Семейни драми: "Майка", "Дъщеря ми", "Детето", "Великите Селджуци" и актьорският екип след това...

• 62 475
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Уаууу, приятели - нося ви една невероятна новина за нашия сериал! HeartHeartHeart Статията е от 5 октомври 2020, но сега я намерих ... HugTwo HeartsHands Pray Много съм щаслива, защото Селджуците са получили голямо признание. Дано успехите на този уникален сериал продължават ... Animal RacehorseFlowers Four Leaf CloverHands Pray

Сериалът: "Пробуждане: Великите Селджуци" влезе в списъка на Daily Hits на The Wit! Tada Revolving HeartsAnimal Racehorse

http://www.ranini.tv/haber/42094/1/uyanis-buyuk-selcuklu-dizisi- … s-listesine-girdi

Амбициозната продукция на TRT 1, "Пробуждане: Великите Селджуци", стана единственият турски сериал, влязъл в списъка на Daily Hits, седмичната част на международната телевизионна изследователска компания "The Wit", последвана от водещите световни телевизионни оператори. Hands Clap Hands Clap Hands Clap

Сериалът "Пробуждане: Великите Селджуци" беше единственият турски телевизионен сериал, включен в раздела „Ежедневни хитове“ на „The Wit“, една от международно известните компании от излъчващата индустрия, с всички формати и програми по целия свят. HeartFlowers Four Leaf CloverAnimal Racehorse "Пробуждане: Великите Селджуци", който е включен в списъка с 21 програми, включително нови продукции по важни канали на САЩ, вече започна да издава звук по целия свят. Two HeartsHeart EyesHands Clap

Обръща внимание и управленският екип на платформата „The Wit“, който е известен със своята сериозност и предоставя доклади за новия формат, продукция и програми на своите членове на международно ниво. Сред директорите на платформата са Вирджиния Мауслер, Бертран Вилегас, Каролайн Серви и Оливие Левет. Hug

В актьорския състав на сериала, продуциран от Емре Конук, режисиран от Седат Инчи и по сценарий на Сердар Йозоналан и Емре Конук влизат актьорите Екин Коч, Буура Гюлсой, Лейля Лидия Туутлу, Севда Ергинджи, Хатидже Шендил, Gürkan Uygun, Mehmet Özgür, Cemal Toktaş, Osman Sonant, Leyla Feray, İlker Kızmaz, Ali Gözüşirin и други.
HugWear CrownDart

# 526
  • София
Здравейте, мили дами!
Рокси, Ончее, Юле, dariVale , ивман, благодаря ви за изчерпателните постовете.
Виждам, че и други се отбиват в най-добрата тема и стават все повече и повече. Чета ви с увлечение и интерес и много въпроси ми се изясняват. А фотосите и кулажите нямат никакъв пропуск.Благодаря ви. Толкова сте изчерпателни, че няма какво да допълня или да питам.  Ще  сложа снимка на любимия ми малък селджук с книга в ръка - един от приоритетите на Меликшах:

И другия - остър меч в ръка и победоносен поглед:

В очакване на новия епизод ви пожелавам хубав ден и най-вече бъдете здрави.

# 527
Здравейте! Тези дни ще има репортаж от сета на Селджуците - вчера някакви репортери са ходили там! Hands Clap Hands Clap Hands Clap Снимали са различните места от снимачната площадка. Говорили се с някои от актьорите Flowers HibiscusMovie CameraTwo Hearts На снимката са се снимали с Буура/ Меликшах, както и с актьора в ролята на Хаджи - значи със сигурност ще ги има в репортажа! HugNature FireHands Clap Но кои други актьори ще интервюират не знам - ще видим, когато излезе. Thinking Това ще е четвърти репортаж с актьорите от сета на Селджуците - първия път в репортажа са Буура и Лейла Лидия/ Меликшах и Елчин! HeartHeartHeart Вторият репортаж и интервю вече беше специално за старта на сериала - там вече са всички заедно Буура/ Меликшах, Лейля Лидия/ Елчин, Севда/ Турна, Екин/ Сенджер и Хатидже Шендил/ Теркен. Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart На третия репортаж за сериала присъстваха само Екин и Хаджи - сега ще видим на четвъртия. YumRevolving HeartsBlue Heart По назад в темата съм давала линкове за всеки един от тези репортажи - чакам с нетърпение новия ... HugHugHug

Буура пусна нова страхотна снимка зад кадър - Великолепен Султан Меликшах! Няма равен на себе си ... Sparkling Heart Wear CrownAnimal Horse

Днес най-накрая пуснаха втория откъс от предстоящия 8-ми епизод на Селджуците! Hands ClapHands ClapHands Clap Избрали са да ни покажат продължението от срещата на Тапар и Башулу - уникално трогателна сцена между майка и син! HeartHeartHeart Разбира се, както става ясно Башулу няма да каже истината на Тапар, но му казва много силни и хубави думи - ето превода: Hug

„Винаги, когато имате нужда от състраданието на майка си, моето огнище е отворено за вас ...“ Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart

Мога да кажа само едно - страхотно актьорско изпълнение от Али Гозюширин/ Тапар! Hands PrayTwo Hearts Heart Все повече ми харесва - отлично пресъздава болката на Тапар от липсата на майка си!  Hands ClapHands ClapHands Clap Само погледнете сълзите в очите му! SobKissing HeartHeart

Ето и самото видео! Kissing HeartRevolving HeartsPurple Heart

https://www.youtube.com/watch?v=_7Aorc1unR0&ab_channel=Uyan% … %BCkSel%C3%A7uklu

Нова снимка зад кадър и от малкия Метехан - много се радвам, че отново ще видим героя му! TadaHeartbeatKissing Heart

Онче, Юле, Нина - благодаря ви за всичко споделено! Страхотни сте ... Hug Hug Hug Очаквам с нетърпение новият епизод днес - ще е супер интересно ... HeartFlowers Four Leaf CloverAnimal Racehorse

# 528
Здравейте, сладурки! Hug
Чудни неща сте споделили! Flowers Hibiscus
Рокси, непременно ще потърся назад в темата интервютата, много благодаря за информацията! Hug
Аз днес имах повече задачки и само надничах в социалните мрежи. Много хубави новини за сериала, и в едни класации гледах седмичния рейтинг за всички сериали по ТВ- в най-важната категория АВ  сме на 4 място. Heart Eyes

Рокси, ти ще гледаш онлайн сигурно? Аз пак по клипчета в туитър ще се ориентирам и в една от по-подробните руски групи.

Екин Коч, от днес- вече няма гипс, а стягаща превръзка. Да се оправя вече, че доколкото разбрах, и кракът му пострадал.

Да не повярва човек, че това добродушно слабичко момче с тези топли очи така умело се превъплащава в борбения Сенджер. Hands Clap

Ето го юнака, инстаграм стори от Екин.

И една снимка зад кадър- Турна с мобилен телефон Grinning

# 529
Да Онче - аз ще гледам епизода онлайн, а по-късно ще проверя какви цитати от различните моменти са пуснали, за да мога да разбера нещата по-добре! Hug Реших отново да ви дам линковете към репортажите от сета на Селджуците излъчени до този момент. Така няма да си губите времето в ровене ... Stuck Out Tongue Winking Eye Но ако все пак искате да се върнете назад и да видите по-подробно какво съм писала - давам и линк за страницата, на която се намират. Там има и повече снимки от тези интервюта. Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart

На 22 септември 2020 - представители на TRT1 са били на сета. Two HeartsTwo HeartsTwo Hearts Там са правели репортаж и са взели интервю от Буура и Лейля Лидия/ Меликшах и Елчин - двамата са страхотни ... HeartHeartHeart Не успях да намеря целият репортаж, само част от него с двамата сладури ... Heart EyesHeart EyesHeart Eyes

https://www.instagram.com/p/CFblw64DHBv/

Стр 26 - https://www.bg-mamma.com/?topic=1065717.375

Ето и интервюто с актьорите от 27 септември 2020 по случай премиерата на сериала!!! Two HeartsTwo HeartsTwo Hearts Този репортаж е уникален - повече от 12 минути е ...HeartKiss Animal Racehorse Тук може да видим Буура, Лейля Лидия, Екин, Севда и Хатидже Шендел - всички са страхотни ... HeartHeartHeart

https://www.youtube.com/watch?v=OF1iNe_6WaI&t

Стр 25 - https://www.bg-mamma.com/?topic=1065717.360

Ето и едно интервю с Екин Коч/ Сенджер от 1 октомври 2020 - тогава отново са ходили на сета на сериала ... HeartHeartHeart Заедно с него интервю дава и актьора в ролята на Nizamülmülk/ Хаджи... Sunglasses Екин е невероятен. Много е готин ... Purple Heart

https://www.youtube.com/watch?v=oxq5noFtd48

Стр 26 - https://www.bg-mamma.com/?topic=1065717.375

Междувременно от продукцията пуснаха нови 2 уникални постера. Първият е на Меликшах и Сенджер - Буура и Екин са Великолепни!!! Направо ме оставят без думи HeartHeart EyesKiss

Вторият е на Сенджер и неговите верни приятели - страхотни са!!! Hands ClapYumHorse Racing

# 530

Това изражение.... Cry
Ако една снимка въздейства така, каква ли ще е емоцията в епизода Smiley

Като две половини на едно цяло Heart Eyes
Любими Heart

Момичета, благодаря ви за цялата информация, която носите в темата Hug

# 531
Здравейте, момичета! Hug
Не разбрах всички линии в серията снощи.
Това, което разбрах- Теркен продължава със змийските си дела. Доколкото схванах, за да попречи писмото на Елчин да стигне до султана, Теркен прави нещо и Тапар попада в опасност.Не знам какво точно е станало, ще видим. Меликшах направо е в гнездо на оси, нямам думи. Rage
Башолу, разбира се, не каза на Тапар коя е, но го покани винаги когато се чувства самотен и му липсва майчина топлина, да идва при тях. Heartpulse
Хубаво е, че има отново акцент на знанието, показаха школата на Газали. И оня чуден мъдрец от пещерата посети Сенджер, още докато бе на легло и му каза много хубави думи.
Меликшах се молеше за нещо, цяла сцена имаше такава, ще видим от превода имало ли е конкретен повод.
Цяла серия Йоргос влачи Турна Smiling Imp, накрая на серията Сенджер заедно с юнаците успя да освободи и нея, и ценните светини.
Както сте разбрали вече сигурно, отново имаше "изненада" на финала- батанитите се целеха в Сенджер, но простреляха Турна. Разбира се, няма за загине, но нали емоции трябва да има... Sunglasses Сцената, макар и печална, бе много красива, като всички техни сцени. Heart

След серията дадоха неочаквано откъс от новата 9 серия.

Много е интересен. Везирът за пореден път е в прединфарктно състояние. Grinning Кое е наложило идването на Башолу в двореца, интересно.. Thinking Разбира се, Меликшах няма да я познае, даже да се усъмни- все пак са му казали преди около 20 години, че е мъртва! Head Band

Рейтингите са много добри, повишени са и в трите категории, отново в АВ и АВС1 сме на първо място, което е особено важно! Hands Clap
Доколкото разбрах, зрителите недоволстват, че твърде много Теркен е имало в серията, но слава богу, не е повлияло това на гледаемостта.

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 11:22 от oncee

# 532
Здравейте, момичета! Hug
Още не съм успяла да изгледам 8 серия с руски субтитри.

Днес излезе първи фрагман за 9 серия. Nature Fire

Нищо не разбрах, освен че Тапар говори за майка си на Меликшах Broken Heart, а един тукмак, не помня кой е, иска да накаже със смърт Сенджер. Scream

Днес излязоха много симпатични неща зад кадър.

От сцената, в която прострелват Турна- Екин и Севда, Екин и показва как да падне. Grinning

https://twitter.com/TDizi101/status/1329072380392599552?s=20

И Буура, зад кадър с една от каскадьорките.

