Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 9

• 51 050
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Невена, имам този келп, който съдържа 100% от пдд йод: https://www.iherb.com/pr/Nature-s-Answer-Kelp-Thallus-100-Veggie-Capsules/8095
Пия други неща в момента, затова съм го забутала, но след написаното от теб мисля да го почна.
Нали няма вариант да ми навреди по някакъв начин? В смисъл ако нямам дефицит, да не се предозирам?

# 586
Абе почти всички колежки там набиват кроасани, вафли и други сладки. Не си носят храна. Някои понякога си носят купешки баници.
Аз като дойдох във фирмата ме гледаха странно с тия салати и яйца или месо. 2 колежки обаче след време почнаха като мен да си носят. Стоплиха, че е по-добре да ядат по-читава храна. Те си носят готвено и хляб, но пак по-добре отколкото да набиват само кроасани.
А тази най-дебеличката и обяснявах, ама не ще да стопли. Пита ме, ама пак си кара по старому. Тя пие две кафета с по 7-8 захарчета. Отделно на първата изяжда вафла или банан. На обедната един макси кроасан и като го изяде отваря хипер вафлата. Не купува малки вафли. Не и стигали. И на третата в 15 пак яде сладко.  Като приключи работа навън пак яде нещо сладко. Иначе все вика, че тя не ядяла всеки ден сладко. Прихнах да се смея и и викам, че аз нея освен с кроасан или с вафла рядко я виждам. Понякога се опитва да ме имитира, ама неправилно. Взима кренвирши и домат. И все повтаря, че една вафла и кроасан на ядене не било много  Laughing Пие по 4 литра вода на ден. Лошо няма, ама таз жажда е кофти. А и сподели, че кръвната и захар на гладно е вече над 6. И пак продължава. Не мога да се занимавам с нея. Мъчно ми е за нея, но каквото можах обясних.

Вчера и днес вечерях едно и също. Печена скумрия със салата от маруля и лучец. Количеството едно и също. Вчера след ядене останах за час още гладна, но после ми мина. Ама пих хапче. Днес веднага се заситих. И като върна лентата се усещам, че май наистина глюкофажа има такова действие.
Абе не ми трябва. Не може режим и хапчета. Тъпо е. Дори и да рискувам да ми се вдигнат стойностите, не ме интересува.
Впрочем съм писала тук за грешния си режим първите 3 години. Дори и като четях, пак имах неправилно мислене заради анатаметата над протеините. И мислех, че просто трябва да консумирам бавни В. Отслабвах бавно, ама много бавно. Кз и инсулина спаднаха. Но не беше достатъчно. Накрая ми дойде акъла. Та мисля,че и без хапчетата ще се оправя, щом на двегодишен режим с бавни В и почти без протеини успях да сваля 15 кила и да смъкна кз и инсулин.
А може би за Савина си права. Може наистина някаква бактерия да има. Активния въглен дали няма да и помогне  newsm78
Всичко трябва да се пробва.
А изследвания ще правя другата събота. Няма да са минали две седмици, ама по-следващата няма да мога. Ще са минали над 7 дни. Пък и хаповете отдавна ги намалих. Все ще се разбере нещо.
А ако нещо след време имам проблем с кз и инсулина - пектина винаги ми е под ръка  Laughing
Правила съм експеримент с него и торта и съм се изследвала. Това като бях многото кила.
Абсолютно съм убедена, че пектина помага. Не че трябва да се ядат боклуци и да се пие пектин.
Веднъж без пектин и ядене на сладко ми измериха на работа кз и беше малко над 7. Това беше малко след като разбрах за ИР.
А резултатите с пектин и ядене на торта бяха.
Първо боцкане час след тортата, а час преди това бях пила пектина - 5,5, инсулин 50.
Второто боцкане - 5,3 и инсулин 45.
Това беше половин година след като след обременяване инсулина ми беше над 400 и бях свалила само 4 кила. Чисто и просто смятам, че пектина регулира и двете неща - кз и инсулин.
Впрочем ще опитам по другата събота да се боцна, ама ще видим. Обаче в сряда съм на малко плодове, зеленчуци и топла вода. Че нали е пълнолуние. Действа ми добре. Та въпросът ми е. Ако два дни след този гладен ден се боцна, може ли да има погрешни резултати?
Ох, може би наистина да изчакам повечко.

