Семейни драми: "Майка", "Дъщеря ми", "Детето", "Великите Селджуци" и актьорският екип след това...

• 62 157
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Юле, благодаря ти за превода на третия откъс, с който ни изненадаха тази вечер! Hug Flowers Cherry Blossom

Ето го  самия откъс.

За Гевхер си права, не спира да пили на Тапар, иска власт. Предполагам, обаче, че в случая ще си помисли, че бабата се припознава поради помътнения си мозък.

Да не остана назад Smirk, и от мен Екин, 2 броя Grinning

Първият- гледа баба си, която никога не е виждал с изненада, надежда, объркване и кой знае още каква буря от чувства. Nature Zap

Вторият- гледа към Теркен, няма смесени чувства в този поглед, всичко е ясно. Satisfied

Как гледа Турна няма да пускам сега , че ще подпаля Бг мамата. Smiley Nature Fire

# 601
Онче, Сенджер много бързо ги сканира всичките в двореца Joy
Без съмнение шестото му чувство е на висота, както всичко останало Smirk

# 602
Толкова много прекрасни снимки са пуснали за 11 епизод на Селджуците - благодаря ти Юле! Hug Hug Hug Ще споделя отново тази красота! Днес определено ме зарадваха максимално със снимките на Меликшах и Елчин от предстоящия епизод!!! HeartHeartHeart Явно ни очакват прекрасни моменти между двамата - нямам търпение. Hands PrayHeart EyesRevolving Hearts Като гледам ще има романтичен момент между Меликшах и Елчин при розите - само как се гледат. Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart Вероятно заедно ще се погрижат за цветята и междувременно ще се опознаят и сближат още повече. Hands PrayFlowers RoseTwo Hearts Великолепни са - много им се радвам. Animal Heart Eyes CatRevolving HeartsHug На Теркен определено ще й призлее. На нея и без това любимото й място е на балкона да гледа кой какво прави ... JoyStuck Out Tongue Winking EyeThinking

Юле - видях, че си описала и новия озет към предстоящия 11-ти епизод на Селджуците, а докато си пусна поста Ончето вече го е пуснала! Hug Наистина е невероятен - избрали са именно сцената с първата среща между Сеферие Хатун и Сенджер - баба и внук! HugTwo Hearts Animal Racehorse Направо останах без думи докато гледах тази сцена! Hands ClapHands ClapHands Clap Още не мога да повярвам какво се случва. Flushed Как така майката на Меликшах - Сеферие Хатун позна Сенджер? Та тя дори не знае за съществуването на тайния син на Меликшах - или пък знае. Дали Хаджи не й е казал кой е и къде е? Или тя самата е проучила? Thinking Чудя се също дали Сеферие Хатун се е оправила напълно или още е под влияние на отровата и затова виждайки Сенджер той й напомни на нейния съпруг - дядо му Алпарслан и затова му каза тези думи. Sparkling HeartNature FireThinking А може и както казваш ти Сеферие Хатун да мисли Сенджер за другия син на Меликшах - Баркярук. Като се замисля - най-вероятно да е това. Все пак той отдавна не се е връщал в двореца, а пази далечни територии. Може би сбърка Сенджер с него. Thinking Ще видим какво ще стане. Толкова много въпроси възникват в главата ми. Уникален е нашия сериал - с всеки следващ епизод става все по-вълнуващо и интересно. Animal HorseFlowers Four Leaf CloverTada

https://www.youtube.com/watch?v=zfTjyumcM88

Междувременно излезе и превод на думите на Сеферие Хатун във видеото - ето ги: Kissing HeartKissing HeartKissing Heart

Най-накрая дойде, върна се в двореца, където ти е мястото. Знаех, че ще се върнеш. Колко приличаш на Алпарслан. Очите ти са точно като неговите, с поглед на Орел и походка на лъв. Надявам се пътят ти да бъде светъл и пълен с победи като на Алпарслан HeartHands PrayHorse Racing

Сенджер наистина остана без думи! Обаче добре го описа баба му - с поглед на Орел и походка на Лъв! Blue HeartBlue HeartBlue Heart Пуснаха още 1 снимка на Сенджер от новия епизод ... Hug

Онче - благодаря ти за всичко споделено. HugHugHug Феновете наистина са много дейни - чак писмото превели от толкова езици. Ако е така, както пише и както предполагаме - значи героя на Исмаил Едже Шашмаз ще е брат на Арсланташ, но е попаднал при Хасан Сабах и вероятно той го е направил зъл. Thinking И тук следват интересни неща - той вече е започнал снимките за нашия сериал. Wink

Приятелите на Сенджер също ще са арестувани - всички заедно като съучастници. Така пише в резюмето. Disappointed Ще е супер интересно, когато Турна дойде да свидетелства в полза на Сенджер. Sparkling HeartYumHorse Racing Относно погледа на Теркен - като нищо гледа така злобно заради Меликшах и Елчин, а може да гледа и Сенджер. Много дразнители й се насъбраха напоследък ... Stuck Out Tongue Winking Eye

Рокси, със сигурност ще поканят Буура и Лейля в предаване, и да не е това, има доста  формати на живо по турските медии. А сега има и онлайн, и в Youtube правят, възможности много.  

Дано Онче - бих била много щастлива ако се случи и поканят Буура и Лейля Лидия заедно в това или в някое друго предаване HeartHeartHeart Искам да видя тяхно общо интервю свързано със Селджуците! Hands PrayHands PrayHands Pray Ето една любима моя тяхна снимка зад кадър от "Дъщеря ми" - уникални сладури са... Two HeartsHeartYumAnimal Racehorse

# 603
Момичета, аз идвам да се коригирам Grinning
Снощи гледах откъсите от телефона и съм се объркала, че едно от момичетата стоящи зад Сеферие Хатун при разговора и със Сенджер е Гевхер. Сега видях, че това е дъщерята на Султана.

Не виждам Турна какво може да направи в защита на Сенджер..., нито пък който и да било друг защитник...
Дори детенцето на Дукас може да го оневини единствено за майката, ако успее да се добере до двореца и да покаже медальона. Убийството на баща му, обаче е друга история Thinking
И детето видя точно Сенджер в стаята на баща си преди да го изведе. Беше изплашено и  не съм сигурна, доколко го убедиха тогава, че всичко е наред...

Бях започнала да си мисля разни неща.... Тъй като Меликшах и Хаджи вярват на Сенджер, в това съм абсолютно сигурна, дали няма да се окажат принудени да си намерят изкупителна жертва накрая при евентуална невъзможност да докажат невинността му...
Някой техен по- страхлив враг например, когото ще принудят да поеме вината в замяна на нещо свързано със семейството му или не знам....
Или възможно най- кофти варианта, някой от дружината на Сенджер да поеме вината, само за да спаси него...
От тези момчета очаквам всякакви жертви Worried

Чудя си, дали стоящата пред двореца Башулу ще влезе в него... Сега когато Хаджи препуска, като обезумял да търси оневиняващи доказателства, ще се намери ли кой да я спре?
Майчиното и сърце е готово на всичко Heart
Или това ще се окаже финалната за епизода сцена и ще трябва да чакаме още една седмица Smirk

Сенджер "излезе на светло" с пристигането си в двореца, а заплахата, която го грози ще изкара на светло и най- любимите му хора. Да видим това как, и доколко ще им навреди Thinking

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 10:44 от Juliya07

# 604
Здравейте, момичета Hug

Рокси, да, как се гледат Меликшах и Елчин, обаче и Теркен как ги гледа от терасата, да настръхнеш направо! Animal Snake Феновете започнаха с предположенията какво ще измисли тя, за да прогони Елчин.

Юле, да, не е Гевхер, а Махмелек, дъщерята. Ама с тези шапки и висулки как да не ги обърка човек. Grinning Което не изключва възможността Гевхер да разбере, че бабата е видяла непознат юнак и му е говорила колко прилича на Алп Арслан, че и добре дошъл му е казала. Гевхер я показват като умна или поне не глупава, така че може да и светне някаква лампичка. Обаче по-опасно е ако дъщерята каже на майка си за тази среща. Защото на Теркен не лампа ще и светне, а цяла електроцентрала. Nature Zap И без това се видя, че Сенджер и направи силно впечатление, когато го гледаше /отново от терасата, там и е "работното място" Smiling Imp/
Но все пак си мисля, че повечето ще отдадат думите и вълнението на бабата на болестта и. Ще помислят, че се припознава в непознат млад човек и вижда в него черти на Арпаслан.

