Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Конвектори ADAX - 2

 • 21 645
 • 200
 •   1
Отговори
# 150
 • Мнения: 2 507
Ако може да пишете квадратурите на стаите, които се отопляват с конвектори, за да се ориентира човек по точно. Едно е да топлиш 10-12 кв.м., друго 25-30кв.м.

# 151
 • Мнения: 1 283
И ние сме с конвектори в двете спални. Топлината е много по - приятна от тази на климатика в холо - кухнята. За другата зима сме решени да спираме климатика и да си сложим и там конвектори.  Климатика ни е малък за размерите на стаята и изобщо не успява да стопли като хората, съответно той почти не спира да работи..... Непрестанно духа, много ме изнервя. Но ние сме под наем и няма какво да направим по въпроса..
Спалните ни са по около 15 кв ( дори май са 12, но не съм много сигурна.... ) , а хола ни е около 40 кв.
Тази зима най-високата сметка ни беше 200лв.

# 152
 • Мнения: 18 229
Аз съм писала и преди в темата, че имам 3 адакса по 2000W, един 1500 и един 1000 в банята. Но съм в къща без изолация и си върви яко ток. Но пък е приятно топличко. Иначе, можете да видите подходящите за квадратурите стаи радиатори на сайта
Скрит текст:
Отстрани вляво можете да избирате квадратура и излизат подходящите мощности радиатори.

# 153
 • Мнения: 9 423
Ако може да пишете квадратурите на стаите, които се отопляват с конвектори, за да се ориентира човек по точно. Едно е да топлиш 10-12 кв.м., друго 25-30кв.м.

12 и 25 кв. м. - 280 лв

# 154
 • Мнения: 2 507
Съвсем прилични сметки споделяте за отопление с конвектори, някои даже ниски. Две семейства познавам, които се топлят с конвектори зимата и се оплакват, че под 350 лв не са платили. За мен е множко, ама всеки си преценя.

# 155
 • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
 • Мнения: 4 283
Е, то не само квадратите са важни, а дали ап. е вътрешен или външен, има ли изолация, има ли качествена дограма ...
Изцяло на ток сме. Вътрешен ап. Ново строителство. Качествена дограма. 2 конвектора Adax neo wifi... Единия топли 30 кв. (а е за 18 ...), другия - 17 кв. Не се изключват. Нагласени са на 19 градуса. Сметки през зимата: най-голяма 202 лв. (с включен нон стоп бойлер, готвене, пералня и сушилня всеки ден, че и по два пъти на ден, техники други Simple Smile ). Харесва ми усещането за топлина на конвекторите.

# 156
 • Мнения: 9 288
Ако може да пишете квадратурите на стаите, които се отопляват с конвектори, за да се ориентира човек по точно. Едно е да топлиш 10-12 кв.м., друго 25-30кв.м.

12 и 25 кв. м. - 280 лв
На мен това ми се струва страшно много. Сравнявам го с ТЕЦ.

# 157
 • София
 • Мнения: 5 691
Ако може да пишете квадратурите на стаите, които се отопляват с конвектори, за да се ориентира човек по точно. Едно е да топлиш 10-12 кв.м., друго 25-30кв.м.
Квадратурата се ползва за ориентир, защото повечето хора явно трудно смятат обем. А всъщност за отплението обемите са важни. Стая 15 м2 с височина 2,60 е различно от стая 15 м2 с височина 3 м или повече Wink Но да, по сайтовете дават конвекторите според квадратура, така че и аз си редактирах коментара. Ако се дават киловатите също мисля, че квадратурата може да се пропусне.

petiaivanov, срванявай го с ТЕЦ+сметката за ток.

И според мен Почти Безобидн@ е права - не само квадрати и киловати са важни. Например, приятели с къщи горе-долу колкото нашата, но с по-макло изолация, по-стара дограма, двоен вместо троен стъклопакет, с по-малко прозорци или на по-засенчено място, казват, че нашите сметки са нищо. Някои хора плащат по 400 лв на месец и отгоре за отопление на малка къща, дори да не са с конвектори Sad Според мен логиката важи и за апартаментите - има разлика между един и друг.

# 158
 • Мнения: 2 507
Естествено, че има, но масово жилищата в България са със стандартна височина 2.60. Почти безобидно, на 19 градуса не ви ли е студено? И само да кажа, че цената на парното в София е доста по приемлива от в други градове.

# 159
 • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
 • Мнения: 4 283
Natt***, не ни е студено. Ап. е югоизточен - от 10 до 17 е слънце, вътрешен, топъл, с дюшаме (обичам топлината на дървото Simple Smile ) Идеално е. Много рядко, в стаята на децата го слагаме на 20 или 21 градуса, но това като бяха минус 10-12 навън. А, аз съм много, много зиморничева и адски мразя студа ...

# 160
 • Мнения: 9 877
Естествено, че има, но масово жилищата в България са със стандартна височина 2.60.
Това конструктивно изискване за новото строителство ли е? Защото по соца стандартът за светла височина беше 2.80 м, дори в панелките е 2.80.
При 3 и нагоре, както е при мен и вкъщи, и в офиса, зорът за добро отопление е традиционно по-голям. Хеле в офиса на климатик, сложен под тавана...

Относно адаксите в нетоплофицирана сграда: нямат никакви съществени недостатъци освен сметката на края на месеца Simple Smile Ама това е сериозен недостатък!

# 161
 • Мнения: 32 083
Мисля, че има стандарт за височината, по-точно за минималната височина, защото няма логика за се забранява по-голяма. Обаче строителите обикновено работят със строителни размери и в случая те са от плоча до плоча. А сега ако премеря нетната височина ще е по-малко, защото имаме 2 см мазилка на тавана, едно поне 5 см замазка и паркет на пода... Нетната при мен е точно 260, но това значи, че строителната е някъде 270. И има логика да се обявява строителната височина, защото всеки е свободен после да си слага замазки, изолации и каквото реши и да си намалява нетната височина. Няма как това да се урегулира.

# 162
 • Мнения: 9 288
ToniShu, точно така го сравнявам.  ТЕЦ между 1000лв - 1200 на година за много по-голяма площ и по 32-40 лв. за ток месечно.
Зимата държим около 23 градуса. Не го спираме никога.

# 163
 • София
 • Мнения: 5 691
Да, да, предполагах и аз, че така ги сравнявате, но исках да попитам, за да стане ясно на който например ще чете след време темата Simple Smile
Отдавна не съм абонат на Топлофикация, дори и докато живеех в апартаменти. Последно в Дружба имахме парно, на 12-ти етаж радиатора не се нагряваше дори и на макс увеличен, съседите не бяха кооперативни; та изобщо не ми помагаше това, че сметките са ниски. Идеята ми е, че всеки начин на отопление си има минуси, освен плюсовете, така че всеки си решава.
Но Адакс са добри конвектори Wink

# 164
 • Добрич
 • Мнения: 4 932
Скрит текст:
Kато израснал в панелка на ТЕЦ - съм  чувствителен на темата отопление (+ средно зиморничав).
Дори в някой офис като ходя на климатик не съм много добре предразположен...
Толкова ли е по-скъпо отопляването с конвектори спрямо климатици?

По принцип ми предстои излизане на квартира или нов апартамент и се колебае дали да държа на ТЕЦ (за топлата вода със сигурност), но за парно не съм много убеден (заради цената и образуването й). Но топлофициран блок е много по-различен от не такъв.
Тип Адакс - изсушават ли въздуха?

Мога да се разчитам на електрифицирани отоплители или газификация на къща извън София, което е най-подходящото може да бъде пелети с водна риза

Не изсушват въздуха, не създават течение и са безшумни. Ползваме 4 дигитални конвектора (два по 2000W и два по 1200W). Сметката ни за зимния сезон нарастна с около 120 лв. У дома е приятно топло във всички помещения. Имаме изолация и апартаментът ни е топъл, със западно изложение на всички стаи. Аз съм зиморничава и ми е комфортно. Конвекторите се спират само, когато проветряваме. Миналата зима при по-ниските температури разликата в консумацията ни на ток стигна до 160 лв.

Да се допълня: Конвекторите са Адакас Гламокс. Апартаментът ни е 60 кв. м с височина 2,70 м. В коридора конвекторът (1200 Вт) е настроен постоянно на 18 градуса. В кухнята (1200 Вт) през повечето време е на 18 градуса, но когато се застоим там, го увеличаваме на 22-24. В двете стаи ( 2 по 2000 Вт) по подразбиране са нагласени на 20 градуса ( през нощта и когато ни няма). Като сме там променяме температурата на 22-24 градуса, а преди влизане в банята го увеличавам на 25, за да ми е по-топло, като изляза. Имаше период, когато бяхме болни и държахме по-топло през цялото време (около две седмици 25 градуса за кухня и двете стаи). Сметката ни за ток спрямо неотоплителния сезон е нараснала както вече писах.
Цялото семейство сме доволни, а у дома е топло навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт