При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение

• 48 429
  • 671
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Здравейте до сега само съм чела групата не съм писала, но сега имам нужда от вашето мнение.
С термин 16.10.18 съм вече 38 г. Седмица, от Пловдив съм следи ме др. Радински в Пълмед, вече ми е издадено направлението за раждането, но според него няма да мога да родя нормално.
На 28.09 бях на преглед и измери бебо 3кг точно и обиколка на главата 34,6см натискаше ми корема ниско долу и каза че не е слезнал и според него няма и да слезе.. Вика ме пак на 9.10 и тогава сме щяли да говорим за раждането, като до сега не съм била нито веднъж на тонове и също така ми каза да продължавам да пия магнезия, но понеже всички ми казват че още в 35 седмица го спират и аз го спрях последно пих на 27.09

# 121
Честито Lofyou и butterfly, добре дошли на бебешоците, нека са ви живи и здрави и много да ви радват! Бързо възстановяване 💐💐

# 122
Момичета, честити ви Мартин и Борис и от мен! Живи и здрави!
Butterfly, браво на теб, късметлийка! Lofyouc дано отшумяват болките скоро и успех с кърменето.

FBID, нямам мнение по твоите въпроси. Аз магнезий не съм взимала. Тук (Италия) също викат за тонове доста по-късно отколкото в България, но все пак странно, че до сега не си била и те вика чак няколко дни преди термин без да споменава нищо за тонове. Относно размерите на главата и секцио не мога да се изкажа, но е всеизвестно, че в БГ търсят всякакви оправдания за секцио. Ако не си убедена и не искаш секцио, потърси още едно мнение макар че доколкото разбрах трябва да раждаш при въпросния лекар.

# 123
  • Пловдив
Утре ще ходя на преглед при друг лекар, но също така исках да питам той ако ми каже че препоръчва секцио аз мога ли да го откажа?
Аз уговорка със самия доктор нямам, просто искам да си родя в тази болница. Това също нямам идея как става дали ще е той на раждането без избор на екип или който е на смяна..

# 124
  • Devin
Моето мнение е че щом лекаря прецени секцио значи е прав може да имате пелвисно-фетална диспропорция коетоо е много опасно . Представете си че бебето ви тръгне и се вклини главата в таза и трябва да използват форцебс? Адски е опасно с тези неща не бива да се правим на знаещи поне това е мое мнение аз съм ветеринарен лекар и съм веждала доста раждания е вярно че са при животни но то е същото. Помислете дали не е прав лекаря ви потърсете още 1 мнение. Това че раждаме секцио не ни прави по малко майки, а в някой случаи спасява живота на мама и бебе.

# 125
Той не е мерил нищо този доктор, ако покаже мерки на таз и на глава, по които става ясно, че не може да го роди - да, ок. А това по кое време бебето слиза, може би трябва да потърсите допълнително информация. Разбира се, че можете да откажете секциото. Никой не може да ви задължи и да ви среже. Хубаво е да направите свой информиран избор. На мен ми говореха за секцио, защото съм била 'дребничка'. Разтърсих се и се оказа, че такова мерене на таз като в България е отбий номер и не показва нищо. Оказа се, че при съмнение за твърде голяма глава и тесен таз се прави рентген и то часове преди раждането, за да може таза да се е разширил вече. Тук в БГ, 'никой няма да ти направи, защото е много вредно'. Аз бих отишла на второ мнение поне. А ако не може нормално, здраве да е! Секциото е за това - да излезе здраво бебе.

# 126
  • Пловдив
Той не е мерил нищо този доктор, ако покаже мерки на таз и на глава, по които става ясно, че не може да го роди - да, ок. А това по кое време бебето слиза, може би трябва да потърсите допълнително информация. Разбира се, че можете да откажете секциото. Никой не може да ви задължи и да ви среже. Хубаво е да направите свой информиран избор. На мен ми говореха за секцио, защото съм била 'дребничка'. Разтърсих се и се оказа, че такова мерене на таз като в България е отбий номер и не показва нищо. Оказа се, че при съмнение за твърде голяма глава и тесен таз се прави рентген и то часове преди раждането, за да може таза да се е разширил вече. Тук в БГ, 'никой няма да ти направи, защото е много вредно'. Аз бих отишла на второ мнение поне. А ако не може нормално, здраве да е! Секциото е за това - да излезе здраво бебе.

И при мен го използва това че съм дребна защото съм висока 158.
Утре имам час при друг лекар и ще видим.
Обсъждах магнезия с родили приятелки и те ми препоръчаха да го спра понеже бебето слизало с подготвителните контракций.

# 127
  • Beyond the stars
Аз само да кажа, че 34.3 не е много като диаметър за глава. (разглеждахме епикризи на малките на приятелки по таз тема скоро). Виж за ръст и таз не знам. Аз съм 158 см също, малкият се роди с над 37 диаметър на главата, и за секциото трудно го извадиха. Та в моят случай беше правилния избор.
Коментираха и някакво скъсяване на пъпна връв, щото пак ми казаха, че е било добро решение секциото, ама нищо не виждам в епикризата по тоз повод, тъй че може аз нещо да не съм разбрала.

# 128
  • Spain
Вълшебство, ЛофЮ,  Бътерфлай , И.Краваева честити бебета ! Да са ви здрави и  щастливи! ⚘⚘⚘

Момичета исках да кажа че съм 161 , нищо по различно от 158 и съм раждала нормално, за тесен таз ръста не е никак важен смятам.

# 129
Аз също съм 158 и съм родила нормално сина си. Без никакви проблеми. Може да има доста неща заради, които да предложи секцио. Явно нещо е видял щом го е казал, но ти пак може да се консултираш с друг лекар.

# 130
  • Пловдив
Минах прегледа днес при друг лекар и според нея няма причина за секцио.

# 131
Ам тогава настоявай да опитате естествено раждане пък ако не става - тогава секцио.

# 132
 Честито на всички нови мами, надявам се заедно с бебетата са сте добре и да свиквате успешно едни с други Simple Smile

# 133
Да се отчета.Вчера ми бяха последните записи на тонове всичко мина добре бебе много хълцаше,но пък аз преди тоновете хапнах 1бонбон тофифи забравих да питам килко е пораснало,имах и още 1записан час за 10.10,но док.каза че е безмислено нали на 14.10 ме приемат сега само остава да чакам 15.10,почти всички е готово чак нямам търпение вече.

# 134
Честити рожби на LofYou и butterfly! Да са здрави и много радост да Ви носят! Бързо възстановяване! Flowers Four Leaf Clover
Аз съм 156 см и ми предстои второ естествено раждане.И понеже родилното нали е на 80 км днес си купих рокля, че ако тръгне бебето по пътя да ми е по-комфортно. Stuck Out Tongue Closed Eyes

Общи условия

Активация на акаунт