Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема №2

• 57 784
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • оттам, откъдето започва България
Не се ядосвам за тази сметка.
Миналогодишната за декември беше толкова без да сме си били у дома, бяха сменили и електромера без да ни уведомят, та затова писах жалба тогава.

# 496
161 лв ни е новата сметка, за миналия месец беше 120. Отоплението е изцяло с климатик, като с 1 климатик отопляваме 60 квадрата - хол,коридор и спалня. Другата спалня не отопляваме. Климатикът се спира за 2 часа сутрин да провертря.Мансарда ново строителство в къща, тухла, вътрешна и външна изолация с качествени врати и дограма.
От декември съм си по цял ден вкъщи,заради проблемна бременност, поддържаме температура между 23-25 градуса. Пералня през ден, готвене през ден, бойлер постоянно.

# 497
  • Plovdiv, Bulgaria
15.12-15.01 - 240лв. Очаквах повече, защото и 2та месеца много време си бяхме в нас, празници.. предната сметка беше 200лв.

100кв апартамент - хол и кухня с климатик, детска колектор и 2те са северни, южна спалня -конвектор. Всичко е на ток, бойлера не се спира, не гледам кога пускам пералня,сушилня или миялна. Вратите са отворени и поддържаме 22-23 градуса навсякъде.

# 498
Не се ядосвам за тази сметка.
Миналогодишната за декември беше толкова без да сме си били у дома...
През целия месец не е имало хора вътре или само по празниците?

# 499
  • оттам, откъдето започва България
Повече от 2 седмици ни нямаше, не цял месец.
Аз по-скоро бях удивена от факта, че са ни сменили електромера без присъствието на някой от блока. После хванали един комшия от първия етаж да подписва без да е присъствал на смяната и той най-добронамерено е подписал.
Както и да е, минали работи.

# 500
Явно е практика с подписването от съседи. И при нас бяха сменили без наше знание електромера и дали на съседката да подпише, после тя ни даде протокола. Не знам дали е правомерно, тъй като не тя е титуляра, но не се виждам да тръгна да ги търся за това. Освен при някакъв проблем да го ползвам срещу тях.

# 501
  • При децата ми
119 лв. за периода 29.11.-29.12.2018 г. - не съм очарована, но явно всяка година се повтаря едно и също за този месец. Увеличение на сметката с 40 лв. - 2 климатика, духалка, бойлер ежедневно, пералня, телевизори и др. дребни уреди.

??
197,50 лв. за периода: 26.11.-25.12.2018 г. Без климатици и духалка. Бойлер ежедневно /почти не се изключва/ пералня почти всеки ден, телевизори и хладилник.

Редактирам се! Сега видях, че ви е нямало две седмици.

# 502
Здравейте! Днес получих фактура за ток на адреса на който живях преди, а сега живее само баба ми. 222 лв, възрастна жена, която дори не си пуска климатика. Използва само бойлер, хладилник, готварска печка и си пуска едно малко конвекторче, за да се стопли и то предимно вечер. Нормална ли е тази сметка? Обадих се в ЕВН, казаха, че ще направят проверка. Става въпрос за апартамент 60 кв.м

# 503
И при нас така го смениха, никой от входа ни нямаше проблем със сметката. Съмнявам се, че ще седнат да си играят с въртене на цифри, и то при положение, че не знаят дали някой не си следи брояча.

Повече от 2 седмици ни нямаше, не цял месец.
Възможно е засичането да не е било точно за този период.

Гери*, възрастните хора нямат реална представа кое е малко и кое много. За съжаление топленето на ток е скъпо. За 60 квадрата с конвектор е нормална сметка, да.

# 504
Здравейте! Днес получих фактура за ток на адреса на който живях преди, а сега живее само баба ми. 222 лв, възрастна жена, която дори не си пуска климатика. Използва само бойлер, хладилник, готварска печка и си пуска едно малко конвекторче, за да се стопли и то предимно вечер. Нормална ли е тази сметка? Обадих се в ЕВН, казаха, че ще направят проверка. Става въпрос за апартамент 60 кв.м
по дорбе и пуснете климатика на 20 градуса и да не го спира докато се стопли

# 505
Не е нормално да е толкова. Моята баба използва същите електроуреди, но отоплява 2 стаи и има 87лв. Също на ЕВН.

# 506
През деня на студено ли стоят?
Сметката от 200лв,да не би жената да се топли и през деня(няма лошо),а да казва,че не пуска нищо.

# 507
По половин ден я няма баба ми. Бойлер и пералня пуска само на нощната. Готви рядко понеже е сама. Според мен е нормално.

# 508
  • до най-прекрасния мъж
161 лв за периода 16.12-15.01. Доста добре, предвид това, че си бяхме вкъщи 10 дни по празниците. Миналогодишната по това време беше 159 лв. В плюс от миналата зима е сушилня - 4-5 седмично. Добре е, но и времето не е много студено тази зима.

# 509
436 лева - малко дете, бойлер и водно котле на ток, заедно с духаща дограма и често готвене Grinning

Общи условия

Активация на акаунт