Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 9

• 52 116
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
  • Paris, France
Луна и грош, причината за моята хиперинсулинемия беше мазнината в черния ми дроб. По други органи нямах. Докато пиех Метформин слабеех като луда от самото начало. И на кето диета слабеех. Отвсякъде, но не и от черен дроб. Докато черният дроб седи мазен подобрение няма. Разбира се, инсулинът е по-нисък докато пием Метформин и захарта също, но до там. Излекуване няма. Като се спре Метформинът става бързо зле. И да не се спре след време пак става зле. Ето проучване, което показва, че след 6 месечен прием хората отслабват, но черният дроб седи мазен.

https://www.medpagetoday.com/meetingcoverage/aasld/11619

В този случай драстична диета + разни добавки са в пъти по-ефективни и спестяват дългогодишна агония. 50% от ИР сме имали мазен дроб. Алкохол, инфекции, липса на витамини, заседнал живот са причините.

Метформинът много помогна в началото. Не го пих дълго. Не мисля, че щях да се излекувам ако бях пила Метформин и яла, каквото ядях дотогава.

Мастнотазтворими витамини като тези в масло от дроб на моруна, омега 3 от дива риба, бяла чия, естествен витамин Е, и разни Б витамини, органична сяра и всичко, което увеличава глутатион, NAC (n acetylcystein) и други, уж помагали. Пих някои от тези без витамин Е. Всичко не можах да пия.

Недоволна, виж в айхърб. Cod liber oil се казва на английски. Има ферментирало, молекулярно дестилирано. Гледай да е чисто, без подсладители и в шише, не на хапове! Carlson lab имат хубаво, според тукашни съфорумки.

https://www.thehealthcloud.co.uk/rosita-evclo-vs-green-pastures-cod-liver-oil/

Тези двете се водят добри, по-добри от Карлсон, но не съм задълбавала защо.

# 451
Невена, моля за съвет. Ти беше препоръчала масло от дроб на моруна. Такова чудо по най- лъскавите столични аптеки просто няма. В нета има неща на нашенска фирма, че са от моруна, но на кутията пише треска!
Ето какво се предлага в Бг (когато е указана рибата) -сьомга, треска, акула, крил (това ако е със същото значение като руската дума, са дребни ракообразни от Арктика, и не виждам какво рибено масло би имало в тях).
Питането ми е на коя риба да се спра?
Сьомгата ме съмнява, че няма да е дива, а натъпкана с боклуци от развъдници.

Аз купувам от Био Балев маркет масло от черен дроб на треска, но на опаковката пише Foie de Morue.
 Съдържа вит- А, Д и Е.

# 452

Недоволна, виж в айхърб. Cod liber oil се казва на английски. Има ферментирало, молекулярно дестилирано. Гледай да е чисто, без подсладители и в шише, не на хапове! Carlson lab имат хубаво, според тукашни съфорумки.

https://www.thehealthcloud.co.uk/rosita-evclo-vs-green-pastures-cod-liver-oil/

Тези двете се водят добри, по-добри от Карлсон, но не съм задълбавала защо.
Благодаря. Чичко гугъл твърди, че cod е треска. Не ми се поръчва от щатите, защото ще ми излезне златно - цените са такива, че се минава през митница.
Тези cod liver oil ги гледах днес в една огромна аптека. Имаше куп варианти на разни фирми, включително и течни.

# 453
  • Варна

Мастнотазтворими витамини като тези в масло от дроб на моруна, омега 3 от дива риба, бяла чия, естествен витамин Е, и разни Б витамини, органична сяра и всичко, което увеличава глутатион, NAC (n acetylcystein) и други, уж помагали. Пих някои от тези без витамин Е. Всичко не можах да пия.

--------------------

Невена, тези добавки, като препоръка за допълнителни средства за изчистване на черния дроб  ли са ?

Контеса, браво ! Тези 20 кг за колко време успя да ги махнеш от себе си ?

Скоро гледах нещо, не помня къде вече , че маслото от Крил било с най-много Омега 3 съдържание и най - добре усвояемо. Доколкото и аз прочетох в последствие, крила са ракообразни ,незнам как го извличат това масло , обаче ако е с някакви много "тежки" химични процеси, едва ли ще е чак толкова добре.

