Семейни драми: "Майка", "Дъщеря ми", "Детето", "Великите Селджуци" и актьорският екип след това...

• 62 469
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
dariVale, тайната на рецептата е да ти я приготви мама Smirk
Вдигаш се от раз Smirk

# 541
Уаууу, Приятели - нося ви съботна изненада. Пуснаха ни превода за 6-ти епизод на "Пробуждане - Великите Селджуци" - супер щастлива съм!!! HeartHeartHeart Очаквах с нетърпение да го гледам на български, защото ми е един от най-любимите и интересни епизоди ... Hug Hug Hug Целият сериал е изключителен и винаги го гледам с голямо удоволствие. А на български усещането е още по-уникално. Heart Flowers Four Leaf CloverAnimal Racehorse Сега вече ще можем да разберем всичко точно и ясно. YumTwo Hearts Animal Horse Искам да изкажа моите най-искрени благодарности към нашия страхотен преводач Elihancho1981, който въпреки здравословните си проблеми мисли за нас и не спира да ни радва. Hands Pray Blush Flowers Hibiscus Благодаря му от сърце за труда, който полага и за това, което прави за да може този изключителен сериал да достигне до нас с бг превод. Sparkling HeartBlushAnimal Racehorse

"Пробуждане - Великите Селджуци" / Империята на Селджуците, Епизод 6 с Бг Субтитри  Hands PrayHeart EyesSparkling Heart

https://ok.ru/video/1885454731833

Благодаря от сърце на Любими Филми и Сериали с Превод - Сериали и Филми с Превод - Neron Online Video - Elihancho1981 HugHugHug

Превод и субтитри: Elihancho1981 - Neron Online Video Hands PrayHeart EyesTada

Последна редакция: сб, 21 ное 2020, 10:18 от Roxis

# 542
Благодаря на Елиханчо за превода Hands V
Със сигурност при първа възможност ще се върна към епизодите с бг букви.

Сега, обаче, вниманието ми изцяло е насочено към, това което предстои Simple Smile

С най- голям интерес ще проследя срещата между Меликшах и Башулу.

След много години, където му е мястото... Дали старите тетрадки ще се отворят отново?

Мислите ли, че 20- тина години ще променят дотолкова очи, които си обичал със сърцето?
Аз не Stuck Out Tongue Closed Eyes

Теркен Хатун превъртя играта, превъртя и тя Satisfied
Надменното и поведение преминава граници, които не бива, спрямо най- приближените хора на Султана. Липсата и на уважение към когото и да е и нелепата и демонстрация на власт, която току що си открадна я правят абсолютно прозрачна и четлива за останалите. Наивен ли е Меликшах или допускаше грешка, като неглижираше досега поведението на жените в двореца? Мисля, че е второто Simple Smile  Надявам се скоро да раздаде правосъдие там Smirk
Ако може с категоричност подобна на тази Sweat Smile
https://twitter.com/i/status/1327420922169593857 Joy

Страхът от загубата на любим човек ще бъде голямо изпитание за Сенджер!

Изпитанията за Сенджер безмилостно го преследват.
Това цвете няма да увехне!

Мислите ли, че най- накрая бащата на Турна ще смекчи отношението си със зетя Smirk , когато разбере, че именно той я е измъкнал от лапите на похитителя?

Тази снимка разказва много Heart
Много е важно да има кой да ти пази гърба в трудни ситуации Sunglasses
Ако има нещо което ще реабилитира Елчин Хатун в очите на Меликшах, то е тази сцена и аз съм много щастлива, че той е на път да стане свидетел на нея Heart Eyes
Ако не успее, то Тапар ще му разкаже подробно Smirk

# 543
Здравейте, девойки! Hug
Рокси, много благодаря за хубавите подаръци, които ни носиш, направо си един подранил Дядо Коледа! Heart Eyes Да е жив и здрав нашия преводач и целия екип, който ни носи толкова радост! Heart

Юле, и аз чакам с голям интерес срещата между Башолу и Меликшах. Както и преди писах, много ми е интересна историята там- каква е тя, от какъв род /благородния и произход си личи независимо от всичко/, защо са я прокудили, защо е обвинена в шпионаж и предателство? И друг важен въпрос- защо сега се появява в двореца? Дали това е краен ход, ако наистина Сенджер е в голяма опасност? Майката би рискувала всичко за детето си.

Като че да засили още повече интереса ми, акаунтът на сериала пусна много интересна промо снимка-  младата Башолу с Тапар. Broken Heart

Юле, и аз не мисля, че и след 20, и след 30 години могат да се забравят някога обичани очи. Аз поне не бих могла. Blush Но в сериала вероятно ще ни покажат, че Меликшах няма да я познае. Което е донякъде разбираемо- все пак човекът мисли, че е мъртва.
И за Теркен съм съгласна с тебе. Да, вярно, болката от загубата на дете е непоносима, но при нея злобата се увеличи стократно. И желанието за власт. И някак много рязко си смени поведението. Но се учудвам- откъде има толкова власт? Султанът няма време да се занимава с това, а трябва...
За съжаление, вероятно още дълго ще гледаме точно тази Теркен- и в историческите сведения тя е била властолюбива, воювала е за власт с другите наследници, даже според някои тя е отровила Меликшах, според други- в съюз с батанитите.
Меликшах и няма много доверие. Права си, Юле, че предпочита да се довери на щерка си и избра тя да бди над баба си.
И за чудодейното излекуване на Сенджер съм съгасна, не знам как са го допуснали. Но ще го преглътна. Blush
За бъдещия "тъст"Satisfied - див козел е и хич не харесва Сенджер, и след спасението на Турна според мен ще намери за какво да се хване. Е, ако разбере, че дъщеря му е влюбена в принц, друга песен ще запее. Grinning Ама това сигурно няма да е скоро.

Вчера излезе някакво ново интервю с актьорите. В една от руските групи за превели частите на Буура и Екин, копирам ги, придружени с нови техни снимки в пълно актьорско снаряжение. Smiley

Буура

Актёр Бугра Гюльсой, который передаёт зрителям характер великого Сельджукского правителя Меликшаха в сериале, выразил гордость за то, что именно он исполняет роль султана в Великом Сельджукском государстве в то время, когда турки настолько сильно любят сериалы о своей истории.

— Конечно это огромная удача для многих актеров быть вовлеченным в производство нечто особенного. Созданные здесь образы настолько успешны, что нам кажется, будто мы живем в то время. Выражаться немного сложно, особенно на поле боя в первом эпизоде. Мы готовились задолго до начала съёмок, но я могу сказать, что было немного напряжённо, когда всадники были позади нас с топорами на лошади. К счастью, мы закончили без каких-либо неудач
Это золотой век сельджуков. Времена царя Хамидани, Эсфизари и Аль-Газали, а также их труды — это труды, которые зародились столетия назад. Теперь благодаря этому сериалу, я думаю, что новое поколение вновь начало изучать Сельджукскую эпоху.

Екин:

— В личности Сенджера накапливается много узлов, которые, вероятно, будут ослаблены в нём. Конечно, жизнь первенца очень сложна и полна опасностей из-за противоречий, которые она содержит.Все эти факторы накапливают много узлов, он борется на многих фронтах. Дальше будет видно.

Экин пошутил, что он вновь нашёл историческое и интересное.

— В первую очередь мне было очень интересно собрать интересных персонажей в фантастическом мире. Омара Хайяма, Аль-Газали, Меликшаха, Альп Арслана. Мы читали с интересом, удивляясь, как их собственная жизнь дала нам возможность дать жизнь тем персонажам, о которых мы прочитали, но в то же время этот процесс очень трудный. На самом деле у меня достаточно опыта с лошадью, но каждый раз, когда я участвую в таких сценах,я говорю себе "вызов принят." Конечно, я быстро адаптируюсь, но сам направляю лошадь. Например, во время езды на лошади, поднимая предметы с земли во время бега, сражаясь на спине лошади, поворачиваясь, если это необходимо, стреляя стрелами, стреляя стрелой в соответствии с поставленной сценой и используя два меча ... Это очень опасные моменты. Это работа, которая требует серьёзной подготовки. Так что конечно у нас есть трудности.

Sign Triangular Flag On Post Чакаме фрагман или откъс! Heart Eyes Продуцентът и акаунтът публикуваха традиционните символи, когато нещо ще пускат- Nature Fire Nature Fire

За настроение- една снимка на Екин с още двама от юнаците. Smiley Joy

Последна редакция: сб, 21 ное 2020, 17:38 от oncee

# 544
Ето го, момичета, страхотен втори фрагман за 9 серия! Misc Bomb

Меликшах пристигна навреме и се включи в битката!  Nature Zap И то каква битка! Ще видите какво движение направи на коня Меликшах! Hands Clap
https://twitter.com/NadGul_/status/1330178216238133252?s=20

Сенджер занесе на ръце Турна и тя се поправя. Heart

А ха ха! Joy

# 545
Онче, точно влизах да го пусна и аз Hug
Битката ще е епична Sunglasses
Меликшах, Тапар и Елчин ще са във вихъра си Heart Eyes

Чудех се, дали на някакъв етап ще ни покажат и най- големия син на Султана...Thinking
Очаква ни серия бомба Stuck Out Tongue

# 546
Юле, и да повториш фрагмана, е ОК Hug Толкова е добър! Trophy
Наистина ни очаква много наситена серия- колко много линии загатнаха досега.

За големия брат- и аз се чудя, може и да се появи. Рускините вече си харесват актьор за неговата роля. Grinning Засега са се спрели на Берк Джанкат, и аз нямам против. Smile

Още малко снимки от страхотната 9 серия, която ни очаква.

Още не ми е минал смехът от физиономията на Андреас в предишния ми пост. Joy Актьорът се справя великолепно с този гаден образ.Hands Clap
Изобщо- за участието в такъв сериал актьорите полагат неимоверни усилия- и Екин го описва в интервюто, и ето, сцената на боя и великолепното изпълнение на Буура, това е много и тежка работа, браво! Hands Clap

Още нещо ми направи впечатление във фрагмана- направиха силен акцент върху очите. Ето ги , на баща и син. Nature Fire

Една също чудесна новина за сериала- седмичната класация 14-20.11. в най-важния рейтинг- АВ. Hands V
На 4 място сме от всички, пред нас са само модните този сезон психарски проекти. Champagne Първи сме в АВ от всички исторически проекти. Nature Zap

Последна редакция: сб, 21 ное 2020, 18:46 от oncee

# 547
Ами то има и цитат към фрагмана, който ми се превежда, не знам доколко коректно ето така- ′′ Още не сме приключили, просто отворете очи!"

А, Андреас е №1 Joy

Това ми беше любимата негова снимка, до днес разбира се Laughing

Феновете са страхотни Joy

# 548
Уауууу, Уауууу, Уаууу - само какъв уникален втори фрагман на 9-ти епизод на Селджуците са ни пуснали - направо останах без думи!!! Heart Heart Heart Гледам го пак и пак и пак и не мога да му се наситя - това е най-хубавия фрагман за мен! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Откога чакам нещо такова - Меликшах и Елчин заедно в битка срещу лошите! Уникални са - а сцената сабя в сабя ще е епична! Sparkling HeartYumAnimal Racehorse Съгласна съм с вас - Меликшах, Елчин и Тапар са във вихъра си - само как се бият. На онези им се видя тясно - как няма Андреас да се пули. Физиономията му наистина кърти ... Stuck Out Tongue Winking Eye Stuck Out Tongue Winking Eye Stuck Out Tongue Winking Eye  Сцената с Буура лъка и коня е просто великолепна. Само какво уникално изпълнение на Буура. Свалям му шапка - той е идеален за ролята на Султан Меликшах! Hands ClapHands ClapHands Clap За подобен род изпълнения си трябват здрави тренировки. Лейля Лидия също е фантастична в бойните сцени. Актьорите ни са блестящи - а Али/ Тапар отдавна показа, че много го бива да се бие - както и Сенджер! Revolving Hearts  Revolving Hearts  Revolving Hearts

https://www.youtube.com/watch?v=mW6VucLvwVQ&ab_channel=Uyan% … %BCkSel%C3%A7uklu

Не знам защо, но като видях сцената с мечовете между Меликшах и Елчин, веднага се сетих за друга моя любима двойка - тази от Карибски пирати - Уил и Елизабет! Yum Two HeartsHeart Ако можеше и продължението да е такова - е целувка може да не ни покажат, но поне някоя готина сцена с повече чувства, в която Меликшах и Еличн да покажат любовта си. Hands PrayHands PrayHands Pray Надявам се и вярвам, че в бъдеще и това ще стане - страхотни са. Animal Heart Eyes Cat Flowers Four Leaf CloverHorse Racing

Момичета, на вас направили ви впечатление меча на Меликшах забит в земята и отсреща огън, сякаш е вече тъмно! Дали няма да поостане малко в гората да си поговори с Елчин ... Stuck Out Tongue Winking EyeKissSparkling Heart Ама за какво си мисля нали - опасна съм ... Joy Но наистина в промото акцентират на тази сцена. И на гифчето се вижда. Thinking

Не можах да се въздържа - направих гифче и от епичния момент с Буура/ Меликшах!!! Мога да кажа само уаууу - и тези очи на Буура Уникален актьор е ... Hands ClapTadaFlowers Four Leaf CloverAnimal RacehorseHeart

Забележете, че точно преди тази сцена в далечината се вижда Елчин, която се бие и поглежда явно към Меликшах, който пристига! И това е сцената с коня и лъка. Ухааа как само минава стрелата над главата му ... HugHeart EyesSparkling Heart

Другото уникално във фрагмана са прекрасните и сладки Сенджер и Турна! Той е много притеснен за нея - дори я носи на ръца! Страхотна сцена ... HeartHeartHeart Надявам се Турна наистина да се е оправила бързо - дано това което дават в края на фрагмана, в което вече е станала да не е сън. Hands PrayHands PrayHands Pray Би било чудесно да ни покажат още някоя хубава сцена между тях ... Hands PrayTwo HeartsBlush Ето гифче и от тези моменти ... Two HeartsTwo HeartsTwo Hearts

Продуцентите пуснаха още 3 снимки към предстоящия епизод!!! Отново от битката Елчин и Тапар и идващият да им помогне Меликшах ... Animal HorseDartNature Fire

Юле, Онче, Нина, dariVale - благодаря ви от сърце за всичко! Пуснали сте прекрасни коментари, снимки и колажи. Revolving HeartsRevolving Hearts Revolving Hearts Юле, Онче - както винаги много хубави и интересни анализи. Flowers Bouquet Много се радвам, че нашият сериал е на 4-та позиция в АБ за седмицата и е първи от историческите сериали. Селджуците са номер 1. Hands Clap Hands Clap Hands Clap Интервютата и снимките от репортажа също са супер! HugHugHug Аз намерих и видео от тези интервюта с актьорите и с продуцента - но ще ги пусна в друг пост с най-основното, което казват в тях ... Kissing HeartTwo HeartsFlowers Hibiscus Просто сега съм улисана във фрагмана - дано гифчетата ви харесат ... HeartHeartHeart

Още една снимка на Сенджер и Турна от предишния епизод!!! Purple HeartFlowers Fallen LeafHorse Racing

# 549
Рокси страхотни гифчета, благодаря ти за труда Hug

" Обещавам ти, нищо няма да ни раздели отново!"

# 550
  • София
Здравейте мили, момичета!
Хиляди, не милион, милион благодарности за великолепните постове, снимки, а Рокси твоите гифчева нямат равни. Аз гледам по два пъти епизодите, а вашите разсъждения, характеристики и прогнози  чета по няколко пъти. Мъжът ми казва, че селджуците трайно са се настанили в къщи.
 Аз просто няма какво да допълня, но ще сложа едно клипче - много е хубаво.  Буура със синчето си Джем, който раздава целувки:
 https://www.instagram.com/p/CH5l3heKbNo/

Желая на всички ви, всичко най-добро и бъдете здрави.