# 533
Здравейте! Не успях да пиша по-рано, но сега съм тук. Hug Онче, благодаря ти за всичко споделено. Revolving HeartsRevolving HeartsRevolving Hearts Много съм щастлива, защото Селджуците отново са на първо място по рейтинг, като рейтинга и в трите групи се е качил доста! Hands ClapHands ClapHands Clap Нашият сериал и прекрасните ни актьори го заслужават. HeartYumAnimal Racehorse Нося ви и новини от нашия преводач - днес се появи и се извини, че поради здравословни причини доста се е забавил с превода - но написа, че тази нощ ще опита да преведе 6-ти епизод и да започне 7-ми. Hands ClapTadaHug Още малко търпение - пусне ли превода веднага ще го споделя и тук ... Heart YumHands Pray

Сега и аз набързо ще си кажа мнението за 8-ми епизод на Селджуците! Този път почти не са пускали цитати, така че ще разкажа това, което разбрах. Stuck Out Tongue Winking Eye Много ми хареса сцената между Тапар, Сенджер и Башулу - личи си, че Тапар също усеща някаква специална връзка между тях. Hug Разбира се тя не му каза, че му е майка но му каза, че винаги когато има нужда от майчина обич може да дойде при нея. Purple Heart Сенджер също се събуди и малко си поговориха с Тъпар, а Башулу се разплака и излезе. Wink  После Тапар си тръгна, а доста хора се изредиха да видят Сенджер - онова момиче, което харесва Сенджер видя как Йоргус отвлича Турна и му каза. Сенджер веднага скочи - събра верните си другари и хукна да търси Турна! Hands ClapTwo HeartsHeart Когато бащата на Турна разбра за отвличането й първо се осъмни в Сенджер и отиде да му потърси сметка, но Сенджер не му остана длъжен и на бързо му затвори устата - каза му какво е станало и че лично ще намери Турна и никой няма да го спре. HugFlowers Four Leaf CloverAnimal Racehorse

Бащата на Турна отиде в двореца при Меликшах и му каза за отвличането на дъщеря му. Заяви, че ако трябва ще нападне замъка Куели. Мисля, че му каза и за Сенджер, който е тръгнал да търси Турна - не разбрах какво каза Меликшах, но май му каза засега да не прави нищо и да се довери на Сенджер. Бащата на Турна си тръгна. Sunglasses По-късно Сенджер се видя с Хаджи, който пак опита да му казва, какво да прави - но този път Сенджер беше непреклонен след което тръгна да търси Турна. Hug  

Като цяло почти цяла серия Йоргус влачеше Турна насам натам из гората, а Сенджер и приятелите му я търсеха. Това ми дойде малко в повече. Disappointed Накрая все пак Сенджер намери Турна, тъкмо когато Йоргус, неговия верен приятел и подчинените му се канеха да тръгват за някъде заедно с Турна и свещените реликви. Thinking Когато Турна видя Сенджер толкова се зарадва  сцената беше много хубава. HeartTwo HeartsFlowers Hibiscus Сенджер се справи с лекота с няколко от хората на Йоргус - после той каза на другите си хора да го целят със стрели, тогава се появиха приятелите на Сенджер и те поеха контрола - стана здрава битка! Турна удари Йоргус и се изплъзна от него. После отиде при Сенджер Hands ClapKissing HeartRevolving Hearts

Онче само лека поправка - Сенджер не е спасил свещените реликви! Дори не успя да стигне до тях - докато той и приятелите му се биеха с хората на Йоргус - той и неговия най-близък човек избягаха заедно с реликвите. Triumph

Сенджер искаше да тръгне след Йоргус, но Турна опита да го спре - тогава се появи един гадняр от батините и тръгна да се цели в Сенджер, но вместо него уцели Турна! Сцената беше много тъжна, но силна - така завърши епизода. Disappointed