# 587

Самт, добре си помисли за Нюкасълската преди да се хвърлиш. Трябва да я правиш до окончателно изчистване. Ако е 5-10 дена може, ама ако се окаже, че трябват 2-3 месеца имаш ли воля и ще издържиш ли в студа. След като свалих килата ми беше непрекъснато студено, а предишната година, на същите кила, преди да надебелея си бях добре. В студ се пости трудно. Трябва и да имаш готов план за хранене и спорт. Иначе се връщат двойно, дето се вика. Всеки грам мазнина или въглехидрати, който не изгориш ще отива после в дроба без спорт и омега 3. Виж витамините и каквото там се пие! Ако искаш пиши на университета.

Днес на обяд реших да пробвам един готов шейк, от тези, дето са за диети, по 200 калории. Изядох няколко листа магданоз и изпих лейка. След 2 часа ме обзе зверски глад, а по принцип мога да не ям само изобщо. Едвам дочаках да се прибера. Аз с такова нещо ще умра от глад. Засити ме като го изпих, но само за кратко. Както и да е, поне пробвах. 4€ струваше удоволствието в магазин за "здравословни" продукти. Тези, които мислят да ползват готови шейкове да пробват първо за да не се окаже, че е по-добре нищо да не ядат. 12лв на ден са много за таквоз чудо. Витамините вътре не пишеше какви форми са, но надали са от усвоимите.

Невена, ще я карам до 8 седмици, както съветват от официалния им сайт. Като знам как при мен всичко става, ама от втория или третия път, нищо чудно да ми се наложи да си ги изтропкам тези два месеца. Като е за добро, ще търпя, къде ще ходя. Инак каква файда да стана слаба, а черния дроб да си стои мазен?! Това не е опция.

С тези шейкове ми се взе здравето, трети ден ровя из нета като кокошка. Нюкясълците дават списък от 4 фирми, чиито шейкове са минали през тяхното одобрение. И четирите ще ми озорят джоба, ако трябва да се запася за 8 седмици. То по-добре да си гладува човек...ама 8 седмици няма как. ЕТо списъка, пък ако някой някъде ги е ял/пил и ги е намерил по-евтино, да казва.

1. Производител Нестле (че кой друг!). Търговско наименование на серията - Optifast. Имат готови шейкове, шейкове на прах, супички. По 200 ккал всяка. Въглехидрати 12г от които 6г чиста захар, , протеини 26г, мазнини няма. Препоръчват да се пият по 3 на ден плюс зелени листни зеленчуци, бульони и каквото там можеш да събереш в още 200 ккал. Има списък със зарзаватите, които са позволени. Така като гледам - докарват се одма 36г въглехидрати само от шейковете, плюс колкото още от зелениите, някъде към 50г. Ми аз и сега не ям повече...Хм, имат на сайта си и някакви добавки. Ааа, фибри и протеин. Ясно.
https://www.optifast.com/optifast-products

2. Производител Асда. Търговско наименование ASDA Great Shape Meal Replacement Shake. Пак шейкчета. Тези поне, за разлика от Нестле, показват и състава. Ето: https://groceries.asda.com/product/meal-replacement-shakes-and-b … vour/910002358271

3. Производител Теско. Търговско наименование Tesco Ultraslim. Тези пише, че са с подсладител, без захар. Я да видим въглехидратите? Ако се разтвори в обезмаслено мляко, едно шейкче ще съдържа, без майтап - 17,3г захар. При 203 ккал. Мхм... https://www.tesco.com/groceries/en-GB/products/276141836

4. Производител The keediet. Търговско наименование: VLCD (MRP) Shakes. Пише, че всяко едно шейкче ще ви зареди с 25% от всички нужни витамини и минерали за деня. Това значи ли, че трябва да пием по 4 на ден? За по-сигурно - да. Ето състава: 150 Kcal, Proteins (g) 12.5g Fat 4.6g With saturated fat 1.3g, with Omega 3 0.10g & Omega 6 1.125g, Carboydrates 12.8g With sugars 11.0g, Fibres 3.3g, Salt 0.50g, Potassium 500 mg 25% ,Calcium 200mg 25%

Цените ми е трудно да сравня, някои са в долари, други в лири, трети в евро. Трябва да се съобрази и доставката до Бг, за да бъдат сравними.

