ПЕТИЦИЯ Да спрем Глобалния пакт за миграция!

• 29 351
  • 587
  •   1
Отговори
# 375
  • Шумен
Тук много добре са дадени основните подводни камъни във въпросното писание:

http://epicenter.bg/article/Simeon-Nikolov--Migratsiyata-e-serio … -pong/168111/11/0

Специално за Vapor най-добронамерено:

Тезата, че Генералния пакт за миграция не е юридически обвързващ е много условна. Наистина, това се подчертава и в текста му, но той вменява политическа ангажираност, водеща към промени в законодателството и междудържавни споразумения. Ясно е заявено: „Страните да приемат Закон за миграцията”. Многократно в текста се използва фразата „Ние се задължаваме...”. А многобройните ангажименти, които трябва да поеме всяка държава са формулирани като неизбежни решения.

# 376
Явно докато не дойде 10.12. няма да знаем и ще сме в напрежение.
Това си мислех още след изявлението за отказ от подписване и не посмях да се зарадвам истински.
Сякаш предизвиках обратния развой, та сега и на себе си се ядосвам.

# 377
  • Чужбина
Явно докато не дойде 10.12. няма да знаем и ще сме в напрежение.
Това си мислех още след изявлението за отказ от подписване и не посмях да се зарадвам истински.
Сякаш предизвиках обратния развой, та сега и на себе си се ядосвам.

И аз се притеснявам, но съм наясно, че нашите сега мислят на страната на кого да застанат.

Имайте предвид, че ръцете на правителството понякога просто са вързани. С това не искам да ги защитавам, но признавам, че политиката не е "дай си ми куклите, на си ти парцалките". Задкулисието извива ръце навсякъде - и в Германия, и в България.

# 378
  • София
Пълна излагация ще стане, ако след бомбастичните изявления как отказваме да се присъединим към пакта, защото противоречал на националните ни интереси - с това влязохме в световните новини, всички разбраха - накрая с подвита опашка се наредим в Маракеш в редичката за подписване.  Sick Той нашият ББ е известен с това, че се върти като ветропоказател и сутрин говори едно, а вечер с най-невинен вид заявява друго, че и на паднал от Луната се прави, но ако и сега извърти този номер - никой няма да го приема вече на сериозно. Интересно ми е как точно върви пазарлъкът, какви са офертите ...  ама казва ли ти някой? Ако ще ни продават - поне да е по-скъпо и за нещо, дето ще ни е от полза като държава, и то дългосрочно, а не за паница леща и морална награда: потупване по рамото пред строя на героя-премиер. Тоя филм вече сме го гледали - цял сериал е. Mr. Green

# 379
  • Street of Dreams
Аз за никоя цена не искам да се продаваме. Кое ще е добре за държавата? Тя държавата е един човек - най-много за него да е добре. За народа - знаете какво остава. Никои пари на света, никоя сметка няма да излезе накрая, нищо не струва колкото усещането за свобода - а не навън терор, отгоре диктатура.
Скрит текст:

С тази откровена лъжа правителството не се изложи - то няма накъде повече да се излага...С нея просто показаха колко маловажен им е народът...
Все още не знам как да го коментирам...

Последна редакция: пт, 16 ное 2018, 14:28 от OnDiNe_

# 380
  • София
За жалост България никога не е можела да води самостоятелна политика - винаги сме били някъде в миманса.  Sad Винаги ни се е налагало да избираме между две злини и не винаги сме избирали правилно, а често и други са избирали вместо нас. А сега май пак настъпва време разделно и въпросът с мигантите е само един от многото проблеми, които цепят Европа, макар и да е най явен и нагледен.
Според мен в крайна сметка няма да подпишем пакта. И не само ние - още държави ще се присъединят към опозицията. Предстоящите събития на границата на САЩ и Мексико може би ще отрезвят още колебаещи се.
Просто така си мисля - скоро ще разберем какво ще стане.

# 381
  • Шумен
И аз мисля, че няма да го подпишем. Ама няма да е резултат на отрезвяване, ами ще бъдат принудени от други обстоятелства, защото всички, които участват в тоя процес, най-вече тия в другата Европа,  са абсолютно наясно какво правят и го правят съзнателно и целенасочено. Те са просто изпълнители. Поръчителите са други.

