Фермата 4 - Съединение - тема 4 (01.10. - 07.10.)

• 38 599
  • 649
  •   1
Отговори
# 375
  • Другата България
Мислех да не се включвам повече, защото ми остана усещането,че някои едва ли не трябва да се обясняваме и оправдаваме за мнение,други са все прави. Но не мога да се сдържа. Живяла съм сред помаци. Има изключения,но като цяло са станали особено напоследък фанатици и са лицемери - винаги са били и са с разни привилегии,но все репресирани. Всички обаче работят много. Така че,никой не го е принудил Нури да казва нещо,което не мисли. Но доста потребителки ги дразни повече позицията на Георги, а  не на Нури. За мен това е кощунство
Grinning Всеки има право на мнение, което не е задължително да съвпада с това на другите. Явно на теб това ти е трудно да приемеш, затова и се чувстваш по този начин. Използваш доста силни думи - агресия, кощунство...и това за мнение, различно от твоето. Сега и да те питам какво точно имаш предвид, пак няма да обясниш, така че няма да питам. Ето, аз съм от тези, които не харесват Георги. И засега неговата позиция ме дразни, да. Смятам, че умишлено провокира Нури, за да говори нещата, които говори и да не се хареса на зрителите. Смятам, че това е стратегия и далеч не е от кой знае каква любов към Родината. Не коментирам това, което ще говори довечера, защото още не съм го видяла и чула, ако Нури не е прав според мен, ще си го кажа. С някои от нещата, казани от Нури и аз не съм съгласна. Но като цяло образът, който той досега е изградил за мен е по-положителен от този на Георги.

# 376
За мен Нури си е абсолютна скрита лимонка. И ако си мислите, че той не гледа към нулите от наградата, сте в сериозна заблуда. Просто е по-хитър, а Георги по-емоционален и съответно по-провокативен... Значи фанатизъмът на Нури е ок, но патриотизмът на Георги не. Не'ам думи!

Последна редакция: чт, 04 окт 2018, 17:57 от @steraki

# 377
  • Другата България
 Laughing Ето сега и фанатизъм....наистина се чудя едно и също предаване ли гледаме.
Само не споменавайте и тероризъм, че ще дойдат ония с качулките! Laughing Stop
Всеки гледа към наградата, за това са там. Това никой не го е отрекъл. И не казвам, че Георги не е патриот, а че преиграва с цел спечелване симпатиите на драгия зрител. Разликата е огромна, наистина ли не разбираш какво казвам?

# 378
Фанатизмът не е само религиозен.

Последна редакция: чт, 04 окт 2018, 17:59 от @steraki

# 379
Мислех да не се включвам повече, защото ми остана усещането,че някои едва ли не трябва да се обясняваме и оправдаваме за мнение,други са все прави. Но не мога да се сдържа. Живяла съм сред помаци. Има изключения,но като цяло са станали особено напоследък фанатици и са лицемери - винаги са били и са с разни привилегии,но все репресирани. Всички обаче работят много. Така че,никой не го е принудил Нури да казва нещо,което не мисли. Но доста потребителки ги дразни повече позицията на Георги, а  не на Нури. За мен това е кощунство
Знаеш ли има една разлика между Нури и Гошо.И това е че Нури не се опитва да убеждава другите в твъедението си, не го налага, не спори, не намила все на едно.Да може да е роля, може да е поза но е факт.Каза си тъпото мнение  , видя че хората не са съгласни и до там.
Докато Гошо като започне не спира, едно и също- патриотизъм , родоотстъпници Непрекъснато.

# 380
  • София
За мен Нури си е абсолютна скрита лимонка. И ако си мислите, че той не гледа към нулите от наградата, сте в сериозна заблуда. Просто и по-хитър, а Георги по-емоционален и съответно по-провокативен... Значи фанатизъм но Нури е ок, но патриотизмът на Георги не. Не'ам думи!

Кой не гледа нулите? Всички, които са отишли там, ги гледат. Не вярвам някой да се съмнява в това. Това на Георги, за мен, не е патриотизъм.

# 381
  • Другата България
Фанатизъм не е само религиозен.
А аз къде и кога казах, че е ?

# 382
Айде сега фанатизъм.
Знаетели виждала съм фанатизъм- религиозен, човешки.
Фанатизъм е да не позволиш на лекари и сестри да помогнат на жена ти, само защото си пльоснал Корана върху гърдите и и твърдиш че това ще и помогне.
Фанатизъм е да стоиш отстрани и да гледаш как баща ти върши тая простотия, но понеже си научен до фанатизъм да не му противоречиш, оставяш нещата така.
И от фанатизъм една жена просто умря.