Давайте акъл, ако някой е пил и не е загинал от това.

# 588
Какъв е смисълът от тези шейкове щом има захар?

# 589
  • Милано

Самт, добре си помисли за Нюкасълската преди да се хвърлиш. Трябва да я правиш до окончателно изчистване. Ако е 5-10 дена може, ама ако се окаже, че трябват 2-3 месеца имаш ли воля и ще издържиш ли в студа. След като свалих килата ми беше непрекъснато студено, а предишната година, на същите кила, преди да надебелея си бях добре. В студ се пости трудно. Трябва и да имаш готов план за хранене и спорт. Иначе се връщат двойно, дето се вика. Всеки грам мазнина или въглехидрати, който не изгориш ще отива после в дроба без спорт и омега 3. Виж витамините и каквото там се пие! Ако искаш пиши на университета.

Днес на обяд реших да пробвам един готов шейк, от тези, дето са за диети, по 200 калории. Изядох няколко листа магданоз и изпих лейка. След 2 часа ме обзе зверски глад, а по принцип мога да не ям само изобщо. Едвам дочаках да се прибера. Аз с такова нещо ще умра от глад. Засити ме като го изпих, но само за кратко. Както и да е, поне пробвах. 4€ струваше удоволствието в магазин за "здравословни" продукти. Тези, които мислят да ползват готови шейкове да пробват първо за да не се окаже, че е по-добре нищо да не ядат. 12лв на ден са много за таквоз чудо. Витамините вътре не пишеше какви форми са, но надали са от усвоимите.

Невена, ще я карам до 8 седмици, както съветват от официалния им сайт. Като знам как при мен всичко става, ама от втория или третия път, нищо чудно да ми се наложи да си ги изтропкам тези два месеца. Като е за добро, ще търпя, къде ще ходя. Инак каква файда да стана слаба, а черния дроб да си стои мазен?! Това не е опция.

С тези шейкове ми се взе здравето, трети ден ровя из нета като кокошка. Нюкясълците дават списък от 4 фирми, чиито шейкове са минали през тяхното одобрение. И четирите ще ми озорят джоба, ако трябва да се запася за 8 седмици. То по-добре да си гладува човек...ама 8 седмици няма как. ЕТо списъка, пък ако някой някъде ги е ял/пил и ги е намерил по-евтино, да казва.

1. Производител Нестле (че кой друг!). Търговско наименование на серията - Optifast. Имат готови шейкове, шейкове на прах, супички. По 200 ккал всяка. Въглехидрати 12г от които 6г чиста захар, , протеини 26г, мазнини няма. Препоръчват да се пият по 3 на ден плюс зелени листни зеленчуци, бульони и каквото там можеш да събереш в още 200 ккал. Има списък със зарзаватите, които са позволени. Така като гледам - докарват се одма 36г въглехидрати само от шейковете, плюс колкото още от зелениите, някъде към 50г. Ми аз и сега не ям повече...Хм, имат на сайта си и някакви добавки. Ааа, фибри и протеин. Ясно.
https://www.optifast.com/optifast-products

2. Производител Асда. Търговско наименование ASDA Great Shape Meal Replacement Shake. Пак шейкчета. Тези поне, за разлика от Нестле, показват и състава. Ето: https://groceries.asda.com/product/meal-replacement-shakes-and-b … vour/910002358271

3. Производител Теско. Търговско наименование Tesco Ultraslim. Тези пише, че са с подсладител, без захар. Я да видим въглехидратите? Ако се разтвори в обезмаслено мляко, едно шейкче ще съдържа, без майтап - 17,3г захар. При 203 ккал. Мхм... https://www.tesco.com/groceries/en-GB/products/276141836

4. Производител The keediet. Търговско наименование: VLCD (MRP) Shakes. Пише, че всяко едно шейкче ще ви зареди с 25% от всички нужни витамини и минерали за деня. Това значи ли, че трябва да пием по 4 на ден? За по-сигурно - да. Ето състава: 150 Kcal, Proteins (g) 12.5g Fat 4.6g With saturated fat 1.3g, with Omega 3 0.10g & Omega 6 1.125g, Carboydrates 12.8g With sugars 11.0g, Fibres 3.3g, Salt 0.50g, Potassium 500 mg 25% ,Calcium 200mg 25%

Цените ми е трудно да сравня, някои са в долари, други в лири, трети в евро. Трябва да се съобрази и доставката до Бг, за да бъдат сравними.