Да се върна на нещата около останалите герои в епизод 8! Хасан Сабах се измъкна с хитрост, след като Султана го предупреди, че иска да му донесе новини - в противен случай ще бъде сред заподозрените в предателство. Wink Теркен мина вече всички граници - всеки епизод става все по-зла. И на мен ми писна от нея. Triumph Този път отрови майката на Меликшах с отровата, която искаше да даде и на Елчин - с нея не й се получи, но сега успя. Сложи отровата в лампата свещ на майката на Султана - само и само тя да не я разобличи. Triumph Когато излизаше от стаята й жената на Тапар я видя и я попита какво прави вътре, но тя каза нещо с което се измъкна от положение. Бас ловя обаче, че жената на Тапар ще я заподозре на по-късен етап. Дано Hands Pray На следващия ден майката на Султана отиде при него и доведе помощницата на Теркен, притисна я за да си признае за машинациите на Теркен - тя тъкмо да го направи и на майката на Султана й стана зле. Наложи се да я прегледат и сега е на легло. След като Теркен даде знак на помощницата си Фирдевс тя отрече всичко и нищо не каза на Султана - той я разпитваше как са скроили капан на Елчин и с какви методи си е послежила Теркен, но онази нищо не му каза. Rolling Eyes

Междувременно онези гадняри императора на византийците Андреас и гадния предател Ейюл Касъм подготвиха клопка - разбраха, че Мелик Тапар идва към Анадола и решиха да му заложат капан и да го убият. Triumph С тях са и част от анадолските тюркмени, които мразят Меликшах! Disappointed Елчин разбра за това и нареди да се изпрати писмо до Султан Меликшах, за да го предупреди - писмо, което само Меликшах да може да разбере. Two HeartsTwo HeartsTwo Hearts Дойде писмото до Султана, но го взе помощника на Теркен - даде го на нея понеже разбра, че е от Елчин. Теркен го прочете, но мисля че не разбра какво точно значи написаното. Явно Елчин и Меликшах си имат тайни начини да се разбират. Thinking Лошото е обаче, че Теркен скри писмото и въобще не го даде на Меликшах. Triumph В това време Елчин чакаше отговор от Меликшах - помощницата й Буршак каза, че не е върнат отговор, защото може би Султана все още не й вярва. Елчин се натъжи като чу това, но каза че рано или късно истината ще излезе на яве и той ще я разбере. Каза им, че тя няма да чака, а ще отиде с хората си да помогне на Тапар, за да не го убият. Уникална е Елчин - все повече я харесвам! Смела, силна, борбена и благородна - вярвам, че Меликшах ще оцени това ... Hands PrayWear CrownHeart

Хасан Сабах се появи и каза на Султана за капана, който му готвят в Анадола и за това, че искат да убият синът му Тапар! До колкото разбрах май му каза, че е дошло послание за него. По този начин донесе новина, която да го направи чист пред Султана, но поне помогна. Sunglasses Меликшах побесня - попита как е възможно да се случи такова нещо. Нареди на Хаджи да разследва и да разбере къде е писмото от Анадола - кой го е взел и скрил от него. Hands ClapHands ClapHands Clap След това Меликшах тръгна с хората си към Анадола, за да помогне на Тапар. Animal RacehorseKissing HeartHeart

Хаджи разпита слугите в двореца - един от тях му каза, че наистина е дошло писмо от Анадола изпратено от Елчин Хатун до Султан Меликшах, но те са го дали на приближения на Теркен! Hug Така Хаджи разбра истината - извика онзи предател, за да му потърси сметка за писмото. Тогава се появи Теркен и се развика на Хаджи, изглежда каза, че този е дал писмото на нея и тя е решила да не го дава на Султана. Каза, че вече тя е главната Хатун в двореца и тя ще взема решенията, защото майката на Меликшах е зле. Дори извади печата да се похвали - ужасна е! Smirk

В крайна сметка препречиха пътя на Тапар и хората му. Той попита какво става - появиха се хора от Анадола и казаха, че няма да му позволят на мине и че е свършено с него. Убиха един от хората му. Тапар се ядоса и реши да се бие с тях - тогава дойдоха Елчин и нейните хора. Тя каза на тези от Анадола да се оттеглят, защото тя не е съгласна с това нападение. Те й отвърнаха, че вече не се подчиняват на нея, защото тя се е отказала от отмъщението си към Меликшах, но те не са, така че и тя ще пострада. Андреас, Ейюл Касъм и още един доволно потриваха ръце. Андреас искал да убие сина на Меликшах - Тапар, за да го сломи, каза на Ейюл Касъм да убие Елчин. Така щели да господстват и в цяла Анадола. Изведнъж пратиха още свои хора - всички обградиха Елчин, Тапар и хората им. Те казаха, че може да умрат но с меча в ръка. SunglassesFlowers Four Leaf Clover  Animal Horse Какво ще стане в самата битка, ни го оставиха за следващия епизод - но ще пада люта битка и Меликшах ще дойде, за да помогне на Елчин и Тапар. Вярвам, че заедно ще се справят с тези гадняри ... Two Hearts Hands PrayHorse Racing

