Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема №2

• 57 761
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
А да е свързан към някой апартамент? Питам, защото брат ми имаше проблем с един гараж.
Купиха си апартамент. Старите собственици са имали и гараж зад блока, който продават на по-късен етап, без брат ми и семейството му да знаят(по принцип не ги интересува,де). В един момент, обаче, сметките им за ток започват да скачат. Оказа се, че гаражът и апартаментът са на един електромер. После ходиха до Енергото да се оправят Simple Smile

# 466
Имам особен казус. Закупихме гараж, в който има ток и бушони. Нямаме контакт с предишните собственици - сделката беше с пълномощник - и не знаем какъв е абонатния номер в ЧЕЗ за гаража, ако изобщо има такъв. На ЧЕЗ ли да звънна и дали ще могат да ми дадат ясен отговор, ако им дам адреса и данните на стария собственик?

По темата - отопляваме четиристаен апартамент, НС, с вътрешна и външна изолация, но кофти изложение, във всяка стая сме с хиперинвертор, който е настроен на 24 градуса и реално ги поддържа 24/7. Освен това имаме бойлер 100 литра, който поддържа перманентно 80 градуса, както и пускаме пералня, миялна и пр. поне веднъж на ден. Готви се вкъщи ежедневно, избягваме да се храним навън. Лятото сметките са около 100 лв, миналия месец - 240 лв. Струва ми се нормално 140 за отопление, при условие, че се топлим нон стоп и е реално топло вкъщи. ТВ не ползваме.
Каква марка са хиперинверторните климатици, които ползвате и бойлера?

# 467
Хиперинверторите са Мицубиши, от най-високия им ценови клас и произведени в Япония. Бойлерът е Атлантик Вертиго. Много скъпи бяха, въпреки че ги финансирахме с кредит Енергийна ефективност, много против бяха купуването им и всеки ден през зимата съм ужасно благодарна, че настоятелно ме посъветваха да изберем тях. Иначе това мрачно, тъмно жилище не знам как щяхме да отопляваме.

Ох, ще звъня до ЧЕЗ да се разбера с тях тогава... То нищо кой знае какво не се прави в тоя гараж, освен да се светка лампа за по 5 минути два пъти на ден, ама все пак, не е редно друг някой да ни го плаща.

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 22:06 от Макарон

# 468
Хиперинверторите са Мицубиши, от най-високия им ценови клас и произведени в Япония. Бойлерът е Атлантик Вертиго.

Ох, ще звъня до ЧЕЗ да се разбера с тях тогава... То нищо кой знае какво не се прави в тоя гараж, освен да се светка лампа за по 5 минути два пъти на ден, ама все пак, не е редно друг някой да ни го плаща.

С данните на стария собственик и адреса ще ви дадат информация. Ще трябва да си смените партидата, може би ще ви поискат НА, но не съм сигурна, и тогава вече ще получавате сметки за ток.

# 469
188лв - два Дайкина, един конвектор, бойлер, пералня, сушилня и тн, и тн
Е гаражът ни изненада с два пъти по-висока сметка, незнайно защо:)
Сметката на майка ми или е объркана, или не са я засекли по график- има 150лв, а готви на газ,  цялата  й пенсионерска консумация е климатик + бойлер + ТВ, пералнята е макс 3 на седмица, ако сменя чаршафите

# 470
38 лева
Ниска е, защото ни нямаше 12 дни. Включва готвене на ток, миялна всяка вечер, пералня и сушилня през ден, влагоабсорбатор около 2 часа, 1 телевизор (работи различно, понякога 4-5 часа, друг път до 12) и други дребни уреди.

Без бойлер и отопление. На ТЕЦ сме.

# 471
  • Велико Търново
240лв. за ноември, 340лв. за декември при същата консумация - 2 конвектора, единият - Адакс-  само за 3-4 часа на ден, бойлер, печка, пералня.

# 472
Декември месец беше доста по студено от ноември.Няма ли вариант да си купите хубав климатик?  Сметката ви ще падне драстично.

# 473
  • Велико Търново
За следващата зима ще минем на газ, друго решение засега не виждам - съгласна съм да плащам по 300 лв. на месец за газ , но поне целият ми четиристаен апартамент ще е топъл и ще имаме топла вода - сега топлим 2 стаи, с цел икономия и сметката пак е много голяма.

# 474
  • София
302 лева, апартаментът ни е няма и 60 квадрата в най-студения блок на света. Имаме 1 хиперинверторен климатик, 1 конвектор, 1 адакс в банята (специално за мокри помещения), 1 бойлер 80 литра и 1 в кухнята 15 литра + редовните ел. уреди - котлони, фурна, хладилник, ТВ, пералня със сушилня. Всички уреди са на макс 5 години най-висок енергиен клас. Двама души + новородено сме, през деня поддържаме 23 градуса, през нощта 21. В банята е 17.

# 475
За следващата зима ще минем на газ, друго решение засега не виждам - съгласна съм да плащам по 300 лв. на месец за газ , но поне целият ми четиристаен апартамент ще е топъл и ще имаме топла вода - сега топлим 2 стаи, с цел икономия и сметката пак е много голяма.
Извинявай за непоискания съвет, но добре преценете дали отопление на газ ще ви излиза по-евтино. Освен това и първоначалната инвестиция е сериозна. Към сметката за газ добави и сметка за ток, защото все пак ще ползвате електроуреди. Peace
Нашата сметка още не е излязла.

# 476
Бисквитка, на газ също не излиза много евтино.Мои познати за апартамент 130 кв.м за предния месец са платили 438лв. Става въпрос за Бургас.

# 477
  • Шумен
Ами то с тези абсурдни цени на вода,  ток и газ в България, дето ги вдигат два пъти годишно, не знам дали  има друга държава в ЕС това да се случва, винаги ще е непосилно и скъпо. Просто цените са ненормални, както явно  и народонаселението, което търпи тоя геноцид!

# 478
143 лв два климатика, пералня със сушилня, миална, всекидневно готвене

# 479
  • Велико Търново
Ох, не знам вече - единият вариант е да сменям отоплителните уреди, другият вариант - газ. Знам, че инвестицията не е малка, но тук, във В.Търново повечето познати, с които съм говорила не са плащали до момента по-голяма сметка от 200 лв. за газ при 100 кв. жилища. Това всъщност ме замисли за промяната.

Общи условия

Активация на акаунт