# 383
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Милена я виждам само да стои на масата и да пуши цигари.Единствено "блесна" покрай фермерството си и от там - нищо.
Калоян - за мен е смешко,21г мъж да циври за мамичката си в национален ефир.. Rolling Eyes Работлив е и толкова.За един предстоящ дуел,Калата е аут.

Аз също смятам,че от мъжете от Тукашните,Цветан е най-лесен за биене.Погледнете го - 120 кг мазняк,направи 5 крачки и се запъхтява.Роман ще го отвее на игри за пъргавост и издръжливост.
Ивайло каза,че манго няма и мисловна дейност и съобразителност,а двамата работят заедно по задачи и съм склонна да му вярвам.

Иван и Андрей ги пропускам,простотии и пристрастия в ефир от водещи не ми се слушат.

# 384
Тогава защо да не е фанатик вярващ ревностно, както видяхме,  в теорията си , че робство не е имало? Доколкото си спомням това означава фанатизъм.  И не се опитва да ги убеждава, защото видя, че трупа негативи, а не защото по някакъв начин е променил възгледите си.  
Просто е хитър.

# 385
Проблемът е, че тази игра не е мястото за подобни дебати, колкото и сценаристите да се опитват да превърнат Фермата в трибуна за крайните мнения на очевидно неподготвени за целта хора. Нито Нури, нито Георги, нито който и да било там имат необходимите знания, за да защитят тезата си. Да не говорим, че може би съвсем не са наясно каква е точно тезата им. Споровете им ги приемам за нищо повече от чесане на езици в паузите, докато не работят и някакъв напън да се харесат на определени групи от обществото. А истината винаги е някъде по средата. Учените и историците още не са се обединили около някаква стабилна гледна точка по въпроса, та камо ли наш Герги и хем наш, хем леко чужд Нури. Затова вместо да ги слушам какво говорят, предпочитам да гледам какво правят.
Колкото за това дали Нури отстоява себе си, мисля, че и той би могло да се остоява единствено по отношение на наградата. За мен той е един свестен, но объркан човек. Няма как да отстояваш себе си в оня исторически смисъл, след като не знаеш кой си.

Последна редакция: чт, 04 окт 2018, 18:03 от Анонимен

# 386
  • London
Фанатизмът не е само религиозен.

И кое му е фанатичното на Нури? Я се обоснови, защото аз като видяла профила на жена му във Фейсбук не ми се струва да е жена чието място е в тоалетната, има прекрасна дъщеря и са хубаво и според мен МОДЕРНО семейство. Няма забрадки, чудеса. Самият Нури е много уважаващ жените във Фермата.....дори с Христина не подходи с псувни, същото и с Радилена….няма да го чуеш да говори за лайна на висок тон зъбейки се на жена като Гошо или да се държи като Цецо или да сваля пиклите като Христина подобно на Ивайло. На място си е Нури....за мен.

# 387
  • Другата България
Тогава защо да не е фанатик вярващ ревностно, както видяхме,  в теорията си , че робство не е имало? Доколкото си спомням това означава фанатизъм.  И не се опитва да ги убеждава, защото видя, че трупа негативи, а не защото по някакъв начин е променил възгледите си.  
Просто е хитър.
Написаното /дори и да е вярно/ с какво променя това, по което всъщност трябва да ги оценяваме и това, което трябва да вършат в предаване, наречено "Фермата"? В каквото и да вярва, там не е мястото да го проповядва, както и там не е мястото и това не са хората, които да променят тези му вярвания. Поне от това, което аз съм видяла той сам не започва дискусия по тези въпроси, винаги някой го провокира. Не ходи при участниците да проповядва, не се вре постоянно и да натрапва възгледите си. Провокират го  партиотЪТ Георги, джибрата и ромЪТ. Все отбор юнаци. Ами сори, не мога да ги харесам, и на Георги, за който вече казах, и на другите двама смятам този патриотизъм за поза. За джибрата и се видя всъщност.

# 388
Smile,  мери си приказките. С другите може и да спорим,но не се обиждаме. Хигиена на общуването

# 389
............  Ивайло каза,че манго няма и мисловна дейност и съобразителност,а двамата работят заедно по задачи и съм склонна да му вярвам.........

Ивайло казва това и още други неща само и само за да не го избере него Роман на дуел.
Щото Роман е як, млад, не е (много) глупав и може и да го ступа Татето на дуела.

Общи условия

Активация на акаунт