Препоръчайте интериорни врати - тема 2

• 135 373
  • 813
  •   2
Отговори
# 225
Здравейте,

За жилище ново строителство си харесахме врати от серията Gama на https://vrati-sofia.net/.
Доколкото разбрахме са чешки и имат нещо общо с Gradde. Покритието е ламинат, а изглежда касата и крилото са от HDF. Продават се и в https://zlatev.bg/.
На нас най-вече ни допаднаха дизайнът на моделите със стъкло и визията на цвета перла.

Някой има ли отзиви за качеството на вратите, на монтажните дейности и коректността на фирмата?

Видях негативни мнения за vrati-sofia.com, но не и за .net, за които става въпрос.

Благодаря Ви!

# 226
Здравейте,

За жилище ново строителство си харесахме врати от серията Gama на https://vrati-sofia.net/.
Доколкото разбрахме са чешки и имат нещо общо с Gradde. Покритието е ламинат, а изглежда касата и крилото са от HDF. Продават се и в https://zlatev.bg/.
На нас най-вече ни допаднаха дизайнът на моделите със стъкло и визията на цвета перла.

Някой има ли отзиви за качеството на вратите, на монтажните дейности и коректността на фирмата?

Видях негативни мнения за vrati-sofia.com, но не и за .net, за които става въпрос.

Благодаря Ви!
Gradde са добри врати, но са менте. Няма такава немска фирма за врати. Това означава, че другите също са менте, но вероятно не особено добро. Разглеждайки моделите им виждам, че някои са едно към едно с едни безумно евтини и кофти китайски врати, които се предлагаха под друга марка до миналата година. Вероятно сега са им сменили името. Проверете дали има официален чешки сайт на тези врати. Там ще пише, в кои страни изнасят. Най-вероятно обаче няма такъв.

# 227
Благодаря Ви!

И аз бях чел, че има нещо нередно с Gradde. Интересното е, че на https://gradde.de/ е записано, че са произведени в Германия.

За серията Гама не открих чешки производител, но ги открих в китайския alibaba и един гръцки магазин:

https://www.alibaba.com/product-detail/Korean-design-front-door- … 53.6188edddMbaPhM
https://www.skroutz.gr/c/1016/doors/m/46110/Doors-Bulgaria.html?o=laminate

В този случай не съм сигурен, че си струват по около 320 лв. на врата и още около 60 лв. за монтаж.

# 228
  • София
Ние си взехме от вратите Гама от София Нет, но мъжът ми си ги монтира и не му бяха изрязали первазите, а уж трябваше да е така. Не зная, как работят монтажниците, но жените в офиса на бул. Сливница са супер неадекватни и неразбиращи, какво предлагат. Иначе вратите им за баня, които идвали заводски направени от Чехия са супер. Другите интериорни врати също са хубави, вече ги имаме от 7-8 месеца и сме доволни.

# 229
Малко по-назад в темата имаше точно инфо за Gradde - марката не е немска определено, запазена е като марка на името на една варненска фирма. И в Германия нямало въобще марка Gradde.

Запазва се марка в страна-членка на ЕС, поръчва се стоката в Китай, като се брандира с тази марка. Има сравнително популярна марка бяла техника, която се води българска, но е по същата система - българска марка върху стока, поръчана и произведена в Китай.

# 230
  • София
Мен общо взето не ме вълнува къде са произведени, на телефона ми който струва над 2,5хил. лева също пише made in china. Да, вратите не са кой знае какво, но то и цените им говорят за това. Нашите врати Gama, още не са мръднали, аз съм поствала снимки в темата назад и в предишната съм поствала още като ги слагахме, на 3 години и половина са, имам едно малко диво съкровище вкъщи, което всеки ден всячески се опитва да ги изкърти барабр с касите, блъска ги жестоко, рита ги и още са си все едно сега са слагани, като изключим колко са изрисувани (поне лесно се чистят). Моят мъж монтира врати вече около 10 години (не съм споменавала, за да не изглежда като реклама), дори той е учуден как издържат на тоя всекидневен тормоз.  И аз харесвам едновремешните дървени масивни врати, но не мога да си ги позволя, а тези спрямо цената ме удовлетворяват напълно. Сега ще ви снимам вратата в хола, малко е окапана с боя и не сме китосали первазите, защото вчера боядисвахме и още не сме сварили да си дооправим вратите, ноо.. Като казах боядисвахме ето и друг плюс, махнахме первазите, боядисахме си и пак си ги сложихме, на някои врати не става (всъщност доста често ги махаме по различни причини)

# 231
Бих дала за врати повече, отколкото за телефон.

# 232
  • София
Благодаря, че споделихте, много ми беше полезна информацията.

# 233
Мен общо взето не ме вълнува къде са произведени, на телефона ми който струва над 2,5хил. лева също пише made in china. Да, вратите не са кой знае какво, но то и цените им говорят за това. Нашите врати Gama, още не са мръднали, аз съм поствала снимки в темата назад и в предишната съм поствала още като ги слагахме, на 3 години и половина са, имам едно малко диво съкровище вкъщи, което всеки ден всячески се опитва да ги изкърти барабр с касите, блъска ги жестоко, рита ги и още са си все едно сега са слагани, като изключим колко са изрисувани (поне лесно се чистят). Моят мъж монтира врати вече около 10 години (не съм споменавала, за да не изглежда като реклама), дори той е учуден как издържат на тоя всекидневен тормоз.  И аз харесвам едновремешните дървени масивни врати, но не мога да си ги позволя, а тези спрямо цената ме удовлетворяват напълно. Сега ще ви снимам вратата в хола, малко е окапана с боя и не сме китосали первазите, защото вчера боядисвахме и още не сме сварили да си дооправим вратите, ноо.. Като казах боядисвахме ето и друг плюс, махнахме первазите, боядисахме си и пак си ги сложихме, на някои врати не става (всъщност доста често ги махаме по различни причини)

Между произведено в Китай от реномиран китайски производител и произведено в Китай от фирма менте не само има голяма разлика, а по-скоро няма прилика. В Китай се произвеждат продукти от най-високо до най-ниско качество. Има за всеки.

