ПЕТИЦИЯ Да спрем Глобалния пакт за миграция!

• 29 203
  • 587
  •   1
Отговори
# 90
  • Чужбина
Друга мигрантска страна Канада,също дава назад за глобалният пакт.Пасивността на  хората не знам как да си я обясня?Въпреки,че по-малко са гласували с ''Да'',за мен означава знак на съгласие.Ок.Явно някои нямат нищо против децата им да живеят в гореописаният свят.

Браво!

Vapor, моля Теб и хората, които харесват коментарите ти, да подпишат петицията.

Не че ще има голям ефект, но поне ще покаже, че ние, българите, сме единни.

САЩ, Австралия и Канада (а може би и Швейцария) ще се оттеглят от пакта. Този ход показва, че адвокатите са намерили подводни камъни и са посъветвали съответните отговорни лица да не подписват глобалните споразумения на ООН.

Вярвам, че няма основателна причина да подписваме пакта. Посочете ми поне една причина, която да се базира на здравия разум. Това не означава, че сме коравосърдечни, безчувствени хора. Това просто означава, че имаме повече съчувствие и разбиране към европейците.

Моля потребителите, които искат Европа да бъде това, което е, а не да се превръща в Евроафрика, да подпишат петицията.

Последна редакция: ср, 03 окт 2018, 00:05 от Eleonora_27

# 91
За мен също е странно - над 2000 прегледа на темата, но гласувалите - двуцифрено число.
В медиите ни занимават с тарикатлъците на пишман актьори, а нещата касаещи бъдещето ни,
ще научим, когато станат факт.

# 92
За мен също е странно - над 2000 прегледа на темата, но гласувалите - двуцифрено число.
В медиите ни занимават с тарикатлъците на пишман актьори, а нещата касаещи бъдещето ни,
ще научим, когато станат факт.

Тези 2000 прегледа идват от нашите посещения в темата. Не означава, че 2000 човека са я посетили.

Забележете обаче, че ‘‘за‘‘ пакта са само 6 и от доста време са само толкова, а ‘‘против‘‘ все повече се увеличават.

Последна редакция: ср, 03 окт 2018, 00:25 от Анонимен

# 93
  • Street of Dreams
Преди няколко дни германците имаха на една от петициите над 32 000 гласа, швейцарците - над 14 000. Сега проверих - имаме 84 гласа на третия ден. Ако тези хора накарат поне още трима да подпишат (става с един бутон), и после всеки на още трима - ще стане. Хубавото е, че петицията ми излезе в гугъл, докато търсех нещо по темата и то на немски. Ако излезе информация, че има такъв пакт, много хора ще стигнат до нея. Но... Пореден ден отмина и по новините нито дума.

Последна редакция: ср, 03 окт 2018, 00:18 от OnDiNe_

# 94
Ами Ондийн, освен да тръгнем по другите теми и да правим ‘‘промоция‘‘ на нашата.
Мариячи е много деен съратник, нека се заеме малко с полезна дейност, стига само е спамил темата за бежанците с цитати от сульо и пульо.

# 95
Друга мигрантска страна Канада,също дава назад за глобалният пакт.

Чудно. Официална глобална миграция само към ЕС.  

# 96
  • Street of Dreams
Ами Ондийн, освен да тръгнем по другите теми и да правим ‘‘промоция‘‘ на нашата.
Мариячи е много деен съратник, нека се заеме малко с полезна дейност, стига само е спамил темата за бежанците с цитати от сульо и пульо.

Grin Ах, как ми липсват старите емотки, имаше едно озъбено, дето клати позитивно глава. Всяка идея и действие е полезно или поне не вреди.

Eто ти едно видео.
https://www.youtube.com/watch?v=F6pFSK8gJoE&t=175s

# 97
  • Street of Dreams
Друга мигрантска страна Канада,също дава назад за глобалният пакт.

Чудно. Официална глобална миграция само към ЕС.  