Като цяло моето обобщение за 8-ми епизод на Селджуците - беше много интересен, но на места прекалиха с Йоргус и Турна! Смятам, че трябва да има баланс, в нещата които излъчват. Wink Аз лично се подразних от факта, че цял епизод чаках да видя битката, в която Елчин и Тапар ще се сражават срещу онези, които им заложиха капан, чаках и пристигането на Меликшах при тях за помощ - а те взеха, че оставиха това за накрая и самата битка за следващия път. Disappointed И на мен не ми хареса, че прекалиха с Теркен и пъклените й планове. Rolling Eyes В този епизод даваха много малко Елчин, сцените с Меликшах също не бяха много. Дано се реваншират в следващата серия. Hands PrayHands PrayHands Pray Феновете на Буура и Лейля Лидия, сред които съм и аз се молят да има повече техни сцени, както и това да им се отделя повече екранно време. Дано, защото тяхната история ми е супер интересна. Hands Pray Revolving HeartsHeart

# 534
Рокси, напълно споделям мнението ти, че прекалиха със сцените на Йоргос и Турна.Head Band Написала съм го и в предишния пост. И като голяма фенка на двойката Сенджер-Турна добавям, че сцените между тях бяха минимално малко. Всъщност една сцена беше. Така че и аз съм недоволна от показването на моята любима двойка. Satisfied
Серията направо си беше посветена на Йоргос. Smiling Imp Прекалиха- първо, омръзва, второ- и с по–малко негови действия зрителите разбраха що за стока е. Нямаше нужда цяла серия да ни доказват, че и в предишната имаше достатъчно. Направо бенефис на Йоргос! Satisfied
Ясно е защо- да покажат какви гадняри са византийците и т.н. Аз си казах мнението за тези неща и пак ще потвърдя- чак толкова няма нужда. Satisfied Как пък всичко византийци в сериала до един са подлеци, мръсници, страхливци и т.н. Satisfied Може би това ми е първия сериал, който гледам по държавната турска телевизия, затова реагирам така.
Нищо де, беше очаквано. Но се присъединявам  и също искам сцени с другите герои. Както и с моите любими Сенджер и Турна- но с тях, не с разни  хора около тях.
Аз също останах изненадана, че оставиха сцената, в която Меликшах спасява Тапар и Елчин за другата серия. Може да искат да направят по-голям акцент, кой знае. Но това със сигурност ще се случи.
Нещо, което ми допадна в 8 серия- като че ли за пръв път видях Меликшах да проявява истинска топлота и към двете си деца в двореца. Ясно е, че ги обича, но заради тогавашните нрави и заради положението си вероятно по-рядко го показва. Но в тази серия и към сина и дъщерята се отнесе топло, много ми хареса.Heartpulse
Героите започват повече да се разкриват. В тази серия жената на Тапар направи добро впечатление, като се опита да се противопостави доколкото можа на Теркен, но не съм забравила силния и стремеж към власт и влиянието и върху Тапар. Не е ясно той дали я обича, Тапар чак сега започва да показва емоции, предполагам не, по- скоро проявава уважително отношение като към жена и съпруга. Ако остане в сериала, тази жена ще мъти водите на отношенията му със Сенджер. От това, което съм успяла да прочета в интернет за династията, Сенджер и Тапар като че ли не водят помежду си войни за наследство, по-скоро с големия брат. Но как ще го представят тук, не знам. Как не ми се иска да се развалят създаващите се чудесни отношения между тях...