# 234
Много Ви благодаря за полезните мнения!

Изглежда Гама и Граде са сравнително компромисен вариант от гледна точка на материалите.
Доста други варианти за врати разгледахме, но не открихме подобен красив дизайн и цветове (особено перла), като тези на Гама.

Някой може ли да препоръча друга серия/производител на качествени врати с подобен дизайн и визия? С удоволствие ще разгледаме каталозите и предложенията.

Също така, алтернативен вариант ли е да се намери майстор/фирма, които могат да изработят вратите по поръчка с наш дизайн и размери? Така сигурно може да се вложат и по-качествени материали и обков.
Ако да, ще съм благодарен да споделите контактите на такива майстори, както и на майстор(и) за монтажа, ако не намерим друг вариант. Живея в гр. София.

И още един въпрос, този път относно височините на вратите. В коридора, в който ще са монтирани вратите, ще има окачен таван с височина около 20-22 см, тоест около 235 см  височина от пода.
Виждам, че стандартните врати са високи около 200 см, тоест с касата и перваза може би ще са около 210 см. Ако се сложат по-високи врати, например около 220 см. с касата и перваза, дали оптически коридорът ще изглежда по-нисък заради близостта на горния перваз и окачения таван?

Понеже вратите са пет в сравнително малък коридор, ще изравним височините на всички - така тези в баните ще са подрязани заради по-високото ниво на пода.

Благодаря!

# 235
  • софия
За другото не мога да взема отношение, но подрязана врата на банята не седи естетично.

# 236
Над вратите няма ли трегер? Чудя се, не знам - за прозорците знам, че има.
Ако има трегер, едва ли може да се направят вратите по-високи.

# 237
Над вратите няма ли трегер? Чудя се, не знам - за прозорците знам, че има.
Ако има трегер, едва ли може да се направят вратите по-високи.

Има трегер/щурц, който доколкото знам не е желателно да се променя.
В момента височината до щурца е 2,15 м от подовата замазка. Настилката ще добави около 2 см, така че каса с височина ~2,13 м би трябвало да може да бъде монтирана без промени.
Друг е въпросът дали има такива по стандарт или е необходимо да се поръчат.

С избраните врати Гама, височината на касата е 2,03 м, съответно размерът трябва да се смъкне с 10 см - най-вероятно чрез добавяне на материал (газобетон или гипскартон) под щурца.

Чудех се дали по-добрият вариант е да се търсят високи врати и да се запази височината на отвора. Така обаче горният перваз ще е по-близо до окачения таван и естетически може да не стои добре.

За другото не мога да взема отношение, но подрязана врата на банята не седи естетично.

Съгласен съм, вероятно няма да е красиво. По проект и наше предпочитание обаче вратите на баните ще се отварят навътре.
В такъв случай, какви са вариантите да няма подрязване? Ако се цели вратите на баните и другите помещения да са с една височина, то остава да се премахне прагът на баните - нещо, което може би не е препоръчително и функционално.

Благодаря!

# 238
  • софия
Съгласен съм, вероятно няма да е красиво. По проект и наше предпочитание обаче вратите на баните ще се отварят навътре.
В такъв случай, какви са вариантите да няма подрязване? Ако се цели вратите на баните и другите помещения да са с една височина, то остава да се премахне прагът на баните - нещо, което може би не е препоръчително и функционално.

Благодаря!
В този случай не мисля, че има вариант вратата да не е по-къса. Бих мислила за вариант за предна страница на прага, която е с цвета на вратата.

# 239
Всичко, което не е "стандартно", т.е. не е масовото производство на дадена фирма, вдига цената.
За вратите специално си мисля, че ширината е обикновено "тясната точка" Laughing Дори когато поръчвате ПВЦ врати, винаги ви дават от фирмата ширината и височината заедно с касата. Като сложим и разните зъбчета/ръбчета (или както се казват там тези неща при затварянето), светлият отвор на ширина на вратата често е критично по-малък от необходимото. Примерно за моята баня светлият отвор на вратата е 59,5 см. И като се наложи за определен период да се вкарва в банята тоалетен стол за болен човек - да видите какъв зор беше да купя единствения предлаган на пазара стол с ширина 59 см. И ако пренебрегнем тази по-рядко срещана ситуация, стандартно широка пералня/сушилня 60 см. няма да може да влезе през вратата.
В другите помещения, например хол, ако не се предвиди достатъчно широка врата, може частите на дивана да не могат да влязат. 
Освен това някои фирми, за да се застраховат срещу криви ъгли и невертикални стени, си дават по-голямо разстояние между касата и стената, за да няма издънки. Запълват дупките с пяна обикновено май.

За баните се чудя - защо подовете са толкова различни? В някои нивото на банята е по-високо от коридора, в други е по-ниско.

Общи условия

Активация на акаунт