Ето ги лъвските очи на дядо и внук. Heart Eyes

Не сме виждали Баркиярук, не знаем как изглежда, но да, възможно е и това да си помислят. Но едва ли ще се досетят за истината. Само в душата  на Сенджер тази среща ще предизвика буря. Замислих се дали майка му е казала, че бабата има огромна вина за прогонването и. Едва ли, предолагам е спестила тези подробности. В Башолу има огромно достойнство, тази жена е родена аристократка, тя е възпитавала сина си в уважение и обич към баща му и неговия род въпреки всичко. Това я прави особено ценна за мен. Предполагам обаче, че няма да живее много след като се разкрие истината.
И мисля, че няма да влезе в двореца. Решена е, целият и живот показва, че за любимите хора е готова на всичко. Но нещо ще стане и няма да влезе. Кой знае, може Тапар да излезе и да я успокои...

Юле, така е, Турна не е ясно какво може да направи за защитата на Сенджер. Уверена съм само, че няма да стои и да чака, ще опита. Всъщност, ако изобщо я допуснат да свидетелства- би казала, че битката бе между хората на Сенджер и византийските войници, Дукас бе в каруцата, а Сенджер бе насочил вниманието си изцяло към Йоргос, това поне тя го следеше през цялото време. Не знам дали е успяла да види, че стрелата, която рани Дукас  дойде от гората. Но със сигурно видя, че стрелата, която рани нея, дойде оттам.  Може това да каже. И че момчетата веднага откараха Дукас, за да го лекуват- т.е. ако са искали да го убиват, защо ще го водят в лечебницата.
Но наистина е възможно изобщо да не я допуснат на процеса. Всички умозаключения ги правим въз основа на една снимка на Турна в коридор, който прилича на този в двореца и една снимка зад кадър на Севда в двореца.
Даже да я допуснат и да я изслушат, нейните показания могат да помогнат в случая на смъртта на Дукас. Обаче убийството на жена му вече е друга работа. И мисля, е точно то повдигна голямото недоволство сред обикновените хора.

Според мен детенцето изобщо няма да се опитва да оневини Сенджер, напротив. Права си, Юле- то го видя с баща си. И след като е намерило медальона, може би е предположило, че това е същия човек. Откъде да знае детето какъв е Сенджер и изобщо едва ли знае що е то батанит. Аз така си обяснявам желанието му да покаже медальона- с желание да отмъсти за смъртта на майка си и баща си на предполагаемия от него виновен. Обаче как ще стане работата с показването  на медальона- не е ясно, възможно е Хасан Сабах да се опита да спре детето, а везирът- да го намери. Те пък как са разбрали... абе завързана работа, ама това му е хубавото на сериала. Grinning
Не случайно ни показват някои неща и акцентират на тях, така беше с медальона, изпуснат на терасата на къщата на Дукас. Така е и със споделянето от Арсланташ за брат му и майка му, ще последва нещо от това и най-вероятно наистина ще пристигне нов силен батанит, който ще бъде шпионин сред нашите момчета.

Не само ние, всички фенове си блъскат главите с фрагманите и откъсите. Но наистина това му е хубавото на този сериал- разсъждаваме, споделяме, дискутираме, четем. Аз вчера тръгнах да чета за Омар Хаям, защото това, което бегло знаех преди да започна да гледам сериала, е че е велик поет. Е, знаех, че е и учен, но толкова. После тръгнах да проверявам за Коня като последната столица на Селджуците, Мевляна е бил там в края на съществуването на империята. Изобщо- все интересни неща.
Наистина, както казва продуцентът, по време на Средновековието  при тях са се развивали науките и изкуствата, така е. Е, с една забележка - той говори за т нар "Тъмни векове", които са до 10 век, а времето на нашия сериал  вече е т.нар. Развито или Същинско Средновековие. Но това са подробности.Blush

Юле, не си единствената, която прави различни предположения, всички сме така. Smiley Ама това е работата на трейлърите и откъсите, които ни дават- да ни объркат още повече и да ни изненадат с интересни развития в сериала.
Така е например с превода на писмото, което се вижда за по-малко от секунда в трейлъра- фенове мислят, че е до Арсланташ, но може изобщо да не е така. По-- възможно е даже това да е документ, който чете Хасан Сабах Въздесъщи Satisfied

Тези рисунки не помня дали сме ги споделяли тук, в една от руските групи ги видях.  Акцентът виждате къде е. Heart Eyes

И още една красота да публиквам, фенски колаж, че ми липсват снимки или поне секундичка с красивата любов на Сенджер и Турна в трейлъра и откъсите. Heartpulse

Дано днес или утре дадат втори трейлър.Blush

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 15:51 от oncee

# 605
Здравейте момичета! Hug Онче, Юле - благодаря ви за интересните коментари и за всичко, което сте пуснали. Two Hearts Много обичам така, когато всички заедно разсъждаваме по дадена тема свързана със сериала ... Kissing HeartTwo HeartsHeart Тази вечер продуцентите отново ни изненадаха с прекрасни колажи - особено първия много ми хареса и ме заинтригува ... Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart Стана ми интересно и това, което пише под снимката - изглежда Елчин е в стаята си и свири на някакъв музикален инструмент и може би Меликшах ще я наблюдава отнякъде ... Heart EyesHeart EyesHeart Eyes Ох, става все по-интересно и романтично - заформя се уникална любовна история. Нямам търпение да видя тези сладури заедно като двойка ... HeartHeartHeartHands PrayHands PrayHands PrayTwo HeartsFlowers Four Leaf CloverAnimal Racehorse

Това са чифт очи, които се потапят докато Елчин Хатун свири на копуз. HeartRevolving HeartsAnimal Heart Eyes Cat

Идея нямам какво е това копуз - така си го преведох, но като гледам снимката явно е някакъв музикален инструмент от онова време. Stuck Out Tongue Winking Eye Изглежда Елчин ще има и други скрити дарби - освен че е красива, умна, смела и истински войн - явно ще може и да свири. Hands ClapDart Heart А очите, които се потапят в нея са ясни - Султан Меликшах KissHeart EyesSparkling Heart

Още един нов постер от продуцентите - на нашия красив и снажен Сенджер - отново с Орела!!! Two HeartsFlowers Four Leaf CloverAnimal Racehorse

Очите му са като на Алпарслан с орлови очи, походката му е като лъв! Сенджер HeartHeart Eyes:Animal Lion

Трудно ще е оневиняването на Сендреж - може би Турна няма да постигне нищо, но съм убедена че ще отиде в двореца и ще опита да му помогне. Ще е интересно ... HeartFlowers HibiscusHands Pray

Екин също пусна нова снимка зад кадър с актьора в ролята на Арсланташ!!! Страхотни са Kissing HeartTwo HeartsHeart

# 606
Здравейте, момичета Hug

Втори трейлър, както казват турците- бомба. Grinning Misc Bomb

Излязоха още нови снимки. Засега пускам Сенджер и Турна, и без това са достатъчно малко.

И Сенджер в тъмницата, великолепни снимки от фотографа на сериала.

Като се появи някакъв превод на фрагмана, веднага ще го донеса тук, че наистина бомба се задава. Nature Boom

# 607
Видеото е бомба!
"Орелът е в клетка..." Газали май издава смъртна присъда..., но...всички ги чака изненада Grinning

Изглежда, че Хаджи  се е добрал до детето.

Един горд и непоклатим Сенджер Heart Eyes

И още снимки и колажи Heart Eyes

За радост на фенките на Буура Hug
Малко Буура, малко Меликшах Grinning

Новият актьор на снимачната площадка

Тези последните две снимки не съм сигурна, че не сте ги пускали вече, ако е така, съжалявам за повтарянето Smirk

# 608
Аз не помня да са публикувани, Юле, но и да са, проблем няма. Blush

Излезе една озвучка на трейлъра, пускам я:

https://turkru.tv/probuzhdenie-velikie-seldzhuki-11-seriya.html#frag_5_(ozvuchka)

И превод на руски- текст. На мен така ми е по- лесно, затова го копирам и тук. Blush

"- Аллах велик!
- Орел нынче в клетке... но не дано им знать, что я не дам его в обиду воронам!
- История не всегда права к ПРАВЫМ... но рано или поздно она всегда возвращает права ПРАВЫМ!
- Приговор Сенджеру привести в исполнении! (КАЗНИТЬ)
- Стойте! Вы не можете казнить Сенджера!
- Госпожа, почему это не можем казнить?!"

Голямо брожение е в социалните мрежи след фрага. Smiley Повечето фенове са на мнение, че все пак нещо ще стане и Башолу няма да разкрие тайната. Това би било прецедент в турската сериална индустрия- най-пазената тайна да се разкрие още в 11 серия! Grinning Предполагат зрителите, че Хаджи ще се появи точно в този момент и ще прекъсне признанието на Башолу. Обаче остава въпросът- Султанът? Той я видя.
Другият вариант, традиционно използван е това да е нечий сън. Ще видим

Обаче.. горкият Сенджер... Всяка серия нещо му се случва, здраво място не остана по него заради службата му към държавата, спаси живота на султана и накрая- да го осъдят на смърт при такъв скалъпен процес. Rage Разбира се, няма да загине, има да управлява почти половин век, но горчивината си остава.

Лицата  на Меликшах и Турна .Persevere

Sign Triangular Flag On Post Връщам се със субиттри от една от руските групи. Blush

https://vk.com/dizimedya?z=video-132999259_456247353%2Fbce3b9bf2 … l_wall_-132999259

Sign ExclamationИ с една новина за попълнение в нашия сериал, на което много се радвам. Каан Ташанер се присъединява, ще изпълни ролята на жесток византийски командир. Много добър актьор, браво за този избор! Hands Clap

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 21:19 от oncee

# 609
Здравейте! Фрагмана е супер интересен - снимките също са прекрасни! Благодаря ви HugHugHug Често казано не мисля, че Башолу ще се издаде - нещо със сигурност ще стане и няма да се разкрие. Thinking Доста рано ми се струва и не вярвам да стане. Wink Също така не мисля, че Меликшах ще види лицето й - тук пак ни заблуждават във фрага. Ако сте забелязали в промото се вижда, че Меликшах не е в самата зала долу, а наблюдава процеса отгоре. Така, че дори Башолу да открие лицето си, едва ли от този ъгъл Меликшах ще я види или познае. Той като видя очите й също не я позна, че от това разстояние едва ли. Stuck Out Tongue Winking Eye Но може да е озъдачен коя е майката на Сенджер, която е готова на всичко за него. Wink Но за сметка на това присъстващите в залата вероятно ще я видят - и най-лошото е струва ми се, че Теркен ще я види. Само да не вземе тя да се усети коя е и кой е Сенджер, че ще стане лошо. Като я знам колко е подла и зла - готова на всичко да се докопа до властта. Angry Най-вероятно преди да каже коя е наистина ще дойде Хаджи - ще доведе сина на Дука и ще спаси Сенджер. Two Hearts Другия вариант е това наистина да е сън - но ще видим. Някак първото ми се струва по-вероятно ... Thinking

Нося ви един страхотен колаж на Сенджер и Турна, който намерих!!! Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart

И една новина - още един нов актьор се присъединява към актьорския състав на нашия сериал. Новината е потвърдена от журналистката Бирсен. Hug

Актьорът Каан Ташанер се присъедини към актьорския състав на сериала "Пробуждане: Великите Селджуци" / Uyanış Büyük Selçuklu. Ташанер ще изиграе бруталния и страшен римски войн Маркус в сериала на Akli Film, който остави своя отпечатък в понеделник вечерта. Purple HeartDartHorse Racing

Отново нов злодей в сериала. Както пише тази също ще е много зъл - достоен заместник на Йоргус. Disappointed Гледала съм този актьор в други сериали и според мен е много добър. Hug Ще видим как ще се справи в нашия сериал. Феновете вече са направили и постер - явно си го представят така ... Kissing Heart

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 00:31 от Roxis

# 610
Да,Рокси, няма да се разкрие тайната, рано е, противоречи на всички сериални закони.Grinning
Както писа един зрител в туитър- "В две неща съм сигурен. 1. Няма да се разкрие коя е Башолу и кой е Сенджер. 2. Сенджер няма да бъде екзекутиран. Но как ще стане това- ще ни изненадат"

Теркен със сигурност ще сканира Башолу. Ще се сети, че я е виждала в двора на двореца и може да навърже нещата. Вероятно тя първа ще стигне до истината. Smiling Imp

Многа се радвам за Каан Ташанер. Heart Eyes В "Соколовиия хълм" съм го гледала, сигурно и другаде, не мога да се сетя, но като цяло много ми допада. В мрежата пишат, че с Буура това ще им е втори общ проект.

Дали на мястото на Йоргос или на Андреас- ще видим. Андреас вече много са го нарочили в Константинопол, може да го привикат и на негово място да пратят по-умен и по-свиреп византийски командир.

Както и предполатахме, на Арсланташ му предстоят тежки изпитания, не само на него.

# 611
Здравейте момичета!

Оказа се, че това ще бъде трети съвместен проект на Каан  и Буура. Първите два са Фатмагюл  и Кузей  Гюней.

Да видим новодошлият Маркус, какви ще ги сътвори Smirk

Аман от врагове Stuck Out Tongue
Нашите тъкмо се справят с един и на негово място се появи по- свиреп и хитър...

Да видим, какво ще успее да схване Меликшах от зад паравана Simple Smile

Дори и да не се разкрие истината,както всички очакваме, ще възникнат въпроси, на които Хаджи ще трябва да отговаря Smirk

Няма как Меликшах да не разпознае жената, която странно го развълнува при случайната им среща. Тогава тя му беше представена, просто като майка на техен войн. Сега, когато Султана разбере,че всъщност тя е майката точно на Сенджер може би ще се запита, защо Хаджи не му каза... Все пак Сенджер не е случаен войн...Отвсякъде изглежда нарочно скрита информация.

След всичко, което ще се случи на процеса, не знам какви въпроси ще изникнат в главата на Султана, но на две от четирите в тази група със сигурност ще им светнат куп червени лампи Grinning

Какво ли е предизвикало злобната усмивка на Главната Smiling Imp

Каквото и да се случи, а вече нямам търпение да видим, най- важното е, че молитвата на това чисто сърце ще бъде чута Heart

Абсолютно магнетичен Heart Eyes

Как ли ще се почувства Тапар, когато майка му нахлуе? Как ли приема случващото се с брат му?

Момичета няма да чета нищо довечера, няма да влизам никъде в мрежата, за да си запазя бомбата за утре евентуално Smirk
После ще ви чета, като го гледам и аз Hug

# 612
Юле, главната Animal Snake ако знае, че ако успее в напъните да екзекутира Сенджер ще постигне неимоверно по- голям успех отколкото планираното злепоставяне на Низам ал Мулк, сама ще качи нашето момче на бесилката. Smiling Imp

Това е фенски колаж, много сполучлив. Satisfied

Ясно е, че няма за екзекутират Сенджер, но ни  подгряват с ей такива постери.Scream
"Няма да поемем последния си дъх, докато не кажем последната си дума."

Ех, Меликшах, ако знаеш какво си на път да направиш, стремейки са да бъдеш справедлив и да изградищ държавата славна и велика...

Везирът ще се намеси навреме и бъдещият султан Ахмед Сенджер няма да загине. Sunglasses
"Няма да разреша орелът да стане храна за гарваните". Animal Poodle Misc Hammer

Науката в лицето на средновековния енциклопедист Омар Хаям е в помощ  на доброто.

И ето го дългоочакваното селфи на Екин и Севда, с хумористичен надпис, естествено. Smiley

Аз предполагам няма да гледам онлайн, че като не разбирам е трудно, но откъси, снимки и колажи в мрежата нямам търпение да видя. Grinning Дано и някой превод на сцена се появи.

# 613
Здравейте в деня на нашия сериал. Hug Аз както винаги ще го гледам онлайн - нямам търпение ... Two HeartsTwo HeartsTwo Hearts Междувременно продуцентите ни пуснаха още една уникална снимка на Меликшах и Елчин от предстоящия епизод - отново пред розите!!! HeartHeartHeart Направо ми пълнят душата - толкова са хубави и сладки заедно. Много ги обичам ... Sparkling HeartHeart EyesKiss

Малко преди да видим новия 11-ти епизод на Селджуците, дойде ред и аз да си кажа мнението за 10-ти. Тъкмо да ви припомня какво се случи в общи линии. Stuck Out Tongue Winking Eye Напълно съм съгласна с мнението на Юлето! Сериала наистина е грандиозен - за мен всичко е на изключително ниво - актьорите, историята, костюмите, местата на които снимат, сцените - сякаш се пренасям в онази епоха. HeartHugAnimal Racehorse 10-ти епизод беше страхотен. Както винаги стартирам с моите хора - Меликшах и Елчин! Много ми хареса начина, по който Елчин влезе триумфално в двореца пред погледа на шокираната Теркен. Истинска наслада за очите ... Stuck Out Tongue Winking EyeHands ClapWear Crown Разбира се Теркен опита да я спре като я разпита, но не й се получи. И така Елчин се появи пред Султан Меликшах водейки му предателя Hands ClapKissing HeartHeart

