Осми клас 2018/2019 - 2 Есенно минорно мажорно

• 47 127
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Имам едно питане към всички, чиито деца или те самите са учили досега английски по разните школи. Дъщеря ми е в немска гимназия, вторият ѝ език ще е руски. Досега никога не е учила английски. Познат ѝ е само от клипчета, блогове и т.н. Има някакви познания като всеки тийн, но те са базови. Понеже досега е учила немски и не ѝ е толкова натоварено в момента, мисля да я запиша в някоя школа с английски /подчертавам, че сертификатите по езика не са ни цел, тъй като се е насочила към университети в немскоговорящите държави и ще гоним немска диплома/. Та - препоръчайте ми някоя школа в София, където да я запиша сега или пък да ѝ уплътнявам времето през лятната ваканция и която организира подобни курсове за млади възрастни или за такива на нейните години, тъй като не мисля, че ще се чувства добре сред деца в началните класове.

# 76
  • На планетата Земя
Има много школи в София, все добри - Аво бел, Адванс, Британика, Фарос ... и не са само те.
Уроците започват следващата седмица. Трябва да се направи тест, за да й се определи нивото.
В Аво бел първият тест е онлайн, след това се записва час за събеседване (и още малко тест там на място).
Изберете удобно за вас място (преди, след училище, път до там, часове) и действайте. Успех  Peace

# 77
  • На черешата
Тези школи не са подходящи, тъй като на база на знанията ще се окаже в група с деца от 3-4 клас.

# 78
  • На планетата Земя
Торнадо, принципно е така, но все си мисля, че има деца на тази възраст, които започват езика ако не от нулата, то от по-ниско ниво. И биха се събрали групи. Иначе моментът с частните уроци винаги е възможен, така ще е точно според детето.

Забравих да ти пиша за нашата карта - бяха изписани последните ваксини (не съм сигурна, че са всички обаче).

# 79
  • На черешата
Наборката имаше в групата си в Британика, когато беше 4 клас един младеж с 4-5 години по-голям. Тогава попитах от любопитство и ми казаха, че много рядко имат такива ученици. В повечето случаи предпочитали група за възрастни.

# 80
  • Варна
Тези школи не са подходящи, тъй като на база на знанията ще се окаже в група с деца от 3-4 клас.

Не е точно така. Групите са структурирани така, че да отговарят на възрастовите интереси и темите, които дискутират са съобразени с децата.

# 81
Благодаря! То всъщност такова ми беше и питането, но не го изложих правилно - в каква възрастова група е най-удачно да я запиша и коя от тези школи е добра и за млади възрастни, тъй като знам, че обучават предимно малките ученици на нивата до В2? Частен учител не е ок като вариант, тъй като там е на късмет с това дали с преподавателя ще си допаднат. Школите имат доста клонове /което е преимущество от логистична гледна точка/, варианти за избор между различни групи и съответно-преподаватели.

# 82
  • София
На моето са му върнали профилактичната здравна карта. Искат всяка една ваксина да е написана с дата, на която е поставена. При вас как е?
Не е ново изискване. Пише проведени имунизации по дати в бланката. Нашите са 6 реда и е на лист от компютър. Може вашата сестра да си е спестила малко писане, ако е писала на ръка в ЗПК. (аз си го снимах тазгодишното, че "да не ме викат пак при директорката", щото м.г. класната не ги взела, нашите не ги дали на сестрата и бяха изчезнали някъде, докато не ги заплашиха с майката при директорката къмту м.декември  Simple Smile  )

# 83
  • София
Аз ги дадох преснимани от синята здравна книжка, в която са нанесени. Приеха ги.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2018, 12:38 от Валенцето

# 84
Аз да се "похваля" с 3-ка по немски на първия им тест. Нека се види и дано се стресне, че ще взема сериозно да си влезна в ролята на лош родител. Ама то не може само с преписване на думи да се научи език. Дано го разбере и си седне на Д-то. Не може скиторене до 8ч., почивните дни на плейстейшъна и да иска да е на ниво. Много съм се ядосала.

