Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 9

• 52 183
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Къде да намеря инфо за тази Нюкясълска диета?

# 481

Бледолилава, само знам, че тази диета е около 500 калории дневно и това са предимно само зелени растения. / целина, залени чушки, маруля, магданоз, спанак, копър и от този сорт/ Явно е доста драстична, но щом чисти черния дроб..........

# 482
  • Варна
На 600-800 ккал ще припадам , аз и сега като огладнея, почвам да треперя и ми прилошава .

Аз правя нещо като ВМ - НВХ , обаче мазнините са ми от растителен произход , ограничила съм млечните , само извара и малко сметана . Месо - основно риба и то не всеки ден + зеленчуците. Четох интервюто на лекаря, който Samt публикува и съветите са му долу - горе  също в тази насока. Мисля, че при мен е нужен по плавен преход, за да не си стресирам организма допълнително, явно и без това му е трудно, за да избиват толкова много проблеми едновременно. Плюс това, все още пия много лекарства, като част от тях абсолютно не могат да се приемат без добро нахранване ,защото страничните ефекти са страшни, перфорация на стомах ,черва и прочие.

Отговарям на един пост, че имам малко време. За мазен черен дроб става дума.

Киселинността  - не понасяш калий заради бъбреците ли? Някакъв друг цитрат не може ли? Не може да не може. Аз бих питала. Киселинността не е голяма, защото протеинът не е много. Вх също окисляват. На мене ми дадоха калиев цитрат.

Киселинноста не ми понася , също са ми изписали алкализиращ цитрат за подобрение на pH , но ако гоня кетоза , киселинноста в тялото ще се увеличи. Имам и друг възпалителен процес / в стъпалата/ , който също е възможно да се дължи на повишена киселинност .

Невена, много са ми полезни постовете ти , но съветите в част от тях, така и не мога да разбера , та чета по няколко пъти . Сега и тоя пост ще препрочета няколко пъти и ще търся допълнително, какво означава това или онова. Инсулина не ми е много висок на гладно ,но е двойно по-висок от глюкозата , та ви чета тук, че  съм в рисковата група. Да не кажа,че и допълнителните ми проблеми и видимата външна структура, навеждат и за ИР .
Та лутам си се още, какво и що.

Иначе , днес става 1 месец, откакто съм на това хранене, свалила съм 5,6 кг за този един месец.  Първите 2 седмици имаше по-съществен спад в теглото, последната много малко, но доста вода изхвърлих в началото ,че и други неща пих за бъбреците и те отводняват също. 

# 483
Сребърна паричка и при мен се получи същото - изхвърлих доста вода, но и пия по 2л. на ден към диетата.
Вкарах и доста добавки, от началото на август я почнах и сега към днешна дата съм минус 10 кг. От размер XL/ вече влизам в L. Имам още 5-6 кг. да сваля.
Неви беше писала, че липсата на йод в храната, също влияе на IR.

# 484

Бледолилава, само знам, че тази диета е около 500 калории дневно и това са предимно само зелени растения. / целина, залени чушки, маруля, магданоз, спанак, копър и от този сорт/ Явно е доста драстична, но щом чисти черния дроб..........

Аз спокойно си карах няколко месеца с по 700 ккал дневно, като се насилвах да ям повече - понякога се получаваше, друг път не. Та точно като за мен е, ще взема да я пробвам. На салата със зехтин и лимон може ли?

# 485

Аз спокойно си карах няколко месеца с по 700 ккал дневно, като се насилвах да ям повече - понякога се получаваше, друг път не. Та точно като за мен е, ще взема да я пробвам. На салата със зехтин и лимон може ли?

Мисля, че с лъжица зехтин -няма да навреди.

Неви беше писала за тази диета, ако се включи ще я помоля да даде повече информация.

# 486
Аз от 10 дена ям салатата без зехтин. В началото ми беше терсене та слагах авокадо и маслини. С вкуса се свиква постепенно. Сега я ям вече без авокадо и маслинии. Много  си ми харесва. Реших да махна мазнините от храната. Вече съм  почти  изцяло веган хранене калориите ми паднаха доста(изключението ми е яичен белтък в мин количество)  За резултат ще пиша като мине месец и си направя изследвания.

Невена благодаря ти за идеята. Имам доста енергия в момента. Да попитам сега като съм без мазнини, трябва ли да пия омега 3 или не?

Последна редакция: ср, 17 окт 2018, 12:31 от elitsa_b

# 487
Аз започвам да се отчайвам. Зверска лакомия ме гони и не мога да се заситя. Ето днес на работа съм си направила омлет с 6 яйца, една пиперка и един морков. Ами изядох ги и пак съм гладна. Преди като не закусвах- можех до вечеря да издържа само на кафе и чай. Тази сутрин закусих с 3 варени яйца с 2 лъжици сметана и точно след час, стомахът ми вече подсвиркваше.