Елчин каза на Султана, че е изпълнила обещанието си и е намерила предателя в техните редици. Hands ClapNature FireAnimal Racehorse Меликшах го попита кой го е накарал да нападне Тапар и Елчин - онзи първо каза, че никой, но когато Султана реши да го обезглави си каза всичко - призна, че зад всичко стои Ебул Касъм, който се е саюзил с водача на византийците Андреас. Те са се канили да убият Тапар и Елчин - тогава се е появир Султана. Sunglasses Меликшах направо побесня когато чу, че онзи гнусен кандидат жених стои зад всичко - Елчин му каза още тогава и излезе права. Меликшах каза на Тапар да оведомят Емир Бозан, на когото заповяда да убие Ебул Касъм. Sparkling HeartHands ClapDart Любим момент ми е после, когато Елчин каза, че ще прави всичко в подкрепа на Султан Меликшах, а после му подари отново пръстена в знак на тяхната връзка. HeartHeartHeart Направи ми впечатление как докато си слагаше пръстена Меликшах гледаше право в очите на Елчин - дори за миг не свали поглед от нея, а и тя от него. Revolving Hearts Revolving Hearts Revolving Hearts Аз определено виждам любов тук - чувствата се зараждат и съм супер щастлива! HeartHeart EyesHands Pray

И всичко това пред очите на Теркен - Елчин хем гледаше в Меликшах, хем хвърляше поглед и на Теркен. Stuck Out Tongue Winking Eye А върха беше когато Султана каза, че тази вечер Елчин ще е тяхна гостенка за вечеря, а после накара Теркен да подготви всичко. А тя с нежелание се съгласи ... Joy Вечерта всички седнаха на масата - тогава ставайки дума за това, кой ще поеме управлението на Анадола след като убият Ебул Касъм - Тапар тръпнеше в очакване Султана да изпрати него, но Меликшах каза, че ще назначи Ебул Гази Хасанбей. Тапар се разочарова Disappointed Теркен попита какво ще стане тогава с Елчин Хатун - няма ли да се връща там. Тогава Меликшах заяви, че Елчин няма да се връща в Анадола и ще остане в двореца. Как се изненада и зарадва Елчин, а как побесня Теркен. Stuck Out Tongue Winking Eye Меликшах иска да предпази и Елчин и брат й за да не пострадат - и така Елчин остава в двореца. Тя разбира се каза, че приема решението на Султана! Двамата пак си хвърляха погледи на масата. Purple HeartFlowers Four Leaf CloverAnimal Racehorse

Хареса ми, че Хаджи - Низамалмулк се довери на Елчин! Очертава се добър тандем Хаджи и Елчин срещу Теркен и нейния зъл помощник. Hands ClapHands ClapHands Clap Хаджи попита Елчин дали са имали проблеми с майката на Султана - Елчин му каза, че не и че тя я харесва. Hug И двамата се осъмниха как тогава тя би скрила писмото й от Меликшах - Елчин веднага разбра, че това е дело на Теркен и го каза на Хаджи, а и той беше на същото мнение. Animal HorseTwo HeartsTada Разбира се Теркен пак наблюдаваше от балкона - тя друга работа няма. Joy

Момента с отдаването на чест наистина беше много силен - Теркен си мислеше, че ще унижи Елчин с това, но тя с думите си пак я затъпи. Прави всичко заради Султана. Hug

Жената на Тапар не е никак глупава - докато спеше в стаята на Сеферие хатун й прилоша! Сети се, че явно има нещо в стаята, което ги кара да се замайват. Отиде и помириса лампата, в която Теркен сложи отровата - разбра, че там има нещо нередно, но преди да каже каквото й да е припадна. Disappointed После я откараха в стаята и викнаха лекар - тя сподели съмненията си с Тапар и Елчин, които отидоха в стаята на майката на Султана, за да вземат всички лампи и да ги проверят - но Теркен разбра преди това и успя да махне лампата с отровата. Пак се измъкна, но ще видим до кога. Thinking Когато лекарката прегледа Гевхер - жената на Тапар й съобщи хубавата новина, че е бременна. Двамата с Тапар много се зарадваха. Елчин също се зарадва за тях. Revolving HeartsFlowers HibiscusHands Clap

