Осми клас 2018/2019 - 2 Есенно минорно мажорно

• 47 172
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
Моята нали е в английската, та засега им е по-лесно, но от следващото лято обмислям един летен курс в Гьоте-то, да я подготви поне психически за втория чужд език. Simple Smile

# 151
  • София
Младежът успяхме да го ориентиране към конския език, живот и здраве втория срок ще му уредя уплътняване на времето. Blush
Слънце, началото на следващите курсове в Geothe предполагам ще е между началото и средата на февруари.
Това с 2 учебника за една година съм го играла навремето, не е леко, но е постижимо.

Белинда, +.

# 152
  • В светлината на слънцето
И аз мисля да включа Гьоте, но от следващата година. Засега е ок, но и да не е, ще настоявам.

# 153
  • София
О, чудо небесно!
Наборът учи! То затова и такъв студ хвана, сигурно. 13 задачи по информатика, за домашно, се решават 2 часа...
Щял да решава задачи и по мат за входно..., ако му стигнели силите! Joy

# 154
Да дам мнение през ръка за Гьоте, големият ми син е ходил там и в Престиж, като курсовете в Престиж ги оценяваше по-високо, което за мен беше изненадващо впредвид престижа, който има Гьоте.

# 155
Това е интересна информация, mivan. Хубаво е да има алтернатива. Кое в Престиж му е харесало повече? Там българи ли преподават езика?

# 156
  • София
О, да. Аз малко съм учила немски, но второто ниво го карах в Престиж. Изключителна преподавателка имахме, уникална. Значи смятайте, второ ниво кое е - А1+ вероятно, тази жена думичка не ни казваше на български! Целият курс от-до си го изкара на немски! Вече не помня името й, за съжаление, минаха сто години от тогава. Немският не продължих и забравих, но нея я помня добре!

# 157
  • София
Моите впечатления от Geothe са от тази година (не знам как е в Престиж), но в групата ми повече от 1/2 не знаеха дори буквите и в края говориха. На български инцидентно фрау да е казвала нещо Simple Smile
Имахме една заместника, която такъв немски ни проговори, че ако бе знаехме ще е българка, щяхме да се разплачем, а и на вид го докарваше на арийка Blush
Добре, че се се усети бързо кое ни е нивото Simple Smile

# 158
  • В светлината на слънцето
Моите впечатления от Гьоте са по-различни. Когато наборката започна училище - от 1 до 3 клас учеха интензивно немски по системата на Гьоте за малки ученици, с техни преподаватели и техни учебници. Идеята беше училището да стане следващото 73-о и те бяха първия випуск по тази програма. В края на първи клас тези деца говореха на немски. Е, простички неща, но общуваха без проблем с преподавателите. Всичко това бе по идея на Гьоте и безплатно от тяхна страна. Немският бе в програмата, не като зип или сип. И в 3 клас тогавашната им директорка - едно зло, което после го махнаха заради финансови злоупотреби, реши че не ги иска повече и ги натири от училището. И приключихме с немския. Но от Гьоте имам наистина много добри впечатления. Сега наборката започва да си спомня някои неща, които е учила тогава. Явно все пак й е останало нещо в главата, макар и след толкова години.

# 159
В Престиж харесваше повече преподавателите, начина на преподаване, както и самата им системата.
В  в Гьоте нивата са разделени на B1.1 B1.2 B1.3, което за мен спомага за по-точно определяне на това, в кое ниво да си, но сина ми обясняваше, че има доста курсисти, които не са за съответните нива, докато него го тестваха при всяко прекъсване. Явно ако нямаш прекъсване продължаваш следващото ниво, което е характерно за всяка школа, де.
Подготовката за изпит за самия  сертификат кара при една учителка, която имаше курсове в сградата на ТУ

# 160
Това, да се избере нов език за първи в гимназиален етап не на всякъде е възможно обаче. При нас няма такъв филм, предполагам, че и в доста от по-малките градове. Иначе със сигурност щяхме да изберем такава опция вместо да дъвче едно и също от начало.Затова и се съгласих на варианта школа по немски от тази година, така и така е втори език, поне да го научи на някакво прилично ниво, макар и на школа.
Стресирахте ме малко с тази математика и без туй и е от неприятните предмети. От училище не сам и препоръчвали допълнителен сборник, ще се разтърся да и поръчам един.

# 161
Защо Зори? И аз живея в малък град.

# 162
Ами защото в града има едно ГПЧЕ с прием за 8-ми клас 3 паралелки и трите с първи език английски, а като втори избор между немски, френски, а от тази година и испански или руски / за които не знам изобщо как стои въпроса с преподаватели като е нещо ново и неизпробвано до сега. Другото училище с чуждоезиков профил е СУ-то в което учи дъщерята, в него има две паралелки с първи английски ИИЧЕ и втори немски. Другите училища са техникуми и подобни с нормални часове само по английски език. Ако искам вариант с първи език немски, втори английски или какъвто и да е друг - няма такава опция. Като във всички училища се учи до 7 клас английски език.

# 163
И аз живея в малък град. Колкото и да ми е мъчно, решихме че по-добре детето да учи в друг град нов език, отколкото 5 години да си губи времето. Английският го учи от 2-ри клас + частен учител до 7-ми. Не го знае на академично ниво, но да проведе нормален разговор е ОК. Всеки език е богатство и нови възможности.

# 164
Аз не съм толкова смела, пък и дъщерята не би си и помислила да отиде сама в друг град на този етап. Тя не иска и никога не е спала при бабите си без нас даже Joy. Е,  лагери и пижамени партита при приятелки са друга тема за разговор Simple Smile.
Ние решихме въпроса с школа по новия език, тук поне школите са на такива пари, че ще ми е много по-лесно да я издържам на школа, от колкото разходи в друг град. Ако трябва и с частен учител ще подпрем втория език, но си правим сметката до 12-ти клас да го добута до прилично ниво. А тя учи езици с желание, така че смятам да нямаме проблеми в тази насока.

Общи условия

Активация на акаунт