Без Унгария. Да припомним още от юли:

Защото противоречи на интересите й, Унгария отказва Договора за миграция на ООН

Както се очакваше, Унгария отхвърли договора на ООН за миграция. Външният министър Сиярто намери твърди думи : да се гледа на миграцията като на човешко право е неприемливо от унгарска гледна точка. "Този договорен пакет е в разрез със здравия разум и интересите на Унгария. Договорката стимулира миграцията и я разглежда като човешко право". Според Сиярто не е вярно, че документът не е юридически обвързващ. Унгария няма да учатва в съвета на ООН през декември в Мароко и по този начин ще гласува срещу Миграционния пакт.

Под властта на дяснонационалния (ха-ха) Виктор Орбан, Унгария иска стриктно да се защити от мигранти. Орбан отхвърля разпределението на мигранти по квоти в рамките на ЕС и от 2015 има ограда по границите със Сърбия и Хърватска, за да парира бежанската вълна, идваща по Балканския маршрут.

https://www.n-tv.de/politik/Ungarn-verlaesst-UN-Migrationsvertra … icle20535873.html

# 98
Ето една тема, където можем да пуснем линк за тук.
http://www.bg-mamma.com/?topic=1065663

Ондийн, ти като авторка, можеш да го направиш. Аз ще пусна в темата за здравословните тенджери. Моята любима тема.
Ако другите искат, може също да пишат по други теми.

И за да покажа, че не съм лаладжийка като някои списатели в темата за мигрантите, които само се скатават, ето моя принос.

Скрит текст:
LoveIsTheAnswer,

На Лава са емайлирани, с черен емайл, по скоро антрацит.
Скрит текст:
Крюзе имат подобен.
Той е създаден точно за тиганите, по-устойчив е и не е така гладък като светлия емайл.
Препоръчвам ти да не използуваш препарати, защото с времето върху емайла се образува патина и е по-добре да няма частици от веро в него. Загрява се вода до 70 градуса, сипва се лъжица сода и се оставя една нощ да се накисне. На другия ден с четка се отстранява мръсотията.

Така както ти харесва вкусът на печеното в тиган, така и ще оцениш готвеното в чугун. Най-добре като за начало емайлиран, светъл.
Другите ти тенджери просто няма да искаш да ги ползуваш и ще заминат нанякъде.
Вчера най-после засилих тиганчето от ВМФ в кофата.
Ще последват 2 от тенджерите на Силит силарган. Тях ще ги сложа в градината като саксии. Да имат все пак някакво приложение.  Едната, най-запазената я подарих отдавна. От силит остана само касеролата, една минитенджерка, която не ползувам и една много голяма, която ползувам само за прясно зеле.

Момичета и момчета, ето една нова оферта за Льо Крюзе тенджера за печене.
Същата като моята, само цветът е друг, но и той е много готин.
Освен това е с цели 15 евро по-евтина от моята и има шикозна силоконова подложка с магнит.
Който има възможност да поръчва от немския амазон, може да направи добра покупка.
Тенджерата е един разкош. Само 158 евро. Моята беше 173, и пак съм супердоволна от покупката.
https://www.amazon.de/gp/product/B01LQEKCEM/ref=ox_sc_act_title_ … R8XB7XF&psc=1

Имам и една голяма молба.
Моля ви всички да прочетете уводния пост в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/?topic=1065569

и ако желаете да вземете отношение по въпроса, а също и да подпишете петицията, ако сте убедени в това, което съфорумката Ондийн така добре е изложила и което много от нас, пишещите от години във форума също подкрепят.
Моля ви да имате предвид, че участието в анкетата, не е цел на темата, а подписването на самата петиция, като линк за тази петиция е даден в първия пост.
Касае се за нашето бъдеще. За нашите деца и нашата България.
И за да не е съвсем извън темата, касае се да има какво да сложим в тези хубави тенджери, които сме накупили.
Защото скакалците които са ни налалзили от Африка и Арабия всичко ще опоскат.
Които са в България още не го виждат, но мога да ви уверя, че тук в Германия е вече кошмар.

Последна редакция: ср, 03 окт 2018, 01:55 от Анонимен

# 99

Без Унгария. Да припомним още от юли:

Защото противоречи на интересите й, Унгария отказва Договора за миграция на ООН

Както се очакваше, Унгария отхвърли договора на ООН за миграция. Външният министър Сиярто намери твърди думи : да се гледа на миграцията като на човешко право е неприемливо от унгарска гледна точка. "Този договорен пакет е в разрез със здравия разум и интересите на Унгария. Договорката стимулира миграцията и я разглежда като човешко право". Според Сиярто не е вярно, че документът не е юридически обвързващ. Унгария няма да учатва в съвета на ООН през декември в Мароко и по този начин ще гласува срещу Миграционния пакт.