# 85
  • София
Ще ти мине. Joy А за ученето чрез преписване на думи си права. Може 50 пъти да напишеш една дума и да не я запомниш ако пишеш автоматично, а съзнанието ти е другаде. Малкият е цар на тази работа - пише думи, а мисли за съвсем друго нещо. Интелигентен човек - може да прави по няколко неща едновременно. Joy

Наборката очакваше с нетърпние промяната - ново училище, нови запознанства, нов език. И до момента е доволна и щастлива, все повече разширява приятелския кръг. Обаче сега се обади, че отиват до старото училище - за втори път от началото на годината. Имат си носталгия по него явно. Бивши съученици там няма /то е до 7-ми клас/, но отиват да си видят учителите, сградата и т.н.
Днес мина и входното по математика - добре е минало, всичко била решила. Остана входното по ИИ. По музика и физическо не знам дали ще има, защото още не са имали часове по тях.

# 86
  • В светлината на слънцето
Sanaka, с нашия ритъм действате. Blush И моята девойка днес е с две дружки от стария клас на посещение в старото училище. Уж, не го харесваха, но ги подгони носталгията. И нашите днес са имали входно по математика. Било доста трудно и тя хич не е доволна от себе си. По немски ще имат петминутка във вторник.

По повод школите - миналата година в нейната група повечето бяха по-големи - 8-9 клас, но имаха и един в 10 клас. Каза, че се чувствал доста неудобно сред останалите. Иначе в Адванс през лятото организират едни интензивни курсове за възрастни начинаещи, които може би не са лош вариант. Другото, което ми хрумва като идея е Британския съвет.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2018, 15:24 от lulumba

# 87
  • София, Младост
Ехеее, нова тема имало, а аз съм се отплеснала.
За сега едоволна девойката (1 АЕГ), ноистина лежерно го раздават, но лека-полека набират скорост. Най-доволан е от съучениците. Вчера входно по математика-доста сериозно е било, ще видим резултата.
Другата седмица по БЕЛ-ще имат диктовка навходното + граматика.

# 88
Вчера минали входните, по БЕЛ темата за съчинението било нещо от рода- "Това лято за мен беше..."Като ми разказа за какво писала, зле ми стана, сега очаквам с нетърпение как е оценено. По другото е доволна уж, по Мат чак на 05.10.

За здравната карта-не съм забелязала да има написани ваксините,  ще погледна, скоро не съм я пращала там за нещо, пак ще се разходи:)Nerd

Родителската ни е на 4.10, детето се зарадва, че е преди входното по Мат/ представете си вече на какво се радва един тийн/. Но реших там да не ходя аз,а тя мен праща. ММ ще има честа да присъства и да сподели впечатления.

По темата за школите- ние сме на индивидуално обучение в  Интелект, Мs. Maya, много по-бързо се минава материала и резултата от теста за вземане на нивото са отлични, за 30 ч, около половин срок с ходене един път седмично минаваме ниво, но и на девойката й се отдават езиците и "много леко се работело с нея"!

Последна редакция: пт, 28 сеп 2018, 16:30 от alexova

# 89
  • София
Ей, не мога да ви насмогна с четенето. Smiley
Такааааа! Снощи искам от синковеца бележника и се оказва, че го няма. Тук бележник, там бележник, няма го. Не знае, къде е. В предния джоб на раницата му бил, но .... нямало го. Изпратих го тази сутрин с указания да го намери, обезателно. Обажда ми се и разбирам следното : Неговият съученик- адаш му върнал бележника с извинение за объркването. Междувременно в бележника на моя Убавец са се появили две двойки и забележка, които не са негови. Класната, щяла да го поправи, но здраво го смъмрих за това, че не си пази бележника. Ами утре и други документи ли, ще съхранява така? Ей, то пубертет, ама да вземе да си събере акъла! Иначе, засега го гледам, че ходи с желание на училище. Пише домашни. Другата седмица имаме РС, та ще видя как са нещата, според мнението на учителите.

Общи условия

Активация на акаунт