Осми клас 2018/2019 - 2 Есенно минорно мажорно

• 47 194
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
  • В светлината на слънцето
При нас също имаше транскрипция, но даскалчето ни беше младо, готено, току що завършило. Влизаше в час с една щайга - Шарп, 4-ри бандово стерео рекордер. Пускаше Битълсите, и айде превеждайте. Каквото съм научил е благодариние на него, преди да избягам от АЕГ.  ooooh!

Ха-ха, това ми припомни, че и при нас език се учеше със слушане и превод на италиански песни. Ама си завършихме само трима знаещи, приети след подготве с изпит по самия език. Та не знам колко е имало ефект.

# 196
  • Варна
Слънчева, пожелавам ти като една истинска Райна Княгиня да поведеш устрема на мотивацията към висините на информатиката чак до края на гимназиалното образование Simple Smile. На мен туй ми се вижда непосилна за човешката воля задача, но искрено се възхищавам на всички, които доброволно са решили да се тормозят с информатика, за да можем всички ние да чатим, плащаме в интернет, сваляме филми, качваме снимки и да се наслаждаваме на всички останали онлайн благинки.

Вале, виж това тънко и много хубаво сборниче - има много хубави примери с решени задачи от комбинаториката. Много лесно ще разбере девойката ако има неща, върху които да се двоуми:
https://www.book.store.bg/p161391/sbornik-podrobno-resheni-zadac … ka-stoilkova.html

# 197
Информатиката е единствената, наред с математиката, която съм признал. Зелка, да не те диференцирам, ей ся, фнимаваааай  hahaha.

# 198
  • София
🤣 Манжелка, благодаря, но не щЯ да водя ничий устрем. Нищо не разбирам от информатика и до края на 5-годишното обучение се надявам, поне имената на бройните системи да науча правилно Wink.
Важното е, децата да ходят с мерак на училище, а не кой какво учи! За всеки има място под слънцето.
А за комбинаториката, препоръчвам да хванете някой, който разбира, да ви я обясни. Не е толкова сложно, ако се хване идеята и логиката на нещата. Когато наборът започна да я бори, в състезателните задачи, съм рисувала комбинациите по листовете, за да обясня материята.

# 199
🤣 Манжелка, благодаря, но не щЯ да водя ничий устрем. Нищо не разбирам от информатика и до края на 5-годишното обучение се надявам, поне имената на бройните системи да науча правилно Wink.
Важното е, децата да ходят с мерак на училище, а не кой какво учи! За всеки има място под слънцето.
А за комбинаториката, препоръчвам да хванете някой, който разбира, да ви я обясни. Не е толкова сложно, ако се хване идеята и логиката на нещата. Когато наборът започна да я бори, в състезателните задачи, съм рисувала комбинациите по листовете, за да обясня материята.
За бирата, задачата решавала ли си я.

# 200
  • София
Ааа, Мента, ай ся... Решавала съм скандалната, с кебапчетата на митинга. Joy
Що оплюха Кортезов тогава, така и не разбрах...

# 201
  • Варна
И аз тоз сборник от 4 клас го имам Simple Smile - тогава що зор видях да обяснявам вариантите за кръгово подреждане на мъниста, хора и прочие..., но определено си е струвало, защото сега наборчето е пушка в тази материя.

Кебапчетата във 2 клас и аз ги помня, но там нямаше комбинаторика, а създаване на линейно уравнение. И май също имаше знамена Simple Smile. Ей, хубави времена бяха!

# 202
Ааа, Мента, ай ся... Решавала съм скандалната, с кебапчетата на митинга. Joy
Що оплюха Кортезов тогава, така и не разбрах...

По- забавно беше, че на другата година абсолютно всички задачи бяха с ябълки и круши, но не помня дали само за същия набор или за всички.Много фин сарказъм към възмущението от предходната година.

Вероятно е рано, но тъй като често се говори за среда, искам да попитам намериха ли децата добрата, мотивираща, но и дружелюбна среда.

# 203
Пак се спомена преди няколко мнения "диплома", аз изпуснах родителската среща, за коя диплома говорим и как ще се смята и тя за къде ще е - за кандидатстване след 10 клас ли Simple Smile, някой има ли идея?
За мен логичното е диплома , която е за завършен етап 10клас, която обаче не е последна, ако продължиш следващият етап, който съответно следва да завършиш с изпити/матури по профилиращите предмери и това да оформя вече крайната диплома, с която да имаш право да продължиш образованието си.

