Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 9

• 52 151
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Бледолилава, разбирам обясненията ти Simple Smile .
Възможно е и от скоро да си имала ИР, и драстичната промяна да e била спасителния пояс за здравето ти.
Аз също се надявам на това при мен-без лекарства , макар че движението си го имам от години, да -не е спорт, но с километража , който извървявам на ден сигурно бих стигнала до някое от близките села...

УСпех и с последните килограми, и поддържането на стабилни КЗ и Инсулин Simple Smile

И да споделя -люспичките ги няма вече, получи се малко-"всяко чудо за три дни"... та дано да си остане първи и последен път с тази неизвестна екзема/себорея или каквото там е било

# 436
  • Sofia
Паричка, със сигурност ми е ниска дозата на метформина. Сега пия 2х500. Ендокриноложката ме почна в началото директно с 3х1000. Но ми беше толкова зле на стомаха, че щях да загина. Зверско гадене, болки в стомаха, разстройство, прилошаване.... Намалих на 2х1000, после на 1х1000.... все тая. Спрях го за 3 дни и започнах много бавно да го увеличавам. Сега съм на 2х500 и нямам проблеми със стомаха. Смятам скоро да опитам да увелича на 3х500. И да видим тогава как ще е кз...

# 437
savina_33, беше написала че от 3 месеца си на режима.
Дай си време. Всеки организъм реагира различно.
Но все пак е чудно, че при режима ти е толкова висока кз.
Аз минах някъде края на ноември на режима миналата година, но  не съм следяла резултатите всеки месец.
Впоследствие началото на лятото се оказа, че съм с ниска кз и нисък инсулин.
Сега ми останаха още две хапчета от 500 и спирам пък каквото ще да става. Другата събота ще се боцна.
Що не вземеш малко пектин да пиеш няколко дни сутрин.
Също и петимата тибетци. Те регулират и ендокринната система. Като ги научиш ще ги правиш за по-малко от 10 минути. Нищо работа.

# 438
  • Paris, France
Савина33, над 3 месеца на НВ ВМ с толкова висока захар е убийство. В момента страдаш от последици на висока захар, но и от последици на високи мастни киселини. Отделно мускулите ти отделят отрови при спортуване. Въртиш се в порочен кръг и нищо чудно ИР да се влошава вместо да се подобрява.

КЗ - кръвната ти захар е много, много висока сутрин. Като закусиш с протеин и наситена мазнотии в кафето в кръвта ти нахлува адреналин + мазни и, които пречат на инсулина да вкара някъде огромното количество глюкоза. Захарта ти скача още повече и цял ден ходиш с висок инсулин, висока захар + мазнотии, които се отлагат ...... където намерят, защото почти няма къде.

На твое място бих махнала всички възможни допълнителни мазнотии и бих си изпразнила тялото от глюкагон. Писала съм как. От мазнина човек с много тлъстини няма нужда ако се ска да изгори собствените. Докато не свалиш захарта, която те трови, те тровят допълнително и мазнините. Бих гладувала една събота и неделя докато не видя глюкоза под 5. Джейсън Фънг и проф Тейлър.

протеини - не ти знам теглото, но с половин пържола и парче краставица, докато не влезеш в хубава кетоза ти ще губиш собствен мускул. Бих ги увеличила в началото, но само твърд протеин.

спорт - при обезитет и диабет, особено ако се пие Метформин, пътищата, по които спортът действа положително на ИР са затворени. Действа спортът, но трудно в мешаница от мас и захар. Трябва да спортуваш докато видиш наистина ниска захар. Това е методът на Гордън, но Гордън е мъж и слаб. Като виждаш, че захарта е 7 продължаваш докато падне под 6, под 5.5, под 5. Защото тя после малко се качва. Ако спреш на 7 и си легнеш със захар 7, на сутринта захарта е 7-8 и закуската я прецаква още повече. Спортът трябва да е близо до съня, защото сънят замразява захарта там, където е. Това ще ти е стратегията след отслабването. С времето ще се налага да ходиш или тичаш все по-малко за перфектна захар. Това е добрата новина.

смути - това смути от 500кал е огромно като калории. На смути може само зелении, но и тях е по-добре да дъвчеш добре. Проблемът със смутита за хора с висока захар е че въглехидратите нахлуват в червата бързо и няма фибри да го държат в стомаха. Има 2 вида проблемно стомашно изпразване:

1) бавно изпразване. Често се среща при диабетици. Храната се мотае в стомаха и започва да гние и ферментира от преседяването. Лоши бактерии и увреден вагус нерв са причина. Тогава се яде течна храна и смути от маруля и нещо се може да мине. Симптоми са газове горе в корема и оригване. Някакви пробиотици помагат. А смутито от какво е? Права е Бледолилава, че трябва да се внимава с вх. Има доста сладки смутита.