Под властта на дяснонационалния (ха-ха) Виктор Орбан, Унгария иска стриктно да се защити от мигранти. Орбан отхвърля разпределението на мигранти по квоти в рамките на ЕС и от 2015 има ограда по границите със Сърбия и Хърватска, за да парира бежанската вълна, идваща по Балканския маршрут.

https://www.n-tv.de/politik/Ungarn-verlaesst-UN-Migrationsvertra … icle20535873.html

Точно през юли се пусна същата публикация и при нас, но се избута в ъгъла, щото медиите бяха много заети
да обсъждат неадекватното поведение на важна европейска персона.
https://www.actualno.com/america/vypreki-syprotivata-na-sasht-i- … -news_684860.html

ПП: Можеш да видиш стр.1521 от мигрантската тема.

# 100
  • Street of Dreams
Мирела - браво за активната подкрепа и идеите. Много е важно, когато стане напечено, да се държим и да покажем позиция! Възползвах се от съвета ти и писах в темата - някои там нямат търпение да се махнат към чужбина, та може и да ни изкарат луди. Grinning Но - историята помни и такива моменти, хахаха.

Под статиите по медиите също има възможност да се коментира и да се пуска линк към петицията!

Делпел, помня, че го коментирахме. Опитвам се да подредя тук някакви материали, за да може незапознатите с темата да си изградят мнение и да бъдат информирани. Повечето са чували, че има някакви санкции срещу Орбан, ама защо е толкова лош, малцина знаят...

# 101
Ондийн,

ако можеш да коригираш пилотния си пост, за да не се заблуждават съфорумките, че вътрешната анкета Е Петицията. Подозирам, че в бързината може да се случи такава грешка. Ако човек е уморен , има някое бебе на главата или недоспал, може да не разбере съвсем къде се подписва петицията.

# 102
Гледах по новините, че ще има закон в Германия, който да легализира работа за мигранти/бежанци от третия свят, които уж могат да работят в производството. Щели да имат право да работят без бюрократични трудности за легализиране на дипломи/удостоверения, и представителите на немската индустрия НАСТОЯВАТ работниците да не могат да бъдат депортирани.

Тия наистина ли вярват, че арабите ще им свършат някаква качествена съвестно изпълнена работа? Изпълнена съм със съмнения и недоумение.

# 103
  • Street of Dreams
Гледах по новините, че ще има закон в Германия, който да легализира работа за мигранти/бежанци от третия свят, които уж могат да работят в производството. Щели да имат право да работят без бюрократични трудности за легализиране на дипломи/удостоверения, и представителите на немската индустрия НАСТОЯВАТ работниците да не могат да бъдат депортирани.

Тия наистина ли вярват, че арабите ще им свършат някаква качествена съвестно изпълнена работа? Изпълнена съм със съмнения и недоумение.

Всичко са само врати и вратички да не ги депортират. Работи се и по сума ти закони и начини - на незаконните се дават формални работни места, само и само да не върнат някой обратно. На сто стана се тъче едновременно как да се направи така, че никой да не може да бъде депортиран. И Хайко Маас каза да не се надяваме, че някой веднъж добрал се, ще бъде отпратен.

Планът на Меркел се осъществява. Ето го известния цитат от 2015, който тогава звучеше като някакво словесно объркване:

"Ich kaempfe fuer den Weg, den ich mir vorstelle, fuer meinnen Plan, den ich habe...aus Illegalitaet, Legalitaet zu machen"!

"Боря се за своя път, който си представям, за своя план, който имам - от нелегалното да направя легално."

Воала - ето го пакта за това. Факт.

Последна редакция: ср, 03 окт 2018, 02:52 от OnDiNe_

# 104
Толкова много расизъм..Огорчена съм да видя, че масово личният опит, предполагам, ни е научил на страх и омраза. Тези оръжия печелят битки, но не и войни.

Общи условия

Активация на акаунт