя - за своя. Не може вечно един родител да се поставя в ролята на заложник за добруването на децата си. От един момент нататък всеки трябва да се погрижи за себе си. А и няма как децата да добруват ако майка им се гърчи или се поболее....Те ще са добре ако знаят че майка им е добре, па макар и да не живеят с нея. Иначе - всички ще са зле дружно. На 18 човек не е безпомощен, още повече пък момче, за което е само от полза да се спасява сам от трудна ситуация, а не майка му да го спасява.

# 59
Купи си свое жилище, но след като се разведеш. Момчетата в други градове ли смятат да учат в университет? Ако е така, и малък апартамент би ти вършил работа, ще се прибират рядко, предполагам, и могат да спят и при баща си. На 18 отдавна им е време да са си намерили някаква работа, макар и почасова. Само не се лъжи да му дадеш спестените си пари с надеждата за мир и разбирателство! Ще те остави без нищо. Не се живее в такава отровна атмосфера...

Общи условия

Активация на акаунт