Преминавам на Сенджер - както винаги изключително умен, борбен и смел. Той много ловко успя да се измъкне от капана в замъка Куели пръскайки в очите на византийците някаква течност ... Hands ClapTwo HeartsHorse Racing Голяма битка падна отново - Сенджер и верните му приятели се справиха отлично. Hands Clap В това време Йоргус имаше битка в гората с батините - но и той бързо се справи с тях и отново отнесе реликвите. Stuck Out Tongue Winking Eye Започна едно преследване между Сенджер и приятелите му, Йоргус и византийците и батините - всички искаха да се доберат до реликвите. Flowers Hibiscus По време на търсенето Сенджер се срещна с изпратения от Меликшах - Емир Бозан! Не знам до каква степен той е важен в историята, но актьора, който са избрали много ми хареса. Hug Сенджер му каза, че е изпратен от Меликшах да убие Йоргус и да вземе реликвите, а Емир Бозан каза, че е изпратен от Меликшах да убие Ебул Касъм. В крайна сметка заедно успяха и намериха двамата предатели. Hands ClapHands ClapHands Clap

След изключителна битка - Сенджер най-накрая уби Йоргус и си взе реликвите обратно! HugNature ZapHorse Racing Жалко, че Йоргус приключи участието си - актьора беше много хубав, но нищо - идват нови лоши, които също са хубави мъже. Stuck Out Tongue Winking Eye Самата битка много ми хареса - Сенджер такива хватки правеше - дори скачаше като истински лъв и орел. Страхотен е ... Sparkling Heart Sparkling Heart Sparkling Heart

Емир Бозан също залови предателя Ебул Касим и накара да го убият! Така най-накрая се отървахме от този гаден предател ... Hands ClapAnimal HorseKissing Heart

Срещата между Сенджер и Турна в лечебницата беше много хубава! Двамата бяха толкова сладки - тя се погрижи за него, дори го храни собственоръчно със супа или с някакво лекарство - не разбрах точно. HeartHeartHeart Тяхната любов вече не може да се скрие - в очите им личи, че са влюбени - най-вече в очите на Сенджер! Revolving HeartsRevolving HeartsRevolving Hearts Намерих един уникален колаж с тях от тази сцена и ви го пускам и на вас ... Kissing HeartAnimal Heart Eyes CatPurple Heart

И накрая величественото влизане на Сенджер в двореца заедно със Свещените реликви! Това е незабравим момент - толкова силен и вълнуващ! HeartYumTwo Hearts Представям си какви чувства са бушували в него ... Hug Много ми хареса как постави на място помощника на Теркен и заяви, че лично ще отнесе реликвите на Султана. Hands Clap После когато влезе така огледа всичко - не му обягна никой в двореца. А Теркен пак наблюдаваше. Stuck Out Tongue Winking Eye

Меликшах беше щастлив и доволен от Сенджер и от това, че върна реликвите му - не мисля, че би го наказал, но след като батините убиха и съпругата на Дука - хората дойдоха да се оплакват от Сенджер. Затова Султана нямаше избор и нареди да го арестуват - но съм убедена, че вярва в неговата невинност и иска справедлив процес. Сенджер ще бъде спасен. Hands PrayHands PrayHands Pray

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 00:16 от Roxis

# 614
С риск да ме замеряте с камъни ще споделя моето мнение. Насилих се да гледам 1,2 епизода от Селджуците, ама...сори. Първо гледам 11-12 други сериала от предни години и месеци, второ - имам лични причини да не гледам "исторически сериали"...вече. Е можех да го сместя някакси между другите, но не ме грабна. За сметка на това пък "Детство" ме заинтригува още от 1ви епизод и отиде напред в класацията ми от гледаните за момента. Е да той започна малко по късно от "Селджуците", но според мен е логично да присъства в темата , защото е в една тематика с първите три. А и участва Берен. Разгледах другите теми, никъде не се обсъжда, или поне аз не знам. Държа да подчертая, че нищо против нямам Буура той е перфектен актьор, за Лейля съм пас, макар, че малко ми се вдигна в очите играейки ТУК без грим. Някой ден , може би през новогодишните почивки на сериалите може да наваксам с гледането на "Селджуците". Но сега отивам да гледам последния епизод на "Детство" Hug

Общи условия

Активация на акаунт