Идеалното място за живеене във Варна? Тема 2

• 26 710
  • 211
  •   1
Отговори
# 105
  • До морето
Ако е на Ален мак или наоколо, ще могат да прекарват на вилата плътно 5-6 месеца в годината. Единствен минус е цената.

В Ален Мак даже целогодишно си живеят хората. Тогава не е проблем. Аз говорех за къща на село, която да ползваш за почивка. Ползваш я за всичко, не и за почивка 😀

# 106
Ален Мак, ама няма канализация там. А цените на вилите са като във Маями.

# 107
Ако е на Ален мак или наоколо, ще могат да прекарват на вилата плътно 5-6 месеца в годината. Единствен минус е цената.

В Ален Мак даже целогодишно си живеят хората. Тогава не е проблем. Аз говорех за къща на село, която да ползваш за почивка. Ползваш я за всичко, не и за почивка 😀

Разбрах те и съм съгласна. Наистина повечето хора тръгват с много романтични представи за къщата на село. Затова поне аз препоръчвам да се гледа само наблизо - и да се разочароват, лесно ще продадат.

# 108
  • До морето
Ами то и на Траката няма канализация, но се води топ локация.

Като цяло тези райони на Варна стават все по-заселени. Къщи се строят постоянно. Мои близки през 2016-та купиха имот и бяха последна къща на Траката. За 4 години околните къщи се събориха и се вдигнаха нови, а след тях има поне 5 новостроящи се къщи. Все повече варненци се местят в тази посока. Не случайно на Дружба строят комплекс след комплекс.
Ален мак, Манастирски рид, Добрева чешма- пълно е с нови къщи и целогодишно живеещи хора. За мен това са си новите квартали на Варна.

# 109
  • Варна
Абсолютно е така! Както едно време са се пръкнали сегашниите квартали с високи панелни блокове, така и сега лозята се превръщат в квартали, но по-ниско застроени.

# 110
И аз като Katatyr си го представям така идилично, добре че е мъжът ми да ме приземява от време на време. Но все си мисля че с един райграс за косене и малка едноетажна къщичка ще се справим. А и точно за да не лежим, а да сменяме заниманията. В Рогачево имам доста познати, там е спокойно и доколкото знам няма цигани, но все ми се иска да е по-близо като Ален мак. И да няма лай на селски кучета посред нощ и да има някакъв простор, гледка поне в едната посока. Трудна мисия.

# 111
  • Варна
Здравейте, имате ли лични впечатление за района на Манастирски рид и Добрева чешма. Краде ли се, имат ли проблеми с водата? Бихте ли живяли там целогодишно?Благодаря!

# 112
  • Варна
И аз се интересувам. До колкото видях от Гугъл стрийт вю, има доста луксозни къщи там, явно си живеят хората постоянно. И от доста места има морска гледка, самият релеф на местността го предполага. Мен ме интересува как е пътят до там зимата.

# 113
  • До морето
Ако говорите за частта от Манастирски рид, която е над кръговото, то да -там е заселено целогодишно и почти всички къщи са големи, скъпи и луксозни. Пътят е идеален, предвид, че собственика на Пътстрой живее точно там. Той затова си направи и кръгово човека 😀.
Другата част на Манастирски рид, която се пада над отбивката за Свободния е по-слабо заселена, но и там има целогодишно живеещи.

# 114
  • Варна
За северната част на Манастирски рид, която е след Виница, някой има ли лични впечатления?

# 115
  • have faith and be patient ..
Как стои там въпроса с водата?имат ли водопровод?

# 116
Как стои там въпроса с водата?имат ли водопровод?
Нали шефа на пътстрой живее там, ще има.

Гледам че към хотел Ной копаят за канализация. Добре са нещата в района на Свободния. Обаче няма предлагане на парцели...

# 117
Ракитника? Плюсове и минуси? Какво мислите?

# 118
Ракитника? Плюсове и минуси? Какво мислите?
Много се краде там. Иначе е красиво!

# 119
Много жалко за кражбите. Харесвам Ракитника и местностите наоколо, има едно специфично усещане като "на лозе", което е ОК за мен, но друг, който иска повече магазини и забавления вероятно няма да е Ок с това.
Между другото Емилиян Станев и съпругата му имат прекрасни описания на уникалната природа там (по-скоро за Фичоза).

Общи условия

Активация на акаунт