# 204
Странно е това, което казвате, че сте учили думи без транскрипция в езикова, че и от песни Flushed че ние взимахме по минимум 80 на ден, как да им оправиш транскрипции те бе транскрипции, не ми го побира главата.
Вчера са правили контролна по Немски, подозирам, че нищо не е направила-днес родителска среща ще лъсне всичко. Вчера започна занималня та-от 2 до 4 - единият Час учат думи, др си пишат домашната-80лв на месец.

# 205
  • Варна

Вероятно е рано, но тъй като често се говори за среда, искам да попитам намериха ли децата добрата, мотивираща, но и дружелюбна среда.
[/quote]

Абсолютно!

# 206
Пак се спомена преди няколко мнения "диплома", аз изпуснах родителската среща, за коя диплома говорим и как ще се смята и тя за къде ще е - за кандидатстване след 10 клас ли Simple Smile, някой има ли идея?
За мен логичното е диплома , която е за завършен етап 10клас, която обаче не е последна, ако продължиш следващият етап, който съответно следва да завършиш с изпити/матури по профилиращите предмери и това да оформя вече крайната диплома, с която да имаш право да продължиш образованието си.

Дано министър Дидева се включи, за да ни обясни на достъпен език, но според мен реално, кандидатстване след 10 клас почти няма да има и това първи и втори етап си е едва ли не условно. Средното образование са завършва в 12 клас, ако си завършил 10-ти нямаш средно. Химия, биология, физика история и т.н. във втори етап присъстват само като профилиращи. Ако дипломата ти за кандидатстване е тази , ако изобщо има такава само от 11 и 12 клас,  ще закъсаш откъм хорариум  по много от дисциплините.  За университетите извън Родината, това първи, втори етап едва ли ги интересува.
Гледам Рамков учебен план http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=99165 и си мисля, че така горе-долу ще бъде и в дипломата. Така поне ми се вижда логично, всичко което е учено в средното да влиза иначе, ако някое дете реши да смени "профила" във вишОто, било тук , било в чужбина, какво се случва?
А от родителската  - всички преподаватели казаха, че са им малко часовете/ да се чуди човек  децата от езиковите как догодина ще вземат материала за две години в една/ и подчертаха, че оценките влизат в ДИПЛОМАТА, толкова усърдно до подчертаваха, че аз в "стреса", пък и никой от нашите родители не се сети да пита в коя диплома.

# 207
  • В светлината на слънцето
И моята случи на среда - много сплотен и мотивиран клас. Всеки ден не пропуска да каже колко си обича класа. Учителите още на първата рс казаха, че са много впечатлени от децата. Дано такива да се задържат още дълго.

# 208
Честно казано през последните две години толкова сме нищили въпроса за дипломите в няколко теми, че не ми се подхваща пак. Joy
Но, да. Общо-взето е така. Оценките от първи гимназиален етап се включват в удостоверението за първи гимназиален етап, а тези от втори плюс ДЗИ - в дипломата за средно образование. Или поне така е според нормативните документи. Засега.
В тази тема сме обсъждали въпроса с дипломите и хорариумите. Това е само една от дискусиите. Такива има и в някои от темите по училища, както и по-назад в цитираната тема.
Скрит текст:
Ако ме обземе ентусиазъм, ще ги потърся по някое време.

# 209
  • София
Наистина е рано за оценки, но моят син засега се чувства добре в средата, в която е. За момента средата са класът му и преподавателите. Не се оплаква от никой и при всичкия характерен за възрастта негативизъм, който го "сполетя" заедно с акнето, е отворен и положително настроен към децата в класа. Естествено като за начало общува предимно с момчетата. Очакванията му били, че съучениците му ще са зубрачи и ще е много скучно, а се оказало, че са "като него" и си прекарват забавно, когато са заедно. Момичетата също били мили и не били задръстени (дали и нас момчетата са ни оценявали така в 8 клас Joy). Респектиран е колко добре се справят повечето деца с ученето. За мен всичко това означава, че засега средата е добра и дружелюбна. Дано да продължи така.

Общи условия

Активация на акаунт