Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 9

• 52 244
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
Аз пия Диаспорал. Това си е магнезиев цитрат.

# 226
Не се ли притеснявате да купувате насипни добавки от подобен сайт?   Със сигурност имат някакви сертификати,
което обаче как гарантира съдържанието на това пликчета?  
Проверих в iherb чист магнезиев цитрат на прах 230 гр на Now е 15.60лв.

Темата е мн интересна Simple Smile Макар да съм с отлични триглицериди, мисля, че е добре да премина на риба, яйца и салати. Иначе се храня безобразно.
Инсулин никога не съм мерила.

# 227
Същия в Бг гледам е 35-38 лева.
А от този сайт iherb как се пазарува? Може ли да се плаща при доставка и колко е доставката?

# 228
Аз пазарувам с дебитна карта, в която си държа по не мн пари, да не стане някой сакатлък:plus1: Само картови са разплащанията, доставката около 3-4 лв за ок 2 седмици идват в пощенския клон. Има тема за пазаруване от iherb. Изобщо не е трудно, след като и аз се справям. Постоянно пускат намаления, кодове за отстъпка. По принцип си слагам поне по 2-3 продукта, за да си оправдая разхода за доставка.
Този магн.  цитрат на Now го харесах, защото е чист без никакви подсладители, оцветители и т.н Това е,което ме спира да пия Диаспорал. Не твърдя, че е лош, но за себе си изключително внимателно проучвам пълното съдържание на добавките. След като разбрах, че голяма част се извличат от ГМО продукция бях страшно изненадана. Така например с години не откривах вит Ц, който да не е от ГМО царевица,  а за B2 приключението е още по-голямо. Виждала съм една единствена пудра без ГМО, но с неизгодна доставка от Англия.

П.С Сложих в кошницата 2 бр и мин ст-ст за транспорт ми дава 10лв. Като добавя код за намаление (общо 10%) цялата ст-ст е 37 лв т.е по 18, 50 за 1 опаковка

Последна редакция: нд, 07 окт 2018, 13:17 от Фръц!

# 229
А защо магнециев цитрат. Какъв е проблемът да се пие морския магнезий от аптеките. Аз се чудя другата седмица от Турция какви добавки да си напазарувам. Там лекарствата са доста по-евтини от тук....

# 230
  • Paris, France
Много ти благодаря,Невена!
 Цитрат какъв имаш предвид, магнезиев цетрат ли?
 Йод може ли да се изследва?
За щитовидната жлеза добавка с йод?

Йод може да се изследва, но в условия на  ИР няма смисъл. Изследването за йод е: пиеш 50мг йод и събираш урината 24 часа. После меряк колко йод си изпикава. Нормалният човек, който е дефицитен на йод задържа повече от Йода и изпикава по-малко. Но при ИР често се изпикава повече, отколкото е изпито, а реално има недостиг.

Йод може да се пие, но само ако нивата на селен са достатъчни. В условия на недостиг на селен йодът е отровен. Затова се изследва Селена. Йод, ако има недостиг е много, много полезен, но сам по себе си намалява нивата на доста минерали и витамини и затова се приема с тях. Първо се коригира Селена. Ако е нормален, в дните, в които се пие йод се пият доста други витамини, в конски дози. Първо се почват витамините, без йод и пак след месец Йода. Потърси Lugol companions и ще ти излязат витамините.
В тема за ЩЖ или Хашимото сигурно има дозите. То Хашимото е това - много йод при недостиг на селен или обратното.

Магнезиев цитрат е ок, да. На мене ме дадоха калиев заради ниските калории и увеличиха магнезия.

# 231
П.С Сложих в кошницата 2 бр и мин ст-ст за транспорт ми дава 10лв. Като добавя код за намаление (общо 10%) цялата ст-ст е 37 лв т.е по 18, 50 за 1 опаковка
Ще наспамя малко темата, но тази доставка има гадната вероятност да се озове в митницата, а не в пощенския клон.
По закон всички пратки над 30 лв., получавани извън ЕС, подлежат на облагане с 20% ДДС върху цялата сума, включително цената за доставка.
Това значи загуба на време и нерви, и доста пари. Защото за оформянето на митн. декларация сумата по спомен от преди година и половина беше малко над 10 лв. ДДС-то е отделно.
Задължително си носите разпечатка на поръчката и ако има отбелязана отстъпка, може да се наложи да се спори, че е платена по-ниската цена. Добре е да има и разпечатка от превода.

# 232
  • Ню Йорк
Купих си хуск, пише да се пие на гладно. Изпих една капсула между закуската и обяда, не знам дали е ок. И да питам, като пия хуск да пия ли пробиотик?

По повод поръчките онлайн на добавки е голямо разхищение на време и пари. Като си платиш ддс и мито излиза даже по-скъпо отколкото да си го купиш от дистрибутора тук, да не говорим, че обикалянето по митницата ти отива цял ден.

# 233
Аз точно затова се отказах да поръчвам от iherb. Не ми се занимава с митници, ДДС-та, разкарвания насам-натам... А и поръчките идват чак след две-три седмици.