2) бързо изпразване - смутита са аут завинаги. Пие се вода само половин час преди и час след ядене.

Бях намерила дискусия на хора с твоя проблем. Ще я потърся пак.

патогени - знае се, че ако се вземат бактерии от черва на човек с диабет и се сложат в черва на мишка мишката развива диабет. При непрекъснато висока КЗ тези бактерии вземат превес. Знам, че само диета не ги трепе. Тук мама Галя може да помогне. Не съм спец. Иначе няма как да седи такава захарта 3 месеца след почване на ВМ НВ.

За витамини, мазнини и добавки сигурно знаеш. Оцет преди ядене и канела след него правят чудеса. Да слагаш канела или кардамон в кафето вместо сметана или кокос? Измери си захарта след черно кафе. Ако видиш, че я вдига го спри за известно време! Ще стане работата.

Колкото по-бързо спреш експериментите с хляб, захар и лютеница толкова по-бързо ще паднат захар и инсулин. Известно време няма да са ти в менюто.

Бледолилава, утре ще ти погледна резултатите, че ми е любопитно. Дзверих се, ама нищо не виждам на телефона. Само да ти кажа да не се отчайваш. Пътят е дълъг и трънлив. И при мене беше така. Аз резултатите на НВ не ги гледам изобщо. После на нормалното ОГТТ е отчайващо. При мене инсулинът падаше стабилно наполовина за една година. Да, имаше моменти с резултат 3, 4, 5 ако ям НМ, но като пиян 10 дена въглехидратни и скачаше на 7-8. За година пада наполовина, но това е всяка година и независимо от това как се храниш и дали спортуваш. В годината, в която ми беше писнало, ядях като прасе, качих кила и не спортувах беше паднал наполовина. Мисля, че ако се свали и се държи нисък има свободно падане по инерция. Ти си тръгнала от висок инсулин. По спомени ти беше над 49-45 на гладно. Мозъкът помни тези нива и се опитва да го запазва около тях. Дори и да свалиш ВХ, след време инсулинът скача. Следващият път ще е, може би, по-добре. Не може все да седи нисък след като с години е седял 30-40 на гладно.

# 439
Невена, защо при един НВВМ върши работа, а при друг не?

А под един ден глад какво имаш предвид? Абсолютно нищичко ли? Аз правя такива дни, ама са ми с плодове   Rolling Eyes и топла вода.
Ама мисля сега на пълнолуние другата сряда да спретна един такъв ден, ама повече зеленчуков. Краставичка, морковче, по-малко плодове.

# 440
Не мога да смогна да ви изчета.

Елора, този актьор, който ти е на профила кой е?

Последна редакция: вт, 16 окт 2018, 16:21 от Анонимен

# 441
  • Paris, France
Бледолилава, видях ти резултатите. Прекрасни са в динамика.

КЗ - захарта е идеално ниска. Прекрасно ниска, но малко по-висока от последния път. Захарта е с 0.30ммол)л по-висока и е нормално и инсулинът да е малко по-висок. Ти писа, че леко си увеличила въглехидратите. Мозъкът ти е научен да вдига инсулина като се вдигне леко захарта.

инсулин - не е като на 20г лекоатлет, но предвид, че си вдигнала въглехидратите, горкият все още скача. На ВМ има и доста циркулиращи мазнини, които леко пречат. От 2 месеца леко се е покачил. Да, процентното покачване е голямо, но предвид ужасно високия инсулин на старта, 47, е нормално да се опитва да се вдига сам. Това е като да си се научил да дърпаш силно скърцаща, заяждаща врата за да я отвориш. Ако 20г си я дърпал силно и изведнъж я поправят, смажат или сменят, по навик дълго ще я дърпал силно. Но ако няколко години се отваря леко ще забравиш и ще спреш да дърпаш. Трябва време. Инсулинът ти е висок по навик, хаха

Холестерол - висок е, да, но това, само по себе си не е лошо. Триглицеридите са в норма и са отдавна под 1. На атлетичния ми, мускулест мъж триглицеридите са около 0.50, а като пояде по 10 кроасана на ден излязоха 0.63. Останалите стойности не мога да ги коментирам без мерни единици и референтни стойности, но знам, че липопротеините са важни. И VLDH също. Ако искаш нисък холестерол трябва да ядеш мазнини, но не транс или наситени и да не ядеш въглехидрати. Липсата на добри мазнини го вдига, не яденето им. Знам, че омега 3 и ниацин го свалят.

Кафето предизвиква липса на Магнезий в дългосрочен план, защото е диуретик. При висок инсулинът нсулин доста дълго ще пиеш магнезий. Супер са ти резултатите, браво!