# 488
  • София
The beluga or European sturgeon  - това е моруната
Cod е треска

# 489
Аз започвам да се отчайвам. Зверска лакомия ме гони и не мога да се заситя. Ето днес на работа съм си направила омлет с 6 яйца, една пиперка и един морков. Ами изядох ги и пак съм гладна. Преди като не закусвах- можех до вечеря да издържа само на кафе и чай. Тази сутрин закусих с 3 варени яйца с 2 лъжици сметана и точно след час, стомахът ми вече подсвиркваше.

Не яж тогава яйцата на закуска, направи си кафе със заквасена сметана щом преди си изкарвала толкова дълго само на кафе и чай, пробвай така. Кафето без захар със сметана е чудесно, аз му слагам и малко цейлонска канела и не изпитвам глад. На обяд ако си направя омлет с масло, но само с три яйца и дори не мога да го изям. Може пък сутрин да си хапнеш някакво месо / кебапче, кюфте, печено пилешко бутче/, око си приготвила и е останало от вечерта за закуска, за да те засити.
Неви беше писала, да се ядат доста зелени / зелени чушки, целина, копър, магданоз...

# 490
Ами да, защото Неви беше писала, та затова постоянно нося и хрускам зелени чушки на работа, но не ме засищат. Ами аз по принци кафето си го пия с кокосово масло и ме засища, но нали трябвало и да се закусва. Аз за пръв път след повече от 25 години миналия месец започнах да закусвам.

# 491
Ами да, защото Неви беше писала, та затова постоянно нося и хрускам зелени чушки на работа, но не ме засищат. Ами аз по принци кафето си го пия с кокосово масло и ме засища, но нали трябвало и да се закусва. Аз за пръв път след повече от 25 години миналия месец започнах да закусвам.

Аз не винаги закусвам, понякога се храня и два пъти на ден, като вечерям най-късно в 21 часа и след тома задължително ходене пеша 2 км.

# 492
Аз вечерям в 20 часа, защото в 19.30 се връщам от работа и после веднага лягам и заспивам......дори още по време на хранене очите ми се затварят.

# 493
  • Paris, France

Пиперка и морков са малко за омлет от 6 яйца. Аз ядях по 2 зеленчука на яйце. Яйцата са протеин и засищането се усеща по-късно. Затова се ядат преди да усетиш глад. Усетиш ли глада е късно за яйца. В смисъл, че ще ядеш повече от необходимото и пак ще си гладна. Ти имаш проблем със захарта, освен инсулина и ако правиш хипогликемии ще се чувстваш гладна до прималяване. В този смисъл май не си готова за такава диета. 3кг на месец при твоите габарити и с чувство на зверски глад са малко.

Смисълът от зеленчуците, освен витамини, е да ти напълнят корема, да се чувствуваш пълна и да оправяш хормона грешим, хормона на глада, при всяко ядене. Това е супер важно при мъжете. При нас жените стратегията помага да ядем по-малко калории. След салата от 1 маруля с малко зехтин и лимон много жени изпитват чувство на прималяване. Това е от липсата на усещане за въглехидрат. Въглехидратите и даже сладко им е нужно, но след огромната салата ще ядат доста по-малко. Тази стратегия е удобна за лакомия като мене, които могат да омета половин торта. Така си задоволяваме въглехидратния глад, но фибрите в суровите зеленчуци не позволяват на ВХ да нахлуват бързо в кръвта и да вдигат КЗ и инсулин. Съответно няма рязко падане от високия инсулин и няма нова Хипогликемия и съответно глад.

След хранене е добре да поръчаш. Тичането изморява мозъка и той спира да се занимава с гладове и жажди.

Минималното количество плодове и зеленчуци на ден, което се препоръчва е 5 броя. Тук препоръчват 9. Вдигаш зеленчуците на 15 порции и ги разделяш на 5. Една порция е един зеленчук, долу горе. Почваш да ядеш по 5 салатки от по 2 зеленчука като наблягаш на супер ниско въглехидратните - целина, зелени чушки, маруля, магданоз и подобни. Задължително е да ядеш лук и чесън и джинджифил. Джинджифила го ядеш на работа а чесъна и лука, сурови, у дома. Не е трудно. Можеш да ги приготвяш от вечерта. Дори да се поизпарят витамини пак е полезно.

Омлет от 6 яйца е огромно количество. Протеинът, като нахлуе в такива количества, лесно се превръща в глюкоза. За да не бълва черния дроб глюкоза протеинът се яде на малки порции. Такъв омлет ям на 2-3 пъти с много зеленчуци.

След като ти се яде сладко помисли за начин да го ядеш. След ядене, в което няма вх, но има протеин може да хапнеш 2-3 сушени сини сливи, примерно. Ядеш ги бавно и дъвчеш. Това след настъпване със салата. Аз бих опитала да ям сладко през ден, примерно, но в ядене без мазнини и преди ходене. Не да изядеш парче торта и да си легнеш.

# 494
  • Sofia
5 салати на ден ?!? Уау! Аз коза да съм не мога да опаса толкова зеленища... Да не говорим колко време трябва, за да измиеш и нарежеш 5 салати...  ooooh! Като излизам в 7 и се прибирам в 8-9 не си го представям как може да се случи...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт