Идеалното място за живеене във Варна? Тема 2

• 26 706
  • 211
  •   1
Отговори
# 90
  • have faith and be patient ..
да , това е идеята , къща ,да не е погром , двор да има  , може обновена къща  ,не искам 2-3 етажа , лукс ,абсурд .. апартамент в центъра изобщо не ме изкушава , имаме 2 апартамента във варна ,не ме блазнят  .. празните парцели са малки и скъпи , но може и да се замисля за сглобяема къща на първо време , или преносима  ..

# 91
  • Варна
Само не се залъгвайте, че сглобяемата къща ще ви излезе евтино. Цените, които циркулират из интернет пространството, са абсолютно базови и не включват излизане на плоча, изграждане на ел инсталация, довършителни работи....  Тия къщи за да се направят хубаво, цената излиза същата като на монолитно строителство. Единствените плюсове са, че се строят по-бързо и чисто и не са нужни 2 папки с документи и разрешителни. Но не са евтини.

# 92
И вдигнеш си китна къщичка на село, обзаведеш си я...на втория уикенд като отидеш и гледаш, ограбена...

# 93
Ние затова решихме да инвестираме по Северното Черноморие и построихме къща в близост до Шабла ( Езерец) .

Няма цигани и сме спокойни .
Далеч е от Варна, но Си заслужава пътя до там .

# 94
  • have faith and be patient ..
Имам роднини в шабла, да хубаво е, но пътя ми идва много ,особенно за всяка седмица ходене.

# 95
  • Най-красивата страна
От Балчик до Варна с кола се стига за около 45-50 минути,до Шабла-1 час  приблизително...
От Владиславово се стига до центъра в час пик и задръствания  с градския транспорт -за същото време.
Не е чак толкова далече Шабла.
Свиква се.И пътуването е приятно.
Проблем може да е през зимата,ако падне сняг за няколко дни.
Което тази година например се случи веднъж.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 18:16 от -veni-

# 96
Да, пътят който ми е най-удобен е  само през Балчик, изобщо не минавам през Виница и Кичево . Там най-често има повече движение лятото .

Но сега за около час и 10 мин, нормално каране,  съм там без да бързам.

Пътят е изключително приятен за каране, без дупки и неравности и минава бързо времето от т.А до т.Б.,

Много ми е удобна и румънската граница , Констанца е много близо .

# 97
  • Варна
То ако падне сняг за няколко дни, и във Владиславово да живееш, файда... Автобусите не могат да изкачат баира. Grinning

# 98
На територията на общината не е чак толкова драматично или поне не за повече от няколко часа годишно, но за пътищата в областта наистина е добре да се знае предварително дали се почистват добре. А в селата - по кои улици минава снегорин и кога горе долу след снеговалежа. Местните хора ги знаят тези неща.

# 99
Здравейте пак, няма да се местя на село в никакъв случай, идеята ми е да е равно и без мангали, за вила е имота, не за постоянно живеене.

И ние търсим нещо такова. Не търсим лукс, по скоро дворче за игра на щерката и почивка уикендите. Евентуално да засадим нещо. Като на мен най-голям ужас са ми братята Tired Face
Някаква уикенд виличка с повече млади хора. Няма ли такова местенце? Simple Smile Някой с отзиви за Бенковски? Здравец?

# 100
На север ако гледаме. Добре чешма, Перчемлията, около Ален Мак...

# 101
Здравейте пак, няма да се местя на село в никакъв случай, идеята ми е да е равно и без мангали, за вила е имота, не за постоянно живеене.

И ние търсим нещо такова. Не търсим лукс, по скоро дворче за игра на щерката и почивка уикендите. Евентуално да засадим нещо. Като на мен най-голям ужас са ми братята Tired Face
Някаква уикенд виличка с повече млади хора. Няма ли такова местенце? Simple Smile Някой с отзиви за Бенковски? Здравец?

Katstyr, тази идея и на мен ми се върти от известно време. Ако останем във Варна със сигурност ще искам да потърсим такова местенце поне за уикендите. Сега имаме подобно място, но е на един час и нещо път и ни идва изморително.

# 102
  • До морето
Аз от опит казвам, че е много трудна една такава схема. Един имот си иска подръжка, особено къща, особено селска. Не живееш ли там,  работата става повече и повече и се стига до момента, в който като отидеш уж да починеш уикенда, от петък вечерта до събота следобяд, чистиш, плевиш, метеш, подреждаш..... И като го направиш няколко пъти изведнъж осъзнаваш, че не ти се ходи чак толкова много и предпочиташ съботата да я изкараш на дивана в апартамента или на разходка в Морската. Така прескачаш 1 седмица, после втора, а на третата вече знаеш, че такова дърво те чака като идеш, че ти се свива душичката само като се сетиш 😂

# 103
Ако е на Ален мак или наоколо, ще могат да прекарват на вилата плътно 5-6 месеца в годината. Единствен минус е цената.

# 104
А за тези села имате ли впечатления: Рогачево, Църква, Осеново?
 Ясно ми е че винаги ще има работа по къща, но няма как, такива неща дават мотивация в живота Simple Smile Даже си мислехме с мъжа ми и за парцел, а малко по малко без да си даваме зор през годините да си направим къщичка за отдих.. Знам, че звучи малко наивно, но сега около извънредното положение още повече си мечтая за едно местенце с дворче, на което да можем да отидем.. Било то за почивка или за малко физическа работа, разбирайте да засадим краставичка, зелена салата Grinning Малко райграс и люлка за детето. Място, на което с мъжа ми да си пием биричка, а дъщерята и кучето да тичат на воля Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт