Първо да кажа от какво съм разочарована. Твърде много Теркен имаше в серията! Ама наистина много! Теркен имаше повече сериално време даже от Меликшах според мен!

Повече време имаше за нейните подлости, отколкото за една от ключовите сцени- битката за светините.

Спирам с възмущението, да кажа какво разбрах.

Как се измъкнаха Сенджер и хората му от ръцете на Андреас- пръснаха някаква течност- киселина вероятно или нещо подобно към тях, обезвредиха ги и хукнаха да търсят светините.
За светините тичаха и батанитите и изобщо в един момент се срещнаха всички- византийците начело с Йоргос, батанитите и Сенджер с неговите хора и едни други присъединили се към тях, не разбрах какви са. Имаше и опити да ги заблудят, изобщо много перипетии.
Елчин пристигна заедно със своите хора и предателя в двореца. На Теркен и призля.

Предателят разкри, че Ебул Касим /женихът, нали се сещате

След това Елчин се закле във вярност на султана и отново му даде пръстена. Хубава сцена бе тази.

Турна страдаше за Сенджер и се вълнуваше какво ли се случва с него и трудната задача.

Може би виждате, на прозореца, който стана символичен за двойката Турна - Сенджер, се вижда едно бяло гълъбче, все едно Сенджер го е изпратил. Красива сцена беше.

Тапар искаше да го изпратят на длъжността емир на Анатолия, нали Ебул Касим вече не е, но Меликшах даде длъжността на друг, не знам кой е. Тапар много се разстрои.
Освен това предложи да отиде да помага на Сенджер в задачата, но Меликшах каза, че няма нужда. И нашето момче се разочарова, явно започна да ревнува, а жена му наливаше масло в огъня.
Нещо друго, също важно- султанът каза, че Елчин остава в двореца. Ясно ви е на кого му стана лошо от това.

Битката за реликвите- епична беше. И имаше много силна сцена на боя между Сенджер и Йоргос. Йоргос като че би останал без дух, примирен някак. А Сенджер- уверен в себе си.

В крайна сметка- Йоргос и анадолския жених ги убиха.
Сенджер и Арсланташ отидоха в Селемзер- в лечебницата. И да превържат Арсланташ, и ясно защо- среща с Турна.

Сцената между тях беше много красива, мила, невинна и огнена едновременно.

Арсланташ сподели нещо на Сенджер- за загубеното си семейство, за изчезналия си приятел от детството/ или брат. В социалната мрежа има предположения, че този изчезнал брат или приятел ще се появи и ще създаде доста проблеми. Възможно е това да е героят на Исмаил Шашмаз. Не знам, но явно ще се опитат банатитите да навлязат в най-близкото обкръжение на специалните войници на Меликшах.
После освен много Теркен показаха и замисъла на Хасан Сабах и батанитите да утежнят още повече положението на Сенджер. Убиха жената на Дукас.
Изобщо положението на нашия таен наследник става все по-сложно. Майка му се опита да го спре да не ходи в двореца, но той каза, че разчита на справедливостта на баща си. И двете жени, които много го обичат- майка му и Турна се опитаха да го спрат, ама нали е орел, тръгна.

Гевхер, жената на Тапар схвана нещо за лампата в стаята на бабата, прилоша и, стана една патаклама, Елчин се притече на помощ. Тапар заповяда да вземат всички лампи, но отново са оказа, че Теркен е по- хитра от всички- бе прибрала предварително отровната лампа.

Междувременно се разбра, че Гевхер е бременна.
Сенджер занесе светините в двореца. Сцената на влизането му бе много ефектна.

"Запозна се" и с Теркен, и с Хасан Сабах.

Меликшах прие реликвите и след това заповяда да арестуват Сенджер.

Има предположения в мрежата, че това е план на Меликшах, ще видим.
Веднага след епизода дадоха откъс от нова серия- Тапар при Башолу, сподели и, че ще става баща.

Това е, момичета, от мен. Малко объркано, но толкова разбрах. Като се появат буквички на рабираем език- повече.

Лека нощ