При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение

• 48 068
  • 671
  •   1
Отговори
# 75
  • Blondeville
За секциото - ето малко по-детайлно как мина моето второ такова.

Като ме наистаниха предния ден в АГ-то, ме сложиха в единична стая, заредена с 3 ролки тоалетна хартия 😁Викам си “Олеле, това ще е сериозна клизма😂” Дообръснаха ме, казаха утешително “Добре си се справила, но има какво да се желае” 😁 Клизмата учудващо този път беше съвсем ок, никакво неприятно усещане нямаше. По график трябваше да съм втора към 9 и нещо, та се изкъпах, сложих огромната нощница за операцията и си легнах да си доспя. Но в 7 часа отварят вратата и викат “Айде, тръгваме”. Аз бързо призовах ММ да потегля, та успя да стигне все пак точно навреме. Бяха много мили и внимателни с поставятето на абоката, заговорихме се с момичето, че ми е второ секцио при д-р Ташков, и тя каза, “Оооо, при него и аз бих повторила” 😁 Та влязохме после в операционна, хората в едно хубаво настроение, аз разбира се ошашкана. Анестезиологът много подробно ми обясни какво следва, какво, кога и как ще направи. Появи се някакъв колега техен и се бъзика “Ей, че си лош да бодеш жената в гърба” погледна ме и каза “Обръщаш се да му пернеш един ако те заболи” 😁 Много внимателно ми сложиха упойка, а момичето, което ме придържаше започна да се шегува, че ще ме приспят и ще ми гепи годежния пръстен, че бил много готин 😁 После започна и същинската операция - този път не усетих дискомфорт от дърпането, бутането и ровенето вътре. Анестезиологът непрекъснато ми бърбореше, и по едно време каза “ Ей сега ще е по-гадно малко”, но за щастие това гадно изобщо не се случи. В един момент ми каза “Хайде сега гледай часовника” И малко след това се появи ТЯ и огласи цялата зала. Взеха я да я прегледат, измерят и повият, и ми я сложиха на гърдите пред лицето, галих я, целувах я, и тя мен също, облизвайки ме 😁 И така, после бяха довършителните работи, аз си припявах с музичката и за около още половин час бях готова. После ми преместиха в реанимация, и започнах веднага с водата.  Донесоха ми я там за малко да се погушкаме ❤ Раздвижиха ми на другата сутрин, мина много добре, търпимо. После ме качиха в родилно и си я взех ❤ Понеже имах късмета с прословутите газове, ядох течно кашава храна в деня след операцията. Моят лекар ме изненада в деня след операцията със смяна на лепенката на раната, и ми даде зелена светлина за душ. Та си се къпя наволя тук 😁 На третия ден ми дадоха рициново масло, и след като то си свърши работата, вече минах на обща храна. Даже едно парче торта изядох. Днес (ден 4) в трапезарията даже ни бяха изненадали с роза във ваза на всяка маса, романтика 😁 Утре ни изписват, а аз съм супер, откъм движение и болка, кърмата ми също слезе. Но ви се появява чат пат едно главоболие, може би от упойката, или от кръвното ми, че е ниско. С две думи всичко мина прекрасно и от утре вече вкъщи с тати и бати ❤

# 76
А защо не спинална? При нас го правят винаги със спинална освен в извънредни случаи.
Добре дошла, Харати

И аз това щях да питам, но се сетих, че в някои болници си правят секциото с пълна.

Много благодаря за детайлното описание на операцията, момичета. То страхът си е най-вече в главата и знам, че ще мине, а и все пак макар да е операция, на бял свят се появява слънчицето. Heart

# 77
Момичета мен ще ме вземат за секцио след 9часа..молете се за нас Innocent

# 78
  • Blondeville
djani1990, с теб сме, всичко ще мине прекрасно!

# 79
Djani, успех! Скоро да се похвалиш!

# 80
Здравейте Мами☺, от 2 дни имам не регулярни контракции, терминът ми е 13 ти Октомври, но тази сутрин час и половина бяха на 8-10 минути, сега разстоянието между тях  пък се увеличи на 12-15 минути, объркана съм и понеже съм с намалени околоплодни води не знам какво да правя. Само до кажа че ще ми е 3 то раждане, но установих, че всяко е различно.

# 81
  • Devin
Стискам палци всичко да е ок djani1990

# 82
Ето, че дойде и дълго чаканият октомври месец ❤

Стискам палци на всички да имаме леко и безпроблемно раждане.

# 83
Здравейте Мами☺, от 2 дни имам не регулярни контракции, терминът ми е 13 ти Октомври, но тази сутрин час и половина бяха на 8-10 минути, сега разстоянието между тях  пък се увеличи на 12-15 минути, объркана съм и понеже съм с намалени околоплодни води не знам какво да правя. Само до кажа че ще ми е 3 то раждане, но установих, че 5всяко е различно.
На мен ми е втора бременност, напоследък често имам нощем контракции. Тази нощ си бяха болезнени през около час и това продължи долу-горе 4 часа (придремвах, може и повече да са били но не толкова силни че да ме събудят), чак влизах по нощите да си правя тоалет и да се къпя. Терминът ми е на 27 октомври. Знам че контракции на час нищо не са, ама си се стреснах, може би защото знам че при второ раждане може много бързо да се развият нещата.
И аз се чудя какво да правя, ослушвам се, уж сега не ме стяга, ама си говорих с АГ, евентуално да отида да види контракции, шийка...
За мен втората бременност е по-тревожна, няма общо с първата и с едно малко дете ми се струва по-стресова.
Тази нощ и дребният беше неспокоен, разплакваше се няколко пъти полубуден и искаше само мама. Ставах няколко пъти да се гушкаме и това допълнително ме остави без достатъчно сън.

# 84
А, спряхте ли магнезия? Аз още го пия, термин 22.10. нямам контракции от една седмица спряха, скоро не съм получавала. И на мен тази бременност ми е по-кошмарна от първата. Раждах секцио, болеше ме и сега ме е страх. Мисля че ,докато не ми свалиха конците не съм се къпала, по-скоро поотделно на части , с чужда помощ, но беше преди 8 години и половина и може да съм забравила.

# 85
Аз още пия магнезий, ако видя зор даже взимам втори Диаспорал и но-шпа. Когато ида на преглед тази седмица ще питам да го спирам ли.

# 86
  • София
Аз магнезия го спрях преди 3 седмици, т.е. в 33 г.с.

# 87
Аз се надявам да устискаме поне и тази седмица (в събота влязох в 37 г.с.) Някак като съм преносила първото ми идва много стресово, знам че нямам никакво основание, ама...

# 88
Здравейте мами,моята Суна се роди 2900гр и 49см....не знам защо,операцията при мен протече със сълзи просто бях много емоционална...при първото не беше така.....Всичко мина добре само не можаха да ми сложат местната упойка известно време...после дойде друга анестезиоложка и от раз я постави...По време на операцията малко ми стана зле биха ми дексаметазон и дадоха о2 Simple Smile сега си лягам и нямам търпение да кърмя дъщеря си ,ако имам такава... Леко раждане на всички.... и Ви благодаря за подкрепата Kissing Heart

# 89
djani1990 честита радост! Да е жива и здрава, много да ви радва и на теб бързо възстановяване! 🍀🍀🍀

А магнезия аз го пих до 36та седмица. До колкото знам ако раждането ще е естествено е хубаво да се спре в началото на 9ти месец.

Общи условия

Активация на акаунт