Давайте акъл, ако някой е пил и не е загинал от това.
Аз замествам хранения с протеин (не съм любител на месо...хапвам го но не често)...Едната дозичка е 30 грама и съдържа мазнини 0.09г,въглехидрати 0,протеин 29.3 и калориите за 30 гр.са 112.

# 590
Какъв е смисълът от тези шейкове щом има захар?

Ами и аз това се чудя, пиеш 3 шейка (в  Нюкясълският експеримент всичко е на Оптифаст ) и това е, друго не ядеш за деня. Стоиш на 600ккал, максимум 800. Всички дето са ги пили тези шейкове 8 седмици  били супер отслабнали, захвърлили инсулина, оправили КЗ и тлъст черен дроб, направо звучи като панацея. Гледах досега разни видеа на участници в експеримента. Ама моят прагматичен ум, лъган вече веднъж, нещо се гърчи. То като гледам, строгото придържане към ВМ и НВХ спокойно може да се докара до същите калории и дори по-ниски въглехидрати. Въпросът е как ще реагира организмът на чак такава рестрикция и има ли смисъл всъщност.

# 591
Аз замествам хранения с протеин (не съм любител на месо...хапвам го но не често)...Едната дозичка е 30 грама и съдържа мазнини 0.09г,въглехидрати 0,протеин 29.3 и калориите за 30 гр.са 112.

Може ли линк към това, което вземаш? Има ли го в Бг?

# 592
  • Милано

Може ли линк към това, което вземаш? Има ли го в Бг?
       Този приемам в момента.    https://www.bulkpowders.it/siero-di-latte-isolato-puro-97-it.html   

# 593
  • Paris, France
Бледолилава, излишният йод се изпикава. Йодът е опасен само в условия на липса на селен. Тогава е много опасен. Идея е да се приема със селен. Келп не съм яла. Докторът ми го отрича, понеже имало много Бром в него. 50% от хората се чувствувам супер на Лугол. Другите 50% се чувстват по-добре на келп. Не мога да сравня, но ефекта от йод + йодид за мене беше Уау. Само да знаеш, че дърпа Вит Ц, Б12 и Д и някои други. Затова първо ги оправи тях. При предозиране има сухота в очите и гърло. Оправя се с витамин Ц.

Самт, може да пробваш да постиш през ден. Същият ефект дава, но по-бавно и без да забавя метаболизма. Зарежи ги тези шейкове. Не е трудно да съставил меню от 2 хранения с по 300 калории, още повече, че няма забранена храна.

1) Едно кило обикновени гъби, от най-евтините, тук са по 3-4€ килото на пазара съдържат, дръж се, 220 калории. Така засищат, че и за дълго. Съдържат естествен ниацин, който помага на дроба да се празни от мазнотии. Кълна се в гъбите като стане дума за диета. Само избърсваш добре от пръстта плакнеш и цели ги правиш на пара. Падналия във водата сок го изпивах да не се хаби.

2) 12 средни, богати на омега 3 яйца от гледани на свобода кокошки струват 2.50€. Едно яйце е около 68 калории. 8-9 яйца са около заветните 600 кал

3) кило червено цвекло е около 420-450 калории.

Корени пъщърнак (извинявам се, но не съм сигурна как се изписва), ряпа и подобни са фиброзни и нискокалорични. Артишок, стъбла от едно като артишок свалят захарта и са полезни.

К.Лера е дала идея за протеини от суроватка, които са в пъти по-полезни от тези, пълни с подсладители и захар боклучави шейкове.

Съветвам те да си седиш на ВМ НВ диета. Само набави цитратите и витамините. Част от уравнението са витамините, които са им давали. Сума ти хора постигнахме същите резултати без да прималяваме от глад. Аз не съм изпила нито един шейк. По едно време исках да похапна банани и ябълки, че нали калориите са важни, но разумът надделя. С НВ е още по-добре. Имаш позитивите от НВ + тези от глада.

Елора, смисълът в шейкове те е да им се дават точни калории за да може да се направи проучването. Да не каже някой после, че един ял това, а друг онова. Смисълът от захарта в лейка е бил, според мене, професорът да докаже, че дори със захар, при много неща ски калории се маха мазнина от вътрешни органи. Защото иначе може да му опонират, че излекуването е от перманентната кетоза. Също, като им дадат захар личи ясно как КЗ пада, ден след ден, въпреки, че махат лекарства.

Елора, няма да е показателно изследването след глад. Изчакай и си го направи по правилата с глюкоза, не с торта. С торта не е показателно. 10 дена ядеш високовъглехидратно, без пости и глад и чак тогава мериш. Иначе са пари на вятъра и самозалъгване.

# 594
  • Sofia
Невена, утайката, левкоцитите и CRP са ми в норма. Не знам къде да я търся тази инфекция....?
Елора, може разбира се. При положение, че от 20 год съм с кз на гладно 6 сигурно е нормално при 4 да ми е лошо.
Мен лично много ме е страх от ниските калории. Под 1200. Оргънизмът много бързо влиза в икономичен режим и тотално блокира отслабването. После обаче много бавно и трудно излиза. Започваш да качваш от въздуха. Много съм патила от това. Сваляла съм 20 кг с Лидия Ковачева, после качих 30 за отрицателно време. Свалих 50 кг с Мазиндол, задържах ги 2 год, в които работех във фитнес и понеже нямаше много работа, тренирах по 3-4 ч на ден. По това време ядях по 1-2 ябълки и 2 варени яйца на ден. 2 години. Злоупотребявах с лаксативи и диуретици, повръщах редовно. Докато започнах да припадам и спрях. Разбира се качих всичко. Рекорда беше когато свалих 9 кг с житен режим за 10-12 дни и после качих 10 кг за 9 дни. Няма такъв ужас.
Та мисълта ми е, внимавайте много със суперрестриктивните диети. Много забавят обмяната и последствията не са добри. Организмът си има перфектни механизми за защита. Почти невъзможно е да умреш от глад. Сомалийчетата всъщност умират от инфекции и болести причинени от липсата на протеин и витамини и лошото хранене, а не от глад. Та за да излъжеш обмяната трябва да се храниш. Ама пък и не трябва да се храниш много. Изобщо много е тънка границата и никак не е лесно да балансираш нещата. Понякога имам чувството, че ходя по много тънък лед.

# 595
Невена, не си ме разбрала. Аз обременяване няма да правя. Само мисля да си изследвам пик. к-на, щитовидна, кз и инсулина.

# 596
  • Sofia
Елора, никого не можеш да убедиш насила, докато сам не поиска. Повечето даже се обиждат. Сега бях на една официална вечеря и гледах колежката. Която е на 53 год и цял живот е била слаба, но откакто влезе в менопауза напълня доста. Изяде салата, огромна порция панирани пържоли поляти с брашнен сос, 2! питки и голяма порция баклава. Плюс ракия, вино и 2 коли. Това са калории и вх за няколко дни. И после отиде да си легне. И през цялото време ми обясняваше как диетите не били решение. Само се хващало анемия от тях. Тя пълнеела само от стрес. Joy Замълчах си. Просто загубих дар слово. А и няма смисъл. Обяснявам и влагам енергия, когато виждам че си заслужава.

# 597
Така е Савина. Пълна заблуда е, че жената като минела 40-те напълнявала, щото видиш ли остарявала.
Всичко е до ядене. Една жена може да е била слаба цял живот, но яла каквото си иска. И в един момент организма не издържа.
От изброеното ядене бих хапнала салата и малко пържоли.Пърженото гледам да го избягвам, но като има това по-добре пържено месо със салата и нямам никакъв проблем.
Иначе всички обичат да се оправдават със стреса. И докато се оправдават, че са мега стресирани - си пъхат един тон боклуци в устата.
Та така е. Ако заслужава и ме питат - казвам. Иначе що да се хабя.

# 598
  • Paris, France
Невена, не си ме разбрала. Аз обременяване няма да правя. Само мисля да си изследвам пик. к-на, щитовидна, кз и инсулина.

Добре, обаче инсулинът доста се влияе от това, което си яла предишните дни. Ако не ядеш въглехидрати или гладуваш някой ден той пада, по простата причина, че:

1) няма мазнини да му пречат
2) в мускулите и черния дроб се освобождава място за глюкоза.

Савина, 50 кила си свалила! Изясни ми се картината. Значи, ти имаш воля, спортуваш (слабото ми място), бързо сваляш и бързо качваш. Чела съм за някакво изморяване на надбъбречните жлези. Може метаболизмът ти да се е забавила след толкова диети. Подозирам липса на протеин. Доста хора писаха, че слабеят от него. Аз съм в тази категория.

Можеш да пробваш постите на Джейсън Фънг. Това е нещо като нюкасълска през ден. Важно е да не постиш повече от 24ч и в деня на поста да не ядеш повече от една трета от калориите, които ядеш в нормален ден. 24 часов пост не влияе негативно върху метаболизма, в смисъл, че не го забавя ако следващият ден се яде нормално или даже малко повече. Яденето на повече храна на следващия ден ускорява метаболизма. Условието е да не се пости в два последователни дни.  Едно кило гъби на пара, зелении и някое друго яйце са идеални за целта.

Другото са добавките. Да ти липсва нещо важно, ама не знаем какво е.

За инфекциите - не всички се отразявали на С-реактивния и СУЕ. Аз питах моето джипи, но той ми каза, че не ги разбира и че това помагало само на диабетици. Бях чела за някакви пробиотици. Ще ида да ги видя какви бяха. Сваляли захарта.

Елора, при някои жени спада на естрогена драстично променя местата, където слагаме мазно. Не при всички се получава. Факт е, че в развитите държави, където асансьорите ни докарват в кухните и ходим с колата до магазина, който е на 50-60 метра, доста жени на 40+ заприличваме на лелки. Не мога да се изкажа по въпроса. Не смея да пророкувам. 5-10г след менопауза ще мога да се отчета. Скоро излизах с приятелка в климактериум. Тя си е слаба, с тънка талия и голямо дупе и бедра, обаче какви вълни я тресат! Аз мислех, че само дебелите имат топли вълни и се стреснах. Решила съм да мина на кето ако ми се случи. Уж помагало.

# 599
Савина, заради щитовидната ли те е страх от кетозата? Рестрикция на въглехидрати без кетоза наистина влияе зле на мозъка. Държи го гладен, няма как да работи нормално. В кетоза започва да се храни обаче с кетони, които тялото само си произвежда. Мисленето много се прояснява, не се усеща слабост, глад. Аз съм в момента на 50 грама като теб. Горе долу ми стигат да мисля нормално. Намаля ли ги на 40, затормозявам се. Докато няколко месеца на 30 си бях ок.

Така че много добре разбирам за какво говориш. Усетих едно влошаване в мисленето, когато излязох от кетоза, а останах на ниски въглехидрати. Започнах добавки, в момента пия тези гъби с някои допълнителни неща: https://www.iherb.com/pr/Fungi-Perfecti-Host-Defense-MycoBotanic … Veggie-Caps/71178 Добре ми действат, по-подредена ми е главата.

Ти явно само кето не си пробвала, и аз така бях - много режими, диети, 5 надолу, 10 нагоре, прецакан метаболизъм. Толкова, до 5-10 килограма свалях. С кетоза около 20 и още 10 след това с либерално НВ ВМХ. Обаче наистина не знам при хипофункция как ще е.

Невена, какво мислиш по въпроса за кетоза при хипофункция? Ще се влоши ли щитовидната? Битува едно мнение из форумите и групите, че "щитовидната не обича ниски въглехидрати". Аз не си го представям точно така, едва ли тя с въглехидрати се храни, по-скоро реагира на някакви промени в организма. Дали не са пак някакви дефицити, не могат ли да се компенсират с нещо?

Общи условия

Активация на акаунт