Осми клас 2018/2019 - 2 Есенно минорно мажорно

• 47 033
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
И нашата система е с 3 цвята химикал. Гледах го събота и неделя, ми не е ставал от учебниците. Но х80-90 думи на ден през седмицата, как да не се оплете и да ги научи перфектно. А другия клас не са взели и 1/4 от техния материал. Но ще трябва да влезе в час. Важно, че все повече му харесва класа, има приятелчета, ходят да обядват между сутрешното и следобедното училище.

# 721
  • София
За мен е абсолютно нормално да има спад в оценките в началото, особено по езика. Това се опитвам да набия в кратуната и на моята девойка и не вдява. И тя не е само със шестици, както беше досега, но пък виждам колко много учи и се старае и това ми е достатъчно, за да съм спокойна.

Абонирахме се за Уча се, благодаря на всички за съветите и личните съобщения!

# 722
  • София
Вероятно няма да има нова информация, но все пак споделям статия в ежедневник  от 12.10, по повод матурите в 10 клас.
https://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2018/10/12/3324559_novite_ … s_kakvo_predstoi/

# 723
  • Sofia
Учете, учете!
А моето се върна от екскурзия супер свежарка и още й се ще да е на планина! Учат разни думи в момента, но откъм изречения май са още на "Здрасти, приятно ми е да се запознаем!". Вярно, че са две азбуки + йероглифи, но се чудя в края на годината колко ли език трябва да знаят.

# 724
  • София
Сетих се, че казва, че и по коридорите си личи кой какво учи... Тези с немския изглеждали нещастни..

JoyJoyJoy
Онзи ден голямата питаше наборката за разни думи на испански, а после ги казваше на немски. Аз, като човек, който не знае и двата езика, можех да оценя в пълнота забележителната разлика в звученето на двата езика. Много се смях на думата “наздраве” /при кихане/. Не мога да възпроизведа немската дума, но звучеше като рикошет от картечен откос по немска метална каска. Joy

# 725
  • София
. Важно е, че все повече му харесва класа..
И моят си харесва класа. Ходи с желание, но домашните се пишат с подканяне. Оценките са му са „шарени”, като 6-ца и то непълна има само по АЕ. По ИТ 5, а по останалите се „движи” в диапазона от 3,50 до почти 5. Не съм доволна, защото не виждам особено старание, а той се оправдава, че бил „по средата”. Ще видим на следващата РС. Г-жата по БЕЛ, здраво ги е подхванала и възможност за шикалкавене няма.

# 726
  • София
Айде, да ви подпаля малко чергата:
http://yfu.bg/index.php?option=com_content&view=article& … =79&Itemid=85
Какво мислите за възможност като тази ?  На мен ми се сви корема на възел само като си го представих. Fearful

# 727
  • София, Младост
Моята е 11.2004. Не я хваща...Simple Smile

# 728
  • София
Биби, сигурно ще има желаещи. Аз лично не бих могла и не искам да бъда довереник на чужди деца в тази възраст. Може да прозвучи крайно. За цената няма да коментирам изобщо. Това са пари за няколко магистратури в БГ.

# 729
  • София
Айде, да ви подпаля малко чергата:
http://yfu.bg/index.php?option=com_content&view=article& … =79&Itemid=85
Какво мислите за възможност като тази ?  На мен ми се сви корема на възел само като си го представих. Fearful
Започвам да си търся втора работа. Може и трета, а най-добре е, да не се прибирам въобще от работа. Дано изкарам посочената сума. Егати! Пък и цяла година при непознати и в чужда страна. Не е дорасъл, а и аз не бих го пуснала и не само по финансови причини.

# 730
  • София
То по-добре да се преселим там групово със семейството. Наем 400-500 евра. Ще готвя. Ще работим с баща им. Децата ще ги запишат в държавно училище. И ще контролирам.

# 731
  • София
Аз чисто емоционално се потресох. Цената сега я видях, като ви прочетох коментарите. Ще следя да видя тия 8 места ще се запълнят ли, но явно има търсене, щом има предлагане.No Mouth

# 732
  • София
Тези обмени ги разбирам от порядъка на 10 дни до 2 седмици. Да се потопят в средата. На тази възраст. После като студенти вече пълнолентни, или по програмите Еразъм. Тогава вече е купон. В мулти среда. Но да си пратя 13-годишния сега за цяла година, още колко ни остава да сме заедно?

# 733
  • София
Моята племенничка от Враца ходи на такъв обмен. Тя ни е набор. Във Франция беше за седмица, отседна в семейство. После при нея дойде дете от Холандия. Даже го доведоха на партито за РД на дъщеря ми.
За детето беше много забавно и при нейното пътуване, и когато гостенчето беше тук. Родителите нищо не плащаха. Е, имаше притеснения какво обича да яде детето, къде да го разхождат, как ще се разбират...Но си струваше.
Единственото кофти беше, че избираха децата на принципа добри оценки и добро поведение. И някак все имаше недоволни, защото нямаше как да вземат всички деца с отлични оценки. Появиха се слухове- на тоя баща му дарил пари на училището, на оня незнам си какво и това беше гадничко за самите деца.

За една година абсурд да си изпратя детето, та ако ще не аз да плащам, на мен да ми плащат...

# 734
Аз по други програми съм бил, за  по-кратко, по соца. Най-гадното си беше синьото сирине. Брех, кат го сложеха на масата, лошо ми ставаше. Иначе, жакузитата от там са ми в топ уан.

Общи условия

Активация на акаунт