Контеса , честито!

Елора, ще ти потърся проучвания на английски. Знам, че ги обожаваш и четеш с интерес. Може и на японски за по-лесно. Но няма да е днес, че ме мързи.

За да влезем в кетоза трябва да сме си изпразнили резервите на глюкоза. Организмът първо изразходва глюкозата. При наличие на мазнини в кръвта глюкозата не влиза лесно в мускулите или изобщо не може да влезе. При диабетиците и силно ИРте глюкозата се мотае в кръвта, но не влиза в мускулите, защото вратата, така да се каже е заключена. Затова те се изморяват по-бързо при тичане, примерно. Затова не могат да сложат мускулна маса. Техните мускули атрофират. В кръвта на дебелите хора има прекалено много мастни киселини, но за да започне тялото да ги гори трябва инсулинът да е нисък. Инсулинозависими диабетици отслабват и се стопяват точно, защото инсулинът им е никакъв. Когато инсулинът е висок влизането в кетоза е много бавно и трудно а понякога невъзможно. Затова ВМ НВ диета не се препоръчва на обезни хора с висок инсулин на гладно. При нисък инсулин на гладно е лесно. Намаляването на калории, вх и мазнини бързо вкарва в кетоза. При висок, обаче, понякога мисията е невъзможна. По-добре е известно време да се вземат витамини и да се ограничат и мазнини, но и вх. Защо? Защото и от двете те имат в излишък. Точно на това се дължат успехите на НМ НВ диети при тях. Мазнини в кръвта те си имат, захар също. След известно време глад или почти, запасите се изгарят. Бавно е, мъчително е, тежко е, но само в началото. Влязат ли в кетоза захарта им пак скача, но с времето нещата се подобряват. Ето, на Савина захарта и пада, макар и бавно и с много усилия. Моята след ядене 7-8 не става ако ще и да омета половин торта и да лежа. А нейната и на гладно е висока. Не е защото яде много вх или не само. 2 лъжици лютеница нищо подобно не правят на нормален човек. Но, ако тялото трябва да търси витамини, за да ги обработи, а ги няма става сложно. Което не значи, че с времето, диета, витамини и доста усилия не може да се подобри и излекува. Просто в началото трябва да намали силно и мазнини и въглехидрати и да увеличи фибрите, за да не и нахлуват в кръвообращението повече мазнини или вх, отколкото може да обработи.

# 442
Контеса, честито!
Много е мотивиращо като споделяте резултати тук, особено за тези, които са открили проблема си отскоро и още не знаят какво да очакват занапред и дали има надежда изобщо. Особено за тези, на които лекари са им казали че това е доживотна "присъда" и тем подобни.

# 443

Елора, ще ти потърся проучвания на английски. Знам, че ги обожаваш и четеш с интерес. Може и на японски за по-лесно. Но няма да е днес, че ме мързи.

Скрит текст:
За да влезем в кетоза трябва да сме си изпразнили резервите на глюкоза. Организмът първо изразходва глюкозата. При наличие на мазнини в кръвта глюкозата не влиза лесно в мускулите или изобщо не може да влезе. При диабетиците и силно ИРте глюкозата се мотае в кръвта, но не влиза в мускулите, защото вратата, така да се каже е заключена. Затова те се изморяват по-бързо при тичане, примерно. Затова не могат да сложат мускулна маса. Техните мускули атрофират. В кръвта на дебелите хора има прекалено много мастни киселини, но за да започне тялото да ги гори трябва инсулинът да е нисък. Инсулинозависими диабетици отслабват и се стопяват точно, защото инсулинът им е никакъв. Когато инсулинът е висок влизането в кетоза е много бавно и трудно а понякога невъзможно. Затова ВМ НВ диета не се препоръчва на обезни хора с висок инсулин на гладно. При нисък инсулин на гладно е лесно. Намаляването на калории, вх и мазнини бързо вкарва в кетоза. При висок, обаче, понякога мисията е невъзможна. По-добре е известно време да се вземат витамини и да се ограничат и мазнини, но и вх. Защо? Защото и от двете те имат в излишък. Точно на това се дължат успехите на НМ НВ диети при тях. Мазнини в кръвта те си имат, захар също. След известно време глад или почти, запасите се изгарят. Бавно е, мъчително е, тежко е, но само в началото. Влязат ли в кетоза захарта им пак скача, но с времето нещата се подобряват. Ето, на Савина захарта и пада, макар и бавно и с много усилия. Моята след ядене 7-8 не става ако ще и да омета половин торта и да лежа. А нейната и на гладно е висока. Не е защото яде много вх или не само. 2 лъжици лютеница нищо подобно не правят на нормален човек. Но, ако тялото трябва да търси витамини, за да ги обработи, а ги няма става сложно. Което не значи, че с времето, диета, витамини и доста усилия не може да се подобри и излекува. Просто в началото трябва да намали силно и мазнини и въглехидрати и да увеличи фибрите, за да не и нахлуват в кръвообращението повече мазнини или вх, отколкото може да обработи.

