Кандидатстване след седми клас с рисуване - част 4

• 47 459
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
  • софия
Здравейте и от мен, синът ми е с 3.55. Колебая се дали да го изпратя в НУИИ на изпит, или да кандидатства в МОН-ските. Харесахме Приложното, но ми се стори, че в НУИИ е по-слаба дисциплината. Някой има ли преки впечатления от там?
Задължително да си отиде на изпита! Не се знае колко по-добре могат да му се получат нещата там!

# 451
Качено е класирането в НГПИ

# 452
Добро утро,дами.
Освен,че се наспах : ) имам и хубава новина рано понеделник.
Детето е влязло желаната специалност,много е доволна,чак и тя стана да гледа резултати!
Ние ще се запишем още утре и още не знам дали ще отиде на изпита в НУИИ,още мисли!
Дано всички имат такива новини !
Хубава седмица от мен!

# 453
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Честито на класираните, браво и на щерката на Жана за отличния резултат! Успех, късмет и т.н. на всички, които ще се явяват и на другите изпити и да знаете, че всеки ще си попадне на мястото! Simple Smile

# 454
Alukard
Честито и на вас!
Коя специалност е избрала ?Моята е рекламна графика.
Ще я запиша в сряда, още нямат свидетелства.
Детето реши да ходи утре и във фотографията за удоволствие. Искала да види как ще се справи когато е спокойна.

# 455
  • София
И за нас новините са добри. Приета е в "Художествена обработка на метали". Трето желание го беше написала, но харесва специалността и няма да чака второ класиране. Утре във фотографията няма да ходи, а в НУИИ ще се пробва. Много се колебае кое училище предпочита.. Най-вероятно ще я записваме в петък, след като видим оценката в НУИИ.
Честито на приетите и стискам палци на децата, които ще се борят следващите дни!

# 456
И моето е реклама..Simple Smile)
Честито на приетите

# 457
  • Sofia
Честито на класираните, браво и на щерката на Жана за отличния резултат!
Мерси много, Не съм!!! Вчера имахме доста разговори за това, дали трябва да кандидатства в НУИИ / баща и много харесва училището/, но при отговор: "Ако можеше модата да се премести там ОК, но иначе не виждам смисъл" и аз не виждам смисъл.Simple Smile Утре им раздават матурите. Радваме се, че ще е на снимката. Simple Smile Ако беше на изпит трябваше ние да и я вземем...Simple Smile
  Много се радвам, че толкова "форумски " деца влизат на първо класиране. Ще се освободят още места, миналата година си беше сериозна въртележката след изпитите в трите училища. Стискам палци на всички!!!

# 458
Някой дали знае какво се учи в "Проф. Николай Райнов"?
Какви предмети изучават освен рисуване и компютърна графика?

# 459
Някой дали знае какво се учи в "Проф. Николай Райнов"?
Какви предмети изучават освен рисуване и компютърна графика?

8 клас
Всички общообразователни предмети
Изобразително изкуство - OПП
Компютърна графика и мултимедия - СПП                       
Учебна практика по рисунка, типаж, анимация - СПП               
Изобразителна студия - РПП               
Графичен дизайн и реклама - РПП                       
Компютърна графика и мултимедия - РПП                       
Учебна практика по рисунка, типаж, анимация - РПП                                       
Графични техники - РПП               
Рисуване - ДП/ЧЕ 

*какво значи ОПП, СПП, РПП, ДП/ЧЕ – не знам Wink

# 460
  • София
Дъщеря ми също завърши 8 клас в Н. Райнов. Мнението ми общо взето е като на останалите, които са писали по-назад. Споделям една статия за училището, която доста подробно описва атмосферата.
https://www.segabg.com/category-education/uchilishteto-koeto-ne-rabotyat-po-kalup
Насреща съм, ако някой иска по-подробна информация.
Успех на всички!Нека всяко дете да попадне в най-правилното за него училище!

# 461
Дъщеря ми също завърши 8 клас в Н. Райнов. Мнението ми общо взето е като на останалите, които са писали по-назад. Споделям една статия за училището, която доста подробно описва атмосферата.
https://www.segabg.com/category-education/uchilishteto-koeto-ne-rabotyat-po-kalup
Насреща съм, ако някой иска по-подробна информация.
Успех на всички!Нека всяко дете да попадне в най-правилното за него училище!

Здравейте, днес ходихме до Райнов! С леки затруднения го намерихме, отвън изглежда меко казано странно. До там се пътува кошмарно. Когато влязохме вътре, попаднахме на поправителен изпит на ученици, т.е. държи се на ниво и който не го покрива - отива на поправка. 11 клас имаха и някакви практически занятия. В голяма дилема сме обаче с пътуването от Сточна гара до Малашевци. Автобусът се напълни с пияни / въпреки, че беше 11часа/, видях хора, които ритаха кофите на спирката на автогара Орландовци, което може да се види навсякъде в София, но в този район още повече ми се засили усещането за несигурност при пътуване.

# 462

Здравейте, днес ходихме до Райнов! С леки затруднения го намерихме, отвън изглежда меко казано странно. До там се пътува кошмарно. Когато влязохме вътре, попаднахме на поправителен изпит на ученици, т.е. държи се на ниво и който не го покрива - отива на поправка. 11 клас имаха и някакви практически занятия. В голяма дилема сме обаче с пътуването от Сточна гара до Малашевци. Автобусът се напълни с пияни / въпреки, че беше 11часа/, видях хора, които ритаха кофите на спирката на автогара Орландовци, което може да се види навсякъде в София, но в този район още повече ми се засили усещането за несигурност при пътуване.

Местоположението и старата сграда са му кусурите на училището и само те са причината да не е в топ училищата. Обаче, ние като отидохме с детето да разгледаме миналата година, обиколихме и квартала, честно казано беше много приятно. Къщички, дворчета, спокойствие, зеленина, т.е. не беше толкова страшно. В центъра в това отношение е по-зле. Синът ми обаче, като влезе в училището и много го хареса, обстановката е много артистична и различна, въпреки старата сграда. Той е в класа на щерката на  gabrielas и пътува от Овча купел, има съученичка от квартала и обикновено ходят заедно (и заедно закъсняват, а като има проблем с транспорта и половината училище закъснява, ама това е друг въпрос.  Mr. Green).
  Laughing Доволни сме, учат, рисуват, работят с различни компютърни програми (моят не рисува толкова добре, поне не и обемни тела, но се справя много добре с компютърната графика и дизайн и т.н.). Имат невероятна учителка по математика, вече сме отбор майки на деца с проблеми с математиката, които в това училище започват лека-полека да я разбират, а някои дори да я обичат. Изискват от тях да учат и не ги оставят да минават метър, държат на децата си и много се грижат за тях, много от учителите ползват иновативни подходи, та за мен, училището се оказа много по-добро от очакванията ми. Синът ми можеше да влезе в така лелеяното 51, даже аз малко натисках натам, че ни е мноогоо по-близо и има много удобен транспорт, но той не искаше там и сме доволни от избора си.  Grinning
 Ако има някакви други въпроси и аз съм готова да отговарям. Ааа, имат общо 21 предмета в 8 клас.  Mr. Green

# 463
Между другото сега се сетих, че ние миналата година попаднахме на изпит по интериорен дизайн. Беше много интересно, но най-много ми хареса тогава, че нямаха никакви притеснения да ни разведат в училището по време на самия учебен процес, да покажат как и какво правят и т.н. Много отзивчиви бяха всички, само домакинката е много странна.  Joy И организацията им е странна и малко хаотична, но това е заради преподавателите, които по специалните предмети са си практикуващи художници, дизайнери и т.н.

# 464
Благодаря много на всички. Завършила съм това училище предииии 19 години (ужас как минава времето). И тогава всички много се притесняваха от квартала. А той е много спокоен, с къщички и дворчета с цветя. Никога никой не е имал проблем. Много е спокойно и идилично. Тогава цялото училище беше като семейство. Всички се познавахме и все още държим връзка с някой от различни випуски. Та преди тия много години там учехме много неща - пластика (скулптура), илюстрация, живопис, графика, иконопис, плакат (графичен дизайн), керамика... Чудех се дали е останало нещо от това или всичко се е обърнало към компютърната графика.

Общи условия

Активация на акаунт