# 234
Аз точно затова се отказах да поръчвам от iherb. Не ми се занимава с митници, ДДС-та, разкарвания насам-натам... А и поръчките идват чак след две-три седмици.
От година и половина пазарувам от iHerb, имам над 100 поръчки до момента и нито една не ми е отишла на митница Peace Те и точно затова са ми много на брой доставките, защото пускам само малки поръчки до 30 лева. А и козметика поръчвам от там, храни... абе почти всяка седмица поръчвам нещо. Не е толкова страшно, колкото изглежда, писали са по-нагоре същото. Темата ни за айхърб във форума е много полезна за начинаещи.

Впрочем там питах наскоро за магнезиевия цитрат на прах на Нау Фуудс и се разубедих за го купувам, защото имал гаден вкус. Ще продължа на капсули да си го пия.

# 235
Бледолилава, аз съвсем не призовавам да не се поръчва от някъде (имам голямо количество получени неща от Китай, които нямат нищо общо с темата, но за по няколко долара). Написах това, защото съфорумката сподели, че за да спести транпортни, е поръчала общо за сума малко над 30 лв., което може да й излезне златно, извън загубата на време.
Аз имам само две поръчки над тази сума. Едното на нещо, което просто не може да се купи тука на що-годе смислена цена. За късмет си го взех от пощата.
За другото имах разходка до митница, но заедно с всичко, което платих, беше поне два пъти по-евтино от сходен продукт, купен от Бг

# 236
  • Варна
Здравейте момичета  Simple Smile Записвам се във вашата тема за взаимопомощ и кураж, тъй като при поредната ми контрола Инсулина и КЗ на гладно не са никак добри.

Да ви се представя накратко и малко цифри от изследванията, намерения, цели ...
С Хашимото съм от 4 години, но хормон пия от година и половина, на 37год

Пия магнезий, вит Д, от съвсем скоро и вит Б12

Килограмите , които съм качила са 17 са последните 10години, и покрай бременостите и липсата на време, а и разтеглени в годините не ми се струваха ужасно много. Но вече -да.

Надебеляването ми не е конкретно в коремната област, дори напротив -на бедра и ханш, но целта ми не е да съм слаба и хърбава -такава бях , а да контролирам здравето .

Прочетох темите от 9 до 3та, доста неща ми се изясниха , относно храненето и спорта. За сега отказвам да пия лекарства за ИР, давам си на първо време един месец само изичстване на храненето и двиг.активност , ще пусна контрола, и ако нямам подобрение в резултата -ще помисля за среща с ендокринолог .

Всичко ми беше много интересно да прочета, огромно благодаря за споделения опит и синтезираната информация  bouquet

Преди цифрите накратко да обобщя -от петък, 05 окт съм на ВМ НВХ, режима ми е познат, преди много години се храних така и тренирах Тае-Бо.

Храненето ми изключва -захар,брашно,картофи, ориз, бобови, обработени храни+мазнини, плодове

Оставих си въглехидрат в закуската - не мога без нея, който е равна суп.лъжица овесени ядки/чия/слънчогледови семки/бадеми/орехи -не всички на веднъж, объркани със сметана/високомаслено кис.мляко. От пловодете съм решила да си оставя този,който най не обичам -ябълка

Движението ми е -ходене през деня, обикновено не падам под 3км,просто такава ми е ангажираността. Летните месеци минавам и 10км на ден, пак заради работа.

От петък насам включих и вечерно ходене след вечеря -вчера 4 км бързо ходене, до задъхване. Започнах и домашните тренировки на Руми.

Ами ..толкова от мен, пиша цифрите и силно се надявам да успея да се преборя сама и с ваша подкрепа, без поредното хапче  Grinning

HDL-Холестерол      1.51   mmol/L   1.17 - 2.07
LDL-Холестерол              2.77   mmol/L   1.81 - 3.88
VLDL-Холестерол      0.47   mmol/L   0.00 - 0.26
Триглицериди ( TRG )   1.05   mmol/L   0.60 - 2.20

FT4      15.76 pmol/L   12.00 - 22.00
TSH      3.78   mkIU/ml   0.27 - 4.20
FT3      4.22   pmol/L   3.10 - 6.80

Витамин В12                     208.9pmol/L   145.00 - 569.00
Витамин D                              20.21   ng/mL   20.60 - 50.00

Глюкоза Серумна ( GLU S )      5.65   mmol/L   2.78 - 6.11
IRI ( Инсулин )                              18.4 mkU/ml      2.60 - 24.90

Преди 6 месеца Инсулина на гладно беше 9, а КЗ 5,3.

Преди контролата включих последните 3 дни доста въглехидрати, вече споделих в Хашимотната тема и се оказа, че май не е трябвало да го правя, защото не пускам ОГТТ, а само Инсулин и КЗ на гладно, може би резултата е повлиян от това допълнително овъглехидряване, което съм направила, но приемам , че е напълно възможно и да си го поддържам това високо ниво

# 237
Здравейте момичета  Simple Smile Записвам се във вашата тема за взаимопомощ и кураж, тъй като при поредната ми контрола Инсулина и КЗ на гладно не са никак добри.

