Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 51

• 69 549
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Моля, тези от вас, които са с чувствителни скалпове да ми обяснят кое им е чувствителното, че моя подозирам и той е от тях (има червени петна, които от време на време им изчоплям големи и дебели люспи). И да ми дадете акъл как процедирате.
Може да е себорея. Аз съм така, но мен много ме сърби и чак стават рани. Пробвала съм много шампоани (и скъпи, и евтини). Единственият, който ми помага е Виши със зелена капачка, а самият шампоан е оранжев. Ползвам и други шампоани, но започне ли да ме сърби скалпът, с едно - две измивания с Виши се оправя.

# 211
Скалпът ми е бил червен и се е белел само след употреба на боя за коса.
Да не е и при теб нещо от боя за коса, ако ползваш?

# 212
Ами отпред ги виждам, назад не знам дали имам, ама с напипване усещам,че нямам. Това червеното става, като се обелят, или като ги излющя. Боя не ползвам. Може да е от шампоана, за това си мисля да пробвам някой друг, който е за чувствителен скалп, ако е такъв моя.

# 213
  • София
Препоръчвам посещение на дерматолог, за да не се задълбочи, ако е сериозно. Иначе мен ми помогна шанпоан на Дюкре.

# 214
Благодаря, ама дерматолозите за мене хич не ги бива за съжаление. И това ми се струва не нещо важно за сега. Просто се надявах с един шампоан за чувствителен скалп, както коментираха наскоро(съжалявам, че не запомних какво беше и така и не го намерих) да се приключи драмата. Много, много сте мили и отзивчиви. Благодаря Ви!

# 215
BALEA MED ULTRA SENSITIVE с тъмно синята капачка и приключваш с въпроса Simple Smile

# 216
Аз последния проблем, който имах с много драскане и лющене беше от шампоан на Ейвън. Спасих се със Здраве с чаено дърво. Успокои и махна всичко. Спри да ги драскаш. Това не води до нищо хубаво

# 217
Parusheva, аз съм препоръчвала/по отзив на моя колежка, която остана доволна/ на Роза Импекс от серията Спа Мастър един тоник ли и аз не знам какво се води с лавандула за успокоение на раздразнен скалп.
Ето този:

Казват, че балейските шампоани за чувствителен скалп също не са лоши.
Oсвен пpeпоръчания от Пели, момичетата споделяха и за този с овесено мляко, че върши работа:
https://www.dm.de/balea-schoenheitsgeheimnisse-shampoo-hafermilc … 010355409133.html

# 218
А това на Роза Импекс от къде да си го купя!Ще го комбинирам с някой от изброените по-горе шампоани. Благодаря отново на всички. Неудобно ми е да спамя темата. Може да ми пишете и на лични.

# 219
А това на Роза Импекс от къде да си го купя!
Аз в Елитис съм го виждала.
Но последния път като загледах рафта, където обикновено стои, не го видях.
Може да е бил изчерпан.

# 220
Ами отпред ги виждам, назад не знам дали имам, ама с напипване усещам,че нямам. Това червеното става, като се обелят, или като ги излющя. Боя не ползвам. Може да е от шампоана, за това си мисля да пробвам някой друг, който е за чувствителен скалп, ако е такъв моя.
Ако е по границата между челото и косата т.е. наподобява "себорейна корона" препоръчвам дерматолог, който може да ви изпише мазило/гел за облекчаване и контролиране на проблема. По думи на дерматоложката " зимата проблема се обостря, а лятото е в по-лека форма".
На мен ми помага шампоана на Davines - purifying shampoo и този на Vichy, посочен от Ardenza, но при продължителна употреба косата става суха. Вече залагам само на изписания гел и то при първите признаци на сърбеж/зачервяване и всичко се успокоява.

# 221
  • Deutschland
Стана ми любопитно за руската козметика. Никога не съм ползвала, но в съседния квартал има руски магазин и продават разни неща, та ще взема да си купя. Виждала съм разни кремове с козе мляко, шампоани и т.н. Марка обаче не помня Sad

# 222
  • Бургас
Искам да се оплача, че след похвалите към експресния крем за ръце на биотен, го бяха изкупили в Лили и неможах да се снабдя.
Иначе си взех още една опаковка ит биотенския серум и пептидния серум на ревюел за проба.Да не остана по-назад , понеже дори не бях чувала за Блистекс, а препоръчахте балсама за устни и беше намален си взех един с ванилия, предпазващ.
Естествено минах и през ДМ, от там взех доста неща, но ми е интересно някоя от вас ползвала ли е лимитирания балсам за устни на алверде с череша, имаше добри отзиви за този с невен, за който бях и тръгнала,но като видях този веднага го грабнах.
Някоя от вас има ли отзиви за балсамите за коса на Дав, бяха намалени на половин цена и грабнах един докато си чаках реда на касата, че даже съм взела за боядисана коса, каквато моята не е, ако не е подходящ за мен, поне да го подаря на майка ми.
И последно питане, някой има ли мнение за крем-дезодорантите на Балеа?

П.С. Най-накрая си взех храната за коса на Гарние с банан, сигурно съм последната.

# 223
Искам да се оплача, че след похвалите към експресния крем за ръце на биотен, го бяха изкупили в Лили и неможах да се снабдя.
Хах, и в Елитис беше разграбен. Имаше само една самотна опаковка, а от останалите им видове имаше в изобилие.
Хвърлих око и на тоя с шамфъстък, много хубаво ми замириса като го подуших, но имам толкова кремове за ръце,  та .... гледах, гледах, вземах, връщах и реших, че няма да купувам сега. Малко да понамаля поне наличностите, че тогава да трупам.

# 224
Еличка, не си последната. Аз съм винаги последна. Храната за коса на Гарниер сигурно ще я спрат, докато се накумя.
Трябваше ми алтернативен шампоан, с който да редувам един по -специфичен. По ваши препоръки открих този на Сиен и страшно много ми хареса. Сега реших да пробрам на Langhaar Madchen, мернах някъде, че имаше доволни, еми... на моята коса нищо особено.Не съм особено впечатлена, а и едва влиза в графата евтини- взех за проба 100мл опаковка- 5 лева Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт