Препоръчайте интериорни врати - тема 2

• 141 534
  • 813
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив

Може ли телефон/уебсайт на фирмата, която се занимава?

032 675817 Общинска е фирмата

# 316
  • софия
Подркепям драго за белите врати. Не съм усетила да им слугувам, но всичко, в крайна сметка, зависи от навиците на собствениците.

# 317
  • Пловдив
12 години ползвах Крафт мастър бели релефни.На кухнята и хола ги минавах с препарат,че децата ги цапат много с пръстите,на спалните само забърсвах прах .Дори не бяха фабрично боядисани,а на ръка с dulux eggshell.Сега като гледам тъмните врати на свекърва ми,които изглеждат като на лъскави пръсти и се полирват по-трудно ,затвърждавам предпочитанието си  "за" белите.
Преди да се заформи полемика ще уточня,че мнението е на база фурнировани врати .Не дървени  и лакирани.

# 318
Благодаря за мненията, разбира се има значение как се ползва вратата и явно зависи и от покритието. За апартамент на по-възрастни хора са, които нямат възможност да поддържат безупречна хигиена, а в същото време с оглед разнообразието от дървесина в апартамента само бели врати считам, че ще стоят добре. Освен ще разпитам и в магазините, макар че на търговците не им вярвам 😀 Та ако още някой с бели интериорни врати реши да се включи по отношение на тяхната поддръжка, ще съм благодарна.

# 319
Аз имам бели врати. От Кюстендилска фирма, но името не помня. В предишното ми жилище също бяха бели. Обаче тези не стават за нищо. Вратите мдф. Фолиото, с което са покрити имам чувството, че е хартия. Имам пръстен на ръката и като натискам дръжката на вратата, пръстенът опира във вратата, е, изтрило се е фолиото. Детето като беше по-малко, пипаше и с по- мръсни ръце. При почистване дори с най- обикновен препарат фолиото пак се изтри. В старото жилище нямах такъв проблем, но вратите не бяха кюстендилски.

# 320
Е, то и дървесно да беше фолиото  пак щеше да се изтрие. Това е от изработката. Моя приятелка има такива врати. Касите при нея също се изтрива - пълна скръб. При нея са цвят избелен дъб.

Защо просто не питате родителите си какви врати искат и искат ли бели?

Така който каквото и да пише, 100% гаранция, че вие или те ще са доволни няма... За мен бялото се поддържа много по-лесно  тъмното. На всичкото отгоре и прах по-малко му личи.

# 321
А защо ли фолиото на кухненските шкафове не се е изтрило? Кухненските шкафове са ми много светли и много по- често се ползват, чистя ги с най-различни препарати, детето и с химикал писа по тях, пък не е трепнало фолиото. На гардероби и други шкафове? Защо ли в стария апартамент не се е изтрило фолиото от белите врати,  тук тези на втората година се изтриха.

# 322
Защото фолиото е друго на конкретно тези Ваши проблемни врати! Тип хартиено и нетрайно, крайно неподходящо за целите, за които е използвано. Вратите са боклукчави, в случая лошо изработени с некачествен материал, а цветът няма нищо общо... лично съм надирала съвсем умишлено с ключ фолирана кухненска вратичка при един мебелист и нищо не й стана!

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 11:00 от drago_2008

# 323
Аха, аз точно това казвам. Потребителката търсеше мнение за бели врати. Аз и дадох, и посочих и приблизителен производител. Ако иска бели, този предлага лошо качество. А даже и не бяха евтини. Моите бяха по 400, а там откъдето ги поръчах имаше китайски по 200, съседи си взеха, техните не са трепнали. Но пък не бяха бели, а и аз исках бели.

# 324
  • Пловдив
laurentin,предполагам става въпрос за гладки врати с тънко,както drago е написала,тип хартиено фолио?
Предстои ми избор на бели високи подови первази.По магазините видях точно мдф с едно тънко фолио и ме е страх,че ако се чукне ще се обели.
В Англия бяхме с дървени боядисани.Предложих на ММ да направим от МДФ и да ги боядисване,но на него не му се пребоядисва през няколко години,защото пожълтяват леко от слънцето.Все си мисля,че с някаква  ПУ боя,ще си останат белички.
Ако някой даде отзиви за качествени  високи бели первази,ще му бъда благодарна.

# 325
laurentin,предполагам става въпрос за гладки врати с тънко,както drago е написала,тип хартиено фолио?
Предстои ми избор на бели високи подови первази.По магазините видях точно мдф с едно тънко фолио и ме е страх,че ако се чукне ще се обели.
В Англия бяхме с дървени боядисани.Предложих на ММ да направим от МДФ и да ги боядисване,но на него не му се пребоядисва през няколко години,защото пожълтяват леко от слънцето.Все си мисля,че с някаква  ПУ боя,ще си останат белички.
Ако някой даде отзиви за качествени  високи бели первази,ще му бъда благодарна.
nelina, аз имам полиуретанови первази, боядисват се с боя на водна основа и не пожълтяват.  Сега пак ще слагаме такива. Погледни ги ако искаш.

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 11:05 от drago_2008

# 326
  • Пловдив
Drago,благодаря!Сега ще ги разгледам.

# 327
Nelina_lindon, аз още снощи написах, че сякаш е от хартия. Но пък когато ги поръчвах и когато ги сложиха фолиото изглеждаше много добре. Като го сравня с фолиото на кухнята не се различават с просто око. Но,  голяма измама. Трябва си проверен производител. Всъщност давате идея,  дали може да се боядиса върху фолиото?

# 328
  • Пловдив
Ако вратите са гладко бяло,трудно бихте постигнали гладко покритие с четка.Най-лесно е с тебеширена боя или някакъв грунд,върху който да се задържи боя,защото очевидно няма как да се шкурят.Но, отгоре трябва и полиуретанов лак...Нашите бяха с боя егсшел,която има блясък,а и вратите имаха фладер.Вече писах  с Крафт Мастър кора,а тя търпи на боядисване.
Мисля си,че най-лесно би било да ви ги префурнироват,но незнам каква ще е цената.

# 329
  • Пловдив
Гледам, че доста сте коментирали, ама и аз да се включа. В квартирата сме с бели, боядисани врати. Отвратителна поддръжка. Само с обезмаслител се справям. В офиса пак са бели, с ПВЦ релефно фолио имитиращо дървесна шарка (китайски). Няма никакъв дерт с поддръжката. Чистят се изключително лесно, без препарат, само с добре изцедена микрофибърна кърпа. А колкото до кюстендилските врати и не само те, в темата някой беше писал за покритията (кое какво е) и в повечето случаи зад гръмките нови названия на покрията, стои обработена хартия. Ако ти се рови назад, провери.

Общи условия

Активация на акаунт