При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение

• 48 289
  • 671
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Леле колко сте изписали... De ve аз не съм била секцио никога надявам се и сега де, но имам една коремна операция и ми дадоха да се изкъпя 24 часа след това те си сложиха водоустойчиви лепенки, но като цяло мен не ми беше до това, защото лично мен много ме болеше.
Колкото до магнезия го спрях в 36г.с. и сега матката ми е как да кажа ленива... Никакви контракции освен преди 2 дни и това беше. Като цяло не съм имала тежка бременност нито контракции, за да ме блъскат постоянно с този магнезий и смятам, че и до сега затова нямам никакви признаци за раждане, а времето си минава Sad

# 91
Това, че нямаш контракции не значи непременно че матката ти е ленива. С първата бременност почти нямах контракции, даже в деветия месец. Дори при раждането контракциите ми бяха на 3 минути. Обаче като си му дойде време явно си свършиха работа и родих без проблем. Всичко си е до организъм.
С тази бременност имам (за мен, като не съм имала с предната) доста контракции и постоянно се плаша.

djani1990, честито Balloon

# 92
Djani, честитоооо Ribbon Да е жива и здрава малката Суна, а на теб бързо възстановяване!

Аз все още нямам контракции или поне така си мисля. Втора бременност вече, а контракция въобще незнам какво е. За сметка на това имам други неразположения...кръвно - високо, ниско става ми лошо, гадене, подуване и болки в ръцете...Сега съм на тонове, май с бебето всичко е ок.

# 93
Здравейте !!! Днес бях на преглед и по документи днес ми беше терминът (а реално е в края на седмицата Smile ) Отчетох се във фейсбук групата, но реших да "мина" и от тук.
Бебка е добре, слушаха тонове, води в норма, плацента 2-ра степен, шийка скъсена на 60% ии въпреки това индикации за раждане - никакви Rolling Eyes От няколко дена стабилно подканвам бебка да излиза, но на нея явно просто и се стои на топло.
АГ каза, че ако до петък не е решила да излиза, да си хващам багажа и да отивам към болницата. Те можело да ме оставят за приемане за понеделник, но аз все пак да отида и вече там да преценят. НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ !
П.С.: Честито на новопоявилите се бебчета и успех на всички като мен, които все още чакат Gift Heart

# 94
Върнах се от тонове. Всичко е наред, наистина нямам контракции. В петък ще ходя още веднъж и ако всичко е наред в понеделник ще е голямата среща ❤ За отоците и болките ми казаха, че е нормално и нищо не може да се направи 😕

# 95
Всички ли сте раждали/ще раждате секцио? Няма ли някоя с естествено раждане да сподели Simple Smile

Споделете откъде купувате чувалче за кошче за кола?

# 96
  • София
Всички ли сте раждали/ще раждате секцио? Няма ли някоя с естествено раждане да сподели Simple Smile

Споделете откъде купувате чувалче за кошче за кола?

Аз ще раждам нормално или поне се надявам, че няма да стане нещо, че да се наложи секцио Simple Smile
Относно това чувалче за кола не съм купувала на мен ми подариха, но предполагам, че във големите магазини за детски неща има.

# 97
Честита рожба!Хубаво е да чуем история за нормално протичане на нещата 😊
Споделете, ако не е проблем, в коя болница сте раждала?

За секциото - ето малко по-детайлно как мина моето второ такова.

Като ме наистаниха предния ден в АГ-то, ме сложиха в единична стая, заредена с 3 ролки тоалетна хартия 😁Викам си “Олеле, това ще е сериозна клизма😂” Дообръснаха ме, казаха утешително “Добре си се справила, но има какво да се желае” 😁 Клизмата учудващо този път беше съвсем ок, никакво неприятно усещане нямаше. По график трябваше да съм втора към 9 и нещо, та се изкъпах, сложих огромната нощница за операцията и си легнах да си доспя. Но в 7 часа отварят вратата и викат “Айде, тръгваме”. Аз бързо призовах ММ да потегля, та успя да стигне все пак точно навреме. Бяха много мили и внимателни с поставятето на абоката, заговорихме се с момичето, че ми е второ секцио при д-р Ташков, и тя каза, “Оооо, при него и аз бих повторила” 😁 Та влязохме после в операционна, хората в едно хубаво настроение, аз разбира се ошашкана. Анестезиологът много подробно ми обясни какво следва, какво, кога и как ще направи. Появи се някакъв колега техен и се бъзика “Ей, че си лош да бодеш жената в гърба” погледна ме и каза “Обръщаш се да му пернеш един ако те заболи” 😁 Много внимателно ми сложиха упойка, а момичето, което ме придържаше започна да се шегува, че ще ме приспят и ще ми гепи годежния пръстен, че бил много готин 😁 После започна и същинската операция - този път не усетих дискомфорт от дърпането, бутането и ровенето вътре. Анестезиологът непрекъснато ми бърбореше, и по едно време каза “ Ей сега ще е по-гадно малко”, но за щастие това гадно изобщо не се случи. В един момент ми каза “Хайде сега гледай часовника” И малко след това се появи ТЯ и огласи цялата зала. Взеха я да я прегледат, измерят и повият, и ми я сложиха на гърдите пред лицето, галих я, целувах я, и тя мен също, облизвайки ме 😁 И така, после бяха довършителните работи, аз си припявах с музичката и за около още половин час бях готова. После ми преместиха в реанимация, и започнах веднага с водата.  Донесоха ми я там за малко да се погушкаме ❤ Раздвижиха ми на другата сутрин, мина много добре, търпимо. После ме качиха в родилно и си я взех ❤ Понеже имах късмета с прословутите газове, ядох течно кашава храна в деня след операцията. Моят лекар ме изненада в деня след операцията със смяна на лепенката на раната, и ми даде зелена светлина за душ. Та си се къпя наволя тук 😁 На третия ден ми дадоха рициново масло, и след като то си свърши работата, вече минах на обща храна. Даже едно парче торта изядох. Днес (ден 4) в трапезарията даже ни бяха изненадали с роза във ваза на всяка маса, романтика 😁 Утре ни изписват, а аз съм супер, откъм движение и болка, кърмата ми също слезе. Но ви се появява чат пат едно главоболие, може би от упойката, или от кръвното ми, че е ниско. С две думи всичко мина прекрасно и от утре вече вкъщи с тати и бати ❤

