Осми клас 2018/2019 - 2 Есенно минорно мажорно

• 47 734
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Скрит текст:
Мале, колко материал
само днес се е събрал...
В испанската са явно всички
яки пичове и пи*ки -
от директор до чистачка,
всеки със мерак си бачка.
Децата също са задружни,
подкани хич не са им нужни
из градинките си скитат,
в чата туй-онуй се питат,
толерантност демонстрират,
интроверта интегрират.
Бастилията не отстъпва,
от час по немски мацки дръпва-
на юбилея те ще пеят,
всички с тях ще се гордеят.
Моми по футбола залитат
и в Колежа топка ритат,
под небето бледосиньо
може женски Роналдиньо
на терена да вирее
и като звезда да грее.
Младеж краката епилира,
пред татко после дефилира.
Сестра му тъждества доказва,
плахо маникюр показва...

Последна редакция: пт, 12 окт 2018, 00:09 от пенсионирана русалка

# 601
  • В светлината на слънцето
Русалкеееее! Joy

# 602
  • София
+1 До финалното четиристишие се хилех на ум, че цялата къща спи, но накрая вече зацвилих с глас. Joy

# 603
Русалкееее, нямаш равна!

# 604
  • София
Ох, Русалке, ей това се казва начало на работния ден! Пия си кафето и се разтапям от кеф! Идол си ми! Heart Eyes

По повод съучениците - и у нас е идентична ситуацията. Вечер телефона пиука постоянно и даже докато вечеряме се следи, да не изпусне нещо важно. Но пък срещи не си правят, явно престоят в училище и виртуалните срещи вечер са им достатъчни за сега. Ако излиза е със старите съученици. С новите - понякога малко след училище, да хапнат и всеки се прибира. Прибирал се с метро, което не му е съвсем удобно (има много по-удобен автобус), но явно са някаква група, която поема натам. Не чопля в детайли, както иска да се прибира. Щом му се ходи 15мин от метрото до нас - нищо лошо, тъкмо си правел "крачките за деня" Joy

# 605
  • София
Искам да благодаря на Русалката и на Дидева, че четат и пишат при нас, въпреки че нямат осмокласници. Чувстваме се специални Hug Heart

# 606
О, аз пиша в доста от наборните и образователните теми. Може да нямам осмокласник, но за сметка на това всички си имаме МОН и РУО. Joy

# 607
  • София
Eee, a трай сега де, то пък да не се почувства специален човек значи...

# 608
  • София
О, аз пиша в доста от наборните и образователните теми. Може да нямам осмокласник, но за сметка на това всички си имаме МОН и РУО. Joy

Това е вярно. Но пък не пречи тук да сме специални. Тук всички сме като в Испанската - "пичове".

# 609
Наистина ще трябва да се събере поезията на Русалка в стихосбирка. Уникални и точно на място стихове!
И на мен ми е свито сърцето за сработването със съучениците. Първата седмица беше - Това не е моят клас, втората - не са толкова лоши, вече - всички са много готини. Притесненията ми бяха, че е на общежитие и няма момчета от нашия град, които да са негов набор. В стая е с 3 години по-голямо дете и нямат общи приказки. Доскоро излизаше с момичетата от града, но вече се е сприятелил със съучениците и ходят на обяд "по мъжки". И телефоните са разменили, имат чат. Но време никакво нямат за след училище. До 17ч. учат и не му стига времето да научи за другия ден. Вчера имаше 90 думи. По математика изгрлежда не е обяснила госпожата както трябва материала, беше им направила контролно - само 3 4-ки, толкова 3-ки и останалото 2-ки. Но пък споделили на госпожата по ИТ и тя им обяснила много разбираемо материала и каза, че било много лесно. Ще видим. Притеснява ме ниския старт с който започна и дали може да навакса.

# 610
Спокойно, всичко ще си дойде по местата! Детето е в друга среда и адаптира към много промени - дори ритъмът на града, разстоянията, нередовният транспорт са проблем. Ще свикне детето!

# 611
  • София
Притеснява ме ниския старт с който започна и дали може да навакса.
Pisa, и аз мисля като Шарлот.
Споделяла съм, че съм завършила немска езикова гимназия, с режим на учене първата година като този на сина ти. В класа бяхме 8 деца от града, останалите бяха от други населени места. Част от тях пътуваха всеки ден, други бяха на общежитие или квартира. Наистина в началото "местните" вървяхме малко по-напред - според мен, защото при нас нямаше промяна в дневния режим и допълнителен стрес, разполагахме с повече време за учене вечер - няма пътуване, вкъщи мама/баба готви и поднася храната. Това обаче беше за около 2 - 3 месеца в началото. После нямаше разлика. Най-близката ми приятелка пътуваше до друг град около час и половина, т. е. е започвала да учи в 8 вечерта и сутрин е ставала поне час и половина преди мен. Имах и друга съученичка от пътуващите, която освен това и активно тренираше тенис (не знам кога го е правила - сигурно през нощта). И през първата година и през следващите успехът и на двете беше отличен. Така че ще навакса, като си установи правилния за него дневен режим.

# 612
  • София
Не мога да ви насмогна с четенето. Така бързо преливате от сериозните теми към смехориите, че ми става трудно да реша, сериозно ли да пиша или да се включа към забавата. Дилема голяма. Smiley Smile Smiley
Хайде сериозно. По казуса със стипендиите, дете неприпознато от баща си е като дете с починал родител. Едно към едно е де факто и не разбирам, защо трябва да се търси разлика. Щом бащата не желае да бъде такъв и не плаща издръжка, след като не се интересува от детето, значи за него не съществува и де юре. Какви смъртни актове търсят, с какви глупости занимават майката?

# 613
Русалката трябва да се прекръсти и тя, както  Облачна!  Няма равна, стига ми само нейните два стиха да погледна и сте ми ясни всички!:))))

Аз отдавна ги копирам, току виж след десетина година, като приключим с бабинските трепети да е завършена и излезе в тираж!

Моята е втора смяна, вечер се прибира към вкъщи,  вероятно срещите ще са втория срок, сега няма време за такива, освен случайните в метрото. Но е хепи и няма оплакване от класа.

Вчера се беше впечатлила от плетена гривна на нейна съученичка, детето й донесло конци и й показало как става, снощи плете и изплете своя. Много горда и доволна, а тези гривни и ние ги плетяхме и съм много добра в шарките. Само чакам да се зариби  и да й покажа! Малкото и то се мърмори , че иска, ще се плете уикенда.

Sanaka, не питай повече  мила, че знае ли се какво ще излезе...... Ментата е пълен с шокови  разкрития за децата си! Чесно,  Мента, пост-ни една  семейна снимка да ви видим, големи образи сте!

Последна редакция: пт, 12 окт 2018, 11:55 от alexova

# 614
  • София
И моите нещо засилиха излизанията - повече със стария клас, в старото у-ще. От СМГ било модерно да се ходи "на съветска". Там се събират да се социализират (ходили са два пъти), както и в междучасията по близките кафенета и баничарници. Не са излизали с новите класове. Ходиха на един-два р.д. на съученици, но на техния си поканиха тайфата от квартала и от старото у-ще. Не мога да се закълна, но май нямаше никой от новите класове. Схемата с подпомагането по време на тестове в клас, обаче май върви успешно, което за мен е знак, че се сработват. Innocent
Едната е имала неблагоразумието да уведоми треньора им по скуош за нормативите и на едната тренировка им е скъсал шортите, та са в топ 3 на гимназията в тичането, но за резултатите на скок на дължина масово са били покъртителни и май масово е даден втори шанс. Заформят се походи по Витоша, вместо ЗИП ФВС, та и там ще се опознават най-вероятно.

Общи условия

Активация на акаунт