# 454
  • Ню Йорк
Аз мисля, че на Невена трябва да и плащаме вече Wink

# 455
Аз съм най-голямата издънка, обаче ще си призная греха. Цял месец като една пчеличка грижливо и старателно се трудих по себе си и не направих нито едно нарушение и свалих едва 3 килца. В събота и неделя, ходихме  в Одрин да напазаруваме. Ама то там е ад за диабетици. Баклавариите и сладкарниците направо се прескачат. Една ухайна миризма се раздавааааааа. Думи нямам. Милото и синът ми съответно напълниха една огромна кутия с баклава и кадаифи и една с невероятни еклерчета и нагло си похапваха. Еми не издържах пък.
Ама иначе си купихме 7 литра домашен зехтин-разкошен, лешниково олио. Аз си взех 1 литър масло от черен кимион, маслинки, сиренца,чайчета......така, че не съм яла само баклави. И полезни неща си купих.

# 456
  • Paris, France
Сребърна паричка, добавките по-скоро вредят на мазния дроб ако не са в правилната доза, форма и ако не сме в дефицит. Доста от случаите на мазен дроб се причиняват от анаболни стероиди, добавки от зелен чай, ниацин в странни форми в конски дози, примерно и подобни. Естествен зелен чай, кафе по агат. Екстракти не. Ако има недостиг на даден витамин е почти невъзможно да се набави без допълнителни витамини в началото. После са ненужни в повечето случаи. Целият сайт си заслужава:

https://www.fattyliverfoundation.org/science

Диабетът и високата кръвна захар са отделен проблем и там без добавки не става. Поне аз не съм срещала човек, който да успее да се излекува от ИР без някакви добавки. С диета може да се държи в шах. Не и да се излекува. При висока кръвна захар се изпикаваш повече магнезий, йод, цинк и сума ти други работи. Не може ли без хапове? Сигурно може, ама защо да се мъчим. След излекуване може без повечето хапове, но преди това не. Ако знаех щях да си ги пия чинно, без почивки.

Какво ли не пробвах да вдигна витамин Д. Не става. С добавка пак е нисък и си я пия. Вит Б12 беше под норма, но от 3-4г е в норма без да пия хапове.

Ще се повторя за стотен път - повечето витамини, които ни липсват, като А, Д, Б12, холин, могат да се набавят супер лесно и евтино от качествени вътрешни органи на животни, които са отхранени с трева и от кокошки, които са гледани на трева и на свобода. Обаче доста хора не ги щат. Оттам и нуждата от масла от дробове на трески, и коензимирани Б12. Пускала съм линкове към витаминно то съдържание на агнешки дроб и сърца. Процентно покрива нуждите за седмица. За К1 са достатъчни супена лъжица магданоз на ден. Ако го ядем редовно храним бактерии, които ни произвеждат К2 безплатно в червата. Фибрите от зеленчуците хранят всякакви добри бактерии и намаляват наличието на лоши. Зеленчуците са пълни с калий и магнезий и бедни на натрий, което е идеално за мазен дроб. Обаче някой трябва да ги яде.

# 457
  • Милано
Едно от най-добрите детокс масла за черният дроб е това от магарешки бодил.Ние приемаме това

# 458
# 459
  • Варна

MAMA GALQ, благодаря, ще разгледам . Аз имам изписан Силимарин по 450 мг/ дневно, но ми се искаше някой пил нещо, да ми каже, кое е имало реален ефект . Пих известно време и добавка с артишок. Затова попитах Невена, а вчера и друга потребителка / Samt / , те какво са правили за този проблем. И аз чета от месец и нещо и се лутам, освен този силимарин, какво друго би ме подпомогнало и холестерола и триглицеридите са ми високи също .  Взимам и витамин Е , омега 3 и чай от куркума с джинджифил.

Скрит текст:
Simple Smile

после ще изтрия това в скрития текст, моля да не ме цитирате

K.Lera, благодаря , ще го потърся и в този вариант , силимарина ,който пия всъщност е точно веществото ,съдържащо се в магарешкия бодил Flowers Hibiscus

Последна редакция: вт, 16 окт 2018, 20:42 от Сребърна паричка

# 460
  • Пловдив
относно скрития текст
аз пък срещам обратни мнения че метформина подпомага изчистването на черния дроб ?
"  Метформин
     Тъй като инсулиновата резистентност играе основна роля в при развитието на чернодробната стеатоза, логично е използването на инсулин- чувствителни лекарства при нейната превенция. Установено е, че приемането на метформин в дози около 500 мг три пъти дневно в продължение на 6 месеца показва подобрение върху скоростта на кръвния поток в черния дроб. Повишени дози метформин (1450 мг дневно) водят до намаляване на маркерите за смъртта на чернодробните клетки само след 3 месеца. От друга страна, подобрената инсулинова чувствителност е многократно понижена при пациенти със стеатоза или стеатохепатит, които приемат метформин, наблюдават се и устойчиви изменения в химията на чернодробните клетки. Последни изследвания са показали значително намаляване в разпространението и чувствителността на мастни киселини след 6 месеца лечение с 850 мг метформин два пъти дневно.
     Метформинът е идеалното лекарство поради неговата безопасност и съвместимост с други терапии. Проучване от 2008 година показва, че комбинирането на метформина с мощния антиоксидант N-ацетилцистеин подобрява химията в черния дроб и инсулиновата резистентност. Наблюдава се и подобряване на чернодробната тъкан.
     Последни изследвания разкриват напълно нов механизъм, чрез който метформина се бори със стеатозата на черния дроб. Освен повишаването на инсулиновата резистентност, прекомерното натрупване на мастни киселини в черния дроб също води до увеличение на клетъчния стрес. Резултатът е клетъчна смърт чрез апоптоза, което ускорява развитието на заболяванията на черния дроб. Корейски изследователи са установили, че метформинът блокира индукцията на стресовите клетъчните протеини, защитавайки ги от смърт, предизвикана от мастните киселини. Този нов механизъм добавя метформина към един от най-успешните агенти в борбата с заболяванията на черния дроб."

# 461
  • Милано
Съпруга ми е с омазнен и уголемен черен дроб(не е пълен и никога не е пушил и пиел..и двамата не пием и гладка алкохол).Открихме го при случаен преглед във България.Направихме консултация при двама специалисти и двамата ме попитаха да не е скрит алкохолик,което е невъзможна. Проблема при него мисля,че е още от зародиш.Свекър ми(Бог да го прости!) е бил алкохолик..Предписаха му прием на бял трън(магарешки бодил),артишок,пие си чая от глухарче и от куркума+черен пипер,1 суп.лъжица от олиото което показах и на последната ехография дроба му беше в норми с много минимални количества масти.

Последна редакция: вт, 16 окт 2018, 23:25 от K.Lera

# 462
  • Варна
K.Lera, благодаря ще добавя и другите неща . Много успокояваща информация, че нещата са обратими. И на мен ми го откриха случайно , при рутинен преглед на ехография на коремни органи. След това ходих и при специалист да ми изпише нещо . Но АСАТ и АЛАТ не са ми повишени и той ми изписа само силимарин и диета, без мазно ,но без особени подробности.  Маслото от къде го купувате ?

Освен да се справям с черния дроб , трябва да сваля и килограми , че от 2 месеца имам проблеми и с краката и се надявам ,ако успея да сваля 20-тина килограма да се подобри положението. И на ортопед ходих и за тях пия лекарства , обаче всеки лекар те гледа на парче и си лекува само неговото. Например четох ,че заради черния дроб и глюкозамин и колаген не трябва да пия , защото се натрупват директно там.  Та чета , правя таблица и зачерквам , това не може заради черния дроб, това заради бъбреците, това заради инсулина и т.н. и каквото остане това пия.

K.Lera, да помоля ,да си редактираш поста и да махнеш моя цитат ,защото искам по-късно да си изтрия писаното в скрития текст . Благодаря .

MAMA GALQ, на този текст и аз попаднах, обаче тук на няколко пъти се писа от потребителки ,имали проблеми с черния дроб, че първо той трябва да се изчисти и тогава да се почва с метформина, защото блокилар извеждането на мазнини от него. Та се чудя, кое е вярното ? И затова питам за собствения им опит. Много ти благодаря ,че заради мен се разрови и ще прочета и статията по-горе в линка,.

Последна редакция: вт, 16 окт 2018, 16:02 от Сребърна паричка

# 463
  • Пловдив
Аз не знам имам ли проблем с черния дроб - Асат и Алат са ми в норми , но това не е гаранция
Но пък ми е интересно кой къде какво чете по темата
Защото истината е някъде там...  ама къде точно ?

Въпреки това ще направя  3 месечна профилактика със салимарин
при все че пия и  Метформин

# 464
  • Варна
Много ти благодаря ,че заради мен се разрови и ще прочета и статията по-горе в линка Flowers Hibiscus

С ехограф се вижда веднага има ли омазняване и колко , потърси някоя оферта за ехография на коремни органи , пускат такива в ОфертоМед и ще си сигурна ,дали имаш проблем или не .

Ако решиш да правиш профилактика Регенил съдържа и силимарин и артишок, аз в началото почнах с него ,докато отида на специалист да ми изпише нещо той.

Последна редакция: вт, 16 окт 2018, 16:10 от Сребърна паричка

Общи условия

Активация на акаунт