# 382
  • София
Аз за никоя цена не искам да се продаваме. Кое ще е добре за държавата? Тя държавата е един човек - най-много за него да е добре. За народа - знаете какво остава. Никои пари на света, никоя сметка няма да излезе накрая, нищо не струва колкото усещането за свобода - а не навън терор, отгоре диктатура.
OnDiNe_, под "продаване" имах предвид компромиса, за който Брюксел явно притиска нашичкия ББ - политическа подкрепа на "партийната линия" и отказ от саботиране на пакта, и това срещу някакви "благинки" за България от страна на ЕС. Надявам се ББ да не се поддаде. До реално приемане на мигранти у нас имаме още много път да извървим - първо трябва да станем достатъчно примамлива дестинация за тях, което не виждам кога ще стане, във всички случаи не и скоро. Битката сега не е само за подписване на този пусти пакт - въпросът е за смяна на "партийната линия".
Крайно време е и се надявам това да се случи и ЕС да се отърве от тоя тумор, поне не и дотам заразените държави. Има тежки случаи на метастази, които не виждам как ще оцелеят. Германия върви бодро към групата на обречените.  Sad

# 383
Като спрем мигрантите в ЕС поне ще си носим заслужено мнението,че сме долни,опасни гадняри.Smiling Imp
Ако се присъединим към щатите,латиносите ще тръгнат към нас.

Няма как да спрем мигрантите в ЕС, защото със или без пакт, всяка държава си води собствена мигрантска политика.  Миналия месец излезе статистика за броя на хората извън ЕС, получили за пръв път разрешение за пребиваване в страни от ЕС поради работа, обучение, семейни причини и други, включително международна закрила  -  3 милиона. Най-голямата цифра са украинци - получават разрешение за пребиваване предимно от Полша. От Африка мигрират законно най-вече мароканци по семейни причини. Основните, които са получили разрешение на основание международна закрила са сирийци, афганистанци и иракчани, т.е. в общи линии наистина от горещи точки. И не са особено голям процент.

Т.е. не всичко що е миграция касае само страните от Близкия Изток и Африка като отправна точка.
 https://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/9333446/3-251020 … 8bb5-a8075f639167

# 384
  • DE
Подпише ли се този сатанински Пакт от соросоидните ни марионетки, за нас последиците ще са като за осъдени на смърт, без право на помилване. Силно се надявам здравият разум да надделее, защото неолибералите са като дрогирани с разрушителна сила. Те са като опасно психотронно оръжие, което е насочено и срещу тях, самите, лишени от жизнено важният инстинкт за самосъхранение. Неолиберализмът е като смъртоностна болест, която коварно те поваля, духовно оскотява, умствено осакатява, сетивата ти закърняват, нямаш никакви съпротивителни сили, душата ти загива, на нейно място се вселява дявола, гледаш налудничево и с празен поглед, и караш само на първо- сигнална система. За мен това е равностойно на мозъчна смърт. Медицината, в такива случаи, изключва животоподдържащите системи, защото няма никакъв шанс и надежда за връщане към нормалните показатели на живот. Агонията не е форма на живот ! По-добре ужасен край, отколкото ужас без край ! Така виждам аз мрачното и безнадеждно неолиберално бъдеще. Чудя се само на акъла на оптимистите, с какъв само комсомолски плам, не без помощта на дизайнерска дрога, ни уверяват, че ние не разбираме правилно замисълът на собственото ни унищожение и предизвестена смърт. Обвиняват ни, че имаме съпротивителни сили и все още жив инстикт за самосъхранение !

Последна редакция: пн, 19 ное 2018, 02:18 от Guldenburg

# 385
  • Чужбина
И дългоочакванотоооооо:
Полша отхвърли пакта за миграция

Миналата седмица Естония стана поредната страна, отказала се от пакта, след като това направиха Австралия, Австрия, България, Чехия, Унгария.

# 386
И дългоочакванотоооооо:

Миналата седмица Естония стана поредната страна, отказала се от пакта, след като това направиха Австралия, Австрия, България, Чехия, Унгария.

Решено ли е окончателно, че България няма да подпише Пакта?

# 387
  • Чужбина
И дългоочакванотоооооо:

Решено ли е окончателно, че България няма да подпише Пакта?

Така пише в Дневник.

И в предишната статия за Естония пишеше, че България се отказва от пакта.

P.S. И Израел няма да подпише пакта.

Последна редакция: вт, 20 ное 2018, 17:43 от Eleonora_27

# 388
Това може да за приспиване на вниманието, или просто копи/пейст без мисъл в главата...

# 389
Датата наближава и доста неудобства създава.
Белгия клони към правителствена криза, Германия засега се замисля. По вероятно да го подпише, но се очертават
леки скандалчета.
https://www.24chasa.bg/novini/article/7162536
Белгия е на прага на правителствена криза заради споразумението на ООН за миграцията
НФА заяви, че е против споразумението, но през септември Белгия подкрепи текста от трибуната на Общото събрание на ООН. Неназовани правителствени източници коментират, че сега има две възможности - или страната да изпълни обещанието си и да подкрепи споразумението на срещата в Маракеш през декември, или НФА да напусне правителството, предаде БТА.

До днес е известно, че няколко държави отказват да подкрепят споразумението на ООН. Сред тях са Австралия, Полша, Израел, Унгария, Естония. Възможно е подкрепа да не бъде получена и от Германия. Европейската комисия вчера отбеляза, че споразумението е съставено с участието на всички държави, от които се очаква да бъде подписано.

Общи условия

Активация на акаунт