Ах, колко си подла  Laughing Не ти ща японските статии. Превеждай и от английски.
Засега го упражнявам инглиша с леки статии.
Иначе разбрах.
В началото, първите 8 месеца, не ядях толкова мазнина. По-скоро да кажем в салататите съм слагала нормално количество зехтин. После увеличих малко, но отслабването си продължи. Иначе се стопира като съгрешавам по-често  Grinning
Но и моя инсулин не беше чак толкова висок на гладно. Да ми беше 20 или 19 като почнах НВ. В началото беше 37, а след обременяване над 400.

Не мога да смогна да ви изчета.

Но само влизам да кажа, че ударих 20тия кг долу Simple Smile
Елора, този актьор, който ти е на профила кой е?

Честито  Hug

Скрит текст:
Джефри Дийн Морган. Ама няма да бараш, само може да гледаш    Naughty

# 444
Невена, благодаря много, окуражи ме!  bouquet

Контеса, много се радвам за теб Hug Моите когато станаха 20 взех две туби по 10 литра минерална вода, съзерцавах ги и ги разнасях из стаята. И си виках "Г'лей какво нещо съм мъкнала върху себе си" Grinning

# 445
  • Paris, France
Елора, не съм подла, а искам да помогна да си увеличиш метаболизма. Знаеш кой орган гълта най-много глюкоза. При тебе се е получавало, но не си имала такава висока кръвна захар. Преди да се почне диета захарта трябва да се свали, защото прави ужасни бели. Всъщност три дена глад, пълен, само на вода, свалят и инсулин и захар идеално, даже при хора над сто кила.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC535723/

Няма нужда да четеш. 11 души с тегло над 100кг са сложени на гладна диета за 35-41 дена в болница. На една от графиките има глюкозата и тя рязко пада още в първите три дена и остава нищо ска до края. Същото с инсулина. Дали ще скача ако след тези три дни се включат мазнини и протеини не мога да кажа. Ако кортизолът е висок май да. Проучването е правено с хора, които не отслабват с други диети, имат леко по-висока захар и инсулин от нормални, незатлъстели хора, но не са диабетици.

При диабетиците, дори като отслабнат и вкарат всичко в норма, опразнят си всякакви органи от мас, гликоген, ай хапнат малко ВХ, ай се е вдигнала КЗ. След отслабване те имат място в мускули и клетки, имат инсулин да я вкара в клетките, но по някаква причина тялото им избира да я държи в кръвта. Като че ли някакъв вирус или бактерия карат черния дроб да им пуска захар. Паразитът на маларията прави това, но явно не само. Чела съм, че Метформинът и кето диетата променят чревната флора. Може би там е цаката???

Бледолилава, разнасяй си тубите да напомняш какво е. Аз отвреме навреме ходя с малко книги в една раница или нося вода от един далечен супермаркет пеша, нарочно. Да помни какво е! Трябва да видиш неодобрителните погледи на съседите в смисъл "Мъжът и ходи с колата до ъгъла за вестник, а тя, горката мъкне туби". Даже са ме питали защо ММ и децата не помагат.

# 446
  • Far away from here...
Nevena,
аз искам да те попитам за метформина - в няколко поста пишеш, че не позовлява черният дроб да се изчисти от мазнини. Би ли пояснила защо?
За себе си ще споделя, че реших да го спра на своя глава - втори месец не успявам да свикна с него, боли ме стомахът, гади ми се. И противно на ефекта за повечето хора, които го приемат, аз спрях да свалям килограми, откакто го започнах. Някой има ли обяснение?
Ще се опитам да вляза в кетоза, въпреки че не се препоръчва за Хашимото, за да видя ще има ли промяна.

# 447
Невена, моля за съвет. Ти беше препоръчала масло от дроб на моруна. Такова чудо по най- лъскавите столични аптеки просто няма. В нета има неща на нашенска фирма, че са от моруна, но на кутията пише треска!
Ето какво се предлага в Бг (когато е указана рибата) -сьомга, треска, акула, крил (това ако е със същото значение като руската дума, са дребни ракообразни от Арктика, и не виждам какво рибено масло би имало в тях).
Питането ми е на коя риба да се спра?
Сьомгата ме съмнява, че няма да е дива, а натъпкана с боклуци от развъдници.

# 448
# 449
Да, и на реалната опаковка пише ТРЕСКА!

Общи условия

Активация на акаунт