Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 9

• 52 244
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
  • София
В Берьозките продават "корейская морковка": настъргани моркови, овкусени със специфична корейска подправка. Опитайте, много е вкусна. Аз и кимчи обичам, обаче ми идва много люто.

# 211
Тоест тези витамини няма да се усвоят, ако не ги ям със зехтин ли?

Мастноразтворимите витамини се усвояват само с някаква мазнина. То оттам идва и името им. За водноразтворимите не са необходими.

# 212
Но пък доколкото знам в морковите не е баш витамин А, а бета каротин, който тялото преобразува във витамин А.

# 213
  • Милано
На мен лекарката, която ми назначи обременяването, изрично ми каза да отида към 7.30ч - 7.45ч. В този интервал да са КЗ и инсулин на гладно.
И на мен свекърва ми ги взима в този диапазон(7-7.30)...

# 214
  • Ню Йорк
На мен лекарката, която ми назначи обременяването, изрично ми каза да отида към 7.30ч - 7.45ч. В този интервал да са КЗ и инсулин на гладно.

Винаги съм се изследвала след 9 часа. Не съм по ранното ставане.

# 215
  • Милано

Винаги съм се изследвала след 9 часа. Не съм по ранното ставане.
Аз съм облекчена откъм ставане....свекърва ми е лекар в пенсия,сутринта идва,отключва си,буди ме и в леглото ми взима кръв и я отнася на колегите си.

# 216
Браво, късметлийка си! Simple Smile

# 217
  • Ню Йорк
Можете да ме порицаете дружно, ядох торта на партито на детето  Embarassed

# 218
Нали знаеш, има поверие, което гласи, че ядене на торти на празници не вреди  Laughing

# 219
Благодаря,Невена!
Какъв хранителен режим препоръчваш?Йод може ли да се изсредва?

# 220
  • Ню Йорк
Нали знаеш, има поверие, което гласи, че ядене на торти на празници не вреди  Laughing

Hug

# 221
  • Paris, France
Корейски и японски готови салати не ям, защото в тях има доста захар а и в самите моркови има. Ако ям морков докато съм на НВ, го ям задължително с нещо зелено като целина, маруля или чушка и само със сол и зехтин. Рецептата за корейските моркови я имам, но във всички рецепти има поне супена лъжица захар в соса.

галя, първо включете много зелении - сутрин, обед и вечер! Доказано е, че липсата на витамини и фибри води до ИР. Поне 2 супени лъжици магданоз на ден за Вит К1. Магнезий и цитрат ще и помогнат. След това има 3 пътя:

1) Постене през ден. Един ден яде нормално, един ден яде само една трета от калориите, които яде в нормален ден. В нормалния ден ходи бързо и спортува.

2) Веганска диета с храни с нисък гликемичен индекс, Вит Д и Вит Б12 и много салата. Почти никакви мазнини. Може малко маслини, ядки, но не и олио или масло някакво. WFPD потърси. Може да има и тема тук.

3) Постепенно изключване на въглехидрати и кето диета няколко седмици. Добре е да започне през ваканцията за да не е гладна. Като свикне може и усърдно да свали килата. Цитрат е задължителен.

Магнезий, селен може да изследвате. Метод 1 може да се комбинира с метод 2 или 3, но 2 и 3 не може да се смесват. Нека тя да избере това, което би и паснало. След като свали килата пак спорт, но тогава може и с тежести, с минимално или никакво кардио. Дотогава кардио. Преди да си легне трябва да тича или ходи бързо поне половин час. Или да не вечеря.

Галактипеска, да ти е сладко. Като подходиш 3-4 км я изгаряш тортата.

# 222
Невена, какво мислиш за този магнезиев цитрат. За пиене става ли?  newsm78

https://trimart.bg/produkt/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%B7% … AYASAAEgJ2pPD_BwE

А иначе в момента ползвам Магне матрикс на витаголд
https://apteka.framar.bg/30046855/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5 … 82%D0%BA%D0%B8-30

Мислиш ли, че е добро. Четири форми на магнезий има.

# 223
  • Paris, France
Магнезиевият оксид не се усвоява. Не пише коя форма по колко е. Честно да ти кажа, не разбирам. В момента се мажа понякога с магнезиево олио, което правя от сол Нигари и вода. Там преобладаващата форма е хлорид. Би трябвало да е ОК цитрата. Бих си го купила. Благодаря за линка.

# 224
Много ти благодаря,Невена!
 Цитрат какъв имаш предвид, магнезиев цетрат ли?
 Йод може ли да се изследва?
За щитовидната жлеза добавка с йод?

Общи условия

Активация на акаунт