# 551
Леле, Нина, какъв е сладур Джем, че и с кукуригу! Heart Eyes Такава толина се излъчва от клипчето, благодаря! Heart
Рокси,  направо се възхитих Hands Clap Аз не мога да правя гифчета. Grinning Прекрасни са твоите Hands Clap, благодаря! Hug

Момичета Hug, аз  нося една грозотия, ха ха. Joy Пуснаха втори откъс, ама какъв- батанитите /асасините/  на тяхно сборище.Imp Разбира се, актьорската игра е на висота, но картинката е страховита. Scream
Не гледайте клипа, ако край вас има малки деца, няма да могат да спят после. Satisfied

Дали Хасан Сабах вече е  взел властта там?

И още един нов колаж- на  Сеферие.  По снимката феновете съдят /аз също/ , че тя има общо с прокуждането на Башолу и последваха не много приятни коментари по адрес на героинята в социалните мрежи. Sunglasses Не мога да разбирам всичко, но общо взето настроението и основните неща  от туитър преводача се разбират. Sunglasses  Май се очертава втория силно мразен женски образ в сериала. В ръцете и най-вероятно е Тапар. Pensive

След тези страхотии малко да ви развеселя с инстаграм стори на Екин Коч и актьора, който играе ролята на Арсланташ. Grinning На фона на песен на Боб Марли Sunglasses

Последна редакция: нд, 22 ное 2020, 21:39 от oncee

# 552
Сеферие Хатун никога не ми е изглеждала безобидна или добродушна. Харесвам я, защото се опълчва на Теркен, която пък изобщо не харесвам. Но може би между двете няма големи разлики Grinning

Батанитите имат вид на опасна религиозна секта Smirk Слушат проповедите на Хасан Сабах дружно изпаднали в транс Smirk Не че разбрах и думичка, но на това ми прилича Grinning

Джем изобщо не прилича на баща си според мен Thinking Не че е важно, просто наблюдение Simple Smile

# 553
Здравейте! Ето видео от най-новото интервю с актьорите на сета на Селджуците! HeartHeartHeart Всъщност това е същия репортаж, от който Онче беше дала линк със снимки и статия. HugHugHug Оказа се обаче, че са направили и видео репортаж с актьорите - има кратки интервюта с Буура/ Меликшах, Екин/ Сенджер, Али/ Тапар, Хатидже Шендил/ Теркен, както и актьора в ролята на Хаджи Hands ClapHands ClapHands Clap За съжаление нашите любимки Лейля Лидия/ Елчин и Севда Ергинджи/ Турна ги няма, но явно не са били на сета по това време. Thinking Прави впечатление, че са снимали интервютата само в Двореца на Селджуците - първо Буура е заедно с актьора Мехмет Йозгюр/ Низамулмурк - Хаджи! Revolving Hearts След това са интервюирали по отделно съответно Екин, Али и Хатидже! Movie Camera Клипчето е около 6 минути и 20 секунди. Опитах да ви преведа, това което са написали като най-важно от интервюто под видеото. Kissing HeartTwo HeartsHeart Много ми харесва колко са усмихнати Буура и Екин - хем красиви, хем талантливи. Великолепни са в ролите на Султан Меликшах и Ахмед Сенджер. YumFlowers Four Leaf CloverAnimal Racehorse

https://www.youtube.com/watch?v=P9prkCktfIs&t&ab_channel=HaberL%C3%BCtfen

Извеждайки периода на селджуците на екраните, новият сериал на TRT 1 „Пробуждане: Великите селджуци“ излезе на преден план с най-дългата военна сцена и производствени детайли в турската телевизионна история. Hug Hands ClapAnimal Horse Водещите актьори от сериала отговориха на въпросите на кореспондента на АА по отношение на продукцията, заснета на "TRT International Film Set". Hug

Актьорът Буура Гюлсой, който в сериала влиза в образа на Великия владетел на селджуците "Меликшах", заяви, че е горд да играе Султан Меликшах във Великата държава Селджук в период, когато турците са били разпръснати навсякъде и с любовта си са искали да намерят дом:
"Разбира се, това е благословия за много актьори. Привилегирован съм да участвам в продукцията. Платото, построено тук, е толкова успешно, че имаме чувството, че живеем в онова време. " казва актьора. HeartHeartHeart

