Кандидатстване след седми клас с рисуване - част 4

• 46 916
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
  • софия
Елеа Леа, търсите училище което винаги да свъшва до 1/1,30 или просто не искате да има втора смяна, в която да приключват в 19,0?
Не мисля, че има училище, в което програмата целогодишно да свършва в13,30
 Нспример програмата на худпжрствената на попа в крайна сметка се получава нещо като целодневна... понякога започват в 10 приключват в 4, понвкога започват в 7,30 приключеат в 2....
Имат изложна програма за всички класове на сайта си, разгледайте я!

# 151
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 След 7 клас няма училище, в което да свършват до 13-13:30, дори най-обикновените квартални училища са до 2-2:30 поне 2-3 пъти седмично, ако не и по-често.
Иначе, има училища, които са една смяна, но не знам дали 51 е от тях, по-вероятно ми се струва да е като в Н. Райнов, да са в общи линии целодневно. За малките там съм сигурна, че имат 2 смени.

# 152
Елеа Леа, търсите училище което винаги да свъшва до 1/1,30 или просто не искате да има втора смяна, в която да приключват в 19,0?
Не мисля, че има училище, в което програмата целогодишно да свършва в13,30
 Нспример програмата на худпжрствената на попа в крайна сметка се получава нещо като целодневна... понякога започват в 10 приключват в 4, понвкога започват в 7,30 приключеат в 2....
Имат изложна програма за всички класове на сайта си, разгледайте я!
Идеята ни е да избегнем да се прибира в тъмното- 19.30 . Иначе няма проблем да е до 14-14.30 ч

# 153
  • софия
В такъв случай НУИИ върши работа. Пак подканям-разгледайте им програмата. Мисля че до към 16 занятията са приключили, и освен това не са започнали в ненормално ранния  7,30 час, а към 10/11 дори понякога

# 154
  • София
И НГПИ са по същия начин - само в един ден свършват в четири и нещо, но започват в 10. Иначе, часовете започват от осем до два, два и половина.

# 155
Тази година НУИИ (втори срок 8 клас) часовете почват в 7:40 всеки ден. Нямаме от 10))). Но могат да св'ршат и в 12 и в 16.

# 156
  • sofia
В осми клас е така. Погледнете програмата за горните класове и ще се ориентирате.

# 157
  • София
Днес бяхме на отворените врати в НУИИ. Бяхме с приятелка и детето й. И двете сме меко казано изненадани от вида на училището и някои ученици, но това е нормално за хора извън изкуството. Мисля да се насочим към традиционни училища, пък рисуването да си остане като хоби засега.

# 158
И ние посетихме училището.
Детето мълча през цялото време. Като излезнахме отсече„ аз тук няма да уча”
Много съм шокирана и аз. Не очаквах такова нещо...
Нещата, които рисуваха бяха твърде арт, а и децата рисуваха твърде неконвенционално, но вероятно защото така ги насърчават..не знам Simple Smile
Предполагаше се, че ще ни привлекат като бъдещи ученици, но се получи обратен ефект.
Поприказвах си с няколко преподавателя, единствено един г—н по графика на най—горен етаж, последна зала, ми грабна вниманието и ме впечатли...е и по визия си го биваше 😉
Като цяло сме разочаровани.

# 159
  • софия
Днес бяхме на отворените врати в НУИИ. Бяхме с приятелка и детето й. И двете сме меко казано изненадани от вида на училището и някои ученици, но това е нормално за хора извън изкуството. Мисля да се насочим към традиционни училища, пък рисуването да си остане като хоби засега.
Интересно ми е какви са учениците, какво толкова видяхте?!

# 160
  • софия
И ние посетихме училището.
Детето мълча през цялото време. Като излезнахме отсече„ аз тук няма да уча”
Много съм шокирана и аз. Не очаквах такова нещо...
Нещата, които рисуваха бяха твърде арт, а и децата рисуваха твърде неконвенционално, но вероятно защото така ги насърчават..не знам Simple Smile
Предполагаше се, че ще ни привлекат като бъдещи ученици, но се получи обратен ефект.
Поприказвах си с няколко преподавателя, единствено един г—н по графика на най—горен етаж, последна зала, ми грабна вниманието и ме впечатли...е и по визия си го биваше 😉
Като цяло сме разочаровани.

Добре е когато човек използва силни думи като "шокиран съм" да обясни какво и защо така го е шокирало. "Твърде арт" и "неконвенционално" не обясняват шока...