# 98
  • Blondeville
Djani, честита да е Суна, да расте жива и здрава, а на теб бързо възстановяване!

mikela, раждах в Надежда и двата пъти.

# 99
  • Beyond the stars
Не мога да стигна до форума, да отчета едно прекрасниче. На 24.09 в 12:04 се появи един малък вързоп щастие със съвсем обективни параметри 51см, 3500. И понеже е плод на огън от любов, се казва Огнян Blush
С планово секцио в МБАЛ Надежда. Относно размерът на главата който дискутирахме преди, ами голямка си е, по епикриза диаметър 37.5. Коментираха по време на операцията и за дължината на пъпната връв и като цяло секциото ми е бил правилния избор.
Трудно възстановяване при мен поради по скоро емционални фактори, ама вече съм сравнително ок.
Вкъщи сме и се нагаждаме с новото попълнение Blush

# 100
Ехеее, Вълшебство, най-сетне! Чудех се какво става с теб! Да ти е честит Огнян, жив и здрав и с късмет в живота. Страхотно име сте избрали. Баща ми се казваше така, но и характера му отговаряше на името 😬 Щом си вече вкъщи, всичко ще се нареди.

# 101
  • Beyond the stars
Благодаря HeartИ моят баща се казва така Blush Но и името ми харесва по принцип.
Да, вкъщи си е друго нещо. При мен от играта на хормоните се отключи старо травматично болнично преживяване и като цяло чисто емционално-психически ми беше много трудно в болницата, което ест се отрази и на физическото, ама вече съм ок. Важното, че малкото огънче ни е здравичко, другото са бели кахъри Blush
Следващият път някъде в чужбина където таткото може да е постоянно с теб Blush

# 102
Честито на всички нови мами, само радости да ви носят бебчетата!

Аз се отчетох от днешния преглед на бабите, сега и на вас:
Много съм щастлива, бебче е супер, така сладко спинкаше и се беше подпряло главата на ръчичката и такива хубави дълги пръстчета имаше, като на пианистче! Мен понеже на по-хубав апарат ме гледаха и се виждаше отлично. Перфектно беше застанало, главичката надолу, личицето на дясно, гръбчето вляво, докторката каза идеалната позиция Simple Smile Гледаше къде му е пъпната връв и въобще в горната част на тялото нямаше никаква увита такава, ами си я беше свряло назад към краката, много послушно бебенце Simple Smile
Измериха го 2800, идеално, най-перфектното бебе. Ама то аз му говоря, уча го, как да застане какво да прави, водя го по училища за бременни, то и там слуша,  та умничко си е още отсега!
Водите са ми повечко и можело да се случи раждането да почне с изтичане на води. Даже тамън, та да име време доктора да стигне до болницата.
Неприятната част - баш на финалната права ме изненадаха коварните гъби. Цяла бременност бях чиста като сълзичка, ама се пръкнаха сега като застудя времето. Единия лекар изписва едно, другия друго, а микробиологията чак в петък ще излезе, ама трябва бързо да ги лекуваме. Реших да се доверя на този, който си ме познава от години и който досега ми е лекувал гъбите. Изписа ми нистатин на глобули, което е нещо, което вече не се произвежда никъде, та ходих в една забутана аптечка дето прилича на обущарница Grinning, при едни баби аптекарки, та те ще ми направят лекарството. Не се притеснявам, понеже и преди съм ходила така при баби аптекарки за същото лекарство и гъбите минаха от раз, явно доктора ми си знае работата Simple Smile
Друго да ви кажа, накараха ми се малко в болницата, че нямам някои административни неща в документите, та ще ходя пак за няколко изследвания, някои нови, други повторени, та си вижте където ще раждате какво искат, щото явно не всеки доктор знае. А също и направлението за раждане важало само един месец след издаването му, та и това си вижте и така
Много дълго стана, ама нещо  ме е обзел ентусиазма!

# 103
  • Sofia
Честито Вълшебство и аз те чаках тези дни. Здрав да е младежът, огнен и борбен!

# 104
Честито Вълшебство, жив и здрав да е Огнян! 💐

Общи условия

Активация на акаунт