- Актьорът Буура Гюлсой казва също:
- "Nizamülmülk, Hemedani, Isfizari, Gazali и техните произведения, произведения, които са оцелели преди векове. Мисля, че новото поколение отново започна да изследва периода на селджуците благодарение на поредицата." Blush

- Актьорът Екин Коч/ Сенджер казва:
- "Беше много привлекателно за мен да събера интересни герои в измислен свят. Йомер Хаям, Газали, Меликшах, Алп Арслан ни дадоха възможност да дадем живот на героите, за които четем с интерес и се чудим какъв е личният им живот." Hug

- Актьорът Мехмет Йозгюр/ Хаджи:
- "Много исторически сериали се заснемат, но има нещо друго, което привлича вниманието на всички. Правим това в сериозна инвестиция, построена върху много голяма земя по отношение на производството. Така че това е точката на пречупване." Hands Facepunch

- Актрисата Хатидже Шендил/ Теркен:
- "Беше време, когато ми беше трудно да взема решение. Защото когато правите дълга почивка от сериалите, вие сте много педантичен като играч и искате да направите най-съвършеното, най-точното, нещо което никога досега не сте правили. Simple Smile

- Актьорът Али Гьозюширин/ Тапар:
- "Когато разглеждам реакциите, които дойдоха след сериала, мога да кажа, че видях, че хората не са познавали много добре историята ни при селджуците. Казват, че благодарение на сериала са започнали да опознават имената на Тапар, Меликшах, Сенджер, Низамюлмюлк и събитията около тях." Kissing Heart

Има и интервю с продуцента, но него ще го пусна в друг пост. Отделно ще коментирам и най-новите неща, които сте пуснали. Благодаря ви. HugHugHug

А сега реших да ви припомня една информация, която пусках преди време - точно преди старта на сериала в Турция! Heart Има я на предните страници, но може някой да не я е видял - затова я пускам отново. Wink Става дума за това каква огромна площ са закупили от екипа, за да построят там замъците, селцата, палатките и нещата, които виждаме в сериала - земя включваща гори, реки, красива природа ... Sparkling HeartHeart EyesNature Star

За широкобюджетния проект „Пробуждане - Великите селджуци“ е построен град от 7500 квадратни метра.  В момента в сериала има технически екип от 150 души, състав от 50 актьори и почти 3000 статисти на различни места. Допълнителни 3000 аксесоари и 5000 костюма от онази епоха. Актьорският състав получи обучение по езда и мечове на ниво Холивуд. Hands ClapHands ClapHands Clap

Фрагментите от поредицата също привлякоха голямо внимание и създадоха впечатление за раждането на легенда. Sunglasses

Страничните герои на сериала с участието на Буура Гюлсой, Лейля Лидия Туутлу, Екин Коч и Севда Ергинджи е основан от много важни имена. Много усилия бяха положени и за военните сцени. Да напомним, че първият епизод е заснет за общо 60 дни на различни места и с кино атмосфера. Събирани са и важни имена като Гюркан Уйгун и Хатидже Шендил. BlushBlushBlush

На платото има структури, напомнящи за този период: построени са структури като дворец, медресе, кервансарай и замък. Освен това бяха направени и лагери. Положени са и големи усилия за аксесоарите и костюмите от периода на селджуците. Подкрепа от Холивуд беше получена и за военните сцени. Докато на бойната сцена имаше 100 конници, екипът от поддържащи актьори от 400 души работи усилено, за да бъде всичко реалистично.
Animal RacehorseAnimal RacehorseAnimal Racehorse

# 554
Здравейте, момичета! Hug
Рокси, огромно благодаря ! Hug Постарала си се да преведеш за нас казаното от акторите, много благодаря за труда ти! Flowers Rose
Прочетох всичко с интерес.Heart Eyes И за огромната снимачна площадка мога само да кажа едно голямо браво.
Бързичко оставям поредния много хубав колаж, преди малко продуцентът го публикува. Мед ми капна на сърцето, нали съм май най-голямата фенка на  младата двойка, та бързам да го споделя с вас . Smiley
Ще чакаме още колажни красоти днес.

.

Последна редакция: пн, 23 ное 2020, 12:54 от oncee

Общи условия

Активация на акаунт