И целта на отворените врати не е непременно да привлече някой, а да покажат какви са нещата отвътре. Така някой заинтересуван ще прецени дали видяното му допада или не. Ще може да си зададе въпросите към преподаватели и ученици, да получи представа за атмосферата, типа занятия, видовете ателиета...В този ред на мисли при вас мисията е изпълнена - не го отчитате като ваше място и това е чудесно, продължавате към следващата възможност и така докато намерите къде ще се чувства добре вашето отроче.

# 161
  • София
Интересно ми е какви са учениците, какво толкова видяхте?!

Някои ученици бяха с авангардни прически и облекло, предполагам знаете какво имам предвид- боядисани, асиметрично подстригани, черни висящи дрехи, гримове и т.н. Останах с усещането, че се намирам в школа по рисуване, а не в училище. Питах къде се учат другите предмети. Отговориха, че в същите ателиета или в една стая в двора. Дворът е 30 квадрата. Физкултурният салон е едно по-голямо ателие. Не е истина къде си държат работите- в мазето, тясно и нагъчкано. Въобще като база за най- елитната арт гимназия в София очаквах нещо по-различно.

Господинът с шаблоните от последния етаж и на мен много ми хареса. Една мила осмокласничка ми отговаряше подробно на въпросите и също много ми хареса. Каза, че се подготвяла от 5 клас.

Всъщност, Амели, на мен ми е интересно да споделите, останахте ли доволна от училището и това, което даде на детето Ви? И какво ще учи след това? Може и на лични, все пак е лична информация, но ще ми е много полезно от човек, минал вече по пътя.

Последна редакция: сб, 23 мар 2019, 16:46 от bazel

# 162
Амели, изразих мнение и впечатление....
Шокирах се от базата най—вече. Не очаквах да видя това. Преподавателите съм сигурна, че са на ново и си разбират от работата, но самото място, залите, атмосферата не ни допадна.
И ние се чудихме къде се учат другите предмети, благодаря за разяснението ☺
Учениците и аз фиксирах, но бяха сладки...

# 163
  • софия

Всъщност, Амели, на мен ми е интересно да споделите, останахте ли доволна от училището и това, което даде на детето Ви? И какво ще учи след това? Може и на лични, все пак е лична информация, но ще ми е много полезно от човек, минал вече по пътя.
Ами мисля, че съм разказвала не веднъж назад в темата...пътя още не сме го извървяли, но да, почти сме на финала. Да, доволна съм. Имам забележки, дребни разни...И аз бях шашната, че учат в ателиетата, не сте единствени Simple Smile...но навремето реших да продължа с наблюденията и търсенията. Намерих деца учещи там, говорих с родители....както и да е. Лесно разпознаваем признак за летвата на едно училище е успеха на учениците.... Един от университетите, които приеха детето ми е втори в света за арт и дизайн. На първо място е университет само за магистърски степени, което теоретично прави "нашия" номер едно за бакалавър...Та.....мисля, че успеха на хлапето е благодарение на училището, преподавателите, които срещна там, възможностите, които се дадоха за национални и интернационални участия, получените награди....Тоест един заинтересован ученик има възможност за петте си години да развие и защити достатъчно стабилно портфолио. нещо, което е от огромно значение за прохождащ артист.

Аз разбирам "шока" ви, защото знам наистина колко е различно всичко от нормалното училище. Но различно не означава лошо. Просто изказвания като :шокиран съм" не носят информация, а сензация и то от онази негативната. И след това е ясно- информация за четящите никаква. Затова помолих да се доразкаже. Чудесно е, че си споделяте възгледите, значи темата ви кара да се чуствате у дома и това е чудесно, но не е от полза за никой след вас. Следващите ще останат уплашени. Нека им се каже кое, какво, как, защо не ви е харесало и четящите  да си преценят дали това им е важно, колко им е важно и дали могат да се прежалят и все пак да обмислят училището.

Да се коментира видът на децата като първо впечатление не е лошо, но е по-ценно да се коментира умът на същите при второ впечатление, нали така беше: "по вида посрещат, по ума изпращат".

И в този ред на мисли,mustaine, чудесно е, че изразявате мнение Simple Smile нали това е целта на темата. Аз просто подканих да е по-конкретно за да е по-полезно!

и още нещо, mustain, може да не е НУИИ, но поне помислете за приложното. Дъщеря ви е с много висок шанс за успех там (както и в НУИИ, но там вече е ясно, че не искате) нека развива таланта си подобаващо.

# 164
Благодаря Ви, Амели.
Не аз, а тя не иска, за мен нейното желание е по—важно. Аз мога всичко да преглътна...
Пак ще се коментира, разбира се.
Тя даже след днешните вълнения реши, че географията май била по—интересна...и аз си отворих бира...

Общи условия

Активация на акаунт