Рокси, да права си, Сенджер не спаси реликвите. Засега са в ръцете на Йоргос и неговата група.
Нещо още да кажа за Теркен. Не знам защо, може пак да започвам да се правя на сценаристка Smirk, но си задавам въпроса- защо майката на Меликшах толкова я ненавижда? Четох обяснение, че не е от династията. Все ми се струва, че има още нещо. Може да ни покажат с флашбек как е успяла да стане жена на Меликшах. И да  се филмирам съвсем Satisfied- дали не е направила пак някоя подлост, за да го отдели от Елчин? Imp Или пък, кой знае- дали няма нещо общо и със заточването на Башолу? Scream Не случайно в 9 серия повдигат въпроса за заточването и отново- ето, и Тапар попита баща си... Всъщност досега не е ясна причината. От разговорите на везира и Башолу аз поне стигнах до изводите, че ако е част от кумански или подобни племена и те са воювали със селджуците, може затова да са я отпратили. Но може да не е така, тя бе не само отпратена, тя бе прокудена и заточена и бе забранено на султана да се вижда с нея. Вероятно са я обвинили в предателство, във фрагмана Тапар пита Меликшах: "Аз дете на шпионин ли съм?"  
Та в реда на тези мисли се чудя дали Теркен не си е проправила пътя по начина, по който и сега я виждаме да действа. Thinking

В следващата серия огън ще се пече на главата на Сенджер. Доколкото разбрах от фрагмана, излезе и с превод- посланикът на Византия иска екзекуцията му заради оня търговец, когото всъщност батанитите убиха. Иначе щял да  прекрати отношенията между държавите. Изобщо, всяка серия ми тръпне сърцето за някого от обичаните герои. Heart Exl Е, ясно е, че няма да екзекутират Сенджер, ама все облаци му се трупат на главата. И здраво място не остана по него. Flushed Добре, че се сближава все повече с брат си, та има и друг съюзник в двореца.

Момичета, ето фрагмана с руски субтитри:

https://turkru.tv/probuzhdenie-velikie-seldzhuki-8-seriya1.html? … itry_turkishdrama

И още една снимка зад кадър на Буура с човек от масовката- вероятно от сцената на спасяването на Елчин и  Тапар. Blush

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 13:54 от oncee

# 535
Съгласна съм с теб Онче - хубаво би било да ни показват малко повече сцени с любимите ни двойки - Меликшах и Елчин, Сенджер и Турна! HeartHeartHeart Сериала е невероятен и си го гледам с удоволствие - но ако ни радват повече с любимците ни би било уникално. Hands PrayHands PrayHands Pray Със сигурност в началото на епизод 9 ще ни покажат Елчин и Тапар в битка срещу онези гадняри - и със сигурност Меликшах ще се появи, за да ги спаси и да им помогне! Sparkling Heart Heart EyesAnimal Racehorse Ще е много интересно, но се наложи да почакаме още една седмица за това. Rolling Eyes Нищо - има още малко до понеделник. Дано ме изненадат приятно и с някоя хубава сцена между Меликшах и Елчин после - все пак той ще види, че тя рискува живота си за да помогне на Тапар, че е пратила писмо на Меликшах, за да го предупреди и че е на негова страна. Revolving HeartsRevolving HeartsRevolving Hearts Надявам се да видим и хубава сцена между Сенджер и Турна - вярвам, че тя ще се оправи. Two HeartsKissing HeartHeart Много интересни въпроси си задаваш относно Теркен - и аз не знам как точно е станала жена на Султана, но определено и преди не е била цвете за мирисане. Със сигурност отново е използвала подлост и хитрост. Triumph Кой знае какви неща е правила - но ще стане ясно. Не е случайно, че майката на Меликшах не я обича. Дано жената се оправи, че ще е жалко да умре заради Теркен. Hands PrayDisappointedFlowers Four Leaf Clover И аз се надявам, че отношенията между братята Сенджер и Тапар ще останат добри и двамата ще продължат да си помагат. Hands PrayBlushTwo Hearts

Излязоха снимките към предстоящия епизод 9 на Селджуците. Ето ги ... HugWear CrownAnimal Horse

# 536
  • София
Здравейте мили, момичета!
Благодаря ви за споделеното. Аз не съм гледала още последните два епизода, но вие така подробно сте описали всичко, че мога да премина да гледам следващия.
Рокси, Ончее така изчерпателно сте описали всички събития и сте направили прогнози, че аз нищо не мога да допълня. Ще сложа само една прекрасна картина /графика/ на Меликшах:

И една много тематична:

Всичко добро, момичета и бъдете здрави.

# 537
Здравейте и от мен Blush

Идвам да добавя няколко снимки.
Но първо, да направя едно приятно допълнение- Нина, тази снимка на Буура е  поддръжка на  инициатива на УНИЦЕФ във връзка с днешния Световен ден на децата. И Севда има снимка с такава маска. Явно са част от лицата на инициативата. Hands Clap

Една магически красива снимка от Буура. Heart Eyes
Исфахан. Nature Tent

И една публикация на Екин Коч- с бойните му другари.Sunglasses Само не разбрах дали е зад кадър или от новата серия.

Днес феновете чакат знака  Nature Fire от продуцента, който означава фрагман или откъс. Засега няма, но не сме на сухо. Smiley Пусна публикация  на ТРТ1 с интересни кадри- с актьорите, мястото на снимките- Исфахан, като че ли и Селемзер, поселището на Сенджер.
Ето линк, ще публикувам и няколко снимки. Ако някой  разбиращ турски прочете интересни неща, нека сподели. Blush

https://www.trthaber.com/foto-galeri/produksiyon-kalitesiyle-one … ediyor/30614.html

Има още кадри, интересно е да се види част от  снимачната площадка. А Шатидже Шендил, сиреч Теркен Animal Snake я пропуснах, извинете. Smirk Satisfied

Дано все пак ни зарадват с втори фрагман или откъс. Relieved

Последна редакция: пт, 20 ное 2020, 18:32 от oncee

# 538
Здравейте момичета!
Изгледах епизода още снощи, но бях толкова изморена, че задрямах на няколко пъти и в главата ми е малка каша Stuck Out Tongue Winking Eye За това се въздържам от коментар. И без това непрекъснато бъркам имена, а като почна да бъркам и събития ще стане съвсем зле Joy

И все пак... Smirk
Не ми беше проблем доминиращото присъствие на Йоргус в епизода. Основното действие бе издирването на Турна, а той беше в центъра на събитията. Мисля също така, че не случайно многократно акентираха върху нарастващата омраза на Йоргус към Сенджер, всеки път когато Турна спомене името на любимия Smirk Това буквално влудяваше похитителя и, и си мисля, че желанието му да унищожи Сенджер, заради Турна ще е по- силно, отколкото беше заради брат му Smiley
Сенджер и Йоргус се очертава да бъдат най- ожесточените си врагове и предполагам, че ще се преследват до края...
Нещо друго ме подразни, но мога да го простя все пак Smirk
Внезапното оздравяване на Сенджер!
Ами това си беше глупаво, откъдето и да се погледне Smirk Човека отвори очи, изяде една супа и скокна да се бие Joy
Да бяха дали поне някакъв интервал във времето... Изчезването на Турна обаче налагаше незабавни действия и сценаристът, нямаше как да оставят Сенджер в леглото Sunglasses
Не е фатално, но дразни... Когато нещата са толкова добре изпипани във всеки аспект, един подобен пропуск ми вади очите Smirk

Не ми хареса отношението на Меликшах към Хаджи.
Хубаво критикува пропуските му, но трябваше ли да е публично и то точно пред Хасан Сабах... Стана ми кофти за везира... При положение, че знаем, колко дълбока е връзката между тях...
Но също така знам, че Султана е прав, дори и да не го показа по най- правилния начин.
Просто ме хвана яд, че навиквайки Хаджи пред Сабах, прави кеф на лицемера... Sweat Smile

Прави сте за това, че за пръв път видяхме топло отношение на Меликшах към децата му. Особено към момичето. Но на мен ми се стори, че той просто игнорира Теркен Хатун, която му каза, че ще е неотлъчно до майка му и за да бъде брутално ясен се насочи към дъщеря си. Меликшах знае за търканията между жените в двореца.

# 539
Дадоха ли рецептата на вълшебната супа, че имам спешна нужда да скокна от кревата? 😜

Общи условия

Активация на акаунт