Да ви се представя накратко и малко цифри от изследванията, намерения, цели ...
С Хашимото съм от 4 години, но хормон пия от година и половина, на 37год

Пия магнезий, вит Д, от съвсем скоро и вит Б12

Килограмите , които съм качила са 17 са последните 10години, и покрай бременостите и липсата на време, а и разтеглени в годините не ми се струваха ужасно много. Но вече -да.

Надебеляването ми не е конкретно в коремната област, дори напротив -на бедра и ханш, но целта ми не е да съм слаба и хърбава -такава бях , а да контролирам здравето .

Прочетох темите от 9 до 3та, доста неща ми се изясниха , относно храненето и спорта. За сега отказвам да пия лекарства за ИР, давам си на първо време един месец само изичстване на храненето и двиг.активност , ще пусна контрола, и ако нямам подобрение в резултата -ще помисля за среща с ендокринолог .

Всичко ми беше много интересно да прочета, огромно благодаря за споделения опит и синтезираната информация  bouquet

Преди цифрите накратко да обобщя -от петък, 05 окт съм на ВМ НВХ, режима ми е познат, преди много години се храних така и тренирах Тае-Бо.

Храненето ми изключва -захар,брашно,картофи, ориз, бобови, обработени храни+мазнини, плодове

Оставих си въглехидрат в закуската - не мога без нея, който е равна суп.лъжица овесени ядки/чия/слънчогледови семки/бадеми/орехи -не всички на веднъж, объркани със сметана/високомаслено кис.мляко. От пловодете съм решила да си оставя този,който най не обичам -ябълка

Движението ми е -ходене през деня, обикновено не падам под 3км,просто такава ми е ангажираността. Летните месеци минавам и 10км на ден, пак заради работа.

От петък насам включих и вечерно ходене след вечеря -вчера 4 км бързо ходене, до задъхване. Започнах и домашните тренировки на Руми.

Ами ..толкова от мен, пиша цифрите и силно се надявам да успея да се преборя сама и с ваша подкрепа, без поредното хапче  Grinning

HDL-Холестерол      1.51   mmol/L   1.17 - 2.07
LDL-Холестерол              2.77   mmol/L   1.81 - 3.88
VLDL-Холестерол      0.47   mmol/L   0.00 - 0.26
Триглицериди ( TRG )   1.05   mmol/L   0.60 - 2.20

FT4      15.76 pmol/L   12.00 - 22.00
TSH      3.78   mkIU/ml   0.27 - 4.20
FT3      4.22   pmol/L   3.10 - 6.80

Витамин В12                     208.9pmol/L   145.00 - 569.00
Витамин D                              20.21   ng/mL   20.60 - 50.00

Глюкоза Серумна ( GLU S )      5.65   mmol/L   2.78 - 6.11
IRI ( Инсулин )                              18.4 mkU/ml      2.60 - 24.90

Преди 6 месеца Инсулина на гладно беше 9, а КЗ 5,3.

Преди контролата включих последните 3 дни доста въглехидрати, вече споделих в Хашимотната тема и се оказа, че май не е трябвало да го правя, защото не пускам ОГТТ, а само Инсулин и КЗ на гладно, може би резултата е повлиян от това допълнително овъглехидряване, което съм направила, но приемам , че е напълно възможно и да си го поддържам това високо ниво

Г-це Д, от резултатите, които виждам си с IR и завишени щитовидни хормони, клонят към горна граница /Хашимото/. Може да направите консултация с ендокринолог. Много добре сте се ориентирали, какво трябва да избягвате от храните.
Относно IR / трябва спорт и НВ-ВМ диета/  Три хранения на ден. Много зелени, месо, риба и яйца, извара, маслини, зехтин и масло и 2л. вода на ден. Това е основно. Трудно е в началото, но с упоритост и тренировки, нещата се получават.
Благодарение на Неви и момичетата в групата, които споделят доста полезна информация, се свалят килограми. За два месеца от както спазвам диета съм 9 кг. надолу и включен кардио спорт.
Добавките, които Неви написа са много полезни. Особено Омега 3, Магнезиев цитрат, Витамин Ц, дегестивни ензими за храносмилане, Метилколбамин за Б12, Вигантол на капки.
Всичко ще се нареди г-це Д., спазвайте диетата и ше се нормализират показателите.

# 238
Момичета, ето една тема, която сподели мама Галя за рецепти НВ-ВМ. Всеки може да си избере, какво ще му допадне, за да му е вкусно.

http://www.bg-mamma.com/?topic=675266

# 239
  • Ню Йорк
Невенче, вит. Ц, как ни се отразява?
Аз, както казах започнах да пия хуск и дали от него, дали от факта, че за първи път от около 3г. нямам възпалителен процес в червата и ми се случи немислимото - запекох се  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт